przyjmuję do wiadomości, aczkolwiek nie kumam zupełnie. na BFD nie ma jednego zbędnego dźwięku :)raphi pisze: To ja tak mam z Blood Fire Death. Wszyscy się jarają tą płytą, a mnie ona po prostu nie rusza. Do "Blood on Ice" to jej baaaardzo daleko, odległość tę można spokojnie liczyć w latach świetlnych.
BATHORY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BATHORY
-
535
To nie jest możliwe. Nawet jako żart brzmi to zupełnie niewiarygodnie.raphi pisze: To ja tak mam z Blood Fire Death. Wszyscy się jarają tą płytą, a mnie ona po prostu nie rusza. Do "Blood on Ice" to jej baaaardzo daleko, odległość tę można spokojnie liczyć w latach świetlnych.
- [S.]
- zaczyna szaleć
- życie jest za krótkie, żeby czytać wywiady z quorthonem. albo bajdurzy, albo wychodzi na buca ;)Riven pisze:http://www.anus.com/metal/about/interviews/quorthon/
Bardzo fajny wywiad. Zwłaszcza że prowadzący próbuje wyluskac jakieś filozoficzne bzdety (ten cytat z heideggera w środku... Ja pierdole), a Quorthon ma proste rock n rollowe podejście do sprawy i dystans do siebie
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
Arisowicz
- w mackach Zła
oddałbym nerkę za kolejne nagrania Quorthona z roku 1987/88
-
byrgh
- zahartowany metalizator
i nie mialbys nerki.
skompresowalem sobie albumy 1-4 i wrzucilem na tela. wietrze hype - jak 2-3 lata temu na Hammerheart. krecilo sie przez okragly tydzien. latem.
skompresowalem sobie albumy 1-4 i wrzucilem na tela. wietrze hype - jak 2-3 lata temu na Hammerheart. krecilo sie przez okragly tydzien. latem.
- Riven
- Kontakt:
+1, jak dla mnie to bfd jest na liście 30 najlepszych i najważniejszych płyt metalowych w ogóle ;). Spokojnie ta sama półka co reign in blood (zresztą sporo je łączy)Heretyk pisze:przyjmuję do wiadomości, aczkolwiek nie kumam zupełnie. na BFD nie ma jednego zbędnego dźwięku :)raphi pisze: To ja tak mam z Blood Fire Death. Wszyscy się jarają tą płytą, a mnie ona po prostu nie rusza. Do "Blood on Ice" to jej baaaardzo daleko, odległość tę można spokojnie liczyć w latach świetlnych.
this is a land of wolves now
-
[V]
wywiady z quorthonem są (zazwyczaj) absolutnie zajebiste.kto twierdzi inaczej nie wie co to rock n' roll, nigdy nie wział whiskey do ust i myśli że blek metyl powstał w norwegii.no hard feelings son.[S.] pisze:- życie jest za krótkie, żeby czytać wywiady z quorthonem. albo bajdurzy, albo wychodzi na buca ;)Riven pisze:http://www.anus.com/metal/about/interviews/quorthon/
Bardzo fajny wywiad. Zwłaszcza że prowadzący próbuje wyluskac jakieś filozoficzne bzdety (ten cytat z heideggera w środku... Ja pierdole), a Quorthon ma proste rock n rollowe podejście do sprawy i dystans do siebie
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
Hehe dokładnie. Zresztą m. In. w tym wywiadzie Quorthon pięknie odczarowuje własny kult, szczególnie jak pisze o czasach pierwszych albumów i skąd był ten cały szatan i piekło.
BTW, nadal nie słyszałem jego pierwszego albumu solowego, dobre to to? Purity of essence jest zajebiste
BTW, nadal nie słyszałem jego pierwszego albumu solowego, dobre to to? Purity of essence jest zajebiste
- [S.]
