KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Re: KRIEGSMASCHINE
No nie wiem... gdzie debiutancki album mógł "nasuwać skojarzenia" z tuzami takimi jak DT i Satyricon :(
- Dragazes
- w mackach Zła
Jordan sprawdził, że te zespoły też grają black metal, więc musi być podobne, c'nie?
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
No, szczególnie na ostatnich płytach grają w pizde black metal.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Lykantrop pisze:Teraz mogę już śmiało napisać, że "Enemy of Man" to najlepsze co wyszło spod palców Mikołaja.
Panie Wilkołaku, czy aby leki na gojenie się tatuażu lub sam belzebub, czy inny diobeł nie wpłyna na tą (moim zdaniem) BARDZO NIEPRAWDZIWĄ wypowiedź? :)
JA bym powiedział, że to najsłabsze co Mikołaj skomponował (nie licząc bębnów bo te są bdb).
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
kenediusze
Czemu? To jest doskonale przemyślana, spójna, pięknie odegrana, acz dosyć trudna w odbiorze płyta. Jeśli to najsłabsze co Mikołaj nagrał to proponuję odsłuchać najpierw Enemy Of Man, a potem, nie wiem, materiał Mgły z Crushing The Holy Trinity (skądinąd bdb, ale to stanowczo nie ta półka). Subiektywnie może się podobać bardziej, spoko, ale to tyle.maciek z klanu pisze: JA bym powiedział, że to najsłabsze co Mikołaj skomponował (nie licząc bębnów bo te są bdb).
Mi ogólnie z mikołajowych wypocin najlepiej wchodzi WHTN (bo się lepiej i przyjemniej słucha), ale Enemy of Man to jest najprawdopodobniej rzecz dziejowa i mam nadzieję, że jak za 15 lat ludzie będą układali kanon polskiego/światowego black metalu z XXI wieku (albo w ogóle), to EoM zajmie tam jedną z kluczowych pozycji.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- maciek z klanu
kenediusze pisze: ale Enemy of Man to jest najprawdopodobniej rzecz dziejowa i mam nadzieję, że jak za 15 lat ludzie będą układali kanon polskiego/światowego black metalu z XXI wieku (albo w ogóle), to EoM zajmie tam jedną z kluczowych pozycji.
POSTAWIŁ BYM GRUBE PIENIĄDZE, ŻE TAK NIE BĘDZIE. DO TEGO JUZ JEST JAKIS CZAS PO WYDANIU A WIELKICH ZACHWYTÓW NA ŚWIECIE NIE BYŁO, NIESTETY.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
[V]
maciek z klanu pisze:kenediusze pisze: ale Enemy of Man to jest najprawdopodobniej rzecz dziejowa i mam nadzieję, że jak za 15 lat ludzie będą układali kanon polskiego/światowego black metalu z XXI wieku (albo w ogóle), to EoM zajmie tam jedną z kluczowych pozycji.
POSTAWIŁ BYM GRUBE PIENIĄDZE, ŻE TAK NIE BĘDZIE. DO TEGO JUZ JEST JAKIS CZAS PO WYDANIU A WIELKICH ZACHWYTÓW NA ŚWIECIE NIE BYŁO, NIESTETY.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Vitriol
a wy to tak musicie wszystko układać w listy, rankingi, najlepszości i inne plebiscyty?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
A KOGO OBCHODZO ZACHWYTY[V] pisze:maciek z klanu pisze:kenediusze pisze: ale Enemy of Man to jest najprawdopodobniej rzecz dziejowa i mam nadzieję, że jak za 15 lat ludzie będą układali kanon polskiego/światowego black metalu z XXI wieku (albo w ogóle), to EoM zajmie tam jedną z kluczowych pozycji.
