MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: MORBID ANGEL
wiem, jaja sobie robie, nie lubie tej ostatniej plyty. chociaz akurat pierwszy kawalek jest najlepszy :D.
this is a land of wolves now
-
- postuje jak opętany!
jako intro moze byc, ale zeby cala plyta byla w tym stylu to sobie nie wyobrazam. z illud divinum insanus podoba mi sie tylko okladka.zajebista jest!
- vicek
- zahartowany metalizator
dla mnie mogli by grać takie kawałki jak 10 more death
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Są 2-3 dobre kawałki na tej płycie, nie bądźmy tacy surowi. Inna sprawa, że totalnie nie chce się do niej wracać. Z elektroniką w metalu jest jak z kobietą na pierwszej randce - trzeba wiedzieć jak, gdzie, kiedy i wykazywać niebagatelną subtelność w obyciu, żeby ostatecznie zaruchać :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
tutaj tylko ja i Drone lubimy ten materiał. tacy jesteśmy wyjątkowi.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Warcrimer pisał dzisiaj na fejsie to samo;)Lykantrop pisze:Są 2-3 dobre kawałki na tej płycie, nie bądźmy tacy surowi. Inna sprawa, że totalnie nie chce się do niej wracać.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Drone
Potwierdzam, doskonała pozycja.[V] pisze:tutaj tylko ja i Drone lubimy ten materiał. tacy jesteśmy wyjątkowi.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- nicram
Otóż to. Przez jakiś czas nawet akceptowałem tę płytę. Wróciłem niedawno i stwierdziłem, że to jest jednak mega gówno, które w kilka miesięcy po premierze się zestarzało. Co ja piszę, to już było przeterminowane w dniu premiery. :-)Lykantrop pisze:Są 2-3 dobre kawałki na tej płycie, nie bądźmy tacy surowi. Inna sprawa, że totalnie nie chce się do niej wracać. Z elektroniką w metalu jest jak z kobietą na pierwszej randce - trzeba wiedzieć jak, gdzie, kiedy i wykazywać niebagatelną subtelność w obyciu, żeby ostatecznie zaruchać :)
all the monsters will break your heart
- Bloodcult
o wypraszam sobie - ja ten album uwielbiam ! i piszę to całkiem serio.[V] pisze:tutaj tylko ja i Drone lubimy ten materiał. tacy jesteśmy wyjątkowi.
- Riven
- Kontakt:
ale Ty go poznales zanim znales Blessed i Covenant, wiec masz prawo byc skrzywiony :D
Ich nic nie tlumaczy. Ta plyta jest mierna.
Ich nic nie tlumaczy. Ta plyta jest mierna.
- Bloodcult
BATS jeszcze nie znam. Covenant poznałem tydzień temu jak kupiłem z Earache LP w kolorze "Blood On My Hands" :)
- Riven
- Kontakt:
:D. No widzisz, to wszystko tlumaczy. Problemem tej plyty nie jest elektronika (to bylby nawet plus), tylko przecietne do bolu kompozycje. Uslyszysz Nietoperze to zobaczysz jak wyglada death metal, a nie jakies pierdolenie przykryte samplami :)
- longinus696
Zacznijmy od tego, że nie jest ważne co mówiłem o ich ostatnim albumie, bo to nie zmienia faktu, że nie chcę, żeby powrócili do tradycyjnego death metalu. Przecież mogę uważać, że ostatni album to gówno, a jednocześnie popierać sam kierunek rozwoju.Bloodcult pisze:Longinus, co się stało ? jeszcze nie tak dawno muwiłeś że nowy album to gówno, a teraz nie chcesz powrotu do starego grania ? :)
Po drugie, na pewno nie powiedziałem, że to "gówno". Z pewnością byłem bardziej subtelny. Moja opinia na temat tego albumu była bardziej wyważona. Od samego początku podobało mi się, że tak odważnie podeszli do tematu. Problemem jest tylko to, że "nowe" elementy, które wprowadzili do swojej muzyki z innych gatunków były mocno przeterminowane na rodzimym gruncie. Zrobili to wszystko z dużą pychą i zadęciem - zabrakło pomysłu i rozeznania w świecie muzyki alternatywnej.
Ostatnio zmieniony 08-12-2013, 22:02 przez longinus696, łącznie zmieniany 1 raz.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ja się grzecznie wtrącę, kurwa, ale wielokrotnie pisałem, że ta płyta mi się bardzo podobie.[V] pisze:tutaj tylko ja i Drone lubimy ten materiał. tacy jesteśmy wyjątkowi.
- vicek
własnie te przeterminowane elementy się rozchodzi ... zespół tej klasy powinien nagrać coś co urwało by łeb ... a ta elektronika brzmi jak z pegasusalonginus696 pisze:Zacznijmy od tego, że nie jest ważne co mówiłem o ich ostatnim albumie, bo to nie zmienia faktu, że nie chcę, żeby powrócili do tradycyjnego death metalu. Przecież mogę uważać, że ostatni album to gówno, a jednocześnie popierać sam kierunek rozwoju.Bloodcult pisze:Longinus, co się stało ? jeszcze nie tak dawno muwiłeś że nowy album to gówno, a teraz nie chcesz powrotu do starego grania ? :)
Po drugie, na pewno nie powiedziałem, że to "gówno". Z pewnością byłem bardziej subtelny. Moja opinia na temat tego albumu była bardziej wyważona. Od samego początku podobało mi się, że tak odważnie podeszli do tematu. Problemem jest tylko to, że "nowe" elementy, które wprowadzili do swojej muzyki z innych gatunków były mocno przeterminowane na rodzimym gruncie. Zrobili to wszystko z dużą pychą i zadęciem - za brakło pomysłu i rozeznania w świecie muzyki alternatywnej.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
OK, a może właśnie ta elektronika miała być oldskulowa, skoro death metal nie był? :)vicek pisze:własnie te przeterminowane elementy się rozchodzi ... zespół tej klasy powinien nagrać coś co urwało by łeb ... a ta elektronika brzmi jak z pegasusa
-
teraz jak Trey poszedl w pokemony czy inne anime to dopiero może być srogi wpierdol ;))
- vicek
nie wiem ... ale jeden numer mi bardzo przypasiłramonoth pisze:OK, a może właśnie ta elektronika miała być oldskulowa, skoro death metal nie był? :)vicek pisze:własnie te przeterminowane elementy się rozchodzi ... zespół tej klasy powinien nagrać coś co urwało by łeb ... a ta elektronika brzmi jak z pegasusa
Potwierdzam. Kolega pisał, wyrażając dezaprobatę dla osobników mieszających ją z błotem. Są na to kwity.ramonoth pisze:Ja się grzecznie wtrącę, kurwa, ale wielokrotnie pisałem, że ta płyta mi się bardzo podobie.[V] pisze:tutaj tylko ja i Drone lubimy ten materiał. tacy jesteśmy wyjątkowi.
- Castor
- weteran forumowych bitew
Dlaczego mnie to nie dziwi? Dlatego, że on zna się na muzyce;)[V] pisze:Warcrimer pisał dzisiaj na fejsie to samo;)Lykantrop pisze:Są 2-3 dobre kawałki na tej płycie, nie bądźmy tacy surowi. Inna sprawa, że totalnie nie chce się do niej wracać.