VOIVOD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: VOIVOD

01-04-2014, 10:50

znam ludzi dla których Phobos to najlepsza płyta Voivod. nawet mnie to specjalnie nie dziwi, choć mam inne faworytki.
535

04-04-2014, 07:23

Riven pisze:Przeciez on jest arcyzajebisty. Tylko ciut slabszy niz Phobos.
Sam już nie wiem, czy słabszy, czy nie. Właściwie nie ma o dla mnie większego znaczenia. Natomiast zastanawiam się, kto w tym zespole odpowiada za sekcję "wznowienia"? Mam w łapskach podwójny winyl, zatytułowany zachęcająco Negatron/Phobos wydany przez Hypnotic w 2010. Nie jestem małym chłopcem i wiedziałem, że w tej formie, to muszą być kadłubki. bo winyl ma swoje ograniczenia czasowe. Jednak w tym momencie przyszła chwila na refleksję i pytanie zasadnicze. Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums. Wytwórnia/zespół, czy ktoś za to odpowiedzialny, sami strzelają sobie w kolano, a właściwie w głowę.

Dla porządku zestawienie.
Negatron
A: Insect / Project X / Nanoman B: Negatron / Planet Hell / Meteor / Cosmic Conspiracy

Phobos
A: Rise / Mercury / Phobos B: Bacteria / The Tower / Forlorn

Podsumowując. Prawdopodobnie wcześniej doczekamy się kolekcji w formacie "digital download", niż porządnych wznowień ze stosowną oprawą graficzną. Nie chcę być złośliwy, ale wychodzi na to, że najlepiej wydaną pozyjcą w ponad trzydziestoletniej historii Voivod jest Worlds Away.
dave
zaczyna szaleć

04-04-2014, 11:23

535 pisze:
Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums. Wytwórnia/zespół, czy ktoś za to odpowiedzialny, sami strzelają sobie w kolano, a właściwie w głowę.

Negatron
A: Insect / Project X / Nanoman B: Negatron / Planet Hell / Meteor / Cosmic Conspiracy

Phobos
O kurwa... A ja nawet nie sprawdzilem i ten winyl jest w drodze... I z gory oplacony... Ja pierdole heh
black jacket
zaczyna szaleć

04-04-2014, 12:31

535 pisze:
Sam już nie wiem, czy słabszy, czy nie. Właściwie nie ma o dla mnie większego znaczenia. Natomiast zastanawiam się, kto w tym zespole odpowiada za sekcję "wznowienia"? Mam w łapskach podwójny winyl, zatytułowany zachęcająco Negatron/Phobos wydany przez Hypnotic w 2010. Nie jestem małym chłopcem i wiedziałem, że w tej formie, to muszą być kadłubki. bo winyl ma swoje ograniczenia czasowe. Jednak w tym momencie przyszła chwila na refleksję i pytanie zasadnicze. Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums. Wytwórnia/zespół, czy ktoś za to odpowiedzialny, sami strzelają sobie w kolano, a właściwie w głowę.

Negatron

Phobos
widzialem to juz dawno i dlatego nie mam tej plyty, nie rozumiem po co ktos zrobil skladanke z wybranych utworow z dwoch plyt, nie cierpie takich akcji, w tym przypadku CD gora.
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

04-04-2014, 12:59

Lol ale gowno, phobos bez tytulowego numeru to jak rib bez angel of death
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
[S.]
zaczyna szaleć

04-04-2014, 13:04

535 pisze:Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums.
- dla ludzi, u których winyle leżą sobie na półeczce/szafeczce/sejfiku ładnie zapakowane w koszulki, a muzyki słuchają z mp3... chyba nie trudno to ogarnąć.
did i listen to pop music because i was miserable? or was i miserable because i listened to pop music?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-04-2014, 13:27

to ja tak robie , a w zyciu bym takiej plyty nie kupil
535

04-04-2014, 18:15

[S.] pisze:
535 pisze:Po jakiego chuja wydawać coś takiego? Dodatkowo z rozbrajającą informacją Bonus digital download of the full original albums.
- dla ludzi, u których winyle leżą sobie na półeczce/szafeczce/sejfiku ładnie zapakowane w koszulki, a muzyki słuchają z mp3... chyba nie trudno to ogarnąć.
O! Widzisz. Najpierw miałem taśmy. Potem nabyłem CD. Teraz kupiłem ułomne, ale jednak winyle, ale słuchał będę tylko i wyłącznie z telefonu. Znakomicie.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

04-04-2014, 18:25

Kurrrrwa a pierwszych płyt nie ma kto porządnie wznowić.

