PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: PARADISE LOST
Lost Paradise - piwnica, szczury i smród kanałów. Mało to wyrafinowane, ale ostatnio bardzo lubię oldschool.
Gothic - jedna z najlepszych płyt tak zwanego metalu gotyckiego, inspiracje CF (kobitki i klawisze). Proporcje idealne, bo później ten gatunek zmienił się w koszmar (pierwszy the Gathering, nie mówiąc już o Sireniach i innych takich).
Shades of God - jeden z ulubionych albumów PL. Doom metal, Black Sabbath, ciężar i jeszcze raz ciężar.
Icon - również metal gotycki, ale przebojowy. Wiele przebojów, granie jeszcze nie do końca poradne, ale w metalu chodzi chyba o pewien sznyt nieporadności i naiwności.
Draconian Times - zbyt gładko. Pierwsza połowa płyty bardzo ok, bo przebojowości jeszcze więcej jak na Icon, natomiast druga połowa przynudza. Niemniej lubię posłuchać.
One Second - bardzo lubię, chociaż jest kilka słabszych numerów. Rockowe oblicze PL to droga, którą ta kapela powinna iść nadal.
Host - jestem bezkrytyczny, bo to chyba mój ulubiony na dziś album. Depeche Mode, Duran Duran, U2 z "Popu" to tropy, którymi panowie poszli na tej płycie. Świetna rzecz bez wątpliwości.
Believe in Nothing - o dziwo, również bardzo lubię. I pewnie jestem w odosobnieniu, bo ta płyta oceniana jest słabo. Bezpretensjonalne, rockowe granie, bez późniejszej spiny i naddatku mroku.
Symbol of Life - połowicznie lubię, za mało tutaj luzu, za dużo gotyckiej spiny. Ale parę numerów to świetne hity.
Paradise Lost - najsłabszy album, gothic idiothic w pełnej krasie. Smutna muzyka dla smutnych ludzi, którym znowu w życiu nie wyszło. Praktycznie nie słucham.
In Requiem - również słabo, chociaż ze dwa kawałki są słuchalne. Gotycka spina po raz drugi.
Faith Divides Us - Death Unites Us - przyznam się, że dwa razy słuchałem, ale nic nie pamiętam. Raczej nie było to nic specjalnego.
Tragic Idol - najlepsza płyta od Symbol, ale żeby rewelacyjna, nie powiem. Słucham jej kilka razy w roku, odnajduję w tym pewną przyjemność, ale i tak wolę rzeczy wydane przed Symbolem.
Poczekam na nową rzecz, i też wolałbym, aby nie silili się na metal - w dodatku z growlami - bo po wszystkich muzycznych obszarach, które eksplorowali, szczególnie tych eleganckich i elektronicznych, powrót do piwnicznego smrodu może być po prostu groteskowy.
Gothic - jedna z najlepszych płyt tak zwanego metalu gotyckiego, inspiracje CF (kobitki i klawisze). Proporcje idealne, bo później ten gatunek zmienił się w koszmar (pierwszy the Gathering, nie mówiąc już o Sireniach i innych takich).
Shades of God - jeden z ulubionych albumów PL. Doom metal, Black Sabbath, ciężar i jeszcze raz ciężar.
Icon - również metal gotycki, ale przebojowy. Wiele przebojów, granie jeszcze nie do końca poradne, ale w metalu chodzi chyba o pewien sznyt nieporadności i naiwności.
Draconian Times - zbyt gładko. Pierwsza połowa płyty bardzo ok, bo przebojowości jeszcze więcej jak na Icon, natomiast druga połowa przynudza. Niemniej lubię posłuchać.
One Second - bardzo lubię, chociaż jest kilka słabszych numerów. Rockowe oblicze PL to droga, którą ta kapela powinna iść nadal.
Host - jestem bezkrytyczny, bo to chyba mój ulubiony na dziś album. Depeche Mode, Duran Duran, U2 z "Popu" to tropy, którymi panowie poszli na tej płycie. Świetna rzecz bez wątpliwości.
Believe in Nothing - o dziwo, również bardzo lubię. I pewnie jestem w odosobnieniu, bo ta płyta oceniana jest słabo. Bezpretensjonalne, rockowe granie, bez późniejszej spiny i naddatku mroku.
Symbol of Life - połowicznie lubię, za mało tutaj luzu, za dużo gotyckiej spiny. Ale parę numerów to świetne hity.
Paradise Lost - najsłabszy album, gothic idiothic w pełnej krasie. Smutna muzyka dla smutnych ludzi, którym znowu w życiu nie wyszło. Praktycznie nie słucham.
In Requiem - również słabo, chociaż ze dwa kawałki są słuchalne. Gotycka spina po raz drugi.
Faith Divides Us - Death Unites Us - przyznam się, że dwa razy słuchałem, ale nic nie pamiętam. Raczej nie było to nic specjalnego.
Tragic Idol - najlepsza płyta od Symbol, ale żeby rewelacyjna, nie powiem. Słucham jej kilka razy w roku, odnajduję w tym pewną przyjemność, ale i tak wolę rzeczy wydane przed Symbolem.
