VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
Re: VOIVOD
znam ludzi dla których Phobos to najlepsza płyta Voivod. nawet mnie to specjalnie nie dziwi, choć mam inne faworytki.
-
535
Sam już nie wiem, czy słabszy, czy nie. Właściwie nie ma o dla mnie większego znaczenia. Natomiast zastanawiam się, kto w tym zespole odpowiada za sekcję "wznowienia"? Mam w łapskach podwójny winyl, zatytułowany zachęcająco Negatron/Phobos wydany przez Hypnotic w 2010. Nie jestem małym chłopcem i wiedziałem, że w tej formie, to muszą być kadłubki. bo winyl ma swoje ograniczenia czasowe. Jednak w tym momencie przyszła chwila na refleksję i pytanie zasadnicze. Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums. Wytwórnia/zespół, czy ktoś za to odpowiedzialny, sami strzelają sobie w kolano, a właściwie w głowę.Riven pisze:Przeciez on jest arcyzajebisty. Tylko ciut slabszy niz Phobos.
Dla porządku zestawienie.
Negatron
A: Insect / Project X / Nanoman B: Negatron / Planet Hell / Meteor / Cosmic Conspiracy
Phobos
A: Rise / Mercury / Phobos B: Bacteria / The Tower / Forlorn
Podsumowując. Prawdopodobnie wcześniej doczekamy się kolekcji w formacie "digital download", niż porządnych wznowień ze stosowną oprawą graficzną. Nie chcę być złośliwy, ale wychodzi na to, że najlepiej wydaną pozyjcą w ponad trzydziestoletniej historii Voivod jest Worlds Away.
-
dave
- zaczyna szaleć
O kurwa... A ja nawet nie sprawdzilem i ten winyl jest w drodze... I z gory oplacony... Ja pierdole heh535 pisze:Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums. Wytwórnia/zespół, czy ktoś za to odpowiedzialny, sami strzelają sobie w kolano, a właściwie w głowę.Riven pisze:Przeciez on jest arcyzajebisty. Tylko ciut slabszy niz Phobos.
Negatron
A: Insect / Project X / Nanoman B: Negatron / Planet Hell / Meteor / Cosmic Conspiracy
Phobos
-
black jacket
- zaczyna szaleć
widzialem to juz dawno i dlatego nie mam tej plyty, nie rozumiem po co ktos zrobil skladanke z wybranych utworow z dwoch plyt, nie cierpie takich akcji, w tym przypadku CD gora.535 pisze:Sam już nie wiem, czy słabszy, czy nie. Właściwie nie ma o dla mnie większego znaczenia. Natomiast zastanawiam się, kto w tym zespole odpowiada za sekcję "wznowienia"? Mam w łapskach podwójny winyl, zatytułowany zachęcająco Negatron/Phobos wydany przez Hypnotic w 2010. Nie jestem małym chłopcem i wiedziałem, że w tej formie, to muszą być kadłubki. bo winyl ma swoje ograniczenia czasowe. Jednak w tym momencie przyszła chwila na refleksję i pytanie zasadnicze. Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums. Wytwórnia/zespół, czy ktoś za to odpowiedzialny, sami strzelają sobie w kolano, a właściwie w głowę.Riven pisze:Przeciez on jest arcyzajebisty. Tylko ciut slabszy niz Phobos.
Negatron
Phobos
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Lol ale gowno, phobos bez tytulowego numeru to jak rib bez angel of death
this is a land of wolves now
- [S.]
- zaczyna szaleć
- dla ludzi, u których winyle leżą sobie na półeczce/szafeczce/sejfiku ładnie zapakowane w koszulki, a muzyki słuchają z mp3... chyba nie trudno to ogarnąć.535 pisze:Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
- Riven
- Kontakt:
-
535
O! Widzisz. Najpierw miałem taśmy. Potem nabyłem CD. Teraz kupiłem ułomne, ale jednak winyle, ale słuchał będę tylko i wyłącznie z telefonu. Znakomicie.[S.] pisze:- dla ludzi, u których winyle leżą sobie na półeczce/szafeczce/sejfiku ładnie zapakowane w koszulki, a muzyki słuchają z mp3... chyba nie trudno to ogarnąć.535 pisze:Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums.
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Kurrrrwa a pierwszych płyt nie ma kto porządnie wznowić.
Wysłane z mojego GT-I9505
Wysłane z mojego GT-I9505
-
535
Właściwie to tylko War and Pain ma w miarę przyzwoite wznowienie, przynajmniej jeżeli chodzi o samą oprawę, bo pewnie zaraz ktoś napisze, że wersja nie taka, podział nieczytelny, a bonusy do dupy. I trochę racji będzie miał. No, ale na półce wygląda przyzwoicie.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Otóż to, gdyby Rrröööaaarrr miał takie wznowienie, mruczałbym z radości.535 pisze:Właściwie to tylko War and Pain ma w miarę przyzwoite wznowienie, przynajmniej jeżeli chodzi o samą oprawę, bo pewnie zaraz ktoś napisze, że wersja nie taka, podział nieczytelny, a bonusy do dupy. I trochę racji będzie miał. No, ale na półce wygląda przyzwoicie.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Miały być jakieś reedycje KT i DH - kilka lat temu już słyszałem - ale chyba sprawa zdechła?
