KORN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

Re: KORN

22-08-2013, 20:37

[V] pisze:w dupie byłeś, gówno widziałeś.
W Polsce byłem, FtL leżało na każdym straganie. Moja młodsza siostra, która miała wtedy może 12 lat miała kasetę, a muzyką interesowała się tyle co ja Brytną Sprytną. Kolega, którego wtedy poznałem podrzucił mi parę kaset i wśród nich FtL. Na imprezach w liceum leciało w tym czasie FtL, a jakże. No, ale Polska to nie Pakistan tylko środek Europy. Tu wszystko dociera szybciej.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
[V]
mistrz forumowej ceremonii

22-08-2013, 20:46

no przecież ja o tym mówię kilka postów wyżej jełopie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
DCI Hunt

22-08-2013, 20:46

Lykantrop pisze:Fajne się wtedy pojawiały płaczliwe artykuły w niektórych ziniaczach, że to zmierzch metalu, upadek pierwotnych ideałów i wartości, koniec wszystkiego...
Nigdy tego nie rozumiałem, bo nigdy nie uważałem Korn za metalowy zespół. Niektórzy to maja problemy...
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

22-08-2013, 20:52

Wolę SCORN - zdecydowanie :)))
Six o clock.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

22-08-2013, 20:52

[V] pisze:no przecież ja o tym mówię kilka postów wyżej jełopie.
Jak już zgrywasz bęcwała to chociaż rób to z jakąś klasą.
[V] pisze:po Follow the Leader.
Jak wychodziło FtL to Emtiwi dawno zdążyło już powiedzieć każdemu dziecku w Polsce , że Korn jest fajny.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
est

22-08-2013, 20:53

Ja zawsze bardziej ceniłem jednak Follow the Reaper niż Follow the Leader, chociaż przy Got the Life wytrząsałem robaczki z kłaków na niejednej imprezie. Obmacywałem też koleżanki.
Awatar użytkownika
Lykantrop

22-08-2013, 20:57

Pozerzy. Ja sobie odmawiałem randek, żeby przesłuchać demówek jakiejś kapeli NSBM.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Maria Konopnicka

22-08-2013, 21:14

Melepeta pisze:Wolę SCORN - zdecydowanie :)))
Ja też :) W sumie to nawet wolę popcorn :)
Awatar użytkownika
Drone

22-08-2013, 21:19

Nazwa KORN była powszechnie znana już po pierwszym albumie. Ci, co twierdzą inaczej, byli chyba na etapie pierwszej czytanki.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
DCI Hunt

22-08-2013, 21:29

Drone pisze:Nazwa KORN była powszechnie znana już po pierwszym albumie. Ci, co twierdzą inaczej, byli chyba na etapie pierwszej czytanki.
V chodziło raczej o to, że tyle dzieciarni tego nie słuchało przed FtL.
Awatar użytkownika
Drone

22-08-2013, 21:47

Tego nie wiem, bo dla mnie wtedy to była rzecz zupełnie leżąca poza obszarem zainteresowań. O ile lubiłem RAGE AGAINST THE MACHINE i BIOHAZARD, miałem ich płyty, to KORN wydawał mi się - i wydaje do dzisiaj - rzeczą z zupełnie innej, mało metalowej, planety.
Maria Konopnicka

22-08-2013, 21:53

Drone pisze:Tego nie wiem, bo dla mnie wtedy to była rzecz zupełnie leżąca poza obszarem zainteresowań. O ile lubiłem RAGE AGAINST THE MACHINE i BIOHAZARD, miałem ich płyty, to KORN wydawał mi się - i wydaje do dzisiaj - rzeczą z zupełnie innej, mało metalowej, planety.
dokładnie tak - ja w tym zespole nie wyczuwam żadnych metalowych wibracji... Więcej metalu słyszę w LACRIMOSA, PRIMUS czy, choleraa, nawet w CYPRESS HILL niż w KORN. A RAGE AGAINST THE MACHINE i BIOHAZARD moim zdaniem nagrały jedne z najlepszych płyt metalowych lat 90-tych, nawet jeśli nie stricte metalowych...
Awatar użytkownika
Drone

22-08-2013, 21:55

Czas założyć temat o CLAWFINGER.
[V]

