Tenis
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Re: Tenis
Isia to zaraz będzie poza pierwszą 10 rankingu ma tylko fuksa, że Szarapowa i Azarenka były kontuzjowane i dlatego jeszcze je wyprzedza w rankingu, a po piętach jej już depczą młode zawodniczki na czele z Bouchard
In a world of compromise...some don't
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
dużo osób ocenia ją negatywnie bardziej ze względu na jej poparcie dla PiSu aniżeli grę, będąc obiektywnym to nie ma warunków fizycznych na starcia wyrównane z czołówka stawki, atletyczne zawodniczki nie dają jej żadnych szans przykłady Williamsowej, Azarenki czy nawet Lisicki i Kvitovej
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
tego nie wiedziałem i w sumie mało mnie obchodzi za kim jest, może byc nawet za KorwinemKAKAESIAK pisze:dużo osób ocenia ją negatywnie bardziej ze względu na jej poparcie dla PiSu aniżeli grę, będąc obiektywnym to nie ma warunków fizycznych na starcia wyrównane z czołówka stawki, atletyczne zawodniczki nie dają jej żadnych szans przykłady Williamsowej, Azarenki czy nawet Lisicki i Kvitovej
ja raczej słyszałem że Isia więcej gra w reklamach niż spędza czasu na korcie i chyba jednak coś w tym jest bo od dłuższego czasu równia pochyła
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
wyniki ostatnich turniejów w tenisa :
ATP Waszyngton :
M. Roanic 2:0 V. Pospisil
ATP Kitzbuehel :
D. Goffin 2:1 D. Thiem
WTA Stanford :
S. Williams 2: A. Kerber
WTA Waszyngton :
S. Kuzniecowa 2:1 K. Nara
Obecnie mają miejsce dwa bardzo dobrze osadzone turnieje u mężczyzn w Toronto natomiast u kobiet w Montrealu. W chwili obecnej jest to etap 1/4 a już kilka niespodzianek miało miejsce.
ATP Toronto 1/8 :
J.W. Tsonga 2:0 N. Djokovic
A. Murray w.o. R. Gasquet
K. Anderson 2:0 S. Wawrinka
G. Dimitrov 2:1 T. Robredo
M. Roanic 2:1 J. Benneteau
F. Lopez 2:1 T. Berdych
D. Ferrer 2:1 I. Dogin
R. Federer 2:1 M. Cilic
WTA Montreal 1/8 :
S. Williams 2:0 L. Safarova
C. Wozniacki 2:0 S. Rogers
C. Suarez-Navarro 2:1 M. Szarapowa
V. Williams 2:0 A. Kerber
W. Azarenka 2:0 H. Watson
A. Radwańska 2:1 S. Lisicki
C. Wandeweghe 2:1 J. Jankovic
E. Makarowa 2:1 P. Kvitova
ATP Waszyngton :
M. Roanic 2:0 V. Pospisil
ATP Kitzbuehel :
D. Goffin 2:1 D. Thiem
WTA Stanford :
S. Williams 2: A. Kerber
WTA Waszyngton :
S. Kuzniecowa 2:1 K. Nara
Obecnie mają miejsce dwa bardzo dobrze osadzone turnieje u mężczyzn w Toronto natomiast u kobiet w Montrealu. W chwili obecnej jest to etap 1/4 a już kilka niespodzianek miało miejsce.
ATP Toronto 1/8 :
J.W. Tsonga 2:0 N. Djokovic
A. Murray w.o. R. Gasquet
K. Anderson 2:0 S. Wawrinka
G. Dimitrov 2:1 T. Robredo
M. Roanic 2:1 J. Benneteau
F. Lopez 2:1 T. Berdych
D. Ferrer 2:1 I. Dogin
R. Federer 2:1 M. Cilic
WTA Montreal 1/8 :
S. Williams 2:0 L. Safarova
C. Wozniacki 2:0 S. Rogers
C. Suarez-Navarro 2:1 M. Szarapowa
V. Williams 2:0 A. Kerber
W. Azarenka 2:0 H. Watson
A. Radwańska 2:1 S. Lisicki
C. Wandeweghe 2:1 J. Jankovic
E. Makarowa 2:1 P. Kvitova
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Dzisiaj Radwańska męczy bułę z Azarenką, która po kontuzjach jakoś nie może zaskoczyć, i jak nie dzisiaj to chyba nigdy.
