ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- grot
- weteran forumowych bitew
Re: ULVER
na ideologic trochę więcej się rozpisali http://www.ideologic.org/news/view/sunn ... ss_release
czekam, zobaczymy czy bedzie Aenethor 2 czy coś zupełnie innego
czekam, zobaczymy czy bedzie Aenethor 2 czy coś zupełnie innego
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
O, i to będzie bodaj druga po Godflesh naprawdę oczekiwana przeze mnie przyszłoroczna premiera :)
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
-
- mistrz forumowej ceremonii
będzie jeden monotonny dźwięk przez 40 minut. A później vinyl special edition za 80 euro a później lizanie sie po kutasach na facebook'u. Innymi słowy: nie sądzę aby wyszło z tej kolaboracji coś dobrego,za dużo ego,czapek,szalików,artystów.Tak jak mówiłem wcześniej,Garmowi potrzebna jest terapia wstrząsowa,słuchanie na siłe Nattens Madrigal i Blood Inside na przemian i wyrzucenie wszystkich nie-norwegów z zespołu;)Zenek pisze:nadzieję mam na połączenie dronów Sunn z jakimiś ostrymi bitami elektronicznymi. :P
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
+1
Dopoki nie uslysze czegos sygnowanego ta nazwa co mialoby prawdziwe pazury, jak kiedys, to te newsy kompletnie mi wiszą. Kurwa, wilki bez pazurow, co to ma byc? :) Garm, get your shit together.
Dopoki nie uslysze czegos sygnowanego ta nazwa co mialoby prawdziwe pazury, jak kiedys, to te newsy kompletnie mi wiszą. Kurwa, wilki bez pazurow, co to ma byc? :) Garm, get your shit together.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
To ja dla odmiany poslucham teraz nowego Ólver. Uwaga nastawiam sie pozytywnie. Zaznaczam, ze nagrali kilka z moich ulubionych plyt w ogole, wiec z radoscia w serduszku przyjme powrot do formy sprzed lat.
- Riven
- Kontakt:
Na wstepie - nie mam nic przeciwko smutnej muzyce. Zreszta Shadows of the Sun to jedna z moich ulubionych plyt Ulver, a jaki ona ma nastroj kazdy wie. Nie lubie natomiast taniej emocjonalnosci opakowanej w blyszczaca papeterie.
Zeby bylo smieszniej - zaczyna sie to calkiem znosnie. Zaden tam Gorecki, na ktorego sie chyba powolywali, ale w ograniczonej dawce mozna takie wynurzenia przyjac bez wiekszego bolu. Brzmi troche jak zwulgaryzowana wersja Arvo Parta...ale dobra, jest wbrew pozorom calkiem ok.
Drugi utwor mocno mnie zaskoczyl, jest swietny. Rewelacyjne klawisze, i o dziwo bardzo zrecznie wplecione w nie instrumenty orkiestrowe. Momentalnie przywodzi na mysl dlaczego kiedys tak lubilem ten zespol. Jest trans, bogate brzmienie, przestrzen i niemala dawka melancholii, podanej jednak z wyczuciem. No kurwa, na tym etapie mysle, ze moze jednak bedzie ok? Glamour Box zaczyna sie w porzadku, ale wraz z intesyfikacja orkiestry robi sie juz troche zbyt holywoodzko. Jak bede mial ochote na takie arpegia to sobie wlacze soundtrack z Incepcji, tam to lepiej wyszlo.
Son of Man - no i tu zaczynaja sie swiete schody pana jezusa. o ile z poczatku wokal Garma jest ok, to w miare podkrecania gałki z napisem "patos" zaczyna sie to wszystko przeobrazac w bardzo spektakularny cover Queen. Nie no, nie ma ciar. Jest za to estetyka swiatecznego musicalu z fajerwerkami podanego w skali molowej. Thanks but no thanks.
