Gary są bardzo dobre akurat więc nie wiem o co kaman..może o to,że tak bardzo dominują i jak ten album przeleci kilka razy to sobie myslę:ale fajnie zaaranżowane bębny..i tyle,a reszta gdzieś tam była i poszła sobie na spacer..ja nie mówie,że to jest chujnia, absolutnie.Po prostu jestem chyba tak skonstruowany,że ten albume nie wywołuje we mnie takich emocji jak w szanownych kolegach, nie czuję tego dreszczu ekscytacji, tego nerwowego podniecenia które łapie mnie za jaja i serduszko jak włączam np Chimere albo DroughtRiven pisze:@V
ja wiem czy swieta krowa... nie wydali zbyt duzo materialow pod tym szyldem, w tym tylko dwie pelne plyty. jak wydadza chujnie to bedzie chujnia, poki co doskonaly track record. zeby nie bylo - nie oburza mnie, ze sie to komus nie podoba, natomiast chcialbym uslyszec jakies konkretne argumenty poza "plyta jest nudna". Bialy sie stara, no ale mam wrazenie, ze sluchalismy innych plyt. mozna miec rozne zdanie na temat sekcji rytmicznej na EoM, ale ze jest monotonna? :) Wlasnie dawno nie slyszalem tak zroznicowanych garow w tym gatunku :)
KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
Re: KRIEGSMASCHINE
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Tak myślałem. To może dla odmiany posłuchaj czegoś dla przyjemności, a nie tylko dlatego, że tak wypada/trzeba?Riven pisze:12312348823-a
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
@V
luz, no to czaje.
@Bialy
no ok nie sa dobre, trudno ;)
@Plastek
dla przyjemnosci czytam tylko twoje posty glosem kermita
luz, no to czaje.
@Bialy
no ok nie sa dobre, trudno ;)
@Plastek
dla przyjemnosci czytam tylko twoje posty glosem kermita
this is a land of wolves now
- brb
- postuje jak opętany!
aaa czyli nie ma napierdolu i kolega się pogubił.Biały pisze:słuchając tego czeka się tylko kiedy w końcu przyspieszą, dopierdolą z furią - ale nie w końcu tu chodzi o rytm, a ten nie może być zachwiany - bardzo irytująca płyta.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Hollowman
- w mackach Zła
Ja ostatnio mam straszną zajawkę na tę płytę, ale przyznam, że mi siadła jakoś dopiero przy 15-20stym przesłuchaniem. Wcześniej brakowało mi czegoś charakterystycznego, dobrze się słuchało ale nie było jakiegoś punktu zaczepienia. Ostatnio odpaliłem i siadło. Dziś posłuchałem sobie najpierw Enemy of Man a potem ASOD. I jak uwielbiałem debiut to przy tym odsłuchu czegoś mi tam zabrało. Wszystko tam było jakieś takie zbyt zachowawcze, zbyt melodyjne, zbyt proste. To cały czas jest bardzo dobra płyta i dobrze mi się jej mimo wszystko słuchało ale EoM rozkłada ją klimatem, monumentalnością, pomysłami, złożonością, tym że nie wychodzi słuchaczowi na przeciw, nie przyciąga chwytliwymi motywami tylko wciąga do środka, jest brudna, chropowata, po prostu bardziej ZŁA
- WaszJudasz
Tak to napisałeś, jakby to był fakt, a nie opinia... sorry, ale jak na razie za tezą, że EoM jest nudne przemawia jedynie to, że niektórych nudzi, natomiast za wartością tego materiału - konkretne argumenty.Biały pisze: sam sposób gry/konwencja nie czyni czegoś z góry dobrym, na tych klasykach chodzi o coś zupełnie innego, zresztą tam muzyka i poszczególne elementy je tworzące są DOBRE na EoM nie
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- nicram
Czyli konkretne argumenty np. dobre partie perkusji, dobre wokale mają sprawić, że płyta będzie mi się podobać i przestanie mnie nużyć i wkurwiać? Bardzo ciekawe...
all the monsters will break your heart
- Riven
- Kontakt:
- nicram
- WaszJudasz
A uważasz, że taka jest rola argumentów?nicram pisze:Czyli konkretne argumenty np. dobre partie perkusji, dobre wokale mają sprawić, że płyta będzie mi się podobać i przestanie mnie nużyć i wkurwiać?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- nicram
Nie. Uważam, że w kontekście muzyki, jej lubienia lub nie lubienia, żadne "konkretne argumenty" nie mają racji bytu.
- lucass
- weteran forumowych bitew
- Plastek
- Kontakt:
To jest zbyt oczywiste be te stulejki gotowe nawracać tych którym się Enemy of Man nie podoba, były w stanie to pojąc.nicram pisze:Nie. Uważam, że w kontekście muzyki, jej lubienia lub nie lubienia, żadne "konkretne argumenty" nie mają racji bytu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- WaszJudasz
Mają w kontekście tego, że deklarującym podobanie im się owej muzyki zarzuca się tu owczopędność i trendziadostwo, oraz bezpodstawność w przypisywaniu dziełu unikalności.nicram pisze:Nie. Uważam, że w kontekście muzyki, jej lubienia lub nie lubienia, żadne "konkretne argumenty" nie mają racji bytu.
- nicram
Jak widać po powyższym poście Wasz(ego)Judasz(a), masz całkowitą rację Herr Plastek. :-)Plastek pisze:To jest zbyt oczywiste be te stulejki gotowe nawracać tych którym się Enemy of Man nie podoba, były w stanie to pojąc.nicram pisze:Nie. Uważam, że w kontekście muzyki, jej lubienia lub nie lubienia, żadne "konkretne argumenty" nie mają racji bytu.
- Plastek
- Kontakt:
Jak zawsze zresztą, ale to pewnie już zauważyłeś:)
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- WaszJudasz
Widziałeś, żeby Judasz kogoś nawracał?
-
kenediusze
- weteran forumowych bitew
Masz rację. Problem w tym, że z faktu, że płyta Ci się nie podoba (nic w tym złego i nic nikomu do tego) wnioskujesz, podobnie jak to biedne plastelinowe dziecko z syndromem Tourette'a, że płyta jest słaba. Została podana argumentacja za tym, że nie jest słaba, a jednak dalej bez sensu mieszacie porządki i zamiast odnieść się do argumentów (do pewnych suchych faktów) odnosicie się do swoich emocji.nicram pisze:Nie. Uważam, że w kontekście muzyki, jej lubienia lub nie lubienia, żadne "konkretne argumenty" nie mają racji bytu.
Nikt tu nikogo nie chce nawracać i zmuszać do lubienia tej płyty, bo to jest przecież absurd. A jeśli pisanie na forum ma się sprowadzać do oznajmiania co się komu podoba albo nie podoba, to cała ta impreza nie ma za bardzo sensu.
W sumie to mi was szkoda, "marzyłem żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi" :D
edit:
WaszJudasz, masz pw, nie wiem czy poszło, bo skrzynka jakoś mi dziwnie chodzi
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME