FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: FURIA
Ale ja tylko cytowałem kolegów, którzy słyszą w nowej piosence Bathory, Immortal i Destroyer 666. Jak słyszą to chyba logiczne, że mieli na myśli kopiowanie? Co nie?
all the monsters will break your heart
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
to dobrze rokujeCastor pisze:pr0metheus pisze:wesola bardzo ta furia
Utwór nie jest zły, ale mi jakoś nie podchodzi.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ultravox
- zahartowany metalizator
W takim sensie to oni nigdy "swojej" muzyki nie grali. To zawsze brzmiało jak norweski BM, te starsze rzeczy mocno mi przypominały wczesny Borknagar na przykład. Wyjątkowość Furii polega na tym, że w tę opracowana wcześniej formułę tchnęli jakiegoś swojego, lokalnego ducha. Od strony muzycznej niczego nowego nie wymyślili, mają po prostu rękę do pisania dobrych kawałków, które przy okazji są o czymś. A o czym,to już tylko oni wiedzą (może..) ;)nicram pisze: Do tej pory Furia grała swoją muzykę, a teraz kopiuje innych (podobno Bathory, Immortal, Destroyer 666). .
A co do kopiowania, to nie mam nic przeciwko. Oryginalność to moim zdaniem rzecz kompletnie drugorzędna w muzyce. Jeżeli utwór jest dobry, to jest dobry i tyle.
-
- mistrz forumowej ceremonii
dla mnie furia zawsze miał swój specyficzny styl i właściwie chyba uważałem (uważam) to za ich największą zaletę. w życiu by mi nie przyszło do głowy, że kogoś kopiują. a jakieś echa norweskiego bm? to oczywiste, ale też ogrom własnej inwencji i pomysłów
- trup
Mi się kojarzy z Kampfar / Falkenbach. Fajnie buja. Rzeczywiście przez to brzmienie zupełnie inna Furia. Mnie się podoba. Mocy nabrało.Believer pisze:na stronie pojawił się nowy kawałek
http://www.let-the-world-burn.org/main.html" onclick="window.open(this.href);return false;
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Biały
- w mackach Zła
chyba tylko na pierwszych demówkach było parę momentów z Shining wyjętych, ale to nie istotne, sam fakt, że o jakiejś kapeli można powiedzieć, że mają swój styl, który słychać na każdej kolejnej płycie jest imo bardzo dużym osiągnięciem w tworzeniu muzykiHeretyk pisze:w życiu by mi nie przyszło do głowy, że kogoś kopiują.
Ostatnio zmieniony 04-09-2014, 17:54 przez Biały, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dragazes
- w mackach Zła
Najnowszy krążek nosić będzie tytuł „Nocel” i ukaże się 16 października 2014 za pośrednictwem Pagan Records. „Nocel” to 8 nowych kompozycji, tworzących łącznie godzinną dawkę emocji, nieszablonowych rozwiązań i muzycznej odwagi do której zespół zdążył już nas w pewnym stopniu przyzwyczaić. Zawartość płyty świetnie charakteryzuje fragment jednego z tekstów „Prowadź kręta ścieżko, prosto do celu, gdzie nikt nigdy nie był” - bo na podstawach tylko pozornie prostego, black metalu FURIA buduje cały kosmos dźwięków i emocji. Oni bełkoczą ponuro. I zieją metanem.
Album dostępny będzie jako klasyczny CD oraz pod koniec roku winyl, a także w wersji digital.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- manieczki
tradycja zobowiazuje
1. Opętaniec
2. Ptaki idą
3. Zamawianie drugie 03:50
4. Niezwykła nieludzka nieprzyzwoitość
5. Nigdy i nigdzie
6. My bełkoczą
7. Beze mnie
8. Ogromna noc
1. Opętaniec
2. Ptaki idą
3. Zamawianie drugie 03:50
4. Niezwykła nieludzka nieprzyzwoitość
5. Nigdy i nigdzie
6. My bełkoczą
7. Beze mnie
8. Ogromna noc
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- starszy świeżak
W emailu od Pagan jest informacja, że trasa dotrze do UK. Nieźle.
-
- weteran forumowych bitew
-
- postuje jak opętany!
Lezą mi te fragmenty z gitarami rodem z D666.
- chaos
- w mackach Zła
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
- trup
Noooo zajebiaszczo.
Jakiż rzadko spotykany zestaw!
Brawo panie Mintaj!
Jakiż rzadko spotykany zestaw!
Brawo panie Mintaj!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."