ZINES

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Centurion
świeżak

Re: ZINES

15-09-2013, 17:39

krz63 pisze:Podobnie jak trudno pojąć, że gdyby nagle zapanował w naszych czasach taki ustrój jakiemu hołdują przedstawiciele NSBM, to z pewnością byliby jednymi z pierwszych, którzy zasiliby piece kilodżulami wartości opałowej własnych organizmów.

Patrząc na krajowe podwórko która z kapel powszechnie uważana za "NSBM" hołduje Narodowemu Socjalizmowi w odniesieniu do naszych zachodnich sąsiadów i pana wąsem(czyt. zagłada Słowian itp.)?Jeżeli ktoś porusza tematy związane z nacjonalizmem,tożsamością narodową,historią,antysemityzmem czy rasizmem od razu jest "pro-nazi"? Powtarzane w kółko frazesy wyczytane w Gazecie Wyborczej czy zasłyszane podczas debaty z Pankowskim :) w naszych jakże rzetelnych mediach.Wychodzi tutaj nieznajomość tematu i zagadnień związanych z tą ideologią.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

15-09-2013, 17:58

Centurion pisze:Jakby nie patrzeć NSBM to obok muzyki przede wszystkim coś w rodzaju prądu myślowego:)
Możesz rozwinąć ta arcyciekawą myśl i uchylić rąbka tajemnicy czemu NSBM ma się stać samodzielnym prądem myślowym w dziedzinie sztuki, ideologii czy co to tam jeszcze za metafizyczny byt w mniemaniu przedstawicieli tego ruchu/ kółka wzajemnej adoracji jest?
Zastanawiałeś się kiedyś nad tym dlaczego ludzie z tego środowiska olewają właśnie takich myślicieli jak Ty?
Spędza mi to każdego dnia sen z powiek.
Bo tacy "wszechwiedzący" znawcy NSBM nie mają nic sensownego w tym temacie do powiedzenia. Swój brak wiedzy w rzeczonym temacie zasłaniają albo nastoletnim poczuciem humoru albo szyderstwem rodem z szóstej B.Zupełnie jak Pankowski którego z wielkim rozmachem przytoczyłeś.
Nie wiem jak tam z logicznym myśleniem u en esów, ale jeśli Ty tytułujesz się częścią tego ruchu to wystawiasz trochę złe świadectwo. Napisałem chyba powyżej wyraźnie, że artykuł Pankowskiego był stronniczy i nie może być źródłem przy rzetelnej i obiektywnej ocenie ruchu NSBM. Poza tym nie wiem gdzie powyżej widziałeś w moim wykonaniu szyderstwo czy w ogóle próbę polemiki z postulatami głoszonymi przez ludzi z tego kręgu. Sam sobie stwarzasz problemy.
Centurion pisze:
Patrząc na krajowe podwórko która z kapel powszechnie uważana za "NSBM" hołduje Narodowemu Socjalizmowi w odniesieniu do naszych zachodnich sąsiadów i pana wąsem(czyt. zagłada Słowian itp.)?
A która z nich odwołuje się do tradycji polskiego narodowego socjalizmu dwudziestolecia międzywojennego? :)
Jeżeli ktoś porusza tematy związane z nacjonalizmem,tożsamością narodową,historią,antysemityzmem czy rasizmem od razu jest "pro-nazi"?
Ty naprawdę zaczynasz sam ze sobą gadać.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Centurion
świeżak

15-09-2013, 18:23

Czytaj ze zrozumieniem.
Dyskusja z Tobą nie ma raczej większego sensu jak widać, nie potrafisz wejść w dyskusję tylko oczekujesz wyjaśnień które po chwili i tak będziesz nieudolnie "gasił" swoją jakże wybitną "ripostą" :)
Chciałbym na koniec przypomnieć Ci, ze niezłe kwiatki wypisywałeś w swoim pamiętnym papierzaku. Jak znajdę go gdzieś w piwnicy i nie zjadły go szczury to pośmiejemy się wspólnie ok? Nawet da się tam wychwycić " Sieg Heil!" Twojego pióra prawda? Tak się składa,że pamiętam czasy Twojego wielkiego udzielania się na scenie i to co tutaj wypisujesz wprawia mnie o mdłości.Zapomniał wół jak cielęciem był...
P.S
Zanim zaczniesz krytykować polecam wgłębić się nieco bardziej w temat który poruszasz,chociażby czytając teksty zespołów o których mowa.Tyle w temacie z mojej strony, teraz możesz popuścić wodze fantazji.
Awatar użytkownika
Lykantrop

