KATAKLYSM - PREVAIL - [2008]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: KATAKLYSM - PREVAIL - [2008]
Więcej jest na niej utworów zbliżonych do tego zaprezentowanego tutaj jako drugi>? Mniej mdłych melodii, więcej ciężaru i napierdolu?
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Nie sprawdzałem pojedynczych kawałków, uderzyłem od razu z całością:) Ilość mdłych melodii nie przytłacza. Można narzekać na ostatni Carcass, ale tam nie ma ich wcale.
-
Tutaj możecie sobie obejrzeć nowy klip. Mi się nie podoba, no ale to niech osądzi każdy z osobna.
-
Pacjent pisze:W 100% melodyjny death metal jak ostatnio czy znalazło się coś dla fanów dwóch pierwszych albumów?Żułek pisze:nowa płytka bardzo fajna, dupy nie urywa (w sumie jak ich cała kariera) ale słucha się bardzo dobrze :)
W sumie przesłuchałem nowy album Kataklysm tylko pobieżnie, ale niestety nie chwycił za serducho. Podejrzewam że nie znajdziesz tutaj zbyt wiele, o ile cokolwiek, dla siebie. Jeżeli jesteś zadeklarowanym wielbicielem Kataklysm tylko na dwóch pierwszych albumach, a pozostałe traktujesz z przymrużeniem oka albo nawet z wrogością, to najnowszy niestety wpisze się w ten spis. W sumie szkoda, sam posłuchałbym porytych pseudo melodii, obłąkanych wokali które okraszone byłyby sekcją rytmiczną przypominająca pracę młota pneumatycznego, a które z łatwością można odnaleźć na dwóch pierwszych longach tej kapeli. Tutaj niestety tego nie ma, jeszcze dam szansę, może nie skreślę od razu, ale zachwycić pewno nie zachwyci.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Bardzo młodzieżowy ten kilp, piosenka również. Pewnie gdybym miał jakieś 15 lat jarał bym się mocno i to chyba w te grupę odbiorców celują Kanadyjczycy i OK. Ja jak mam ochotę na Kataklysm odpalam Sorcery lub Temple i też jest git.Nasum pisze:
Tutaj możecie sobie obejrzeć nowy klip. Mi się nie podoba, no ale to niech osądzi każdy z osobna.
- Raagoon
Minął tydzień i już do tej płyty nie wróciłem i raczej nie wrócę. Jeśli będzie trzeba, to chyba szybciej do ostatniego Carcass. No albo do w.w. longów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Będą w lutym na trzech koncetach w PL razem z Krisiun i Fleshgod Apocalypse. Krk, Wawa i Szczecin.
-
Max Duhamel przestał być częścią Kataklysm. Jak poinformowano, dał radę na odwyku, ale w tej chwili skupia się na reperacji swojego zdrowia, a szczególnie zajął się przeszywającym bólem ramienia, które dawało się we znaki podczas koncertów. Na stałe za garami zasiądzie Oli Beaudin.
Ciekawe, na ile informacje o jego kłopotach zdrowotnych są prawdziwe, a na ile wymysłem, który miałby usprawiedliwić jego odejście
Ciekawe, na ile informacje o jego kłopotach zdrowotnych są prawdziwe, a na ile wymysłem, który miałby usprawiedliwić jego odejście
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Debiut jest dobry, bo czuć niedopracowanie które wynika z jakiejś pasji, energii. Jest tutaj sporo zaangażowania i wiary w ten materiał. A jak tak słucham tych nowych nagrań, to dochodzę do wniosku, że nauka gry na instrumentach nie przyniosła im nic dobrego.
-
Za dużo melodii, za mało obłędu z pierwszych płyt. Teraz to takie słodkie granie, tłuka kolejne materiały jak Vader.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Do The Prophecy było całkiem spoko, później już niestety bardzo średniawo i słabo.
-
Shadows and dust czy Serenity in fire uważam za całkiem dobre albumy, dopiero później wszystko poszło w rejony które nie bardzo mnie jarają. To znaczy, na wymienionych przeze mnie albumach też znajdziemy melodię, ale nie jest jeszcze tak nachalna, nie ma tu takich melodyjek jak na następnych.
- Wasyl
gelO pisze:Do The Prophecy było całkiem spoko, później już niestety bardzo średniawo i słabo.
- manieczki

Nowy 'tręd' Nergal zapoczątkował ;)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- morbid
- rasowy masterfulowicz
jakoś nigdy się nie dowiedziłem dlaczego odszedł z zespołu....ponoć choruje na schizofrenie????KAKAESIAK pisze:teraz to profanacja starego dobrego Kataklysm, kapela skończyła się wraz z odejściem Sylvaina Houde, tak na marginesie to koleś wokalnie rozpierdalał obiekty
-
O, to mnie zdziwiłeś z tą schizofrenią. Ja znowu słyszałem że koleś poświęcił się karierze naukowej - skończył studia i zabrał się za doktorat czy coś takiego, nie wiem ile w tym prawdy, bo podobną plotkę słyszałem o Lordzie Wormie. Być może któryś z nich rzeczywiście ma coś wspólnego z nauką, tyle że ludzie mylą ich ze sobą. Ale poszukam gdzieś informacji dlaczego Houde już nie ryczy.
-
manieczki pisze:
Nowy 'tręd' Nergal zapoczątkował ;)
Wcześniej można było już kupić piwo Obituary... faktycznie, robi się to powoli modne.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
0:32 sekunda MISTRZ ....gdzieś na dole były wpisy ze niby choruje....Nasum pisze:O, to mnie zdziwiłeś z tą schizofrenią. Ja znowu słyszałem że koleś poświęcił się karierze naukowej - skończył studia i zabrał się za doktorat czy coś takiego, nie wiem ile w tym prawdy, bo podobną plotkę słyszałem o Lordzie Wormie. Być może któryś z nich rzeczywiście ma coś wspólnego z nauką, tyle że ludzie mylą ich ze sobą. Ale poszukam gdzieś informacji dlaczego Houde już nie ryczy.
" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
Juro premiera singla Thy Serpent's Tongue z nowej nadchodzącej płyty smyki
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
On ci jest:manieczki pisze:Juro premiera singla Thy Serpent's Tongue z nowej nadchodzącej płyty smyki
" onclick="window.open(this.href);return false;
nie jest dobrze.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.