S.O.S. kryzys

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: S.O.S. kryzys

06-09-2013, 01:44

nieaktualne!!!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Maria Konopnicka

06-09-2013, 02:25

Heretyk pisze:
Triceratops pisze:
manieczki pisze:Kurwa, ja nie wiem znowu nie mogę niczego słuchać 5 minut i w pizdu. Parę dni temu było wszystko OK, teraz znaowu nadejszło. Odtrutki nie działaja.
Nie wiem co jest gorsze kryzys, czy tak jak rok temu zapętlenie się na WHTN...
Popatrz na marie chlopie i wez sie w garsc. Ciagle przeciez sa setki wspaniale przecietnych, wtornych i nic nie wnoszacych plyt nagrywanych przez roznego rodzaju klony, kalki i kopie, ktore tylko czekaja na zakup i odsluch! Zatem daszek w czapeczce do gory i do dziela! 3 ligowy death metal i 5 ligowy lesny black czekaja tylko na to zeby popiescic twoje uszy kaskada doskonale znanych, wyswiechtanych, oklepanych i milion razy przemielonych riffow oraz melodii :))))
doskonałe :D
szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę, że napisał to fan Duran Duran i Abby :)

Ja tych Waszych kryzysów po prostu nie rozumiem. Wychodzi tyle zajebistych płyt, a jeśli nawet nie zajebistych to chociaż godnych zainteresowania czy posłuchania, do tego mamy tysiące doskonałych klasycznych krążków. Otwieram swoje regały z płytami i czuję się jak w haremie - oby mi tylko zdrowia i potencji starczyło. Zapału na pewno nigdy nie zabraknie.
Maria Konopnicka

06-09-2013, 02:28

W tym tygodniu podczas treningów przesłuchuję dwa razy PATHOLOGY - Legacy... (przy ćwiczeniach siłowych) i raz ostatni Napalm Death (przy bieganiu). W ogóle mi się nie nudzi. Tego Pathology przesłuchałem w tym roku grubo ponad 100 razy. Chyba to najczęściej słuchana przeze mnie płyta 2013 roku.
Awatar użytkownika
Triceratops

06-09-2013, 06:23

Maria Konopnicka pisze:szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę, że napisał to fan Duran Duran i Abby :)
Zacytuje w tym miejscu to, co powiedzial Bonny do pewnego zalosnego stulejarza i zrobie z tego analogie: Ja jestem Bonny:
Bonny pisze:kim trzeba być żeby wyrzucać innym to czego słuchają??
woodpecker from space
Maria Konopnicka

06-09-2013, 13:09

Ale ja Ci przecież niczego nie zarzucam, rozwinąłem tylko określenie "doskonałe" :)
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

06-09-2013, 13:17

Triceratops pisze:
Maria Konopnicka pisze:szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę, że napisał to fan Duran Duran i Abby :)
Zacytuje w tym miejscu to, co powiedzial Bonny do pewnego zalosnego stulejarza i zrobie z tego analogie: Ja jestem Bonny:
Bonny pisze:kim trzeba być żeby wyrzucać innym to czego słuchają??
Triceratops pisze: Popatrz na marie chlopie i wez sie w garsc. Ciagle przeciez sa setki wspaniale przecietnych, wtornych i nic nie wnoszacych plyt nagrywanych przez roznego rodzaju klony, kalki i kopie, ktore tylko czekaja na zakup i odsluch! Zatem daszek w czapeczce do gory i do dziela! 3 ligowy death metal i 5 ligowy lesny black czekaja tylko na to zeby popiescic twoje uszy kaskada doskonale znanych, wyswiechtanych, oklepanych i milion razy przemielonych riffow oraz melodii :))))
??
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
manieczki

09-09-2013, 22:11

eh wczoraj bylo dobrze dzisiaj znowu nie hcce mi sie niczego sluchac, ja to mam przepierdolone wp orownaniu do Marii...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

09-09-2013, 22:44

czy jest na sali lekarz?
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

09-09-2013, 22:46

Zaaplikuj sobie Overkill i Motorhead i nie zawracaj więcej dupy ;)
The madness and the damage done.
535

09-09-2013, 22:51

manieczki pisze:czy jest na sali lekarz?
Obrazek
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

09-09-2013, 22:56

A nie tak?

Obrazek
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

09-09-2013, 23:05

Ale po Ci lekarz, przecież i tak eutanazja w Polsce jest zakazana ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-09-2013, 23:09

Też jakoś tak od parunastu lat nie odnotowuję większych kryzysów. Bywa, że są dni, gdzie przesłucham jedną pytę raz i mam dość, ale na drugi dzień wracamy do rzeczywistości i jazda po całości. W ogóle od jakiegoś czasu mam tak, że wrzucam jedną płytę do playera i nie opuszcza ona szuflady przez parę/ paręnaście dni vide ostatni Alchemyst, dwójka Coroner. No chyba, że wrzucę jakieś gówno pokroju ostatniego Denouncement Pyre - wtedy po 2-3 przesłuchaniach dziękuję bardzo i odtrutka. Człowiek się starzeje, nie ma co szarżować, trzeba zacząć czerpać z życia przyjemność.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Maria Konopnicka

10-09-2013, 01:29

Ja każdego dnia rzucam się na moje płyty jak Kubuś Puchatek na baryłkę miodu i jedyne na co narzekam to ograniczony czas, który mogę poświęcić muzyce.
Awatar użytkownika
Lykantrop

10-09-2013, 01:34

Marian, żarty na bok, u Ciebie słuchanie to prawie jak przemysł :D
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Maria Konopnicka

Re: S.O.S.

10-09-2013, 02:11

Ostatnio miałem ciężko - w pracy sporo zajęć wykluczających słuchanie, w domu ząbkujący malec. Tylko dwie godzinki na treningu i ze dwie- trzy późnym wieczorem, co okupuję niewyspaniem następnego dnia, bo o 6 rano zwykle wstaję :( 4-5 godzin muzyki na dobę to dla mnie prawie jak celibat. Gdzie tu czas na kryzysy. Mam aktualnie z 50 zupełnie nieprzesłuchanych płyt, drugie tyle dobrze zapowiadających się płyt przesłuchanych po razie i ok. 20 tys. płyt, które chętnie bym sobie odświeżył :) Marzy mi się tydzień z dyskografią Bolt Thrower, albo tydzień z dyskografią Extreme Noise Terror. Cholera, wróciłbym sobie też do Amon Düül, Ash Ra Tempel, Guru Guru, czy Popol Vuh. Jakiś czas temu te zespoły zupełnie mnie pochłonęły, a czuję że jeszcze sporo do odkrycia mam w ich twórczości.
Poza tym już chyba ze dwa tygodnie nie słuchałem DEFECATION co jest absolutnym skandalem - czuję się jakbym zębów od dwóch tygodni nie mył, albo chodził wciąż w tych samych majtkach. Już po drugiej, za niecałe 4 godziny wstaję - słucham właśnie PHOBIA Return To Desolation i jak się skończy to chyba jeszcze na sen zarzucę sobie " Purity Dilution". Cholera, właśnie przypomniało mi się, że w szafce przy łóżku mam do przesłuchania chyba już od roku kilkanaście, jeszcze zafoliowanych płyt....m.in. Blut aus Nord i kilka płyt UFO, których nie słuchałem od 20 lat....
Tymczasem zrobiłem sobie szybki rachunek sumienia i wychodzi mi na to, że właśnie powinienem natychmiast zamawiać, bom ciekaw okrutnie:

Carcass - Surgical Steel - LTD Digi Pack
Kreator - Dying Alive - DVD +2 CD
Watain - The Wild Hunt - LTD Mediabook -
Death - Spiritual Healing Deluxe - 2 CD
Ulver - Messe I.X - VI.X - CD
ANNIHILATOR – Feast (2 CD)
ONSLAUGHT VI LTD Digipak
ULCERATE-Vermis Digipak
ARMAGEDON-Thanatology (może poczekać aż będzie za 7 zł?)
JUNGLE RIOT-Terror Regime
DEATH SS-Resurrection
AEROSMITH Rock for the Rising Sun DVD
DAVID LYNCH-The Big Dream

....a to tak na szybko...zerkając tylko na allegro i na stronę Mystica. Drugie tyle spokojnie w Selfmadegod bym dobrał. Muszę jednak na siłę wstrzymać zakupy, żeby całkowicie nie utonąć w nowościach...
Cholera, gdzie tu miejsce na kryzysy ? Głód muzyki z dnia na dzień jest coraz większy....
abstract
postuje jak opętany!

10-09-2013, 02:22

chwalisz sie jezykowa biegloscia i, zdaje sie, polonistycznym wyksztalceniem, a twoje bledy rzucaja sie w oczy jak bezdomny na drobne
Maria Konopnicka

10-09-2013, 02:39

Idź spać - późno jest :) Usłyszałem nowy utwór PURTENANCE i cholera, żałuję, że nie miałem kryzysu, bo właśnie bym z niego wyszedł :)
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

10-09-2013, 22:59

abstract pisze:i,
Przyganiał kocioł garnkowi ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
manieczki

10-09-2013, 23:00

Castor pisze:
Ale po Ci lekarz, przecież i tak eutanazja w Polsce jest zakazana ;)
Dlaczego jeestes taki niemily Castor?
ODPOWIEDZ