Nie ściemniaj, wszyscy wiemy, że jeżeli chodzi o Metallica to ściągasz jedynie winyle z półki.Rattlehead pisze:To może jednak ściągnę z torrentów.est pisze:To, że Mustaine napisał na tę płytę trochę piosenek nie oznacza, że jest nudna :D
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALLICA
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Hehe, pozer? ;)
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Tym razem zamiast nowej płyty, odgrywania starych w całości, wymyślili że przyciągną ludzi w ten sposób http://www.metallica.com/news/metallica-by-request.asp
- Aron
- postuje jak opętany!
Przy nich to nawet sam Nergal jest tylko pionkiem marketingu.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
Możecie wierzyć, lub nie, ale szukałem wczoraj w MM Kill'Em All. Miałem przygotowane trzydzieści złotych. No kurwa mieli wszystko tylko nie to. Fatum jakieś jebane. Może dzisiaj będę w jakimś innym sklepie.535 pisze:Ja wczoraj pomyślałem, że mógłbym w końcu nabyć Kill'Em All.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ciekawe co by było gdyby Slayer poszedł na takie coś. Pewnie musieliby grać całe RiB. Trzy razy.harvestman pisze:Tym razem zamiast nowej płyty, odgrywania starych w całości, wymyślili że przyciągną ludzi w ten sposób http://www.metallica.com/news/metallica-by-request.asp
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Zenek
Nergal może się uczyć od Metallici jak to się robi. To tak a propos tego stwierdzenia o pionkach.

- Drone
Czy najlepsza to się okaże po odsłuchu :)Heretyk pisze:doktor nie zna najlepszej płyty Metaliki? wstydDrone pisze: "Load".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Kraft
Jeśli wyjeżdżają z nowym wałkiem na escape'y po europejskich festiwalach to można po cichu liczyć na płytę na jesieni i w konsekwencji na całkiem bezpośrednie starcie ze Sleja. Patrząc na obecna formę tych zespołów - z Kinga i spółki zostaną gołe kości.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Powaznie _nigdy_ jej nie slyszales? :) Ciezko uwierzyc.Drone pisze:Czy najlepsza to się okaże po odsłuchu :)Heretyk pisze:doktor nie zna najlepszej płyty Metaliki? wstydDrone pisze: "Load".
this is a land of wolves now
- Drone
Serio. Nigdy nie słyszałem jej w całości. Uwaga: właśnie odpaliłem. Zaczyna się przyjemnie.
- harvestman
Na Escape From The Studio 2006 też grali nowe kawałki, pomimo tego płyta wyszła dopiero w 2008 roku. Żeby było ciekawej z tych dwóch premierowych na Death Magnetic znalazł się tylko jeden riff. Tak więc ja takim optymistą nie jestem, premiera w na jesień 2015, jak dobrze pójdzie :)Kraft pisze:Jeśli wyjeżdżają z nowym wałkiem na escape'y po europejskich festiwalach to można po cichu liczyć na płytę na jesieni i w konsekwencji na całkiem bezpośrednie starcie ze Sleja. Patrząc na obecna formę tych zespołów - z Kinga i spółki zostaną gołe kości.
- Riven
- Kontakt:
Ma przebłyski w postaci świetnych riffów, ale kładzie ja miękki, rozmemlany wokal heta, który sili się na bluesrockowego kowboja. Ale ogólnie album na plus, szczególnie na tle beznadziejnego poprzednika. Mocne 6/10
Kult tej plyty mnie natomiast mocno dziwi, bo na tle naprawdę zajebistych płyt rockowych to to nie istnieje
Kult tej plyty mnie natomiast mocno dziwi, bo na tle naprawdę zajebistych płyt rockowych to to nie istnieje
Ostatnio zmieniony 03-12-2013, 11:06 przez Riven, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Load + MoP. przeleciałem sobie ostatnio całą dyskografię i wychodzi, że tyle mi wystarczy od tego zespołu.
-
to skromnie, a takie kamienie milowe jak Ride the Lightning i Kill 'Em All to nie?Heretyk pisze:Load + MoP. przeleciałem sobie ostatnio całą dyskografię i wychodzi, że tyle mi wystarczy od tego zespołu.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Drone
Uff. Przesłuchałem "Load" w całości. Ta płyta to naturalna kontynuacja czarnego albumu. Ponieważ jestem ostatnio pozytywnie nastawiony do METALLIKI, więc i ocena płyty nie może wypaść negatywnie. Jest to dobry rockowy album z kilkoma hitami i z kilkoma mniej wyrazistymi kawałkami. Zasługuje zdecydowanie na 6/10.
- Harlequin
Tak czy owak lepsza niz czarny album ;)Drone pisze:Uff. Przesłuchałem "Load" w całości. Ta płyta to naturalna kontynuacja czarnego albumu. Ponieważ jestem ostatnio pozytywnie nastawiony do METALLIKI, więc i ocena płyty nie może wypaść negatywnie. Jest to dobry rockowy album z kilkoma hitami i z kilkoma mniej wyrazistymi kawałkami. Zasługuje zdecydowanie na 6/10.
- Drone
Trudno mi po jednym odsłuchu całości tak wyrokować, ale na pierwszy rzut ucha wydaje się lepsza od czarnego albumu, który miał kilka hitów, a reszta to wypełniacze.
- Riven
- Kontakt:
Ale mial tez koszmarne brzmienie gitary i perkusji, a Load pod tymi wzgledami jest znacznie lepsza. Black Album 4/10, Load 6 IMO.
- vicek
- zahartowany metalizator
ja tam lubię najbardziej rtl za te brzmienie gitar , i za jadowite wokale heta .., szkoda że zachciało im się podbijać świat i het nauczył się śpiewać