ABORCJA

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Co wybierasz?

Dopuszczalna tylko do 4 miesiąca ciąży
25
21%
Dopuszczalna dopóki płód jest w łonie matki
11
9%
Dopuszczalna do pierwszego miesiąca życia
4
3%
Dopuszczalna do 3 roku życia
0
Brak głosów
Dopuszczalna do 7 roku życia
5
4%
Dopuszczalna do 18 roku życia (do 21 w krajach anglosaskich)
48
41%
Zabroniona
25
21%

Liczba głosów: 118
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

Re: ABORCJA

08-07-2014, 13:12

Kraft pisze:Ustalanie człowieczeństwa na podstawie poziomu zależności od innej istoty ludzkiej jest skrajnym debilizmem. Każdemu tu na forum udowodnię, że zdechnie jak pies przy drodze gdyby nie inni ludzie. Z kolei twierdzenie, że płód jest częścią ciała kobiety (co obala prosty test DNA) to skrajna ignorancja naukowa.
[bez epitetów - edit. Olo] nie odróżniasz zależności faktycznej (fizjologicznej, fizycznej, biologicznej), jaką wykazuje zarodek czy płód - od zależności społecznej, która istnieje tylko w umysłach ludzi i nie objawia się naruszaniem niczyich praw. Płód natomiast jest biologicznym pasożytem na organizmie kobiety, która go nie chce - jest od niej zależny biologicznie, czyli żeruje na niej bo bez niej przestaje funkcjonować. Pod tym względem jest częścią ciała kobiety, a więc nie jest O SO BĄ. Nie ma praw osobowych, w tym prawa do życia. Jego biologiczne roszczenie nie może być wyniesione ponad faktyczne niezbywalne prawo do życia kobiety.
Przeciwnicy prawa do usunięcia ciąży nie uznają niezbywalnych praw, a szczególnie praw kobiet do ich własnego życia - jest to wyraz ich mizoginicznej frustracji, oraz kompletnego wyłożenia pały na logikę i filozofię polityczną.
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-07-2014, 13:31

Kraft pisze:No ale po raz kolejny spokojnie i długotrwale tolerujesz je z drugiej strony, a wkraczasz do akcji przy moich, uważam wyszukanych ripostach (hehe). Także nie udawaj sprawiedliwego rozjemcy tylko wal prosto z mostu że Cię wkurwiam. Zawsze też możesz zrobić użytek ze swojej waaaadzy. Mi to lotto.
Po to jest forum, żeby wymieniać argumenty - nie byłoby go gdyby wszyscy myśleli identycznie, także mocno daleko mi od wkurwiania się na kogokolwiek za to, że przedstawia odmienny punkt widzenia na jakąkolwiek kwestię. Wiadomo, że przymykamy często oko na formę wypowiedzi, ale jak dyskusja zaczyna zamieniać się w bitwę na plucie to trzeba powiedzieć basta.

Swoją drogą ten temat pokazuje jak emocjonalnie nasze społeczeństwo podchodzi do kwestii aborcji - nie dziwmy się zatem, że jest to polityczny dukat, który jeszcze długo będzie krążył na wyborczym stole. Tak łatwo kupić za niego jedną lub drugą stronę.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

08-07-2014, 23:36

KelThuz pisze:Ja natomiast pasożytuję na maszynie do dializowania, bo w kurwę procentów przeze mnie przeleciało, a jej obsługantka już nie może na mnie patrzeć - jestem od niej zależny biologicznie, czyli żeruję na niej bo bez niej przestaję funkcjonować. Pod tym względem jestem częścią maszyny do dializowania, a więc nie jestem O SO BĄ. Nie mam praw osobowych, w tym prawa do życia.
fxd, lol

zero wyobraźni, zero!
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

Re: Odp: ABORCJA

09-07-2014, 06:07

krz63 pisze:Gdyby ktoś mi dziesięć lat temu powiedział, że na forum metalowym fan tej muzyki będzie w kwestiach szeroko pojmowanej moralności szedł ramię w ramię z purpuratami, to bym nie uwierzył. Dziwne jak metalowcy prasę krytyczną wobec KK nazywają "lewicowymi gadzinówkami" w dodatku w kontekście sprawy, w którą KK jest tak silnie zaangażowany. Jeszcze rok, dwa, a ujrzymy kolesi w koszulkach Mayhem na marszach w obronie TV TRWAM przed reżimem Tuska.
To jest w cholerę dziwne, cały thrash metal, wszystkie Kreatory, Megadethy, lewaki pierwszej wody. Schuldiner , Masvidal, Halford - geje . Slayer antyreligijny, a tu nagle okazuje się, że kochane metale to katolicy prawicowcy...
Obrazek
markiz666
zaczyna szaleć

09-07-2014, 08:26

Problemem jest wykorzystywanie patologii do manifestow politycznych. Dla mnie prof. Chazan za swoj czyn powinien zostac powieszony. Czym wieksze reperkusje za takie skandaliczne zachowania tym lepiej. Jak patrze na takich idiotow to wydaje mi sie ze wyladowalismy w jakims sredniowieczu. Chyba, ze doktorek jest sadystycznym zboczencem i sobie trzepie, myslac o potworku jaki powila ta kobieta. A biskupowi co zbiera na szpital obciac jaja i patologie sie wytepi.
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

09-07-2014, 09:06

Kurwa, no w końcu głos rozsądku!
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-07-2014, 11:03

markiz666 pisze:wydaje mi sie ze wyladowalismy w jakims sredniowieczu
Szerzysz waćpan lewackie zabobony. Średniowiecze to wulkan odkryć i wynalazków. Zaczynając od bodaj najważniejszego - uniwersytetu, przez druk wg europejskich standardów, rozwój nawigacji i technik konstrukcji statków, który umożliwił "podbój" świata, zachowanie ciągłości prawa rzymskiego (dzięki pracom na Uniwersytecie Bolońskim i tzw. szkole glosatorów z Irneriusem na czele przetrwało do XIX wieku i stało się podstawą dla kodeksów europejskich). Dzieło Liber Abaci "odkrywające" liczbę zero i przejmujące cyfry arabskie, Z tego samego kierunku przybyła metoda księgowości - dwa słupki z "winien' i "ma". Pierwsze miało fundamentalny wpływ na rozwój nauk ścisłych, a drugie ekonomii. Architektura, witraże, wysokie sklepienia i niesamowita geometryczna dokładność budowli gotyckich. Dziś odlali by taką katedrę z betonu i by się sypła po 100 latach. Warto wspomnieć o prochu strzelniczym, czy, jak nam się wydaje dzisiaj takiej błahostce jak - komin, który spowodował absolutną rewolucję w kuchni i wzrost komfortu życia w miastach. Młyny wodne i wiatrowe, zastosowanie szkła do wyrobu szyb i luster, twarde mydło, a nawet pieprzone guziki w ubraniach zawdzięczasz średniowieczu. Taczka (niby śmiech, a wyobraź sobie budowę bez niej), kusza, armata, kompas, warsztaty tkackie, kołowrotek, mikroskop, luneta, barometry różnego typu, zegar mechaniczny... Można by tak wymieniać w nieskończoność. Wieki późniejsze to też w zasadzie pełna moralna konserwa. Co może temu przeciwstawić współczesność i pieprzone pokolenie '68? Parady gejów? :)
A biskupowi co zbiera na szpital obciac jaja i patologie sie wytepi.
Biskupi polscy, niemieccy, francuscy ostrzegali wielokrotnie - będzie bruzda i piętno. Gupie baby nie słuchają, a potem płacz i szukanie winnych, bo wyłazi mały belzebub. Mało dzieciaków do adopcji jest?
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

09-07-2014, 11:37

Kraft pisze:Co może temu przeciwstawić współczesność i pieprzone pokolenie '68? Parady gejów? :)
no bez przesady... weźmy choćby śmieszne gify z kotkami.. mieli to w średniowieczu? ha??

Obrazek
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-07-2014, 12:00

Mnie tam nie jest do śmiechu. Obadaj jak wybierają frakcję plemników do zapłodnienia in vitro... Praktycznie na chybił trafił, oceniając jedynie ruchliwość. To tak jakby wybierać najlepszy zespół metalowy po intensywności cyrkowych wybryków na scenie. Też wyjdzie szajs... Iron Maiden czy coś.
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

09-07-2014, 12:03

Kraft pisze:
KelThuz pisze:Ja natomiast pasożytuję na maszynie do dializowania, bo w kurwę procentów przeze mnie przeleciało, a jej obsługantka już nie może na mnie patrzeć - jestem od niej zależny biologicznie, czyli żeruję na niej bo bez niej przestaję funkcjonować. Pod tym względem jestem częścią maszyny do dializowania, a więc nie jestem O SO BĄ. Nie mam praw osobowych, w tym prawa do życia.
fxd, lol

zero wyobraźni, zero!
maszyna nie jest osobą, nie jest podmiotem praw. Natomiast kobieta jest, może w pełni rozporządzać swoim ciałem i jego zawartością - i usuwać z niego niepożądane elementy. Wara od niej każdemu wąsaczowi
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

09-07-2014, 12:11

Olo pisze:
Kraft pisze:Co może temu przeciwstawić współczesność i pieprzone pokolenie '68? Parady gejów? :)
no bez przesady... weźmy choćby śmieszne gify z kotkami.. mieli to w średniowieczu? ha??

