PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PARADISE LOST
W sumie to polubiłem ten zespół z tym, że tym lepiej grają im dalej trzymają się od metalu czyli najlepsza jest 'Host' (zresztą wcześniej trawiłem tylką tę płytę).
Już nawet ten wymuszony pseudo-Hetfield na 'Icon' nie drażni, w każdym razie nie aż tak jak kiedyś.
Już nawet ten wymuszony pseudo-Hetfield na 'Icon' nie drażni, w każdym razie nie aż tak jak kiedyś.
Yare Yare Daze
...i na Draconian Times.hcpig pisze:
Jakbym siebie czytał.
- hcpig
Nie wiem, czy bardziej, bo wersje koncertowe tych numerów wskazują na coś innego, ale faktem jest, że odkąd Nick zaczął udawać Jamesa, to moja miłość do tej kapeli znacznie ostygła. Z drugiej strony nie na tyle, bym musiał się na nich gniewać. Może nie śledzę na bieżąco, ale gównem w nich nigdy nie rzucę.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
No i mamy nowy "Gothic".
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
-
- weteran forumowych bitew
- Sgt. Barnes
Czekam na "Host" w wersji metalowej.
Nie, no żartuję...
Nie, no żartuję...
- Sgt. Barnes
Our Saviour 2013
Mgła za oknem i taki cios! Kurwa co za moc! Ja tu gdzieś czytałem kilka razy, pierdolenie, że ten materiał fatalnie się zestarzał. Doskonały strzał Sierżancie. Z drugiej strony to przecież jeden z najlepszych numerów Paradise Lost w ogóle, więc nie można było tego spierdolić. No chyba, żeby wzięli do współpracy Hoyema.Sgt. Barnes pisze:Our Saviour 2013
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Noż kurde Nick mógłby trochę na żywo tak pośpiewać. Ale kawałek pięknie odświeżony.
-
gelO pisze:Noż kurde Nick mógłby trochę na żywo tak pośpiewać. Ale kawałek pięknie odświeżony.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Phantom
- zaczyna szaleć
Brakuje klimatu,demonizmu,surowosci wersji oryginalnej.Jedna z moich kapel kultowych gdzie przynajmniej raz dziennie kaseta czy cidek Gothic,SoG,Icon czy DT walkowal kolumny w domu.
- jaszyn
- postuje jak opętany!
Loneliness Remains:
http://www.metal-hammer.de/video-audio/ ... uerst.html
http://www.metal-hammer.de/video-audio/ ... uerst.html
- Sgt. Barnes
Mam wrażenie, że chłopaki biorą nowy oddech.
Tak dobrego, zadoomanego utworu dawno nie nagrali...
Płytka już zamówiona.
Tak dobrego, zadoomanego utworu dawno nie nagrali...
Płytka już zamówiona.
- harvestman
Większość tych piosenek była już wydana na limitowanych wydaniach płyt i singlach, mimo to też się chyba skuszę, dobrze będzie mieć to wszystko na jednym nośniku.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ja się skusze napewno, nowy kawałek jak najbardziej zajebisty, klasyki wiadomo (chociaz mam takie same zdanie jak Phantom kilka postów wyżej)
odrzuty z ostatniej płyty znałem wczesniej, bez spustu ale hańby nie przynoszą
reszty wlaściwie nie znałem ale mam wrażenie ze odrzuty są lepsze od płyt z tamtego okresu :P
jedyną wadą są 2 orkiestrowe kawałki z Faith Divides które mogliby se darować :/
odrzuty z ostatniej płyty znałem wczesniej, bez spustu ale hańby nie przynoszą
reszty wlaściwie nie znałem ale mam wrażenie ze odrzuty są lepsze od płyt z tamtego okresu :P
jedyną wadą są 2 orkiestrowe kawałki z Faith Divides które mogliby se darować :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- harvestman
Tak, za łączenie metalu z symfonicznymi zagrywkami powinno się stawiać pod murem :) Zero wymówek typu " Szukaliśmy nowych rozwiązań" , " Rozwijamy się" czy " Nie zamykamy się na inne gatunki", pod ścianę i pyk :)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O to to. Jak mnie niemiłosiernie wkurwiało to małpowanie, zrzynanie pomysłu jeden od drugiego - i nie chodzi mi tylko o muzyke metalową. Chociaż nie zapomnę spustów jaka to Metallica z symfonią nie jest zajebista, potem nie pamietam kto był kolejny - Deep Purple? Parsknąłem śmiechem natomiast jak usłyszałem że polscy giganci Perfect też nagrywa taki album, albo dał koncert nie pamiętam, gówno mnie to interesuje... tak jak mówisz, pod mur, a płyty pod walec;-)
- harvestman
Nie wiem. Nie znam się. Natomiast to, wyszło przynajmniej dobrze.Nasum pisze:O to to. Jak mnie niemiłosiernie wkurwiało to małpowanie, zrzynanie pomysłu jeden od drugiego - i nie chodzi mi tylko o muzyke metalową. Chociaż nie zapomnę spustów jaka to Metallica z symfonią nie jest zajebista, potem nie pamietam kto był kolejny - Deep Purple? Parsknąłem śmiechem natomiast jak usłyszałem że polscy giganci Perfect też nagrywa taki album, albo dał koncert nie pamiętam, gówno mnie to interesuje... tak jak mówisz, pod mur, a płyty pod walec;-)