METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: METALLICA
zasypiają
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
harvestman pisze:W przypadku tego zespołu problemy zaczynają się jak z tych setek riffów trzeba złożyć trzymające się kupy piosenki.
Otóż to. Na chuj mi 800 riffów z których od biedy powstanie jeden, w miarę dający się słuchać utwór? No chyba że poeksperymentują i stworzą grindową płyte z 800 kawałkami, wtedy może być dobrze.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Przecież Larsowi to by ręce i nogi odpadły w trakcie pierwszej próby.Nasum pisze:Otóż to. Na chuj mi 800 riffów z których od biedy powstanie jeden, w miarę dający się słuchać utwór? No chyba że poeksperymentują i stworzą grindową płyte z 800 kawałkami, wtedy może być dobrze.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Bo Testament to w ogóle nikt nie traktuję poważnie.Zenek pisze:Problemem Larsa w ostatniej dziesięciolatce było to, że przestał ćwiczyć na intrumencie, naprawdę byli gorsi pałkerzy choćby Lou Clemente z Testament, ale jakoś nikt go nie jebie na forumach ;)
(...)
The madness and the damage done.
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Jak Larsowi odpadną ręce i Meta da sobie spokój, to od strony marketingowej pierdolnięcie będzie większe niż po odejściu Jordana z NBA. Módlcie się o zdrowie dla Duńczyka. Tyle powiem :)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
No fakt, płyty z metalem zaczną się gorzej sprzedawać co będzie znaczyło, że to jednak chujowa muzyka jest.Kraft pisze:Jak Larsowi odpadną ręce i Meta da sobie spokój, to od strony marketingowej pierdolnięcie będzie większe niż po odejściu Jordana z NBA. Módlcie się o zdrowie dla Duńczyka. Tyle powiem :)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Zenek
- Kraft

Tak wyprodukowanej Mety dawno nie słyszałem. Dynamicznie, mięsiście i naturalnie. Nie miałbym nic przeciwko gdyby z podobną pieczołowitością za heblami podeszli do nowej płyty. Taki Onslaught, mimo fajnej muzy, brzmi przy tym jak syntezatorowy jazgot. Kawał dobrej roboty.
- Gunman
Oni się motają pomiędzy skrajnościami. Nowa płyta będzie zjebana jak DM.
- vicek
no bo to nie jest thrash , a utwór jest zajebisty ,mi się podoba , ale ja lubię country i kowbojskie klimaty , na nowej płycie powinni wyluzować ,, i zagrać zajebistego rock and rolla bo trasz im teraz średnio wychodziZenek pisze:
dlaczego to jest jebane? ;)
- vicek
lars ostatnio w wywiadzie powiedział że w przyszłym tygodniu ogłoszą coś wielkiego , coś co będzie kolejnym przekroczeniem granic dla nich :D może to nowy album :D?
Myślisz, że są w stanie muzycznie, bo o marketingu nie dyskutujemy, przebić The Cult?vicek pisze:no bo to nie jest thrash , a utwór jest zajebisty ,mi się podoba , ale ja lubię country i kowbojskie klimaty , na nowej płycie powinni wyluzować ,, i zagrać zajebistego rock and rolla bo trasz im teraz średnio wychodziZenek pisze:
- vicek
myślę że tak , jak by się słuchali siebie a nie gości z Q prime
- harvestman
Moim zdaniem tak właśnie będzie. Taka moda ostatnio zapanowała że się nagrywa płyty bez trąbienia o tym na lewo i prawo a Metallika jak wiadomo lubi gonić za tym co modne :)vicek pisze:lars ostatnio w wywiadzie powiedział że w przyszłym tygodniu ogłoszą coś wielkiego , coś co będzie kolejnym przekroczeniem granic dla nich :D może to nowy album :D?
- Zenek
Nową płytę zespołu Metallica kupie na bank, nawet jak będą to covery braci Figo Fagot.

-
- w mackach Zła
Bo sobie fani metalu wymyślili, że czerpanie z bluesa/country jest niegodne dla tego onegdaj thrashmetalowego zespołu, too commercial można rzec, bo poza tym wałek ok jak najbardziej ;)Zenek pisze:
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Wtedy to i ja bym kupil w ciemno.Zenek pisze:Nową płytę zespołu Metallica kupie na bank, nawet jak będą to covery braci Figo Fagot.
this is a land of wolves now
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Pomysłowość załogi z Q prime nie ma granic:

According to Lars, there is no shortage of ideas for METALLICA's next CD, with the guys having met up twice in the last six months to cook up some tasty riffs in the studio.
"We have more riffs than we know what to do with," Ulrich said. "We talked about setting up a special riff thing, where maybe we could share some of these riffs with others, like an eBay kind of thing for leftover riffs. Some of them are actually quite decent, but we won't be able to use all of them."

- vicek
ja jebie
- vicek
film sie słabo sprzedał , trzeba zobaczyć czy nowe riffy dadzą rade