Potem jest juz totalna chujnia, nie chce mi sie rozdrabniac, ale te obnizone wokale w Noche Oscura to rozumiem jest zart? Mother of Mercy pomne milczeniem.
Ogolnie wielka szkoda. Nadzieja dla tego zespolu tkwi w Shri Schneider, reszta to pretensjonalny bełkot.
p.s. przetlumaczylem specjalnie dla Was tekst z Son of Man
Garm (wchodzi delikatnie):
Teraz sluchajcie
jest mi smutno
masakr of inosents
zaraz wejda skrzypce...
sakryfajs of de son...
(Garm juz na 75%)
uwaga SKRZYPCEEEE
NA HORYZONCIE
OTWIERAJA SIE NIEBIOSA
SYN CZLOWIECZY SCHODZI Z KRZYZA
JEST MI TAK SMUTNO
WIECEJ SKRZYPIEC
PODKRECILEM OSTROSC
A TŁO ROZMYTE
(trochę hdr'u jebne)
JESTEM ARTYSTĘ
DAWAJ KASEeeeeeeeeee
skrzypce jeszcze raz, dokurwic!!
wyciszenie
napisy
copyright ulver MMXIII
send money to ulver@paypal.com
THE END
Zeby bylo smieszniej - zaczyna sie to calkiem znosnie. Zaden tam Gorecki, na ktorego sie chyba powolywali, ale w ograniczonej dawce mozna takie wynurzenia przyjac bez wiekszego bolu. Brzmi troche jak zwulgaryzowana wersja Arvo Parta...ale dobra, jest wbrew pozorom calkiem ok.
Drugi utwor mocno mnie zaskoczyl, jest swietny. Rewelacyjne klawisze, i o dziwo bardzo zrecznie wplecione w nie instrumenty orkiestrowe. Momentalnie przywodzi na mysl dlaczego kiedys tak lubilem ten zespol. Jest trans, bogate brzmienie, przestrzen i niemala dawka melancholii, podanej jednak z wyczuciem. No kurwa, na tym etapie mysle, ze moze jednak bedzie ok? Glamour Box zaczyna sie w porzadku, ale wraz z intesyfikacja orkiestry robi sie juz troche zbyt holywoodzko. Jak bede mial ochote na takie arpegia to sobie wlacze soundtrack z Incepcji, tam to lepiej wyszlo.
Son of Man - no i tu zaczynaja sie swiete schody pana jezusa. o ile z poczatku wokal Garma jest ok, to w miare podkrecania gałki z napisem "patos" zaczyna sie to wszystko przeobrazac w bardzo spektakularny cover Queen. Nie no, nie ma ciar. Jest za to estetyka swiatecznego musicalu z fajerwerkami podanego w skali molowej. Thanks but no thanks.
Potem jest juz totalna chujnia, nie chce mi sie rozdrabniac, ale te obnizone wokale w Noche Oscura to rozumiem jest zart? Mother of Mercy pomne milczeniem.
Ogolnie wielka szkoda. Nadzieja dla tego zespolu tkwi w Shri Schneider, reszta to pretensjonalny bełkot.
p.s. przetlumaczylem specjalnie dla Was tekst z Son of Man
Garm (wchodzi delikatnie):
Teraz sluchajcie
jest mi smutno
masakr of inosents
zaraz wejda skrzypce...
sakryfajs of de son...
(Garm juz na 75%)
uwaga SKRZYPCEEEE
NA HORYZONCIE
OTWIERAJA SIE NIEBIOSA
SYN CZLOWIECZY SCHODZI Z KRZYZA
JEST MI TAK SMUTNO
WIECEJ SKRZYPIEC
PODKRECILEM OSTROSC
A TŁO ROZMYTE
(trochę hdr'u jebne)
JESTEM ARTYSTĘ
DAWAJ KASEeeeeeeeeee
skrzypce jeszcze raz, dokurwic!!