PLYTA ZAJEBISTA I TO WYSTARCZY.
this is a land of wolves now
-
[V]
nudny album.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
album z feelingiem, zajebiscie urozmaicony i pelen nowatorskich rozwiazan :) ale co kto lubi.
this is a land of wolves now
-
kenediusze
Ok, ile stawiasz? :Dmaciek z klanu pisze:kenediusze pisze: ale Enemy of Man to jest najprawdopodobniej rzecz dziejowa i mam nadzieję, że jak za 15 lat ludzie będą układali kanon polskiego/światowego black metalu z XXI wieku (albo w ogóle), to EoM zajmie tam jedną z kluczowych pozycji.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Biały
- w mackach Zła
Z Mgłą i KSM jest taka sama sytuacja jak z Furią i Massemord, otóż twórcy tych zespołów jako, że są to te same osoby powinni skupić się na tych lepszych projektach (Mgła, Furia), bo te drugie to cóż, prócz kilku wyjątków nic ciekawego nie oferują (KSM, Massemord).
- Nerwowy
Akurat jeśli chodzi o KsM i Mgłę to są dwa oddzielne, ale doskonale uzupełniające się byty co zresztą słychać porównując ostatnie pełnowymiarowe materiały tych projektów. Zresztą również patrząc po całokształcie twórczości to jest podobny, bardzo wysoki poziom i rezygnowanie z jednego zespołu na rzecz drugiego byłoby błędem.
Co do Furii i Massemord jak i reszty zespołów, w których udziela się Nihil to mogę się zgodzić, że ilość wydawanego materiału nie zawsze przechodzi w jakość, ale może i w tym szaleństwie jest metoda ;)
Co do Furii i Massemord jak i reszty zespołów, w których udziela się Nihil to mogę się zgodzić, że ilość wydawanego materiału nie zawsze przechodzi w jakość, ale może i w tym szaleństwie jest metoda ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Biały
- w mackach Zła
Zdecydowanie wolę jak M. słucha Burzum i nagrywa pod to kopyto niż jak ma iść coraz głębiej we francusko-religijne gówno.
Z Furią, MM i pozostałymi projektami LTWB to nieco inna historia, bo po za MM i ich jedyną eksperymentalną płytą te pozostałe projekty mają jakąś swoją tożsamość, gdzie MM to imo taki napierdol bez żadnej historii.
Z Furią, MM i pozostałymi projektami LTWB to nieco inna historia, bo po za MM i ich jedyną eksperymentalną płytą te pozostałe projekty mają jakąś swoją tożsamość, gdzie MM to imo taki napierdol bez żadnej historii.
- WaszJudasz
W obu przypadkach równoległe funkcjonowanie tych projektów jest zasadne i chwalebne.Biały pisze:Z Mgłą i KSM jest taka sama sytuacja jak z Furią i Massemord, otóż twórcy tych zespołów jako, że są to te same osoby powinni skupić się na tych lepszych projektach (Mgła, Furia), bo te drugie to cóż, prócz kilku wyjątków nic ciekawego nie oferują (KSM, Massemord).
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Plastek
- Kontakt:
kenediusze pisze:Enemy of Man to jest najprawdopodobniej rzecz dziejowa i mam nadzieję, że jak za 15 lat ludzie będą układali kanon polskiego/światowego black metalu z XXI wieku (albo w ogóle), to EoM zajmie tam jedną z kluczowych pozycji.
Ja pierdole...Ostro musisz ćpać, żeby tak nudne, mdłe i bezbarwne chujostwo jak Enemy of Man nazywać przyszłym kanonem światowym. Złote wary stulecia. I stulejki.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- nicram
On mial na myśli kanon muzycznej kloaki. EoM to jak minus nieskończoność. Wyznacza granicę chooojowości blek metalu. Wszystko co złe będzie przyrównywane do tej płyty. Choć z założenia nigdy nie osiągnie jej wartości, ale dążyć oczywiście będą próbowali.
Chylę czoła przed wszystkimi, którzy stracili cenne minuty na obcowaniu z czymś tak przerażająco nudnym. Dostajecie nagrodę za najbardziej jałowo zmarnowane chwile w życiu. :-)
Chylę czoła przed wszystkimi, którzy stracili cenne minuty na obcowaniu z czymś tak przerażająco nudnym. Dostajecie nagrodę za najbardziej jałowo zmarnowane chwile w życiu. :-)
all the monsters will break your heart
-
Vitriol
zabij się
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- WaszJudasz
...a przecież można było w tym czasie słuchać Hellveto, prawda?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.