Radwańskiej bardzo brakuje mocnego kończącego pierdolnięcia, a z zawodniczkami typu Azarenka (w formie), Williams, Szarapowa bez tego ani rusz; nie zawsze da się wygrać skrótem i lobem. Powyżej pewnego poziomu nie podskoczy, jakieś 1,5 roku temu, nawet założyłem się z kumplem o litra jakiejś dobrej berberuchy na myszach, że w ciągu 5 lat Radwańska nie wygra turnieju Wielkiego Szlema, o co jestem raczej spokojny:)
Radwańskiej bardzo brakuje mocnego kończącego pierdolnięcia, a z zawodniczkami typu Azarenka (w formie), Williams, Szarapowa bez tego ani rusz; nie zawsze da się wygrać skrótem i lobem. Powyżej pewnego poziomu nie podskoczy, jakieś 1,5 roku temu, nawet założyłem się z kumplem o litra jakiejś dobrej berberuchy na myszach, że w ciągu 5 lat Radwańska nie wygra turnieju Wielkiego Szlema, o co jestem raczej spokojny:)
- pogodancer
Radwańska poprawia sobie mizerne statystyki spotkań z czołówką (tylko czy Azarenka teraz, w tej formie to jeszcze czołówka?); nie widziałem, ale wynik 6:2 6:2 wskazuje na zwycięstwo szybkie, łatwe i przyjemne; no i wpadnie kilka punktów do rankingu (ostatnio z tym krucho było), a Azarenka ten sezon ma już chyba z głowy. W półfinale mecz z Makarową, więc jest okazja do rewanżu za tegoroczny Wimbledon.
W końcu jakiś udany turniej Radwańskiej (ostatni tak dobry występ to chyba Indian Wells), a na zakończenie finał z Sereną Williams i być może pierwsze zwycięstwo?
W końcu jakiś udany turniej Radwańskiej (ostatni tak dobry występ to chyba Indian Wells), a na zakończenie finał z Sereną Williams i być może pierwsze zwycięstwo?
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Radwańskiej brak warunków fizycznych i to ewidentnie widać w starciu z przeciwniczkami pokroju sióstr Williams, Azarenki w formie czy Szarapowej, ale nie zmienia to faktu, że od jakiegoś czasu Radwańska ma mnóstwo szczęścia. Po pierwsze podobnie jak w obecnym turnieju tak i w następnym oraz US Open nie weźmie udziału Na Li i najprawdopodobniej Simona Halep czyli zawodniczki będące wyżej w rankingu od naszej tenisistki do tego będąca wyżej Petra Kvitova szybko odpadła i Radwańska również do niej zmniejszy stratę punktową, po drugie słabo grająca Azarenka oraz grająca w kratkę Szarapowa, Kerber oraz niedoświadczona Bouchard, które także szybko odpadają nie nadrobią do niej punktów. A to się liczy w póżniejszym rozstawieniu.
WTA Montreal 1/4 :
S. Williams 2:1 C. Wozniacki
V. Williams 2:0 C. Suarez - Navaro
A. Radwańska 2:0 W. Azarenka
J. Makarowa 2:1 C. Vandereghe
pary 1/2 :
S. Williams - V. Williams
A. Radwańska - J. Makarowa
ATP Toronto 1/4 :
J.W. Tsonga 2:1 A. Murray
G. Dimitrov 2:1 K. Anderson
F. Lopez 2:1 M. Roanic
D. Ferrer 2:1 R. Federer
pary 1/2 :
J.W. Tsonga - G. Dimitrov
F. Lopez - D. Ferrer
WTA Montreal 1/4 :
S. Williams 2:1 C. Wozniacki
V. Williams 2:0 C. Suarez - Navaro
A. Radwańska 2:0 W. Azarenka
J. Makarowa 2:1 C. Vandereghe
pary 1/2 :
S. Williams - V. Williams
A. Radwańska - J. Makarowa
ATP Toronto 1/4 :
J.W. Tsonga 2:1 A. Murray
G. Dimitrov 2:1 K. Anderson
F. Lopez 2:1 M. Roanic
D. Ferrer 2:1 R. Federer
pary 1/2 :
J.W. Tsonga - G. Dimitrov
F. Lopez - D. Ferrer
- Żułek
hehe ogłądałem kawałek, Azarenka wkurwiona była ze nie ma formy bo nie mogła nic a nic zrobic aby wygrac :P
jak sie nazywa ta dziennikarka która robi wywiady po meczach na korcie (2 razy gadała z Isią) na tym turnieju ?