wyciszenie
napisy
copyright ulver MMXIII
send money to ulver@paypal.com
THE END
-
- mistrz forumowej ceremonii
sedno.Taka pretensjonalnosc,dosłowność i emo wrażliwość jednak świetnie się sprzedaje,wystarczy spojrzeć na poklask z jakim ta nowa płyta spotyka się w mediach,potralach społecznościowych. Czapka,mrok,wielka sztuka.forgive us.Riven pisze:Na wstepie - nie mam nic przeciwko smutnej muzyce. Zreszta Shadows of the Sun to jedna z moich ulubionych plyt Ulver, a jaki ona ma nastroj kazdy wie. Nie lubie natomiast taniej emocjonalnosci opakowanej w blyszczaca papeterie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
jak juz pisalem Batonowi- mi sie wydaje, ze Garm doskonale wie co robi. on sie wcale nie pogubil. takie materialy sprzedadza sie jak swieze buleczki.wielka emocjonalnosc podana w spektakularny sposob, no i z orkiestra w tle co by bylo powaznie i awangardowo. chuja. no ale pieniadze nie smierdza... i to jest zespol ktory nagral Themes, Perdition City i Kveldssanger, ehh
- Riven
- Kontakt:
moze by garmowi podeslac na fejsie rekomendacje co by sobie przypomnial ze powinien isc w taka strone, a nie robic smety na poziomie requiem dla snu ;)
p.s. wlaczylem sobie teraz po bardzo dlugim czasie III Symfonie Góreckiego i w tym swietle:
p.s. wlaczylem sobie teraz po bardzo dlugim czasie III Symfonie Góreckiego i w tym swietle:
brzmi jak cholernie niesmaczny zart. no chyba go kurwa pojebalo. ten nowy ulver to jest Górecki w wersji McDrive. jesli Garm uwaza ze czerpie inspiracje z takiego zrodla, to kompletnie nie zrozumial o co chodzi w tej muzyce.Wśród inspiracji, które wpłynęły na brzmienie "Messe I.X-VI.X", zespół wskazał na III Symfonię Góreckiego "Symfonia pieśni żałosnych" (..)
I to należy pochwalić, a nie jakieś jęczenie w postaci próśb o dotację lub wcześniejsze pajacowanie, że grają tylko dla siebie, czytaj: rodzice za to płacą. To jest jasne postawienie sprawy, a że nie jest "po linii" wcześniejszych wydawnictw. Cóż. Jak to mówią. Życie. Inna sprawa, że nie ma nic bardziej żałosnego, niż cwaniakujący trzydziestolatek na garnuszku rodziców. Nawet w Norwegii.Riven pisze:... Garm doskonale wie co robi. on sie wcale nie pogubil. takie materialy sprzedadza sie jak swieze buleczki.wielka emocjonalnosc podana w spektakularny sposob, no i z orkiestra w tle co by bylo powaznie i awangardowo. chuja. no ale pieniadze nie smierdza...
- Riven
- Kontakt:
Nie mam pojecia o sytuacji finansowej Garma, i malo mnie ona interesuje. Nie mam tez nic przeciwko prosbom o dotacje. Nie podoba mi sie natomiast gdy artysta nagrywa cieple, koniunkturalne kloce, ktore sa obliczone tak, zeby trafic w
spauperyzowana emocjonalnosc gawiedzi. A dawno nie zetknalem sie z tak oczywistym przejawem skoku na kase.
spauperyzowana emocjonalnosc gawiedzi. A dawno nie zetknalem sie z tak oczywistym przejawem skoku na kase.
- Riven
- Kontakt:
Niby tak, ale ja nie watpie w szczerosc artysty ktory sra na plotno. Co nie zmienia faktu....
Zreszta olac. Wroce sobie niebawem do Blood Inside albo Perdition City i udam, ze na zadnej mszy nie bylem.
Zreszta olac. Wroce sobie niebawem do Blood Inside albo Perdition City i udam, ze na zadnej mszy nie bylem.