Promocje poniżej pasa!

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

Re: Promocje poniżej pasa!

30-12-2013, 22:46

Lykantrop pisze:
Jimmy Boyle pisze:Owszem unieważnić można, pod warunkiem, że druga strona też zechce unieważnienia. W przeciwnym razie wszystko zostaje po staremu.
Nie do końca. Kiedyś sprzedałem przedmiot na allegro, gość przez 3 tygodnie nie wpłacił kasy, więc mu walnąłem negatywa. Ten w odwecie napisał, że jestem pazerny i za złotówkę dałbym sobie jaja ogolić. Napisałem prośbę do allegro, żeby unieważnili komentarz mendy, bo za takie kwoty mogę sobie co najwyżej pęsetą włosa spod pachy wyrwać bez zająknięcia. Uwierzyli i unieważnili.
Myślę, że kluczowe jest tu słowo KIEDYŚ. Teraz to już za duża firma...
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

30-12-2013, 22:51

Było to w poprzednie wakacje. Tak samo takt24 otrzymał ode mnie negatywa w czerwcu i w ramach zemsty ja też otrzymałem, żebym się nie czuł osamotniony pewnie. No i otworzyłem spór, wysłałem do alledrogo wszystkie szczegóły niedoszłej transakcji i po circa about 3 dniach usunęli mi komentarz. Wystarczy załączyć dowód przelania waluty, wyciąg z korespondencji i jeśli się delikwent nie ustosunkuje do zarzutów to usuwają. W przypadku użytkowników z zerową albo małą historią transakcji automatycznie wypierdzielają.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
535

31-12-2013, 14:18

W MM przy Zakopiance, nabyć można niemal całą dyskografię Dead Can Dance jedyne 22,99 zł za płytę. To już chyba blisko pasa?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

31-12-2013, 16:51

535 pisze:W MM przy Zakopiance, nabyć można niemal całą dyskografię Dead Can Dance jedyne 22,99 zł za płytę. To już chyba blisko pasa?
we wszystkich mm tak jest. byly nawet momentami po 19,99
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
evildead
weteran forumowych bitew

01-01-2014, 08:29

Jimmy Boyle pisze:
COFFIN pisze:Może obecnie, ale kiedyś szło to załatwić;) Po udowodnieniu, że sprzedający poleciał w chuja i jeszcze wystawił zwykłego odwetowego komentarz taki znikał.
Teraz obsługa allegro takie akcje ma w dupie. Jeszcze gorzej sytuacja wygląda gdy jesteś sprzedającym i zależy ci na opinii, wtedy chcąc odzyskać koszty prowizji która pobiera allegro od sprzedaży musisz wystawić negatywa kupującemu. Według allegro to jest podstawa do uzyskania zwrotu prowizji. Chuj w to, gdy sprzedałeś Vesanie za 5zł i można to sobie podarować. Inaczej sytuacja przedstawia sie gdy ojebałeś kilka rarów każdy po pare stów, albo lepiej; 50 calowy telewizor ;)
E, już z 1,5 roku będzie jak neg nie jest konieczny - allegro prosi kupującego o wyjaśnienia, i tyle w zasadzie. Pewnie jak kupującemu zdarza się to nagminnie, to jest blokowany - tyle że teraz gówno to da jak można kupować bez zakładania konta.
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

02-01-2014, 18:25

Lykantrop pisze:Było to w poprzednie wakacje. Tak samo takt24 otrzymał ode mnie negatywa w czerwcu i w ramach zemsty ja też otrzymałem, żebym się nie czuł osamotniony pewnie. No i otworzyłem spór, wysłałem do alledrogo wszystkie szczegóły niedoszłej transakcji i po circa about 3 dniach usunęli mi komentarz. Wystarczy załączyć dowód przelania waluty, wyciąg z korespondencji i jeśli się delikwent nie ustosunkuje do zarzutów to usuwają. W przypadku użytkowników z zerową albo małą historią transakcji automatycznie wypierdzielają.
Fajnie, że ten wątek został poruszony bo dzięki temu dziś napisałem do allegro prośbę o usunięcie mi 2 niezasłużonych negatywnych komentarzy o treści "wzajemnie" i przed chwilką dostałem maila z info, że zostały one usunięte.

Dla ścisłości jeszcze dodam, że moja sprawa była dobrze udokumentowana, gdyż złożyłem zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i wystąpiłem o kasę z Programu Ochrony Kupujących (której jednak nie dostałem bo przestraszony oszust pod wpływem działań bdb:-))) Pani Posterunkowej zwrócił mi pieniądze, więc zaniechałem dochodzenia kasy z Programu).
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

02-01-2014, 19:20

Ja w zasadzie przypominam sobie jeden przypadek jak ktoś mnie wydymał na kasę na allegro - chodziło o niecałe 100 zł więc nie było sensu nawet zgłaszać tego na policję, bo policja ma takie rzeczy w piździe, podobnie zresztą jak i obsługa allegro (kasy nie chcieli mi oddać, mimo iż wpłacałem przez "płacę z allegro" i odsyłali mnie tylko na policję - program ochrony kupujących to ściema, bo gdyby miało to sens to na policję udałbym się i bez ich podpowiedzi). Policji to dupy nie chciało się ruszyć jak rower spod domu mi zajebali, a będą jechać na allegro stówy szukać :)
535

02-01-2014, 19:39

Cios poniżej pasa. Saturn - Galeria Krakowska.
Ostatni Voivod w wersji digibook - 62,99, a Wardruna - 74,99. Kogoś dobrze przytrzymało.
Awatar użytkownika
uglak

