Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
To chyba jakiś cud. Paczki dochodzą szybciej niż zazwyczaj.
-
- mistrz forumowej ceremonii
wyjątkowo dali rade w tym roku
- hcpig
Tak, druga połowa grudnia i praktycznie nie ma opóźnień, też mnie to miło zaskoczyło.
Yare Yare Daze
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Spieszcie się wysyłać płyty, opłaty pocztowe tak szybko drożeją
http://www.poczta-polska.pl/zmiany-w-ce ... y-rynkowe/
http://www.poczta-polska.pl/zmiany-w-ce ... y-rynkowe/
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
sorry, taki mamy klimat.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Taki mały oftop, ale nie rozumiem tej parafrazy wrzucanej gdzie popadnie. Jak tej bandy u koryta nie lubię, tak muszę przyznać że ta baba powiedziała wprost jak jest: sorry pizdzi, kolej stoi; polityk wyjątowo ani nie skłamał ani nie pierdolił pokątnie, a wszyscy do tego się przyjebali.... Poczta polska nie mówi "sorry, ale chcemy żeby polskie usługi pocztowe były najdroższe w Europie", tylko pokątnie pierdoli "sorry, ale to ze względu na to że i tak mamy przesyłki tańsze niż średnia unijna", co, w odniesieniu do naszych zarobków, nie przedkłada się na praktykę. Wystarczy porównać ile za średnią pensję można wysłać listów i paczek w poszczególnych krajach.
- zawlekacz
- w mackach Zła
pierdolone kurwy, znowu podwyżka....
nie ma to tamto
-
- postuje jak opętany!
Od pierwszego ruszył nowy cennik Poczty Polskiej 1-3 CD ( do 350g . 8,30 list polecony priorytetowy ) , od 4-9 CD ( 350- 1000g 11,00 list polecony priorytetowy ) - dlatego wysyłam paczką , ta sama cena 11 zł. Powyżej 10 CD poczta gratis , winyle szacowane indywidualnie w zależności od wagi.
- Lykantrop
Wielki chuj w dupę kurierom z DPD. Zamawiałem dużą pakę z Selfmadegod, wg trackingu 2 razy próbawano mi droęczyć paczkę i dwukrotnie pozostawiono awizo. W rzeczywistości nie pofatygował się z tej debilnej firmy nawet pies z kulawą nogą, a awizo nawet mi się nie przyśniło. To już drugi raz, kiedy te ciule odstawiają fuszerkę przy wysyłkach zagranicznych, a ja jestem w plecy na 150 zł. Oczywiście próba dodzwonienia się na infolinię to Tele 2 i Cyfra + story wellcome to. Hak wam w smak cioty, życzę wam śmierci teściowej i kiły.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
No ale moment, płacisz, jest tracking, firma kurierska i jesteś stratny???Lykantrop pisze:Wielki chuj w dupę kurierom z DPD. Zamawiałem dużą pakę z Selfmadegod, wg trackingu 2 razy próbawano mi droęczyć paczkę i dwukrotnie pozostawiono awizo. W rzeczywistości nie pofatygował się z tej debilnej firmy nawet pies z kulawą nogą, a awizo nawet mi się nie przyśniło. To już drugi raz, kiedy te ciule odstawiają fuszerkę przy wysyłkach zagranicznych, a ja jestem w plecy na 150 zł. Oczywiście próba dodzwonienia się na infolinię to Tele 2 i Cyfra + story wellcome to. Hak wam w smak cioty, życzę wam śmierci teściowej i kiły.
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Tak, jeżeli "próbują" dostarczyć kilka razy i im się nie uda to odsyłają paczkę do nadawcy i po temacie . Normalni kurierzy dzwonią lub zostawiają namiary, niestety DPD to nie jest normalna firma.majeku pisze:No ale moment, płacisz, jest tracking, firma kurierska i jesteś stratny???Lykantrop pisze:Wielki chuj w dupę kurierom z DPD. Zamawiałem dużą pakę z Selfmadegod, wg trackingu 2 razy próbawano mi droęczyć paczkę i dwukrotnie pozostawiono awizo. W rzeczywistości nie pofatygował się z tej debilnej firmy nawet pies z kulawą nogą, a awizo nawet mi się nie przyśniło. To już drugi raz, kiedy te ciule odstawiają fuszerkę przy wysyłkach zagranicznych, a ja jestem w plecy na 150 zł. Oczywiście próba dodzwonienia się na infolinię to Tele 2 i Cyfra + story wellcome to. Hak wam w smak cioty, życzę wam śmierci teściowej i kiły.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- postuje jak opętany!
Pieprzona amatorka. Dobrze wiedzieć, że takie cyrki niestety też się dzieją.
- Lykantrop
Monty Pythona ciąg dalszy. Zgłosiłem reklamację na stronie polskiej, jak i angielskiej. Z polskiej nawet nie pofatygowali się, żeby napisać głupie "sorry, taki mamy klimat", natomiast z angielskiej:
Sender jedyne co może zrobić to zapłacić za to, że paka wróciła i wysłać mi ją raz jeszcze, co ogółem będzie mnie kosztowało in general 5 stów. Kurierzy na wyspach to generalnie ćwoki, ale ci teraz przeszli samych siebie. Zdjęcie dowodem na to, że był. Zajebiście. Globtroter z niego.Thank you for your email regarding your parcel.
