METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: METALLICA
Historia ironicznie pokazuje, że to, na co się klęło, okazuje się świetnym materiałem, a powrót do thrash metalu, o którym w czasach "Load" wielu marzyło, okazał się skrajnym szajsem. W ogóle najczęściej słucham "s/t" oraz "Load" właśnie. Thrashową Metallikę cenię, ale rzadko wracam, zdecydowanie wolę jej rockowe oblicze. Musiałbym jeszcze spróbować przeprosić się z "St. Anger", bo akurat wtedy też czegoś nowego próbowali. A za odgrzewane kotlety na "Death Magnetic" i pewnie na kolejnej płycie serdecznie podziękuję.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
+1 ale nie polecam tego przepraszania się z St. Anger, spróbowałem z miesiąc temu i twierdzę że w tym przypadku nie ma już nadziei na zmianę nastawienia. Obecnie ten album brzmi wręcz karykaturalnie, trzy pierwsze piosenki jeszcze się jakoś bronią, pozostałe brzmią jak jakiś ponury żart, nieudana próba odnalezienia się w ówczesnych realiach rynkowych. Potencjał był, jednak tak to wszystko kuriozalnie poskładali że nie da się tego słuchac.moonfire pisze:Historia ironicznie pokazuje, że to, na co się klęło, okazuje się świetnym materiałem, a powrót do thrash metalu, o którym w czasach "Load" wielu marzyło, okazał się skrajnym szajsem. W ogóle najczęściej słucham "s/t" oraz "Load" właśnie. Thrashową Metallikę cenię, ale rzadko wracam, zdecydowanie wolę jej rockowe oblicze. Musiałbym jeszcze spróbować przeprosić się z "St. Anger", bo akurat wtedy też czegoś nowego próbowali. A za odgrzewane kotlety na "Death Magnetic" i pewnie na kolejnej płycie serdecznie podziękuję.
- Kraft
Brzmi to jak odrzut z odrzutu DM. Wątpię by zwiastowało nową płytę, skoro Larsisko papla wprost, że za chuja nie mogą się zebrać i nawet riffów z prób nie przesłuchali. Może na jesieni zaczną. W ogóle i w szczególe kładę na to lachę, bo wszyscy czterej mają 50+ na karku, a zgodnie z moją niepodważalną tezą granie metalu w tym wieku jest komiczne i nieszczere. Do tego ludzie mają dziś wyjebane na płyty. Wolą se singla z itjunsa kupić, a jak znajdzie się dziwka co ściągnie więcej ciuchów to kupują następnego. Także po kiego wała wprawiać w ruch gigantyczną meta-machinę i robić koszty. Niech spierdalają dzieciaki geografii uczyć czy coś.
- Nerwowy
Faktycznie, już nie da się nagrać byle pierda żeby zarobić kupę kasy. Życie jest takie niesprawiedliwe :(. Tylko w tej mizerii jakimś cudem jednak fukncjunują kapele, które nagrywają regularnie pełnowymiarowe materiały, mają pomysł na muzykę... i żyją.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Kraft
I myślisz że zarobek na poziomie tych zespołów jest w stanie skłonić Larsa i Qprime by choćby pocisnąć kloca? :) A że potrafią taki manewr wykonać pod presją (w tym wypadku ledwo żywej legendy) daje przykład Lulu. Nagrali kupsko w 2 tygodnie i sprzedali tego więcej niż jakakolwiek kapela metalowa w ostatnich latach.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Taka tam ciekawostka:
[youtube][/youtube]
:)
[youtube][/youtube]
:)
-
- postuje jak opętany!
Nie pomogło. Wciąż to są słabe i bez polotu posklejane riffy.
- Nerwowy
Widzisz, sam sobie odpowiedziałeś. Są zespoły, które mają jeszzce coś do powiedzenia - część jest w stanie utrzymać się z grania (chociaż głównie dzięki intensywnemu koncertowaniu), reszta pewnie dokłada do interesu. Meta natomiast wysrywa te swoje kupska od czasu do czasu a fani i tak przełkną wszystko.Kraft pisze:I myślisz że zarobek na poziomie tych zespołów jest w stanie skłonić Larsa i Qprime by choćby pocisnąć kloca? :) A że potrafią taki manewr wykonać pod presją (w tym wypadku ledwo żywej legendy) daje przykład Lulu. Nagrali kupsko w 2 tygodnie i sprzedali tego więcej niż jakakolwiek kapela metalowa w ostatnich latach.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Sgt. Barnes
Same here!moonfire pisze:Historia ironicznie pokazuje, że to, na co się klęło, okazuje się świetnym materiałem, a powrót do thrash metalu, o którym w czasach "Load" wielu marzyło, okazał się skrajnym szajsem. W ogóle najczęściej słucham "s/t" oraz "Load" właśnie. Thrashową Metallikę cenię, ale rzadko wracam, zdecydowanie wolę jej rockowe oblicze. Musiałbym jeszcze spróbować przeprosić się z "St. Anger", bo akurat wtedy też czegoś nowego próbowali. A za odgrzewane kotlety na "Death Magnetic" i pewnie na kolejnej płycie serdecznie podziękuję.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Cyklicznie od 1988 roku, gwoli ścisłości.Nerwowy pisze:Meta natomiast wysrywa te swoje kupska od czasu do czasu a fani i tak przełkną wszystko.
Ten numer? No cóż. Po prostu Metallica. Moim zdaniem poprawnie, biorąc pod uwagę to co nagrywała ta kapela. Tym razem coveruje sama siebie. Masy będą zachwycone. Myślę, że sukces komercyjny gwarantowany. Pytanie tylko jak mister James zamierza wykonać te partie na żywo? Będzie playback, czy znoszenie jaja?
- harvestman
[youtube][/youtube]
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Hahaha wtf? ;D zajebiste
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
this is a land of wolves now
- Dragazes
- w mackach Zła
I takie koszulki przygotowali

Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Riven
- Kontakt:
-
- mistrz forumowej ceremonii
:Dharvestman pisze:[youtube][/youtube]
ZAJEBISTE
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- harvestman
Wyszło na to że dostaliśmy najciekawszy set na tej trasie i pierwszy taki w karierze tego zespołu. Dwóch kawałków instrumentalnych podczas jednej sztuki do dzisiaj nie zagrali.
1, Battery
2. Master of Puppets
3. Welcome Home (Sanitarium)
4. Ride the Lightning
5. The Unforgiven
6. The Memory Remains
7. Lords of Summer
8. Sad But True
9. Fade to Black
10. Orion
11. One
12. For Whom the Bell Tolls
13. Whiskey in the Jar
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman
Encore
16. Creeping Death
17. The Call of Ktulu
18. Seek & Destroy
1, Battery
2. Master of Puppets
3. Welcome Home (Sanitarium)
4. Ride the Lightning
5. The Unforgiven
6. The Memory Remains
7. Lords of Summer
8. Sad But True
9. Fade to Black
10. Orion
11. One
12. For Whom the Bell Tolls
13. Whiskey in the Jar
14. Nothing Else Matters
15. Enter Sandman
Encore
16. Creeping Death
17. The Call of Ktulu
18. Seek & Destroy
-
- postuje jak opętany!
Nieźle. Nawet Ktulu dali
- Żułek
i tak wolałbym Fuel ;)
czy tylko mi sie wydaje czy było zjebane brzmienie (wokal, zwłaszcza na sapportach)
mam nadzieje ze za 2 lata wrócą ;)
czy tylko mi sie wydaje czy było zjebane brzmienie (wokal, zwłaszcza na sapportach)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- harvestman
Zjebane brzmienie, zwłaszcza na supportach to oczywista oczywistość. Tak więc to nie było złudzenie.Żułek pisze:i tak wolałbym Fuel ;)
- Riven
- Kontakt:
Ludzie to maja zero fantazji. Chcą gówna typu whisky in the jar a nikt nie domaga się zapomnianych hitów typu eye of the beholder
this is a land of wolves now