TANTARA - BASED ON EVIL (2012)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

TANTARA - BASED ON EVIL (2012)

20-08-2013, 14:23

Obrazek

A se jebne temat, bo tak. Tantara "based On Evil" - norweski thrash, tu i ówdzie okrzykiwany najlepszym thrashowym debiutem ubiegłego roku. W dużym uproszczeniu kojarzy mi sie z Metą z okresu AJFA i z Heathen. Rozbudowane kompozycje, perliste solówki jakich teraz pełno, bardzo dobre riffy w tempach od średnich do szybkich, za produkcje odpowiada Fleming Rasmussen. Tu i ówdzie trochę zawieje bezcelowym pitoleniem, ale w ogólnym rozrachunku materiał godny zawieszenia ucha. Może ktoś sie zainteresuje.

Cała płyta do odsłuchu na żydtubie:

http://www.youtube.com/watch?v=GbbB5l8H_NA
Awatar użytkownika
Lykantrop

Re: TANTARA - BASED ON EVIL (2012)

20-08-2013, 14:33

Bart Gabriel próbował na to sprać wiarę. Posłuchałem parę razy i w ostatecznym rozrachunku nic w głowie nie zostało, chwilami mocno przynudza ten album i wieje burakiem. No, ale ja nigdy specjalnie nie przepadałem za "AJFA" i Heathen, więc co ja tam wiem i powiedzieć mogę... w zeszłym roku wyszło jednak trochę więcej lepszych thrash metalowych płyciw niż "Based on Evil".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Harlequin

Re: TANTARA - BASED ON EVIL (2012)

20-08-2013, 14:37

W sumie to słucham tego pierwszy raz i póki co nie ziębi nie grzeje. grac porafią, ale zanosi sie na to co piszesz - że G z tego zapadnie w pamięć.
ODPOWIEDZ