02-01-2014, 19:49

Czesław pisze:(...) nie było sensu nawet zgłaszać tego na policję, bo policja ma takie rzeczy w piździe, podobnie zresztą jak i obsługa allegro (kasy nie chcieli mi oddać, mimo iż wpłacałem przez "płacę z allegro" i odsyłali mnie tylko na policję - program ochrony kupujących to ściema, bo gdyby miało to sens to na policję udałbym się i bez ich podpowiedzi).
sens ma taki, ze kase z programu ochorny kupujacych, a nie po ilus latach jak sad zadecyduje o naprawie szkod przez skazanego. sam mialem taka sytuacje: kupilem dysk za ~400zl i firme wcielo, kasa od allegro przyszla dosc szybko, a od firmydopiero po 4 czy 5 latach latach (jak skonczyly im sie instancje)
Czesław pisze:Policji to dupy nie chciało się ruszyć jak rower spod domu mi zajebali, a będą jechać na allegro stówy szukać :)
nie interesuje Cie kto kogo bedzie szukac, zglaszasz, czekasz na numerek i dostajesz kase z ubezpieczenia ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

02-01-2014, 20:28

Czesław pisze: Policji to dupy nie chciało się ruszyć jak rower spod domu mi zajebali, a będą jechać na allegro stówy szukać :)
W moim przypadku chodziło o 63 zł i nie chciałem oszustowi darować bo był skrajnie bezczelny, więc w imię zasad na gnoja doniosłem.

Porównywanie z rowerem jest nietrafione, bo w przypadku allegro dajesz policji wszystkie dane kolesia, a w przypadku skradzionego roweru sami muszą szukać wiatru w polu.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

02-01-2014, 21:08

darek blackcomp ma kilka plyt w bardzo fajnych cenach
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
COFFIN

02-01-2014, 21:39

535 pisze:Cios poniżej pasa. Saturn - Galeria Krakowska.
Ostatni Voivod w wersji digibook - 62,99, a Wardruna - 74,99. Kogoś dobrze przytrzymało.
W Szczecińskim MM leży nowy Watain w tej limitowanej wersji za 94,99. Blackomp juz po 34,99 sprzedaje:D
Dragazes pisze: Fajnie, że ten wątek został poruszony bo dzięki temu dziś napisałem do allegro prośbę o usunięcie mi 2 niezasłużonych negatywnych komentarzy o treści "wzajemnie" i przed chwilką dostałem maila z info, że zostały one usunięte.
Czyli jednak działa:)
'Come the Blessed Madness'
Sineater
postuje jak opętany!

02-01-2014, 21:45

Czesław pisze: Policji to dupy nie chciało się ruszyć jak rower spod domu mi zajebali, a będą jechać na allegro stówy szukać :)
Znajomy wspinał się na skałkach w tatrzańskiej dolinie, która się nazywa Dolina Za Bramką. Pojechał pod wylot doliny rowerem, przypiął go do drzewka, poszedł się wspinać. Jak wrócił drzewko ścięte a roweru nie ma. Poszedł to zgłosić na policję. Rozmowa wyglądała mniej wiecej tak:
- Dzień dobry. Ukradziono mi rower.
- Gdzie?
- W Dolinie Za Bramką.
- W której dolinie.
- W Dolinie Za Bramką.
- Ale w JAKIEJ dolinie.
- Za Bramką.
- To wiem, ale nie znajdziemy pana roweru jeśli nie przypomni sobie pan w której dolinie zostawił pan rower za bramką.
- Dolina się nazywa Za Bramką.
- Dobrze. Ale JAK się nazywa? Kościeliska? Chochołowska?
Kolega stwierdził, że nie ma na to siły, grzecznie podziękował i poszedl.
Awatar użytkownika
COFFIN

02-01-2014, 21:56

Ostatnio byłem na przesłuchaniu w KWP w Szczecinie. Gdzieś tak po 15 minutach mówię do gościa: da to pan, sam napiszę pytania. Nie wspominając, że odpowiedzi musiałem dyktować, żeby później w sądzie nie pomyśleli, że to ja tak mówiłem:D
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

02-01-2014, 23:46

http://allegro.pl/ares-kingdom-incendia ... 77590.html

Doskonała płyta za mały piniondz.
hare hare supermarket

nsbm.pl
[V]

03-01-2014, 00:04

Sineater pisze:
Znajomy wspinał się na skałkach w tatrzańskiej dolinie, która się nazywa Dolina Za Bramką. Pojechał pod wylot doliny rowerem, przypiął go do drzewka, poszedł się wspinać. Jak wrócił drzewko ścięte a roweru nie ma. Poszedł to zgłosić na policję. Rozmowa wyglądała mniej wiecej tak:
- Dzień dobry. Ukradziono mi rower.
- Gdzie?
- W Dolinie Za Bramką.
- W której dolinie.
- W Dolinie Za Bramką.
- Ale w JAKIEJ dolinie.
- Za Bramką.
- To wiem, ale nie znajdziemy pana roweru jeśli nie przypomni sobie pan w której dolinie zostawił pan rower za bramką.
- Dolina się nazywa Za Bramką.
- Dobrze. Ale JAK się nazywa? Kościeliska? Chochołowska?
Kolega stwierdził, że nie ma na to siły, grzecznie podziękował i poszedl.
;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-01-2014, 01:26

Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

05-01-2014, 21:46

ACHTUNG!

W białostockim Media Markt naocznie widziałem płytę Unsun za 9,99. Taką żółtą z babą na okładce. Okazja poniżej pasa. Nie kupiłem, bo nie miałem pieniędzów, ale może ktoś będzie chciał.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-01-2014, 21:51

a czy na półkach były płytexy wszechpotężnej?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

05-01-2014, 21:56

Tak, w Empiku też.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD