MARLIWO - Pieśni [2014]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- krz63
- weteran forumowych bitew
Re: MARLIWO - Pieśni [2014]
Tak, Masterful = underground. Cała reszta = mainstream i czesanie kasy.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
zwłaszcza że te wywiady są po prostu kupowane reklamami (jak np. w ostatnim Noise - wywiad z Odrazą a kilka stron dalej reklama Archnophobii na całą stronę)majeku pisze:Czyli andergrand jebał pies? Tylko byznes, wywiady i recenzje w "opiniotwórczych pismach i portalach".krz63 pisze:Swoją drogą jeśli to Marliwo takie ciekawe i w ogóle ach i och, to ciekaw jestem dlaczego autor tego śmierdzącego kloca nie znalazł jeszcze wydawcy (przepraszam, że jak tak o swoim ogródku, ale Odraza mogła przebierać w wydawcach jeszcze przed miksami płyty, Eerie przed rozpoczęciem nagrań płyty też miało już wydawcę, Sigihl po zmiksowaniu jednego utworu)? Dlaczego tylko na Masterfulu autor zaprezentował swoje arcydzieło, a nie ma żadnej recenzji (nie mówiąc o wywiadach) w mniej lub bardziej opiniotwórczych pismach i portalach?
-
- postuje jak opętany!
No właśnie. I nie mówię, że Masterful=andergrand. Szerzej trochę. Tak jakby, recenzje i wywiady w tych "opiniotwórczych pismach i portalach" były w muzyce najważniejsze.
- krz63
Widzę, że lepiej wiesz ode mnie i od wydawcy gazety. Gratulacje.Bloodcult pisze:
zwłaszcza że te wywiady są po prostu kupowane reklamami (jak np. w ostatnim Noise - wywiad z Odrazą a kilka stron dalej reklama Archnophobii na całą stronę)
Nie, świat się kończy na tym forum.majeku pisze:No właśnie. I nie mówię, że Masterful=andergrand. Szerzej trochę. Tak jakby, recenzje i wywiady w tych "opiniotwórczych pismach i portalach" były w muzyce najważniejsze.
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Biały
- w mackach Zła
To mu to wydaj skoro tak cię to Marliwo świerzbi, ten sam albo i wyższy poziom od tego co promujesz w tej swojej śmiesznej wytwórni.
- Drone
Kilka słów wyjaśnienia: nie interesuje mnie wydanie płyty w żadnej "wytwórni", wszystko będzie zrobione wg starej dobrej zasady D.I.Y. Nie interesują mnie też żadne recenzje ani wywiady. Mało mnie też obchodzi odbiór tej muzyki - stawiając na ORYGINALNOŚĆ spodziewałem się oczywiście, że nie będzie to rzecz powszechnie akceptowana. Nie spodziewałem się tylko jednego: takiej erupcji chamstwa i prostactwa.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- krz63
Dokładnie to samo potwierdzają recenzenci o tej śmieszności.Biały pisze:To mu to wydaj skoro tak cię to Marliwo świerzbi, ten sam albo i wyższy poziom od tego co promujesz w tej swojej śmiesznej wytwórni.
Drone się śmieje z innych i wyzywa od spierdolin = rzeczowa krytykaDrone pisze:Kilka słów wyjaśnienia: nie interesuje mnie wydanie płyty w żadnej "wytwórni", wszystko będzie zrobione wg starej dobrej zasady D.I.Y. Nie interesują mnie też żadne recenzje ani wywiady. Mało mnie też obchodzi odbiór tej muzyki - stawiając na ORYGINALNOŚĆ spodziewałem się oczywiście, że nie będzie to rzecz powszechnie akceptowana. Nie spodziewałem się tylko jednego: takiej erupcji chamstwa i prostactwa.
Śmieją się Drone'a = erupcja chamstwa i prostactwa.
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Drone
Nazwałem spierdoliną pokemona, którego obecność na forum sprowadza się od miesięcy do wulgarnego obrażania innych. Jak nie widzisz różnicy, to szkoda podejmować jakąkolwiek dyskusję.krz63 pisze:Drone się śmieje z innych i wyzywa od spierdolin = rzeczowa krytyka
- krz63
Spoko, ja też zmiatam już, bo ciężko dyskutować mi z argumentami typu "kupiłeś wywiad za reklamę", "twoja śmieszna wytwórnia" albo "opinie na tym forum są ważniejsze od opinii recenzentów". Pa.
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
E jakos ci nie wierze, chyba, ze wczoraj sie urodziles ;)Drone pisze:Nie spodziewałem się tylko jednego: takiej erupcji chamstwa i prostactwa.
Ale podobno kto sieje wiatr ten zbiera burze
woodpecker from space
- megawat
Ja mam do Ciebie takie jedno pytanie, pozwolisz. Możesz uznać to za początek pierwszego z Tobą wywiadu, hehe... ;)Drone pisze:Kilka słów wyjaśnienia: nie interesuje mnie wydanie płyty w żadnej "wytwórni", wszystko będzie zrobione wg starej dobrej zasady D.I.Y. Nie interesują mnie też żadne recenzje ani wywiady. Mało mnie też obchodzi odbiór tej muzyki - stawiając na ORYGINALNOŚĆ spodziewałem się oczywiście, że nie będzie to rzecz powszechnie akceptowana. Nie spodziewałem się tylko jednego: takiej erupcji chamstwa i prostactwa.
Jaki był Twój osobisty stosunek do tego materiału w momencie, w którym postanowiłeś podzielić się nim z, hehe, światem?
Tak pytam, bo nie wydaje mi się, żeby istniało wielu artystów z premedytacją udostępniających swoją sztukę ze świadomością chujowości swojego dzieła. I jak teraz patrzysz na to po tym, jak po Twoim dziele przetoczyła się tak ogromna fala krytyki?
Już nie mówię o drwinach, kpinach, chamstwie i prostatctwie, tylko o bardziej lub mniej konstruktywnej krytyce...
Dodam, że te Twoje "Pieśni" choć osobliwe, to jednak zalatują ostrą chujozą, a od strony poetyckiej jeszcze się to jakoś broni. :)
Ostatnio zmieniony 05-12-2014, 01:17 przez megawat, łącznie zmieniany 1 raz.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Drone
Pisałem już, że jestem zadowolony z tego materiału - to miała być muzyka, która przede wszystkim przemawia do mnie samego. Nie spodziewałem się dobrego przyjęcia z dwóch powodów. Po pierwsze, jest to nagranie dość nietypowe. Między innymi nietypowy jest sposób gry na gitarze w połączeniu z przesterem, nietypowe są teksty i wokale, całość mocno trąci stylistyką lo-fi. Nie wpisuje się to - przynajmniej wg mnie - w żadną konkretną formułę, a - jak wiemy - większość słuchaczy lubi, jak rzecz jest mocno zakorzeniona w tym, co znane i lubiane. Po drugie - i to jest ważniejszy powód - zamieściłem to na forum jako Drone, a nie anonimowo. Wystawiłem się na ataki moich wielbicieli - trochę też na własne życzenie, bo byłem ciekawy, co się będzie działo. Pomyliłem się jedynie co do rozmiarów tej "krytyki", nie spodziewałem się, że niektórych fakt nagrania tej dziwacznej płyty ukłuje aż tak mocno. Podsumowując: nic się zmieniło, jeśli chodzi o mój stosunek do tych nagrań, pozostaję usatysfakcjonowany.
- megawat
Aha, dzięki. W moim rozumieniu wynika z tego, że tzw. dobry smak mieści się u Ciebie w dużo szerszych ramach niż u mnie i pewnie wielu innych w miarę osłuchanych koneserów-melomanów. :) Ale rozumiem, transgresja i te sprawy... ;)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No ale z drugiej strony sam sie wbiles w szuflade, ktora byc moze ustawila optyke postrzegania w ten a nie inny sposob piszacDrone pisze:Nie wpisuje się to - przynajmniej wg mnie - w żadną konkretną formułę, a - jak wiemy - większość słuchaczy lubi, jak rzecz jest mocno zakorzeniona w tym, co znane i lubiane
Mysle, ze bez tego tagu odbior moglby byc nieco inny.Drone pisze:9 utworów eksperymentalnego black metalu
woodpecker from space
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Ja też. W chuj dobre.Drone pisze: Podsumowując: nic się zmieniło, jeśli chodzi o mój stosunek do tych nagrań, pozostaję usatysfakcjonowany.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Drone
Nie wiem, jak miałbym to otagować inaczej. Może w ogóle te szufladkowanie było niepotrzebne.Triceratops pisze:No ale z drugiej strony sam sie wbiles w szuflade, ktora byc moze ustawila optyke postrzegania w ten a nie inny sposob piszacDrone pisze:Nie wpisuje się to - przynajmniej wg mnie - w żadną konkretną formułę, a - jak wiemy - większość słuchaczy lubi, jak rzecz jest mocno zakorzeniona w tym, co znane i lubianeMysle, ze bez tego tagu odbior moglby byc nieco inny.Drone pisze:9 utworów eksperymentalnego black metalu
- Silent_Sea
Zwyczajna zazdrość i chamstwo - Marliwo ogólnie BDB ale skoro to Drone prodzekt to gówno i chujnia ... a Krzyś wkurwiony, że nie chcesz podpisać kontrakte :/
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
No wyrażany w tym temacie przez co niektórych ból dupy na punkcie MARLIWO jest zagadkowy i trudny do prostego wytłumaczenia, ta muzyka wzbudza coś sporo emocyi.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
To jest bardzo proste do wytłumaczenia. Drone zawsze wzbudzał sporo emocji, więc dlaczego miałoby być inaczej z jego muzyką?kenediusze pisze:No wyrażany w tym temacie przez co niektórych ból dupy na punkcie MARLIWO jest zagadkowy i trudny do prostego wytłumaczenia, ta muzyka wzbudza coś sporo emocyi.
Idzie drogą Adama Nergala,ramonoth pisze:
To jest bardzo proste do wytłumaczenia. Drone zawsze wzbudzał sporo emocji, więc dlaczego miałoby być inaczej z jego muzyką?
Ostatnio zmieniony 04-12-2014, 20:22 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.