-
535
Jednak nie tak do końca. "Wielkie" okładki i brzmienie, mimo wszystko, trwającego ponad godzinę kadłubka, wynagradza wszelkie niedogodności i przychodzące nie wiadomo skąd, frustracje.black jacket pisze:widzialem to juz dawno i dlatego nie mam tej plyty, nie rozumiem po co ktos zrobil skladanke z wybranych utworow z dwoch plyt, nie cierpie takich akcji, w tym przypadku CD gora.535 pisze:Sam już nie wiem, czy słabszy, czy nie. Właściwie nie ma o dla mnie większego znaczenia. Natomiast zastanawiam się, kto w tym zespole odpowiada za sekcję "wznowienia"? Mam w łapskach podwójny winyl, zatytułowany zachęcająco Negatron/Phobos wydany przez Hypnotic w 2010. Nie jestem małym chłopcem i wiedziałem, że w tej formie, to muszą być kadłubki. bo winyl ma swoje ograniczenia czasowe. Jednak w tym momencie przyszła chwila na refleksję i pytanie zasadnicze. Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums. Wytwórnia/zespół, czy ktoś za to odpowiedzialny, sami strzelają sobie w kolano, a właściwie w głowę.Riven pisze:Przeciez on jest arcyzajebisty. Tylko ciut slabszy niz Phobos.
Negatron
Phobos
-
RippingHeadache
Voivod z Forrestem to dla mnie nie jest Voivod, bo brak tam połowy prawdziwego składu. ;) OK, Piggy z Awayem grają na tych krążkach rewelacyjnie, ale brak mi tutaj blower bassu, a przeciętny do bólu wokal... jest boleśnie przeciętny, hehe.
Też mam ten winyl "Negatron/Phobos". Co zrobić, jak się ma fazę na pełną winylową dyskografię Voivod... Ze wznowieniami jest ten problem, że sprawy praw autorskich są mocno powikłane i dlatego wszystko wygląda jak wygląda.
Ja bym się nie obraził gdyby chłopaki wydali na winylach jeszcze parę demówek, czy starych koncertów, których "parę" krąży po necie. Z drugiej strony o czym tu mówić, skoro nie sprzedał się jeszcze "Live At Roadburn" wydany w nakładzie 500 sztuk...
Też mam ten winyl "Negatron/Phobos". Co zrobić, jak się ma fazę na pełną winylową dyskografię Voivod... Ze wznowieniami jest ten problem, że sprawy praw autorskich są mocno powikłane i dlatego wszystko wygląda jak wygląda.
Ja bym się nie obraził gdyby chłopaki wydali na winylach jeszcze parę demówek, czy starych koncertów, których "parę" krąży po necie. Z drugiej strony o czym tu mówić, skoro nie sprzedał się jeszcze "Live At Roadburn" wydany w nakładzie 500 sztuk...
- Riven
- Kontakt:
Wokal na phobos jest zdecydowanie nieprzecietny. Proponuje posluchac np. Forlorn (moment z "fade away!!!") Blower bass kompletnie nie pasowalby do tej muzyki. No ale moze kwestia gustu
this is a land of wolves now
-
535
Fakt. Do wokalu, przede wszystkim dotyczy to Negatron, trzeba się przyzwyczaić. Pierwsze podejścia były ciężkie. Założę się, że każdy odbierał to z grymasem na gębie. Część ową niechęć przełamała, a innych drażni to do teraz. Jednak biorąc pod uwagę zawartość muzyczną, kolana się uginają i warto, wspomnianą niechęć, przełamać.RippingHeadache pisze:Voivod z Forrestem to dla mnie nie jest Voivod, bo brak tam połowy prawdziwego składu. ;) OK, Piggy z Awayem grają na tych krążkach rewelacyjnie, ale brak mi tutaj blower bassu, a przeciętny do bólu wokal... jest boleśnie przeciętny, hehe.
Niestety to chyba jest sedno całej sprawy, mimo, że cena tego wydawnictwa nie należy (nie należała) do tych "poniżej pasa".RippingHeadache pisze: Z drugiej strony o czym tu mówić, skoro nie sprzedał się jeszcze "Live At Roadburn" wydany w nakładzie 500 sztuk...
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Ok, może Negatron można trochę zostawić na boku, ale na Phobos oraz tej koncertówce Forrest jako wokalista spisuje się moim zdaniem świetnie.RippingHeadache pisze:Voivod z Forrestem to dla mnie nie jest Voivod, bo brak tam połowy prawdziwego składu. ;) OK, Piggy z Awayem grają na tych krążkach rewelacyjnie, ale brak mi tutaj blower bassu, a przeciętny do bólu wokal... jest boleśnie przeciętny, hehe.
-
535
Nie jest to co prawda wielki rarytas, ale za 60 złotych + poczta, myślę, że warto.
http://allegro.pl/voivod-rrrrooooaaaarr ... 88253.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/voivod-rrrrooooaaaarr ... 88253.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gunman
Dzięki, właśnie tego szukałem.
-
535
Radzę brać. Taniej nie będzie, a warto, by nie wywoływać potem niepotrzebnych kontrowersji opiniami o zjebanym brzmieniu Noise.
http://allegro.pl/voivod-dimension-hatr ... 64717.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/voivod-dimension-hatr ... 64717.html" onclick="window.open(this.href);return false;