KORN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: KORN

23-08-2013, 10:43

hej,dobry hejting nie jest zły;)jak tam nowa płyta Devil Driver,zdaje się,że coś kiedyś o nich wspominałeś?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Drone

23-08-2013, 10:43

Ja? W życiu nie słyszałem sekundy tego zespołu :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
[V]

23-08-2013, 10:44

Drone pisze:Ja? W życiu nie słyszałem sekundy tego zespołu :)
do kolegi duran duran pytanie kierowałem;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-08-2013, 10:44

[V] pisze:hej,dobry hejting nie jest zły;)jak tam nowa płyta Devil Driver,zdaje się,że coś kiedyś o nich wspominałeś?
akurat wczoraj sluchalem pare razy :D :D moze dzisiaj oblece ale raczej niestety nuda. pierwsza byla naprawde fajna, druga jeszcze jeszcze a potem to jakis groove melodefik sie zrobil. szkoda bo uwazam ze Fafara ma fajny glos w tych rejestrach
woodpecker from space
[V]

23-08-2013, 10:46

Triceratops pisze:
[V] pisze:hej,dobry hejting nie jest zły;)jak tam nowa płyta Devil Driver,zdaje się,że coś kiedyś o nich wspominałeś?
akurat wczoraj sluchalem pare razy :D :D moze dzisiaj oblece ale raczej niestety nuda. pierwsza byla naprawde fajna, druga jeszcze jeszcze a potem to jakis groove melodefik sie zrobil. szkoda bo uwazam ze Fafara ma fajny glos w tych rejestrach
musze sobie zatem przypomnieć pierwsze dwie skoro tak zachwalasz,mało z tego pamiętam.
Awatar użytkownika
Triceratops

23-08-2013, 10:50

Alesz apsolutnie nie zachwalam :D Chyba nawet sie pozbylem plyt :D nie przepadam za steryd groove metalem ale jedynke gdzies przypadkowo kupilem w jakims stocku za dolara czy dwa wiec posluchalem i jakos zajarzylo, chyba swinging the dead jakos mnie wkrecilo, no jest tam jakas dzikosc i autentyzm, moze fafara byl zly, ze mi sie coal chamber rozpadlo :D
woodpecker from space
[V]

23-08-2013, 10:58

fajny numer,ale..

dzikość
autentyzm
[V]

23-08-2013, 11:01

Awatar użytkownika
Triceratops

23-08-2013, 11:03

nie zamierzam sie licytowac :D
Slipknota kiedys sluchalem i jedynke lubie najbardziej, pamietam, ze pol Lodzi zlazilem zeby dostac, bo kurwa nigdzie nie bylo i kupilem w kiosku przy podziemnym przejsciu na pietrynie :D Najbardziej lubie Spit It Out, glownie za ten motyw basowy i zajebiste wokale. Ten kawalek zawsze mi dobrze robi
woodpecker from space
[V]

23-08-2013, 11:05

nie wiedziałem,że lubisz;)Spit it out świetne,te video stylizowane pod Shining hehe.dwojeczka też powinna Ci podejść.Mniej kombinowania,więcej death metalu;)
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

23-08-2013, 11:09

[V] pisze:dzikość
autentyzm
Egzaltacja raczej. Jęki, stęki, drżący głos. No niewątpliwie Corey przeszczepił do tej kapeli maniery Daviesa. Koszmarne maniery - aż mnie wzdryga.
[V]

23-08-2013, 11:14

wracając do tematu,te dwa opublikowane utwory z nowej płyty są strasznie nędzne.Liczyłem na więcej gitarowej świrowni a tutaj wszystko takie cacy,wygładzone i delikatne.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-08-2013, 12:37

Triceratops pisze:
Riven pisze:Lol, jakie bzdury ;ddd
Napisałbym : nie zesraj się, ale będę miły dla ciebie - zesraj się, tak jak lubisz najbardziej ;d
lol, powiedz dlaczego sie przyjebales do mnie a do drona czy marii nie? czy moze to ta stara historia o tym co mowia, urzadzeniu do stawiania butow do pucowania? :D
[V] pisze:tric sie wscieka,że tu taka pompa a w temacie o masimba bele pustki;)
prosze cie :D ja sie wprost z tego ciesze :D bo zawsze zakladajac takie tematy jestem zlamany wewnetrznie, z jednej strony cenie sobie elitarnosc i wysublimowanie ale z drugiej poczucie misyjnosci czesto bierze gore. I sa zespoly o ktorych nigdy nie zaloze tematu :D
to czy lubisz jakis zespol jest malo istotne, zreszta z Dronem juz spieralem sie na ten temat pare stron wczesniej ale pewnie nie widziales bo akurat zajadles sie kupa. natomiast porownywanie do vulgar display of power to kompletna bzdura ktora nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia - dlatego sie przyjebalem, nadworny psychologu :))

p.s. znowu zaczyna sie typowe pierdolenie o dupie maryni, jak w dyskusji uczestniczyli wczesniej V, Zenek, Longinus i Drone to bylo cywilizacyjnie i bez psychologii, mimo roznic zdan, pojawil sie triceps i znow tabloid ehehheh
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

