PESTE NOIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: PESTE NOIRE
Wesola zaloga, fajny teledysk, odstreczajaca kup halasu - dobre.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Obejrzałem drugi raz i nawet mi się podobało. W każdym razie lesze niż behemoty, hejty , vanessy i inne gówna.
- WaszJudasz
Ba. widziałeś pan w ogóle coś lepeszego w tem roku?
Ostatnio zmieniony 04-12-2014, 07:41 przez WaszJudasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ultravox
Kto to kręcił, Kusturica? ;) Nie trawię tego zespołu, ale ten teledysk jest bardzo dobry. Nie to, że mi się podoba, bo to nie moje klimaty, ale jest świetnie nakręcony i zmontowany, daje po oczach jak trzeba. W zasadzie nic mnie tu specjalnie nie zaskoczyło, bo to wszystko co tutaj widać jest od dawna (od zawsze?) słyszalne w muzyce Peste Noire, cała ta wieś i słoma nie pojawia się w teledysku znikąd. Jeśli ktoś lubi ten zespół to powinien być zachwycony. Ja nie lubię, ale doceniam dobrą robotę (może poza tymi paroma ujęciami z knajpy w stylu Braci Figo Fagot).
Sam utwór okropny ;)
Sam utwór okropny ;)
- Plastek
- Kontakt:
Akurat największy kij w dupie to masz ty zakompleksiona cioto, a nie Vitriol.Drone pisze:Zdanie frajera z kijem w dupie niespecjalnie mnie interesuje.Vitriol pisze:idiotaDrone pisze:Ktoś, kto nie pojmuje tego teledysku, nie pojmuje black metalu w ogóle. Krótko mówiąc - może spierdalać.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- WaszJudasz
Jest dla mnie zagadką jak można lubić punk i black metal a jednocześnie nie doceniać tego klipu i muzyki.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
kenediusze
- weteran forumowych bitew
Są na ziemi rzeczy i Plastki o których nie śniło się filozofom.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Plastek
- Kontakt:
Bo ja tylko industrialny punk w stylu Cannibal Corpse lubię.WaszJudasz pisze:Jest dla mnie zagadką jak można lubić punk i black metal a jednocześnie nie doceniać tego klipu i muzyki.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O_O az sie kawele z masele malo nie udlawilem, ty potrafisz przeklinac?. Maciek nie pij tyle browarow, co sie z toba dzieje....Drone pisze:Ssij frędzle w cygańskich mokasynach, nieudaczna spierdolino!
woodpecker from space
- megawat
- weteran forumowych bitew
Pewnie wczoraj było pite.
Względnie popierdoliły się komuś loginy.
Względnie popierdoliły się komuś loginy.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Triceratops
Tak moglo byc, Drone ostatnio cos za duzo pije i przeklina, to zupelnie jak nigdy wczesniej. To troche rysa na jego wizerunku grzecznego Maciusia.
woodpecker from space
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Dziękuję za troskę, ale nie musicie się martwić o mój stan. Wszystko na trzeźwo!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Only_True_Believers
Generalnie to facet śpiewający z butelką alko jest dla mnie tak samo autentyczny jak dziewczyny z gallhammer które kiedyś przed wywiadem video porozstawiały puste butelki po alko aby było widać jakie są groźne.
- Triceratops
To jeszcze gorzej ;( Teraz sie jeszcze bardziej martwieDrone pisze:Dziękuję za troskę, ale nie musicie się martwić o mój stan. Wszystko na trzeźwo!
woodpecker from space
- Bloodcult
Die Antwoord są z RPA, a PRA to jak wiadomo dumny wytwór aryjskiej supremacji :DSineater pisze:bardzo mnie mimo wszystko ciekawi czy dumni black metalowi Żabojadowie oglądają w wolnych chwilach Die Antwoord...
- ultravox
Jakikolwiek teledysk czy sesja zdjęciowa to zawsze jest mniejsze lub większe pozowanie. To przecież nie jest film dokumentalny o ich prywatnym życiu, tylko coś, co ma zobrazować koncept muzyczny. Zresztą gdyby gość był autentycznym menelem, to i tak byłby to wątpliwy powód do dumy ;)Only_True_Believers pisze:Generalnie to facet śpiewający z butelką alko jest dla mnie tak samo autentyczny jak dziewczyny z gallhammer które kiedyś przed wywiadem video porozstawiały puste butelki po alko aby było widać jakie są groźne.
-
Nasum
Teledysk zrobiony jest fajnie - nie wiem, może sami mieli bekę z tego jak go kręcili, postanowili się powydurniać przy okazji korzystając z dobrodziejstw techniki i te wygłupy uwiecznili. Lepsze to niż teledyski takiego dajmy na to Immortal, który chciał się groźnie zaprezentować, a wyszła beka jeszcze wieksza. Natomiast muzycznie..... nie, to nie na moje uszy, jeśli tak wygląda współczesny black metal ( ? ), awangardowy, religijny, nowofalowy czy szatan wie jaki jeszcze, to cieszę się, że ten gatunek nigdy nie przypadł mi do gustu.
- ultravox
Spokojnie, to jest tylko niewielki, dziwaczny odprysk współczesnego bm.
-
Heretyk
teledysk to jedna sprawa, ale ten kawałek jest tak gówniany, że aż mi brakuje słów by to określić
- Drone
Kawałek właśnie bardzo dobry - trubadurski lo-fi rock!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.