ładna jest ;)
EDIT:
Isia w finale w babochłopem :)
jak sie nazywa ta dziennikarka która robi wywiady po meczach na korcie (2 razy gadała z Isią) na tym turnieju ?
ładna jest ;)
EDIT:
Isia w finale w babochłopem :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
wcześniej coś pokręciłem to Federer pokonał Ferrera anie odwrotnie
ATP Toronto 1/2 :
R. Federer 2:0 F. Lopez
J.W. Tsonga 2:0 G. Dimitrov
finał :
R. Federer - J.W. Tsonga
WTA Montreal 1/2 :
V. Wiliams 2:1 S. Williams
A. Radwańska 2:0 J. Makarowa
finał :
A. Radwańska - V. Williams
ATP Toronto 1/2 :
R. Federer 2:0 F. Lopez
J.W. Tsonga 2:0 G. Dimitrov
finał :
R. Federer - J.W. Tsonga
WTA Montreal 1/2 :
V. Wiliams 2:1 S. Williams
A. Radwańska 2:0 J. Makarowa
finał :
A. Radwańska - V. Williams
- Żułek
Isia - Babochłop 6:4 6:2 :)
piekny finał :)
piekny finał :)
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
no, ale to wygrała z tym słabszym babopchłopem, ale jednak, u mężczyzn Tsonga pokonuje 2:0 Federera, w sumie dobry wynik bo wygrana Szwajcara dałaby mu kolejny tytuł w kolekcji przewagi nad pauzującym na tym turnieju Nadala, ale mimo wszystko to był jego 37 finał z cyklu ATP World Tour Masters i 16 w nim porażka (21 razy wygrywał) natomiast 119 finał ATO World Tour i 40 porażka (przy 79 zwycięstwach)
- pogodancer
Chyba turniej życia Tsongi, w drodze po tytuł ograł Djokovica, Dimitrova, Murraya i Federera, niezłe skalpy jak na jeden tydzień :)
Radwańska - dobry mecz z Venus, choc i tak dużo bardziej podobał mi się półfinał z Makarową, zacięty, szybki, cały czas na styku, oba sety zakończone tie breakami. Dobrze to wygląda przed Cincinnati i US Open.
E: a teraz popatrzymy co tam Janowicz wymyśli :)
Radwańska - dobry mecz z Venus, choc i tak dużo bardziej podobał mi się półfinał z Makarową, zacięty, szybki, cały czas na styku, oba sety zakończone tie breakami. Dobrze to wygląda przed Cincinnati i US Open.
E: a teraz popatrzymy co tam Janowicz wymyśli :)
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
tak Tsonga dał radę chociaż dajmy na to Djokovic obecnie po ślubie w ekstra formie to nie jest, Murray na tej nawierzchni nic więcej niż maks 1/4 nie osiągnie, Federer już swoje lata ma, natomiast Dimitrow to nadzieja na przyszłość, co oczywiście nie zmienią faktu że Francuz pokazał klasę chociaż odpadł już na początku z obecnego turnieju w Cincinnati przegrywając 2:1 z Rosjaninem Michaiłem Jużnym, u kobiet natomiast cieszy powrót do gry i od razy awans do III rundy mojej faworytki Simony Halep, natomiast niespodzianki to odpadnięcie V. Williams w pierwszej rundzie z Safarową 2:1 oraz porażka Cibulkovej 0:2 z Pawliuchenkową
Janowicz to zaraz do domu jedzie po meczu z Dimitrowem
Janowicz to zaraz do domu jedzie po meczu z Dimitrowem
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
KAKAESIAK pisze: Janowicz kończy grę po meczu z Hewittem
to wieczne malkontenctwo polskich kibiców ;)KAKAESIAK pisze:Janowicz to zaraz do domu jedzie po meczu z Dimitrowem
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Gumiak
To nie jest zadne malkontenctwo, przeciez on od jakiegos czasu juz pokazuje totalny brak formy, wiec wiekszosc orientujacych sie w tenisie nie postawilaby na niego zlamanego grosza, w dodatku w pojedynku z Dimitrowem. Zobaczymy, czy to byl tylko jednorazowy wyskok i zaraz przegra z jakims nonamem z 3setki, czy powalczy chociaz odrobine w tym turnieju.