YUREI

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
DCI Hunt

YUREI

27-08-2010, 22:12

Zapowiada się fajna płyta dla wszystkich, którzy niecierpliwie czekają na "The Agent That Shapes The Desert" Virus. Właśnie ukazał się debiut YUREI zatytułowany "Working Class Demon", czyli projekt obecnego basisty ekipy Czrala, który notabene udziela się też w kilku innych ciekawych tworach. Na myspace do odsłuchu kilka krótkich sampli i jeden numer, nad którym od początku do końca unosi się duch Virus/Ved Buens Ende. Ciekaw jestem całości, bo mam przeczucie, że cały album może być czymś więcej niż tylko klonem w/w kapel na 'V'. Póki co jeszcze nigdzie tego nie widziałem (podobnie jak płyty Delirium Bound wydanej przez ten sam label), ale może na dniach się pojawi...

http://www.myspace.com/bjeima

Obrazek

Recka - http://www.avantgarde-metal.com/content ... php?id=482
DCI Hunt

Re: YUREI

27-08-2010, 22:32

Przy okazji - sprawdźcie wyżej wspomnianą wytwórnię ADVERSUM - http://www.adversum.be/ . Nie będę kopiował tekstu, bo każdy zainteresowany sam może sobie poczytać kto za tym stoi i co ciekawego może się z tego wykluć. W planach mają kilka ciekawych wydawnictw, np to http://www.myspace.com/alfaobscura - bardzo dobrze mnie to robi.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

28-08-2010, 10:32

Próbki były bardzo w klimacie Ved Buens Ende - czyli może być dobrze.
Polecam też sprawdzić projekt The Ghost Conspiracy, o którym już kiedyś wspominałem na forum.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

28-08-2010, 12:05

fajne... ale brzmi jak niedorobiona wersja Virus, więc nie do końca łapię sens nagrywania projektów z taką samą muzyką ;)
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

02-10-2010, 11:37

Posłuchałem i wrażenia mam takie, że tocałkiem porządna płyta, choć niestety za bardzo wiernie podąża śladami VBE zamiast próbować porozwijać tę formułę. tym niemniej na pewno umila czas oczekiwania na nowy Virus.
- O, czym się zajmuje?
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

17-11-2012, 00:29

Obrazek

Od 29.10. w sprzedaży nowy, drugi album Yurei. Całość elegancko wydana w postaci CD z bookletem wielkości koperty 7-mio calówki. Pewne skojarzenia, głównie wokalne wciąż są słyszalne, ale zdecydowanie więcej tu własnego charakteru. Wiele się spodziewałem po tej płycie, ale chyba nie aż tyle. Rewelacja!

This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

18-11-2012, 10:25

Klawo rżną z Virus, podoba mi się bardziej niż ich poprzednia płyta.
- O, czym się zajmuje?
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

17-09-2013, 14:24

Obrazek

No no, czyżby oprócz Warcrimera i Grota nikt więcej nie poznał się na kunszcie pana Bjeimy? Słucha ktoś jeszcze płyt Yurei na tym forum?! Osobiście stawiam tego gościa obok Czrala, jeśli chodzi o zdolności instrumentalno-wokalne i wyobraźnię muzyczną. Mało tego - nie dość, że sam obsługuje wszystkie instrumenty to jeszcze potrafi je w pojedynkę wyprodukować. Prze-chuj innymi słowy.

Warcrimer chyba nawet puścił oko w kierunku debiutu Yurei tytułując nadchodzącą płytę Voidhanger w sposób, który moje skojarzenia skierował automatycznie tutaj. No chyba, że to aluzja do Darkthrone ;)
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

17-09-2013, 14:27

Pierwsza płyta sie nie oszukujmy się - była (udaną) zrzynką z Virus...druga za to jest...jakaś dziwna.
ODPOWIEDZ