Wysłane z mojego GT-I9505
535

04-04-2014, 18:31

Właściwie to tylko War and Pain ma w miarę przyzwoite wznowienie, przynajmniej jeżeli chodzi o samą oprawę, bo pewnie zaraz ktoś napisze, że wersja nie taka, podział nieczytelny, a bonusy do dupy. I trochę racji będzie miał. No, ale na półce wygląda przyzwoicie.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

04-04-2014, 19:42

535 pisze:Właściwie to tylko War and Pain ma w miarę przyzwoite wznowienie, przynajmniej jeżeli chodzi o samą oprawę, bo pewnie zaraz ktoś napisze, że wersja nie taka, podział nieczytelny, a bonusy do dupy. I trochę racji będzie miał. No, ale na półce wygląda przyzwoicie.
Otóż to, gdyby Rrröööaaarrr miał takie wznowienie, mruczałbym z radości.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

04-04-2014, 21:33

Miały być jakieś reedycje KT i DH - kilka lat temu już słyszałem - ale chyba sprawa zdechła?
535

05-04-2014, 00:04

black jacket pisze:
535 pisze:

Negatron

Phobos
widzialem to juz dawno i dlatego nie mam tej plyty, nie rozumiem po co ktos zrobil skladanke z wybranych utworow z dwoch plyt, nie cierpie takich akcji, w tym przypadku CD gora.
Jednak nie tak do końca. "Wielkie" okładki i brzmienie, mimo wszystko, trwającego ponad godzinę kadłubka, wynagradza wszelkie niedogodności i przychodzące nie wiadomo skąd, frustracje.
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

06-04-2014, 01:54

Voivod z Forrestem to dla mnie nie jest Voivod, bo brak tam połowy prawdziwego składu. ;) OK, Piggy z Awayem grają na tych krążkach rewelacyjnie, ale brak mi tutaj blower bassu, a przeciętny do bólu wokal... jest boleśnie przeciętny, hehe.

Też mam ten winyl "Negatron/Phobos". Co zrobić, jak się ma fazę na pełną winylową dyskografię Voivod... Ze wznowieniami jest ten problem, że sprawy praw autorskich są mocno powikłane i dlatego wszystko wygląda jak wygląda.
Ja bym się nie obraził gdyby chłopaki wydali na winylach jeszcze parę demówek, czy starych koncertów, których "parę" krąży po necie. Z drugiej strony o czym tu mówić, skoro nie sprzedał się jeszcze "Live At Roadburn" wydany w nakładzie 500 sztuk...
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

06-04-2014, 04:08

Wokal na phobos jest zdecydowanie nieprzecietny. Proponuje posluchac np. Forlorn (moment z "fade away!!!") Blower bass kompletnie nie pasowalby do tej muzyki. No ale moze kwestia gustu
535

06-04-2014, 09:25

RippingHeadache pisze:Voivod z Forrestem to dla mnie nie jest Voivod, bo brak tam połowy prawdziwego składu. ;) OK, Piggy z Awayem grają na tych krążkach rewelacyjnie, ale brak mi tutaj blower bassu, a przeciętny do bólu wokal... jest boleśnie przeciętny, hehe.
Fakt. Do wokalu, przede wszystkim dotyczy to Negatron, trzeba się przyzwyczaić. Pierwsze podejścia były ciężkie. Założę się, że każdy odbierał to z grymasem na gębie. Część ową niechęć przełamała, a innych drażni to do teraz. Jednak biorąc pod uwagę zawartość muzyczną, kolana się uginają i warto, wspomnianą niechęć, przełamać.

RippingHeadache pisze: Z drugiej strony o czym tu mówić, skoro nie sprzedał się jeszcze "Live At Roadburn" wydany w nakładzie 500 sztuk...
Niestety to chyba jest sedno całej sprawy, mimo, że cena tego wydawnictwa nie należy (nie należała) do tych "poniżej pasa".
Awatar użytkownika
martyrdoom
postuje jak opętany!

06-04-2014, 16:01

RippingHeadache pisze:Voivod z Forrestem to dla mnie nie jest Voivod, bo brak tam połowy prawdziwego składu. ;) OK, Piggy z Awayem grają na tych krążkach rewelacyjnie, ale brak mi tutaj blower bassu, a przeciętny do bólu wokal... jest boleśnie przeciętny, hehe.
Ok, może Negatron można trochę zostawić na boku, ale na Phobos oraz tej koncertówce Forrest jako wokalista spisuje się moim zdaniem świetnie.
535

07-04-2014, 18:02

Nie jest to co prawda wielki rarytas, ale za 60 złotych + poczta, myślę, że warto.
http://allegro.pl/voivod-rrrrooooaaaarr ... 88253.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

07-04-2014, 19:36

Dzięki, właśnie tego szukałem.
535

13-04-2014, 08:00

Radzę brać. Taniej nie będzie, a warto, by nie wywoływać potem niepotrzebnych kontrowersji opiniami o zjebanym brzmieniu Noise.
http://allegro.pl/voivod-dimension-hatr ... 64717.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