Poczekam na nową rzecz, i też wolałbym, aby nie silili się na metal - w dodatku z growlami - bo po wszystkich muzycznych obszarach, które eksplorowali, szczególnie tych eleganckich i elektronicznych, powrót do piwnicznego smrodu może być po prostu groteskowy.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
wyprobuj jeszcze raz Faith Divides Us - Death Unites Us , bo to chyba najlepsza plyta od Host ;-)
Guilty of being right
- Oki
- weteran forumowych bitew
to już jest nas dwóchmoonfire pisze:Believe in Nothing - o dziwo, również bardzo lubię. I pewnie jestem w odosobnieniu, bo ta płyta oceniana jest słabo. Bezpretensjonalne, rockowe granie, bez późniejszej spiny i naddatku mroku.
-
+ ja i Plastek pewnie. znakomita płyta.Oki pisze:to już jest nas dwóchmoonfire pisze:Believe in Nothing - o dziwo, również bardzo lubię. I pewnie jestem w odosobnieniu, bo ta płyta oceniana jest słabo. Bezpretensjonalne, rockowe granie, bez późniejszej spiny i naddatku mroku.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
To ta płyta z pszczołami gdzie jest Mouth? To też lubię :)
- Plastek
- Kontakt:
Obowiązkowo. Jedna z moich ulubionych płyt PL.[V] pisze:+ ja i Plastek pewnie. znakomita płyta.Oki pisze:to już jest nas dwóchmoonfire pisze:Believe in Nothing - o dziwo, również bardzo lubię. I pewnie jestem w odosobnieniu, bo ta płyta oceniana jest słabo. Bezpretensjonalne, rockowe granie, bez późniejszej spiny i naddatku mroku.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Tam wiele pięknych piosenek jest + single tak jak wspomniał sierżant gdzieś w temacie..est pisze:To ta płyta z pszczołami gdzie jest Mouth? To też lubię :)
[youtube][/youtube]
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- moonfire
Fani pszczół - jak widać - są na Masterfulu. :)
To bardzo dobrze! Wolę ich rock niż udawany metal na PLX czy In Requiem.
A płytę o wierze i śmierci sprawdzę sobie na Spotify, może zatrybi.
To bardzo dobrze! Wolę ich rock niż udawany metal na PLX czy In Requiem.
A płytę o wierze i śmierci sprawdzę sobie na Spotify, może zatrybi.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Wiadomix :) Co prawda nie słuchałem od wieków, ale w okolicach premiery solidnie mi się wkręciła, a i potem jeśli zdarzało się do niej wracać, to zazwyczaj na dłużej. Już wiem, czego będę słuchać w weekend :)moonfire pisze:Fani pszczół - jak widać - są na Masterfulu. :)
W sumie uświadomiłem sobie, że praktycznie nie znam ich późniejszych materiałów. Serio "Faith divides us..." takie dobre?
- Oki
niePteroczłek pisze:Wiadomix :) Co prawda nie słuchałem od wieków, ale w okolicach premiery solidnie mi się wkręciła, a i potem jeśli zdarzało się do niej wracać, to zazwyczaj na dłużej. Już wiem, czego będę słuchać w weekend :)moonfire pisze:Fani pszczół - jak widać - są na Masterfulu. :)
W sumie uświadomiłem sobie, że praktycznie nie znam ich późniejszych materiałów. Serio "Faith divides us..." takie dobre?
-
takOki pisze:niePteroczłek pisze:Wiadomix :) Co prawda nie słuchałem od wieków, ale w okolicach premiery solidnie mi się wkręciła, a i potem jeśli zdarzało się do niej wracać, to zazwyczaj na dłużej. Już wiem, czego będę słuchać w weekend :)moonfire pisze:Fani pszczół - jak widać - są na Masterfulu. :)
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ja bym tam tępił takich ;)moonfire pisze:Fani pszczół - jak widać - są na Masterfulu. :)
tak :)Pteroczłek pisze:Serio "Faith divides us..." takie dobre?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Biały
- w mackach Zła
przyłączam się do zwolenników Believe in Nothing - bdb płyta, chyba mój ulubiony PL, lubię w zasadzie wszystko od Draconian Times, pierwsze płyty to nie moja bajka, nie lubię gothic/doom i dla mnie ten zespół zaczął się od zmiany stylu, analogicznie jak w przypadku Katatonii, więc powrotu do growlu sobie nie życzę
- Harlequin
Believe in nothing to chyba jedyna, której nie słyszałem :P
- Sgt. Barnes
One Second/Host/Believe in Nothing/Symbol of Life - eksperyment się udał, ale pacjent zmarł...
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
Jutro minie 21 lat od premiery Icon. Mialem taki niebieski plakat wydebiony z rzeszowskiego Besta, z data 20.09.1993 i cieszylem sie jak dziecko z niego. Wisial prawie 20 lat. W chuj czasu sie dzisiaj wydaje a jakby to wczoraj bylo. W kazdym razie Icon wciaz wzbudze we mnie dziwne ciarki i dreszcze, co przed chwila sprawdzilem.
woodpecker from space
- manieczki
To nie ICON sprawiło te ciarki i dreszcze, zajrzyj pod stol tam ja jestem
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Sgt. Barnes
Wreszcie komuś zwalił ;-)Plasfodeur pisze::D:D:D
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
- Rattlehead
Jedyne jakiekolwiek pojęcie na temat rzeczonego wykonawcy mają jegomoście [V] oraz Ihasan. Kto się nie zgadza ten może sobie pospierdalać z racją swą. Chociaż nie wiem, czy czasem Mr [V] nie dopierdolił kiedyś głupotę, że "In Requiem" chujowe czy cuś, nie wiem! Chyba że nie, ale tego nie wiem.
support music, not rumors