23-08-2013, 12:45

Riven pisze:natomiast porownywanie do vulgar display of power to kompletna bzdura ktora nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia - dlatego sie przyjebalem, nadworny psychologu :))
no kompletna bzdura, bo ty tak powiedziales, och kurwa przepraszam, ze nie wzialem twoich wynurzen za obowiazujace prawdy :D
ja mowie, ze nie bzdura ale, ze to ty pierdolisz bzdury, no i co teras? jak wychodzil pierwszy korn to takich glosow bylo sporo ale ty wtedy jeszcze chyba nie sluchales metalu z tego co kojarze :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-08-2013, 12:47

no nie sluchalem , bylem wtedy w przedszkolu, ale przeciez to nie jest metal wiec w czym problem?
btw jak wyszedl ostatni amon amarth to pojawily sie glosy i to bardzo liczne, ze to zajebisty death metal. no i to jest rownie sensowne jak zestawianie tak odmiennych plyt jak s/t korn i vdop. ale przeciez ludzie mowia , to pewnie racja.
Awatar użytkownika
Triceratops

23-08-2013, 12:56

Napisalem o moich wrazeniach tak na oko prawie 20 lat temu, bo chyba gdzies tak wychodzil debiut Korn. Nie byla to wtedy jakos szczegolnie odosobniona, osobliwa ani tym bardziej kontrowersyjna teoria zwlascza wsrod metalowcow, wiec twoje chrzakanie o kompletnej bzdurze z takiej pozycji jest rzeczywiscie rownie opiniotworcze co stosowne :D Zreszta tylko osiol z uszami zaroslymi pizda by mogl stwierdzic ze Vulgar Display Of Power nie byla motorem powstawania takiej wlasnie muzyki i nie slyszec odniesien, a tym bardziej porownywac. No ale nic mi do swiata poznawanego wspak.

A co do Amon Amarth to wejdz sobie na jakies dowolne forum o profilu heavy czy power czy nawet gondoline, tam nie maja problemu z podniecaniem sie Amon Amarth :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

23-08-2013, 13:02

naprawde, wystarczy ze marnuje zycie tutaj, zeby jeszcze wchodzic na jakies gej-doliny.

nabuzowany, pelen technicznych solowek i ostrych jak zyleta riffow vdop, do tego z dosyc klasyczna metalowa ballada i piosenkami o milosci vs nacpane wokalizy degenerata podlane abstrakcyjnymi gitarami i na kompletnie inaczej zorganizowanej sekcji. nie mowie ze pantera nie inspirowala, inspirowala ich tez na 100% metalica (czemu dali wyraz lata pozniej z takim sobie efektem), ale te plyty sa po prostu diamteralnie inne. tyle w temacie. p.s. oczywiscie pierwsze 2 korny bez dyskusji lepsze niz slipknot:)
Awatar użytkownika
Drone

23-08-2013, 14:10

Tako rzecze internet:

The band has stated that their primary influences include Metallica, Sepultura, Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Helmet, Rage Against the Machine, Slayer, Pink Floyd, Primus, Tool, Ministry, Mr. Bungle, Biohazard, Nine Inch Nails, Pantera, Beastie Boys, Black Sabbath, and Jane's Addiction Much of their work has been inspired by hip hop music, as suggested in the cover song "Wicked", and "All in the Family".

Swoją drogą zadziwiające, że mając tak dobre inspiracje, nagrywali tak słabowitą muzykę. To pewnie wpływ SEPULTURY, METALLIKI i hip-hopu :)
Ostatnio zmieniony 23-08-2013, 14:10 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
[V]

23-08-2013, 14:10

Triceratops pisze:Zreszta tylko osiol z uszami zaroslymi pizda by mogl stwierdzic ze Vulgar Display Of Power nie byla motorem powstawania takiej wlasnie muzyki i nie slyszec odniesien, a tym bardziej porownywac. No ale nic mi do swiata poznawanego wspak.

nabieram podejrzeń,że jesteś słabo obstukany z pierwszymi trzema płytami co najmniej;)W muzyce amerykanów najwięcej słychać Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, Faith No More,to jest fundament,tego najwiecej słuchali I to najbardziej slychać w ich muzyce,Pantera jest gdzies z tyłu jesli chodzi o ich inspiracje..
[V]

23-08-2013, 14:11

Drone pisze:Tako rzecze internet:

The band has stated that their primary influences include Metallica, Sepultura, Faith No More, Red Hot Chili Peppers, Helmet, Rage Against the Machine, Slayer, Pink Floyd, Primus, Tool, Ministry, Mr. Bungle, Biohazard, Nine Inch Nails, Pantera, Beastie Boys, Black Sabbath, and Jane's Addiction Much of their work has been inspired by hip hop music, as suggested in the cover song "Wicked", and "All in the Family".

Swoją drogą zadziwiające, że mając tak dobre inspiracje, nagrywali tak słabowitą muzykę. To pewnie wpływ SEPULTURY, METALLIKI i hip-hopu :)
a że tak spytam z ciekawości ile płyt Korn doctor próbował?
ODPOWIEDZ