Obrazek
ahahaha
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-07-2014, 12:17

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-07-2014, 12:25

KelThuz pisze:maszyna nie jest osobą, nie jest podmiotem praw
Ale właściciel maszyny jest, także odcina pasożyta gdy zechce zgodnie z Twoją logiką.
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

09-07-2014, 12:38

Kraft pisze:
markiz666 pisze: A biskupowi co zbiera na szpital obciac jaja i patologie sie wytepi.
Biskupi polscy, niemieccy, francuscy ostrzegali wielokrotnie - będzie bruzda i piętno. Gupie baby nie słuchają, a potem płacz i szukanie winnych, bo wyłazi mały belzebub. Mało dzieciaków do adopcji jest?
Na forum "Barka" to może zaszpanujesz wiedzą o Biskupach, na tym forume przedstawiciele sekty ukrywającej i tuszującej przez dziesięciolecia zbrodnie pedofilskie nie są autorytetami.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

09-07-2014, 12:46

Biskup w każdej dziedzinie jest większym autorytetem niż naukowiec wspierany przez lewicowe gadzinówki. Nad biskupem jest tylko Kraft i każdy inny bez wiedzy i osiągnięć, ale z wyrobioną opinią na każdy temat.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

09-07-2014, 12:48

Silent_Sea pisze:Na forum "Barka" to może zaszpanujesz wiedzą o Biskupach, na tym forume przedstawiciele sekty ukrywającej i tuszującej przez dziesięciolecia zbrodnie pedofilskie nie są autorytetami.
Zdążyłem zauważyć tutejszą degenerację intelektualną, że idziecie z Vargiem, Pol Potem oraz muzykami Mayhem i SadEx pod rękę.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

09-07-2014, 13:28

Kraft pisze:Mnie tam nie jest do śmiechu. Obadaj jak wybierają frakcję plemników do zapłodnienia in vitro... Praktycznie na chybił trafił, oceniając jedynie ruchliwość. To tak jakby wybierać najlepszy zespół metalowy po intensywności cyrkowych wybryków na scenie. Też wyjdzie szajs... Iron Maiden czy coś.
O, i tu się zgadzam - plemniki do in vitro powinny być wybierane po jakości riffów, które grają.
markiz666
zaczyna szaleć

09-07-2014, 14:05

Kraft pisze:
markiz666 pisze:wydaje mi sie ze wyladowalismy w jakims sredniowieczu
Szerzysz waćpan lewackie zabobony. Średniowiecze to wulkan odkryć i wynalazków. Zaczynając od bodaj najważniejszego - uniwesytetu, przez druk wg europejskich standardów, rozwój nawigacji i technik konstrukcji statków, który umożliwił "podbój" świata, zachowanie ciągłości prawa rzymskiego (dzięki pracom na Uniwersytecie Bolońskim i tzw. szkole glosatorów z Irneriusem na czele przetrwało do XIX wieku i stało się podstawą dla kodeksów europejskich). Dzieło Liber Abaci "odkrywające" liczbę zero i przejmujące cyfry arabskie, Z tego samego kierunku przybyła metoda księgowości - dwa słupki z "winien' i "ma". Pierwsze miało fundamentalny wpływ na rozwój nauk ścisłych, a drugie ekonomii. Architektura, witraże, wysokie sklepienia i niesamowita geometryczna dokładność budowli gotyckich. Dziś odlali by taką katedrę z betonu i by się sypła po 100 latach. Warto wspomnieć o prochu
strzelniczym, czy, jak nam się wydaje dzisiaj takiej błahostce jak - komin, który spowodował absolutną rewolucję w kuchni i wzrost komfortu życia w miastach. Młyny wodne i wiatrowe, zastosowanie szkła do wyrobu szyb i luster, twarde mydło, a nawet pieprzone guziki w ubraniach zawdzięczasz średniowieczu. Taczka (niby śmiech, a wyobraź sobie budowę bez niej), kusza, armata, kompas, warsztaty tkackie, kołowrotek, mikroskop, luneta, barometry różnego typu, zegar mechaniczny... Można by tak wymieniać w nieskończoność. Wieki późniejsze to też w zasadzie pełna moralna konserwa. Co może temu przeciwstawić współczesność i pieprzone pokolenie '68? Parady gejów? :)
A biskupowi co zbiera na szpital obciac jaja i patologie sie wytepi.
Na pewno zawdzieczamy tej wspanialej epoce sposob myslenia jaki reprezentujesz;)
Awatar użytkownika
trup

09-07-2014, 17:16

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
manieczki

09-07-2014, 17:19

ładne majtki
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