Że niby H&H to nie jest już kanon heavy metalu ? Wolne zarty.hcpig pisze:A co te plyty wniosły żeby być kanonem? Tzn. nie licząc Rainbow bo to jest absolutna podstawa ale reszta? Kanoniczne BS kończą się na SBS.
BLACK SABBATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: BLACK SABBATH
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Aha.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
mniejsza o szufladki w sumie, ale też się zawsze trochę dziwiłem widząc, że przypisuje się tę płytę do heavy metaluhcpig pisze:Dla mnie to w ogóle nie jest heavy metal tylko hard rock.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
To by oznaczało, że dostaniemy jeszcze pięć dobrych albumów, dwa gorsze a potem zmienią wokalistę ;)harvestman pisze:Rubin na producenta, podejście typu " poczujecie się jak podczas nagrywania Paranoid " i otrzymamy wariacje na temat tego albumu ;)
- hcpig
Ja się generalnie odżeguję od hejvi metalu poza Judasami, Mercyful Fate i bardzo epizodycznie solowym Diamondem i Samowarem a szczerze nienawidzę Iron Maiden, Grave Digger i tym podobnych ale czasami już się gubię, wiadomo granica między heavy a hard rockiem jest płynna ale już się dowiadywałem że taką muzykę (tzn. hejvi) rzekomo gra (stary) Black Sabbath, Motley Crue, Thin Lizzy, WASP, Twisted Sister, Danzig, ostrzejszy KISS etc. kurde to jeżeli tak faktycznie jest to okazuje się że jestem heavy metalowym barbarianem i nawet o tym nie wiedziałem :)Heretyk pisze:
mniejsza o szufladki w sumie, ale też się zawsze trochę dziwiłem widząc, że przypisuje się tę płytę do heavy metalu
Yare Yare Daze
- Drone
Nie wiem, jak można słuchać metalu i nie kochać IRON MAIDEN. Dla mnie to niepojęte.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- hcpig
Nie wiem, jak można słuchać metalu i nie kochać METALLIKI. Dla mnie to niepojęte.
Yare Yare Daze
-
hcpig pisze:Nie wiem, jak można słuchać metalu i nie kochać METALLIKI. Dla mnie to niepojęte.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
Ale to chyba nie o mnie. Np. takie LULU kocham bezgranicznie.hcpig pisze:Nie wiem, jak można słuchać metalu i nie kochać METALLIKI. Dla mnie to niepojęte.
Tak się nie da. W zasadzie można słuchać metalu, słuchając tylko IRON MAIDEN, a Metallica? To po prostu luźne zapiski, gdzieś na marginesie.Drone pisze:Nie wiem, jak można słuchać metalu i nie kochać IRON MAIDEN. Dla mnie to niepojęte.
- Aron
- postuje jak opętany!
Albo kochać METALLIKĘ i równocześnie nie słuchać metalu. To jest dopiero paradoks.hcpig pisze:Nie wiem, jak można słuchać metalu i nie kochać METALLIKI. Dla mnie to niepojęte.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Bloodcult
Iron Maiden >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Metallica
- TheDude
Zarówno Iron Maiden jak i Metallica w pewnym momencie kariery powinni byli zawiesić działalność. Teraz oba te składy to muzeum na kółkach.
- Drone
To nie podlega żadnej dyskusji.Bloodcult pisze:Iron Maiden >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Metallica
Przynajmniej dla tych, którzy zaczynali przygodę z tymi dźwiękami, nim bliżej nieznany zespół z Danii, pojawił się szerzej na firmamencie.Drone pisze:To nie podlega żadnej dyskusji.Bloodcult pisze:Iron Maiden >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Metallica
-
Idę o zakład, że nawet na tym forum są ludzie którzy by się z tą nierównością ostro kłócili. Chociaż jest bezsprzecznie prawdziwa...
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
Pogodzę Was:
MOTORHEAD >>>>> IronMaiden+Metallica
MOTORHEAD >>>>> IronMaiden+Metallica
-
kenediusze pisze:Idę o zakład, że nawet na tym forum są ludzie którzy by się z tą nierównością ostro kłócili. Chociaż jest bezsprzecznie prawdziwa...
ech,strzałeczki, równania.jest tak prawdziwa jak strzałeczki między Black Sabbath a Led Zeppelin. Bądź tu mądry kto jest lepszy.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt: