MISERY INDEX
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MISERY INDEX
A mnie wbrew wszystkim album się podoba - jest melodyjnie, ale żeby szkliwo odpadało z zębów to lekka przesada. Zresztą ja nie oczekuję od Misery Index bycia drugim Dying Fetus - grają w swoim stylu, jest brutalnie, ale nie do przesady, słuchałem tej płyty dziś po raz kolejny i jestem na tak. I na pewno ją kupię, do kolekcji wszystkich poprzednich wydawnictw. I na pewno nie po to, by się kurzyła na półce.
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Jakim wszystkim? Tylko 3 maruderów się znalazło, reszta rozjebana. ;-)Nasum pisze:A mnie wbrew wszystkim album się podoba
Oczywiście, że tak. Znakomity album!Nasum pisze:słuchałem tej płyty dziś po raz kolejny i jestem na tak. I na pewno ją kupię, do kolekcji wszystkich poprzednich wydawnictw. I na pewno nie po to, by się kurzyła na półce.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
-
- mistrz forumowej ceremonii
bdb album
-
Ni ma chuja. Robię sobie tydzień z Misery Index. Dzisiaj wziąłem do samochodu Retaliate, jutro Overthrow i Dissent, a potem się zobaczy. Nowa płyta zajebista oczywiście, kto twierdzi inaczej ten wącha stopy Badnarka po przystanku Woodstock ;)
- DST
- rasowy masterfulowicz
No właśnie nigdy nie wąchałem stóp Bednarka, a uważam na razie że album jest średni. Epickie klimaty pasują do Misery Index jak pięść do nosa. Słychać, że się dusili stylistycznie i chcieli zrobić coś nowego, ale, jak wspominałem wcześniej, wolę punkowy wpierdol i furię po raz n-ty. Nie skreślam, bo brzmi to dobrze, ale mam lekki zawód. Mimo wszystko będę próbował dalej.
-
ja z kolei mam lekki wzwód :)
może też bym kręcił nosem, gdyby to była ich druga albo trzecia płyta, a tak nie dziwie się im wcale, że wypłyneli na nieco inne wody - choć tutaj też bym nie przesadzał, to aż tak bardzo nie odstaje od tego co reprezentuja od lat
może też bym kręcił nosem, gdyby to była ich druga albo trzecia płyta, a tak nie dziwie się im wcale, że wypłyneli na nieco inne wody - choć tutaj też bym nie przesadzał, to aż tak bardzo nie odstaje od tego co reprezentuja od lat
- Mol
- zahartowany metalizator
polac temu Panu.DST pisze:No właśnie nigdy nie wąchałem stóp Bednarka, a uważam na razie że album jest średni. Epickie klimaty pasują do Misery Index jak pięść do nosa. Słychać, że się dusili stylistycznie i chcieli zrobić coś nowego, ale, jak wspominałem wcześniej, wolę punkowy wpierdol i furię po raz n-ty. Nie skreślam, bo brzmi to dobrze, ale mam lekki zawód. Mimo wszystko będę próbował dalej.
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Nie.Mol pisze:polac temu Panu.DST pisze:No właśnie nigdy nie wąchałem stóp Bednarka, a uważam na razie że album jest średni. Epickie klimaty pasują do Misery Index jak pięść do nosa. Słychać, że się dusili stylistycznie i chcieli zrobić coś nowego, ale, jak wspominałem wcześniej, wolę punkowy wpierdol i furię po raz n-ty. Nie skreślam, bo brzmi to dobrze, ale mam lekki zawód. Mimo wszystko będę próbował dalej.
Polać dla esta i Nasuma ;-)
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Harlequin
Totalnie mi nie robi ta płyta. To juz nie ten level dziczy co kiedyś. No i do tego to mięciutkie brzmienie.
-
A któras ich płyta w ogóle ci robi? A False ci robi? To się nie odzywaj ;)
-
est pisze:ja z kolei mam lekki wzwód :)
No własnie - rewolty stylistycznej to tutaj aż takiej znów nie ma, zagrali po prostu nieco inaczej niż dotychczas, jak już mówiłem bardziej melodyjnie, ale mi to akurat pasuje. Jak będę chciał posłuchać czegoś bardziej zezwierzęconego to mam spory wybór;-)
-
No tak, człowiek na starość dowiaduje się, że Misery Index to nie wiadomo jaki napierdol, który nagle przemienił się w new romantic ;)
- Rattlehead
Skoro nawet ja (średni kibic indexu) stwierdzam, że jest całkiem nieźle, tzn. że coś się dzieje.
support music, not rumors
- Harlequin
Względnie Discordie lubie. Do pozostałych nie wracam. A False oczywiście ubóstwiam ;) płyta wszechczasów :)est pisze:A któras ich płyta w ogóle ci robi? A False ci robi? To się nie odzywaj ;)
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ale czy ktoś to sugerował? Ot, dość charakterystyczny styl Misery Index został zainfekowany nieprzyjemnym pasożytem, coś jak ostatnie dwie płyty Obituary. Niektórym to pasuje innym nie bardzo. Dam jeszcze szanse jak minie pierwsze, złe wrażenie ale nie sądze abym się przekonał...est pisze:No tak, człowiek na starość dowiaduje się, że Misery Index to nie wiadomo jaki napierdol, który nagle przemienił się w new romantic ;)
- Mol
ten Hiena to jednak czasem napisze cos z sensem :DAroHien pisze:Ale czy ktoś to sugerował? Ot, dość charakterystyczny styl Misery Index został zainfekowany nieprzyjemnym pasożytem, coś jak ostatnie dwie płyty Obituary. Niektórym to pasuje innym nie bardzo. Dam jeszcze szanse jak minie pierwsze, złe wrażenie ale nie sądze abym się przekonał...est pisze:No tak, człowiek na starość dowiaduje się, że Misery Index to nie wiadomo jaki napierdol, który nagle przemienił się w new romantic ;)
-
Podoba mi się nowy Misery Index. Wprawdzie jest zbyt melodyjnie i za deleko w tyle pozostawili swoje dyingfetusowe korzenie, ale skoro może się komuś podobać ostatni Tribulation to mnie musi się podobać ten album.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- postuje jak opętany!
Co prawda nie słuchałem jeszcze nowej płyty, ale ptaszki ćwierkają, że 16 sierpnia Misery Index zagra we Wrocławiu.
https://www.facebook.com/cpkoncerty" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/cpkoncerty" onclick="window.open(this.href);return false;
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
-
Jeszcze nie, uprzedzam wypadki ;)AroHien pisze:Ale czy ktoś to sugerował?est pisze:No tak, człowiek na starość dowiaduje się, że Misery Index to nie wiadomo jaki napierdol, który nagle przemienił się w new romantic ;)
-
Wuja pisze:Co prawda nie słuchałem jeszcze nowej płyty, ale ptaszki ćwierkają, że 16 sierpnia Misery Index zagra we Wrocławiu.
Dawać ich do Zabrza lub Katowic!!!!!