- zaczyna szaleć
- ciekawe, że mówisz o tym w kontekście wywiadu, w którym quorthon mówi:[V] pisze:wywiady z quorthonem są (zazwyczaj) absolutnie zajebiste.kto twierdzi inaczej nie wie co to rock n' roll, nigdy nie wział whiskey do ust i myśli że blek metyl powstał w norwegii.no hard feelings son.
Originally, we picked the whole demonic bag up because we didn't feel we could write the same sort of lyrics that the big boys would write. We didn't know shit about riding down the highway on a Harley, drinking whisky out of the bottle while fondling all these loose women. We knew nothing about that life...
whatever, oprócz dosłownie kilku konkretnych marek nie lubię bimbru. ;)
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
-
[V]
ale to były totalne dzieciaki jak zaczynali ssać pałę szatanowi, dystans,humor i rock n' roll przyszły później ..mi się akurat ten"bełkot" i burzenie własnego mitu i tej piekielnej fasady (wizerunku) bardzo podoba..[S.] pisze:- ciekawe, że mówisz o tym w kontekście wywiadu, w którym quorthon mówi:[V] pisze:wywiady z quorthonem są (zazwyczaj) absolutnie zajebiste.kto twierdzi inaczej nie wie co to rock n' roll, nigdy nie wział whiskey do ust i myśli że blek metyl powstał w norwegii.no hard feelings son.
Originally, we picked the whole demonic bag up because we didn't feel we could write the same sort of lyrics that the big boys would write. We didn't know shit about riding down the highway on a Harley, drinking whisky out of the bottle while fondling all these loose women. We knew nothing about that life...
whatever, oprócz dosłownie kilku konkretnych marek nie lubię bimbru. ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
Ale co jest nie tak w tej wypowiedzi? Przecież właśnie zajebiście ze ma do tego dystans i mówi jak było, a nie bawi się w jakieś żałosne kulty srulty i pierdolenie o szatanie
- [S.]
- zaczyna szaleć
nie ma nic złego w tej wypowiedzi. chciałem tylko zaznaczyć kontrast między tym co mówił forsberg, a obrazem quorthona jaki mi tu wciska V.
- Riven
- Kontakt:
no ja widzę ten sam obraz wiec nie wiem o co Ci chodzi ;)
Jak był szczylem to nie wiedział co to rock n roll wiec o tym nie śpiewał, później zaczął jeździć harleyem (jest o tym w tym wywiadzie) to nagrał płytę rockowa ;)
Jak był szczylem to nie wiedział co to rock n roll wiec o tym nie śpiewał, później zaczął jeździć harleyem (jest o tym w tym wywiadzie) to nagrał płytę rockowa ;)
-
raphi
- zaczyna szaleć
Brawo. Oczywiście, że to niemożliwe :) Wszystkie płyty Bathory są zajebiste. Quorthon to mistrz i nie powinno się nawet tworzyć wątku dyskusyjnego o jego dziełach :)535 pisze:To nie jest możliwe. Nawet jako żart brzmi to zupełnie niewiarygodnie.raphi pisze: To ja tak mam z Blood Fire Death. Wszyscy się jarają tą płytą, a mnie ona po prostu nie rusza. Do "Blood on Ice" to jej baaaardzo daleko, odległość tę można spokojnie liczyć w latach świetlnych.
-
byrgh
- zahartowany metalizator
Srotfl no tak, ne dyskutujmy o muzyce wcale, skoro sa kanony
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
- KelThuz
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
http://ciemnastronamiasta.blog.pl/2014/ ... 7-06-2014/" onclick="window.open(this.href);return false;
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
- [S.]
- zaczyna szaleć
- ja myślę, że mógł tam być też duch króla Stefana von Bathory...duch QUORTHONA był wśród nas. Pewnie duch Elisabeth von Bathory też
- Bloodcult
http://www.metalinjection.net/shocking- ... t-a-church" onclick="window.open(this.href);return false;