15-09-2013, 18:28

No człowiek z czasem mądrzeje, dorośleje, nabiera dystansu do otaczającego go świata. Gdybym pozostał na tym poziomie co w 95 r. to pewnie byłbym teraz strasznie ubogim człowiekiem. Nie przeczę, że mając 15 lat miałem dosyć buńczuczną naturę, chociaż nie pamiętam, żebym tam jakoś namiętnie znowu pozdrawiał wszystkich zig hajlem. Ale w sumie mógłbyś odgrzebać tego zine'a, bo już dawno nie miałem go w łapach, a z chęcią bym popływał w morzu sentymentów. Po prawdzie to była kolaboracja kilku osób, więc można by ustalić który to tam tak hajlnął sobie zdrowo i nasłać na niego bojówki antify. Faszyzm nie przejdzie, nawet ten z zamierzłych lat 90. Walka trwa i chuj!
Centurion pisze: P.S
Zanim zaczniesz krytykować polecam wgłębić się nieco bardziej w temat który poruszasz,chociażby czytając teksty zespołów o których mowa.Tyle w temacie z mojej strony, teraz możesz popuścić wodze fantazji.
Czy czytając te teksty mam po każdym utworze zadawać sobie pytanie "co podmiot liryczny miał na myśli" i głośno sobie na nie odpowiadać?
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Centurion
świeżak

15-09-2013, 18:46

Czyli wychodzi na to,że cały ten Twój black metal był na pokaz i tylko po to żeby wpasować się w ówczesną "modę"?Uważasz siebie sprzed 20 lat za idiotę,czy jak? Rozumiem rozwój światopoglądu ale skoro takie kwiatki masz za paznokciami to nie rozumiem Twojego nastawienia do kapel spod znaku NSBM na forum publicznym .Są tacy którzy zamiast zmieniać poglądy jak rękawiczki siędzą w tym dalej ,i uwierz mi,że dawno temu zaprzestali czczenia wujka z wąsem na rzecz bardziej dojrzałego postrzegania niektórych spraw(do których Ty nie miałeś chęci/uporu się zbliżyć).
Co do tekstów to wystarczy czytać ze zrozumieniem ,a wcześniej wykazać minimum chęci aby wejść w ich posiadanie.

Co do zina to jak znajdę to zeskanuję i za Twoim przyzwoleniem podzielę się z forumowiczami. Pytania tam są naprawdę na bardzo wysokim poziomie :)
Centurion
świeżak

15-09-2013, 19:00

[quote="Lykantrop"] Walka trwa i chuj!

quote]

Walka ( z czym?) z perspektywy fotela, poprzez nabijanie się z własnej przeszłości. To trzeba mieć tupet. :D
ZłyPan

15-09-2013, 19:02

Przypominam szanownemu koledze, ze ironia to nie owoc podobny do aronii...
Awatar użytkownika
Lykantrop

15-09-2013, 19:04

Centurion pisze:Czyli wychodzi na to,że cały ten Twój black metal był na pokaz i tylko po to żeby wpasować się w ówczesną "modę"?Uważasz siebie sprzed 20 lat za idiotę,czy jak?
Gdyby tak było to siedziałbym teraz na forum "Dumny ojciec" albo "podrywacze.pl", a nie tutaj. Skoro byłeś w tamtych czasach "działaczem" tego zamieszania to dobrze wiesz, że w niektórych przypadkach ta zabawa przestawała cokolwiek mieć wspólnego z muzyką. Ja byłem i jestem fanem muzyki metalowej, tak samo wtedy i dzisiaj. Nigdy nie należałem do kółka sympatyków austriackiego malarza, z resztą Tomek "Macabre", z którym zina współtworzyłem też szybko olał sprawę i zaczął grać w śmierć metalowych kapelach. No kurwa, kto miał choć trochę oleju w głowie wtedy to widział, że 95% tego towarzystwa to ludzie zakompleksieni, chorzy psychicznie albo zwyczajni troglodyci umysłowi (gość z ABS Conditus, Capricornus, Karchacharoth).
Rozumiem rozwój światopoglądu ale skoro takie kwiatki masz za paznokciami to nie rozumiem Twojego nastawienia do kapel spod znaku NSBM na forum publicznym .Są tacy którzy zamiast zmieniać poglądy jak rękawiczki siędzą w tym dalej ,i uwierz mi,że dawno temu zaprzestali czczenia wujka z wąsem na rzecz bardziej dojrzałego postrzegania niektórych spraw(do których Ty nie miałeś chęci/uporu się zbliżyć).
Nie wiem jakie jest moje nastawienie do kapel spod znaku NSBM, raczej wychodzę zawsze z pozycji neutralnej i gówno mnie na dobry początek obchodzi czy to gra buddysta, nazista czy satanista. Nie sprawia mi problemu słuchanie "naziolskiego" GALGENBERG, WAR88 czy LSSAH gdyż zwyczajnie były to dobre kapele. Moje poglądy polityczne nie determinują tego jakiej muzyki słucham. Właściwie ciężko mówić o ugruntowanych jakichkolwiek poglądach w wieku 15-16 lat. Jeśli Ty mentalnie nadal tkwisz w latach 90 i ówczesnym stanie ewolucji to może mi być tylko przykro. Chuj mnie też obchodzi czy ktoś tam wyrósł z Adolfa i naprawdę marzy o znacjonalizowaniu gospodarki, wypędzeniu obcego kapitału z rynku i wprowadzeniu oddzielnych ustaw dla rodowitych, mischlingów i nieczystych rasowo. Naprawdę jest mi to obojętne. Ja odpowiadać mogę tylko za siebie i stwierdzam, że jakikolwiek socjalizm jest dla mnie nierealizowalną utopią. Podejrzewam, że na badaniu doktryn i gruntowaniu swoich poglądów politycznych i nie tylko spędziłem dużo więcej czasu i przy dużo bardziej fachowej lekturze niżeli ziny mądrych głów po szkole średniej.
Co do tekstów to wystarczy czytać ze zrozumieniem ,a wcześniej wykazać minimum chęci aby wejść w ich posiadanie.

Co do zina to jak znajdę to zeskanuję i za Twoim przyzwoleniem podzielę się z forumowiczami. Pytania tam są naprawdę na bardzo wysokim poziomie :)
Nie każ mi proszę być złośliwym i robić tutaj wykładni tekstów kapel z tego kręgu :)

Na skany zinów oficjalnie pozwalam, umiem się z siebie śmiać :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

15-09-2013, 19:17

Obrazek

Baton nieczysty rasowo?
Sodomix
postuje jak opętany!

15-09-2013, 19:19

ZłyPan pisze:A propos gościa z Abs Conditus:
http://www.konradturula.boo.pl/
Ten buddyzm to niebezpieczny jednak jest, trup ściele się gęsto ;)
ZłyPan

15-09-2013, 19:20

Ale to swoją drogą ciekawe, że kolo którego nikt by nie podejrzewał o umiejętność zawiązania sobie samemu butów skończył jako buddo-poeto-hipster z depresją...
Awatar użytkownika
Lykantrop

15-09-2013, 19:25

ZłyPan pisze:Ale to swoją drogą ciekawe, że kolo którego nikt by nie podejrzewał o umiejętność zawiązania sobie samemu butów skończył jako buddo-poeto-hipster z depresją...
Inny skończył jako komunista, jeszcze drugi herbatnik jako ćpun oraz przyjaciel czarnoskórych. Tak sobie myślę, że nie skończyłem najgorzej... :D
ZłyPan

15-09-2013, 19:27

A Rob klepie stwora na zdjęciach w internecie...
Obrazek
Centurion
świeżak

15-09-2013, 19:28

To,że nadal słuchasz metalu nie ma tutaj nic do rzeczy. Metalu może słuchać każdy.

Zapewne nie poznałeś nigdy panów z Infernum i Abs Conditus wiec swoją ocenę opierasz tylko na podstawie ich górnolotnych "ekstremalnych" haseł z tamtych lat czy jak?Tak się się składa,że pomimo różnych późniejszych ekscesów taki np.Capri był bardzo oczytanym i inteligentnym gościem.Zresztą poczytaj sobie teksty TH lub jakikolwiek wywiad z nim z przełomu wieków.
Jak nie wiesz jakie masz nastawienie do kapel spod znaku NSBM to bardzo mi przykro.W przypadku krytyki warto chyba mieć zdanie jeżeli chodzi o przedmiot danej krytyki czyż nie?
Oj wydaje mi się,że jednak przeszkadza Ci przesłanie kapel z tego kręgu,zresztą sam to wcześnej wielorotnie próbowałeś udowodnić.Skoro Cię chuj to obchodzi to skąd taka determinacja w wyśmiewaniu środowiska z którego sam się (poniekąd) wywodzisz?
Uwierz mi,że nie tkwię mentalnie w latach 90 tych i przeczytałem "nieco więcej" jeżeli chodzi o ideologię o której rozmawiamy.Skoro zarzekasz się,że Ty także posiadłeś takową wiedzę to tym bardziej dziwi mnie Twoje bardzo płytkie pojmowanie tego tematu.

