Chyba zmienię typera :DŻułek pisze:zależy dla kogo ;)
niedobrze, jeszcze zelik awansuje i co będzie ? :(Kevin-Prince Boatneg i Sulley Muntari zostali wyrzuceni ze zgrupowania kadry Ghany przed decydującym meczem z Portugalią w trzeciej kolejce fazy grupowej piłkarskich mistrzostw świata w Brazylii - poinformował serwis footy-ghana.com. Obaj złamali wewnętrzny regulamin kadry.
"Obaj piłkarze zostali wyrzuceni z kadry za szereg wykroczeń, jakich dopuścili się podczas zgrupowania w Brazylii" - czytamy w doniesieniu serwisu. "Decyzja zapadła w czwartek rano podczas zebrania drużyny. Obaj zostali zmuszeni do opuszczenia hotelu w Brasillii" - poinformowano.
Mimo, że oficjalne powody tej decyzji nie są znane, zachodnie media podają, że między piłkarzami doszło do poważnej kłótni i mogło dojść nawet do rękoczynów.
W ostatnim czasie w reprezentacji Ghany wybuchła afera związana z premiami za grę na mistrzostwach świata. Piłkarze żalili się, że nie otrzymali obiecanych pieniędzy za sam start w mundialu. Szybko zareagował prezydent kraju John Dramani Mahama.
Wysłał dla drużyny 3 mln dolarów w gotówce samolotem. Wieczorem zespół z Afryki zmierzy się z Portugalią (gr. G). To miała być specjalna motywacja dla Czarnych Gwiazd.
Przelew pieniędzy na konto nie wchodził w grę, gdyż jak podkreślił trener zespołu Ghany Kwesi Appiah "takie rzeczy nie są praktykowane w jego kraju, zawsze przekazuje się gotówkę".
Brak Boatnega i Muntariego to poważne ciosy dla reprezentacji Ghany, która zagra z Portugalią o możliwość awansu do 1/8 finału. Obaj byli czołowymi zawodnikami w swojej drużynie.
Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: Piłkarskie Mistrzostwa Świata 2014
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Przecież 3mln $ dostarczyli, nie? :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ufff żelik go home :D i miodzio :D
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
nudny ten mecz hameryki z nazistami ;(
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Nudny, bo w tym meczu chodziło o to, żeby nikomu nie stała się krzywda. Chociaż kosili się aż miło.
- Biały
- w mackach Zła
w ogóle te trzecie mecze grupowe takim chujem wieją, że już sobie darowałem tę część, czekam na sobotę
- Sybir
Dajcie spokój, chyba tylko Chorwaci z Meksami grali o coś więcej, niż o pietruszkę. No dobra, jeszcze Grecy z WKS i Włosi z Urusami, ale w tym ostatnim meczu to już kunktatorstwo było.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
Przynajmniej bramka ładna. No i myślałem, że znowu ktoś będzie miał złamana klamkę;)535 pisze:Nudny, bo w tym meczu chodziło o to, żeby nikomu nie stała się krzywda. Chociaż kosili się aż miło.
'Come the Blessed Madness'
-
to prawdaBiały pisze:w ogóle te trzecie mecze grupowe takim chujem wieją, że już sobie darowałem tę część, czekam na sobotę
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
dzień przerwy każdemu dobrze zrobi, jutro dwa zajebiste spotkania się szykują, co najważniejsze grają drużyny z Ameryki Południowej czyli nie robi mi różnicy kto awansuje i tak będę zadowolony, chociaż chciałbym żeby dalej grała Kolumbia i Chile mimo wszystko
In a world of compromise...some don't
-
Urugwaj może mieć spory problem, wiadomo dlaczego. ten koleś jednak robił różnicę. jeśli chodzi o drugi mecz, chciałbym żeby Chile poszło dalej, ale prawie na pewno tak się nie stanie
- Biały
- w mackach Zła
Bardzo bym chciał, żeby Brazylia dojebała, obstawiam, że będzie nudny mecz z ich strony i jakoś przepchną wynik ledwo ledwo, możliwe, że z pomocą sędziów. Chyba, że Chile zaskoczy ich jakąś bramką i wtedy mogą się zdziwić.
-
brazylie mogą zatrzymać tylko niemcy, ewentualnie holendrzy. oczywiście przy założeniu, że sędziowie czegoś nie odjebią
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Brazylia może zatrzymać się sama, póki co nie zasługują na więcej aniżeli maksymalnie faza pucharowa, nic ciekawego nie pokazali, druga sprawa że akurat dzisiaj mogą zaskoczyć, plus dzisiejszych meczów jest taki, że nie ważne kto awansuję będę zadowolony bo to ekipy z Ameryki Płd. chociaż chciałbym aby dalej grało Chile i Kolumbia, jutro natomiast Kostaryka i ciężki wybór pomiędzy Holandią której zawsze z Europy kibicuję a ambitnym Meksykiem, co do późniejszych meczy to już bez większej ekscytacji prócz może Belgów których jeszcze na tym mundialu w akcji nie widziałem i pełen obaw pojedynku Argentyny ze Szwajcarią, niestety Niemcy mają łatwego rywala kolejny raz w 1/8, Francja natomiast też powinna sobie poradzić z chaotyczną Nigerią
In a world of compromise...some don't
-
- postuje jak opętany!
-
- postuje jak opętany!
Ależ szkoda Czili:(
- Oki
- weteran forumowych bitew
szkoda, ale bez gospodarzy też by nie było fajnieWhite Pharaoh pisze:Ależ szkoda Czili:(
- Riven
- Kontakt:
Mam wyjebane na piłkę ale to się fajnie oglądało, przyznam ;d szkoda ze pinochet przegrał :(
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
this is a land of wolves now
- Biały
- w mackach Zła
strasznie chujowo te karne strzelali, zarówno jedni jak i drudzy, tak od około 70 minuty wyraźna gra na karne z obu stron, no i dalej ta Brazylia nie przekonuje, ale przynajmniej wygląda na to, że sędziowie ich na chama nie będą przepychać
- Żułek
pierwszy mecz fazy pucharowej (zajebisty) i od razu karniaki :) nie ma to jak zaczac z przytupem :)
ale karniaki to jednak mogliby nauczyc się strzelać bo to komedia była :P
a takie strzelanie jak Neymar to powinno byc zabronione, ja bym kazał mu powtarzac
drugi mecz ogłądałem jednym okiem ;) ale dobrze ze odpadł Urugwaj
ale karniaki to jednak mogliby nauczyc się strzelać bo to komedia była :P
a takie strzelanie jak Neymar to powinno byc zabronione, ja bym kazał mu powtarzac
drugi mecz ogłądałem jednym okiem ;) ale dobrze ze odpadł Urugwaj
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.