MOTÖRHEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Re: MOTÖRHEAD
Haaaaaaatbrejkaaaaaaaaaaaaa
http://www.blabbermouth.net/news/motorh ... -premiere/
http://www.blabbermouth.net/news/motorh ... -premiere/
support music, not rumors
-
Baton
- weteran forumowych bitew
Zajebisty ten Aftershock, po kilku odsłuchach wstępnych jestem zmieciony. Płyta się zdecydowanie odróznia od poprzednich czterech, jest mało metalowa. Zamiast czarnego żeliwa i rozpędzonych ciężarówek mamy za to całą masę (hard)rockowego luzu i bluesowego bujania, elegancko leci to wszystko do przodu; jest bardzo pozytywnie i bardzo korzennie - świetnie się tej muzyki dzięki temu słucha*, The World Is Yours wydaje się przy tym jakaś taka wymęczona. Mało kombinowania, dużo prostej, ale nie prostackiej jazdy. I są hiciory, co jeden to lepszy!
A tak w skrócie to zjechałem.
*tzn Moturhed zawsze się świetnie słucha, ale w tym wypadku jest to jakoś tak... bardziej.
A tak w skrócie to zjechałem.
*tzn Moturhed zawsze się świetnie słucha, ale w tym wypadku jest to jakoś tak... bardziej.
Ostatnio zmieniony 21-10-2013, 09:46 przez Baton, łącznie zmieniany 1 raz.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
To zajebiście. Ale bez alkoholu ja tego nie ruszam, wiec musi poczekać do czwartku, inaczej sama butelkę otworzy jak znam życie ;p
this is a land of wolves now
-
neuro
- postuje jak opętany!
Zajebiście wyluzowana płytka :) Jest tu taka fajna koncertowa energia, jakby kilku starych kumpli zrobiło sobie alkoholowe jam session w jakiejś spelunie na południu usa. Normalnie brakuje tylko odgłosów najebanej publiki :)
- Gunman
Zamówiłem płytkę elegancko wcześniej i nagle mój sklep zmienia datę premiery z 21.10 na 28.10. To przecież tydzień później. Zmieniła się data premiery czy lecą w kulki?
-
RippingHeadache
O ile ostatnie albumy Motorhead to były dla mnie flaki z olejem, tak "Aftershock" to naprawdę pozytywne rozczarowanie. ;)
-
Baton
Po prawie trzydziestu odsłuchach jedyne co mam do powiedzenia to KURWAJAPIERDOLĘ.
Czterneście numerów i czternaście orgazmów w ciągu 47 minut. Spodziewałem się, że będzie dobrze, ale zaskoczenie jest kompletnie poza skalą.
Czterneście numerów i czternaście orgazmów w ciągu 47 minut. Spodziewałem się, że będzie dobrze, ale zaskoczenie jest kompletnie poza skalą.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
-
SCREAMBLOODYGORE
o tak! karmiony od dzieciaka śmierć metalem dodam jeszcze raz od siebieBaton pisze:Po prawie trzydziestu odsłuchach jedyne co mam do powiedzenia to KURWAJAPIERDOLĘ.
Nowe MOTÖRHEAD to jeden WIELKI HIT od początku do końca! Warto żyć dla takich kawałków jak choćby Death Machine, Dust and Glass czy Knife! KURWAJAPIERDOLĘ! Long Live Lemmy!!!SCREAMBLOODYGORE pisze:Reifert musi się pogodzić z faktem, że zgarnia tytuł płyty roku ex aequo z "Aftershock" :-)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Motorhead zawsze mieli wiele wspólnego z Ramones i jak widać trwa to nadal. Wszak "Mondo Bizarro" była płytą nagraną u schyłku kapeli i choć nikt już nie spodziewał się po nich niczego wielkiego, a wyszedł album wielki, jeden z najlepszych, jakie nagrali.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Przyłączam się do spustów. Absolutnie zajebisty krążek. Mniej metalowy, więcej bluesa i po prostu tony luzu w graniu.
The madness and the damage done.
- vicek
. Mniej metalowy, więcej bluesa i po prostu tony luzu w graniu.[/quote]
dlatego mi nie pasi , a bluesa to ja lubię , ale nie w takim wydaniu .
dlatego mi nie pasi , a bluesa to ja lubię , ale nie w takim wydaniu .
- vicek
a posłucham se jeszcze raz
-
Pan_Kimono
- rasowy masterfulowicz
Ale ta płyta buja, ten punkowy riff w Queen of the damned niszczy - póki co mój numer ulubiony kawałek. Ktoś wspomniał o Ramones, ja tam słyszę jeszcze GBH, przynajmniej w moim wyżej wymienionym utworze.
KVLT lizania CZASZKI
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
kurwa, niech już ta plyta przyjdzie do mnie...
- Żułek
jednak troche za dużo tego bluesa i luzu jak dla mnie
co nie zmienia faktu ze płyta świetna tylko trzeba mieć nastrój na takie granie
co nie zmienia faktu ze płyta świetna tylko trzeba mieć nastrój na takie granie
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- zawlekacz
- w mackach Zła
-
RippingHeadache
Nie wiem co Wy z tym wyluzowaniem. Po prostu po wielu latach pisania siermiężnych do bólu kawałków, chłopaki stworzyli wreszcie w odpowiedniej ilości dobre numery. Takie jakie w latach 80-tych, tylko z uwspółcześnionym brzmieniem.
- Riven
- Kontakt:
sluchalem wczoraj tego nowego Motorhead i musze przyznac ze zajebisty, ale niestety tak sie napierdolilem dzinem ze znam tylko pierwsza polowe. tak czy siak te 5 utworow od serca polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
this is a land of wolves now
-
PureHate
Dobry jest napewno lepszy od kilku ostatnich,ale to lat 80 sie nie umywa.
-
SCREAMBLOODYGORE
najlepszy od czasów We Are Motörhead