Zina wrzucę na dniach:)
Awatar użytkownika
Lykantrop

15-09-2013, 19:33

Jednego z nich poznałem osobiście, z innym swojego czasu korespondowałem i gwarantuję wysoki poziom zawartych tam myśli zdjęciem z mojego avatara. Nie wiem właściwie jaki Ty dokładnie przedmiot dyskusji chciałeś tutaj obrać, mamy rozpocząc dyskurs stricte doktrynalny, licytować się kto jest zdrajcą rasy i ideałów czy jakie jest moje nastawienie do kapel z nurtu NSBM? Na ostatnie pytanie dostałeś już odpowiedź, ale chyba muszę przywyknąć, że znany mi tylko z nicka gość na forum wie więcej o mnie niż ja sam o sobie.

A na skany oczywiście czekam z niecierpliwością :D
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

15-09-2013, 22:02

Centurion pisze:
krz63 pisze:Podobnie jak trudno pojąć, że gdyby nagle zapanował w naszych czasach taki ustrój jakiemu hołdują przedstawiciele NSBM, to z pewnością byliby jednymi z pierwszych, którzy zasiliby piece kilodżulami wartości opałowej własnych organizmów.

Patrząc na krajowe podwórko która z kapel powszechnie uważana za "NSBM" hołduje Narodowemu Socjalizmowi w odniesieniu do naszych zachodnich sąsiadów i pana wąsem(czyt. zagłada Słowian itp.)?Jeżeli ktoś porusza tematy związane z nacjonalizmem,tożsamością narodową,historią,antysemityzmem czy rasizmem od razu jest "pro-nazi"? Powtarzane w kółko frazesy wyczytane w Gazecie Wyborczej czy zasłyszane podczas debaty z Pankowskim :) w naszych jakże rzetelnych mediach.Wychodzi tutaj nieznajomość tematu i zagadnień związanych z tą ideologią.
Tak, tak, tak, chwalenie Hitlera przez artystów nurtu NSBM to pewnie sobie Michnik wymyślił.
Tylko czekać aż na Masterfula przyjdzie jakiś pedofil i będzie przekonywał, że seks z dzieckiem to bardzo głęboka emocjonalnie sprawa, a kto sądzi inaczej ten nie zna tematu i wychowanek polskojęzycznych mediów.

Edit: ja uważam za dyskusję z idiotą zakończoną, szkoda czasu, równie bezcelowe co dyskusja z katolikami. Ulepione to wszystko z jednego gówna.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

15-09-2013, 22:58

ZłyPan pisze:A propos gościa z Abs Conditus:
http://www.konradturula.boo.pl/
http://www.konradturula.boo.pl/streetfighter.html

Moim sensei był tata
furiat schizofrenik
robił pompki biegał
a później się nie mył

Pamiętam jego skarpety
pod fotelem w pokoju
pamiętam jak wrzeszczał na mnie
"ja ci dam ty gnoju !!"

Obrazek
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Lykantrop

16-09-2013, 01:33

Hmmm... na początku myślałem, że to sam redaktor BC zine się tutaj z urażoną dumą zarejestrował, żeby oddać za swoje. Tymczasem już od 2óch ludzi dostaję informację, że Centurion (i snake plissken) to nikt inny jak pan Paweł z Azelsgard, który ilekroć się tylko gdzieś wspomni o nim to rejestruje się i robi porutę (za każdym razem zarzekając się, że to wcale nie on) :)
Istna telenowela. Nie lepiej ten czas spożytkować na ćwiczenia na gitarze, żeby takimi klajstrami jak poprzednio świata nie zaśmiecać? :)
I hipokryzję zarzucać ludziom, których się nie zna, jednocześnie samemu startując z list narodowosocjalistycznej partii Prawo i Sprawiedliwość? Brawo jasiu, czekam na dalszy ciąg telenoweli :)
Efowski
weteran forumowych bitew

16-09-2013, 10:39

he he he.
ODPOWIEDZ