I am sorry that you have not received your parcel as expected. I can advise you that the driver has taken photographs of your property during the delivery times. This means that the driver has attempted your property and got no response. I do apologise for the inconvenience. I kindly ask you to contact the sender of the parcel to make further arrangements.
Please do not hesitate to contact us if you have any further questions.
Kind Regards,
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Wasyl
Może jeszcze zdjęcie z sąsiadką niech zrobi. Żenada.
-
- postuje jak opętany!
Wysłałem do Niemiec listem poleconym priorytetowym kasety. Po 3 tygodniach gościu pisze, że dostał pustą kopertę i załączył zdjęcia. Na stronie niemieckiej poczty też adnotacja: przesyłka pusta, rozpakowana, etc.
Jak myślicie już w Polsce ktoś zajebał taśmy czy w Niemczech? Czy oprócz standardowej opcji z reklamacją coś jeszcze można zrobić? Oczywiście nie powiem, że były tam kasety.
Jak myślicie już w Polsce ktoś zajebał taśmy czy w Niemczech? Czy oprócz standardowej opcji z reklamacją coś jeszcze można zrobić? Oczywiście nie powiem, że były tam kasety.
- Zenek
Kurierzy to chujnia w porównaniu do Poczty Polskiej, dla miłośników Korwina to musi być cios w dupę (tam gdzie lubią). Jeżeli zamawiam kurierem przesyłkę i zaznaczam, że odbiór od godziny 18-ej to kurwa odbiór ma być od osiemnastej a nie, że dzwoni jaśnie pan, że akurat będzie jechał i czy jestem o 10 w domu jak jestem w pracy. Bo za to dodatkowo płacę, czyż nie? To ja dziękuję kurwa za taką niewidzialną rękę rynku. I to akurat DHL czyli jedna niby z tych lepszych firm. Niby Pan dał koledze co miał inny rejon i podrzucili do pracy, ale może ja nie chcę odbierać prywatnych przesyłek w robocie, co? Zwłaszcza, że nie za to zapłaciłem. A poczta? przejdę się pięć minut i odbiorę na miejscu w ajencji, narrra DHL i inne lamusy ! I Zaznaczam, że nigdy Poczta nie uszkodziła mi przesyłki, ani nie borykałem się z zaginięciem przesyłki. A zawsze tych przesyłek było dużo.

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
:D
nigdy w życiu nie chciałbym mieć nic bardziej wartościowego do odbioru na jakiejś poczcie
Poza tym pełna zgoda, jebac kapitalistow, tylko państwowe usługi is real!!!oneone
nigdy w życiu nie chciałbym mieć nic bardziej wartościowego do odbioru na jakiejś poczcie
Poza tym pełna zgoda, jebac kapitalistow, tylko państwowe usługi is real!!!oneone
this is a land of wolves now
- aginsiak
- w mackach Zła
Podejrzewam ,że u faszystów dzieje sie coś niedobrego ,bo polska poczta ostatnio to najwyższy standard. Nie więcej jak dwa miesiące temu miałem zajebiste problemy z dwoma listami do Niemiec.Jeden wrócił do mnie ,kiedy napisałem reklamację ,drugi doręczono /priorytet/ po prawie miesiącu ,nie informując odbiorcy w żaden sposób ,że jest dla niego przesyłka. jebać niemiecka pocztęmajeku pisze:Wysłałem do Niemiec listem poleconym priorytetowym kasety. Po 3 tygodniach gościu pisze, że dostał pustą kopertę i załączył zdjęcia. Na stronie niemieckiej poczty też adnotacja: przesyłka pusta, rozpakowana, etc.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
nic za to nie płacisz, że Cię nie ma w domu. Ostatnio miałem przesyłkę DHL`em, zadzwonił oczywiście o 11.00 że stoi po blokiem, powiedziałem mu grzecznie, że zapraszam koło 17.00 bo tak jak on w tej chwili pracuję chyba, że ma ochotę podjechać do mnie do pracy. Po 17.00 facet przyjechał z przesyłką i nawet nie marudził. Wg mnie to nie zależy od firmy, ale od ludzi jacy tam pracują.Zenek pisze:Kurierzy to chujnia w porównaniu do Poczty Polskiej, dla miłośników Korwina to musi być cios w dupę (tam gdzie lubią). Jeżeli zamawiam kurierem przesyłkę i zaznaczam, że odbiór od godziny 18-ej to kurwa odbiór ma być od osiemnastej a nie, że dzwoni jaśnie pan, że akurat będzie jechał i czy jestem o 10 w domu jak jestem w pracy. Bo za to dodatkowo płacę, czyż nie?
Poczta natomiast strasznie mnie irytuje, niejednokrotnie było tak, że ktoś siedział w domu a ta ciota nawet nie zadzwoniła domofonem tylko z góry założyła że mnie w domu nie ma i .... trzeba było popierdalać na pocztę;