22-08-2013, 22:04

DCI Hunt pisze:
Drone pisze:Nazwa KORN była powszechnie znana już po pierwszym albumie. Ci, co twierdzą inaczej, byli chyba na etapie pierwszej czytanki.
V chodziło raczej o to, że tyle dzieciarni tego nie słuchało przed FtL.
To też,po prostu zespół znała relatywnie mała grupa osób siedzących w temacie,prawdziwa eksplozja popularności nastąpiła po albumach numer trzy I cztery.Takie są moje doświadczenia a karierę zespołu śledzę od 95 roku,więc nie umknęło mi to że z zespołu znanego,o którym sie mówiło dużo I dobrze stali się mega gwiazdą światowego formatu

btw interesujące że tak wiele osób wypowiada się w temacie,a przecież na forum lubi ich z 5 osób,może 3 mają wszystkie płyty.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
DCI Hunt

22-08-2013, 22:06

Ja akurat znam dwie pierwsze płyty, ale tylko tyle.
[V]

22-08-2013, 22:12

DCI Hunt pisze:Pewnie tak, ale pamiętam, że kiedy nagrywałem teledyski metalowe z takiego programu, który emitowany był chyba na Polonii1 (prowadził go chyba Robert Killen) to klipy do ADIDAS i Clown leciały tam co chwilę.

Jon: "Nie, nie bedziemy robic zadnego videoclipu, bo to sie po prostu nie oplaca. "A.D.I.D.A.S." kosztowal nas sporo kasy, a nie uwazam zeby w jakis szczegolny sposob pomogl naszemu poprzedniemu albumowi. Byl puszczany rzadko, a jezeli juz do tego dochodzilo, to o jakichs dziwnych porach. Nie wiem jak to wygladalo w Europie. Uznalismy wiec, ze nie ma co zawracac sobie glowy."

MH: No coz, jak juz mowilem, w Europie mozna go bylo widziec w miare czesto - na MTV Superock, chociaz osobiscie mam malo pochlebna opinie o tym programie...

Jon: "Jezeli tak to wygladalo to dobrze, ale mowie ci - w Stanach pod tym wzgledem jest kicha
DCI Hunt

22-08-2013, 22:15

w sumie jestem zaskoczony.
[V]

22-08-2013, 22:25

na dwóch pierwszych płytach ten zespół jest agresywną,napędzaną narkotykami machiną,jest popowa melodyka I komercyjny potencjał ale dopiero na albumie numer 3 i kilku kolejnych wbili się między największych muzycznego show biznesu,sony dało mnóstwo kasy na promcje, płyta pokryła się pięciokrotną platyną ,kupiło ją 10 milionów osób,objechali świat w ramach Familly values tour,nakręcili kolejne klipy i przyciągneli do siebie całe masy nowych fanów,w tym również takich dla których slowo metal kojarzy sie z Marilyn Manson czy Rammstain.

A ja np chcialbym usłyszeć ich cover God of emptiness,który gdzies tam jest ale nie ujrzał światła dziennego;)
Maria Konopnicka

22-08-2013, 22:30

[V] pisze: btw interesujące że tak wiele osób wypowiada się w temacie,a przecież na forum lubi ich z 5 osób,może 3 mają wszystkie płyty.
Zobacz ile osób wypowiada się o Nergalu, a przecież na forum lubi go tylko jedna osoba, która na dodatek już tu ostatnio nie pisuje :))
[V]

22-08-2013, 22:32

Maria Konopnicka pisze:
[V] pisze: btw interesujące że tak wiele osób wypowiada się w temacie,a przecież na forum lubi ich z 5 osób,może 3 mają wszystkie płyty.
Zobacz ile osób wypowiada się o Nergalu, a przecież na forum lubi go tylko jedna osoba, która na dodatek już tu ostatnio nie pisuje :))
ale tam komentujemy jego metroseksualne kreacje,tutaj mało kto wspomina o tym jakie adidas ma fajne ciuchy;)

Mi się wydaje,że wszystko co roku wraca jak bumerang:

Korn,Metallica,Emperor,klimaty,etc,przerabiamy to wszystko miliony razy non stop;)
ODPOWIEDZ