Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

AdrianSmith
w mackach Zła

Re: Odp: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I

05-08-2013, 16:54

Maleficio pisze:Naprawdę myślisz, że twoja krzywda mi robi dobrze? Coś ci się pomyliło.
Myśli osioł, człowiek (ja) wie. :-)
Awatar użytkownika
winterforest
postuje jak opętany!

Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan

09-08-2013, 09:12

Może ktoś zapodać matrix extra virgina Dead Congregation Graves of the Archangels?
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

19-08-2013, 20:40

^ U mnie jest taki : W10458 PIRATES PRESS ANTIGOTH80 CD , ale czy to pierwsze to nie wiem .

Dobra , a teraz takie coś . Carcass - Necroticism , pierwsze wydanie ma matrix MOSH 42 CD MASTERED BY NIMBUS . A z którego roku jest wydanie z matrixem MOSH 42 CD MASTERED BY DOCDATA ??? Są IFPI .
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

19-08-2013, 22:03

we 94r. chyba Earache rzuciło na rynek represy ciekawszych rzeczy ze swojego katalogu

E: a Dead Congregation u mnie U31762 PIRATES PRESS ANTIGOTH80 CD + jakieś IFPI ale dokładnie jakie to nie bardzo bo widze podwójnie, aloe kupowałem raczej później niź wczedsniej, więc pewnie kolegi numery byc pierwsze
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

19-08-2013, 22:15

Na MA piszą , że w 95 wyszła redka z Tools of the Trade EP jako bonus , na egzemplarzu o który pytałem , nie ma bonusów . Chuj z tym , napierdalać he he
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

19-08-2013, 22:20

Na MA jest bzdur całe mnóstwo; w 95r z Tools wyszłoa reedka na Relativity na USA, wczesniej Earache puśiła dodruk bez owej EPy... oczywiście chuj z tym, tu sie zgadzxam, z Epka czy bez płyta jest znakomita, EPce w sumie też nic nie brakuje :)
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

19-08-2013, 22:28

No właśnie nie wiadomo gdzie to wszystko sprawdzać , na MA podobno chujnia , w Teleexpressie mówili , że Discogs też nieomylne nie jest , a i własna pamięć już nie ta .
Tools of the Trade zacny materiał , tu nie ma co dyskutować , tu trzeba nakurwiać ile wlezie !
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

19-08-2013, 22:40

To prawda,; akurat carcassy, Malevolenty i kilka innych rzeczy mam dość dobrze oblatane, bo jak się umoczyło kilka dolców w kilku tzw. "pewnych źródłach" to sie w końcu człowiek czegos nauczy... nawet jak nie bardzo chce :))
Obscureband
zaczyna szaleć

22-08-2013, 21:06

Panowie, a może i panie. A kto potrafi odpalić dane na kompa, które są umieszczone na SWANSONG? Chodzi mi o firsta, gdzie ścieżka z danymi jest zapisana przed ścieżką audio. Dokładnie przed pierwszym utworem. Jest to jako zapisane jako index 0, pregap czy jak to tam się zwie. Opis: puszczam play, leci pierwszy (swan)song, i wciskam przewijanie do tyłu. Przewija się aż do drugiej minuty 32 sek. na minusie. Puszczam przewijanie i leci syczenie, bzyczenie i pierdzenie, aż dojdzie do zera i zaczyna się pierwszy numer. W zależności od odtwarzacza cd, jest to albo syczenie albo cisza. I właśnie tam są zapisane dane na kompa. Jako, że to 1995 płyta, to nowe kompy nawet nie widzą tej ścieżki. Z tego co pamiętam jest tam dyskografia EARACHE na usa i są tam okładki płyt razem z opisami i daję sobie uciąć środkowe jajco, że jest tam wymieniony NECRO/TOOLS jako redka na jednym dysku i debiut BRUTALA TRUHTA z epą, też na jednym cd. Kto ma pomysł jak odpalić ten plik z tej płyty? Ciekawe jest też to, że jak płyta kręci się w odtwarzaczu podczas tego pliku, to aby usłyszeć pierwszą ścieżkę audio nie wciskam następny track, tylko poprzedni. I bądź tu mądry. PS: Liczę na rozwinięcie tego wątku. Jeśli będzie trzeba się zrobi nowy post o niespodziankach na dyskach srompaktowych.
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
Obscureband
zaczyna szaleć

26-08-2013, 09:31

Przy okazji się też o-kał-zało, że na MORBID ANGEL - ENTANGLED IN CHAOS, też jest coś wgrane przed pierwszym numerem. Moszna cofnąć i odlicza czas do zera. Podejrzewam, że sytuacja jak w SZPANSONG. Wikipedia podaje: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_al ... the_pregap. O MORBIDZIE piszą: Static / interference style noises. Wg mnie to gówno prawda. Pewnie ten co to napisał nie wpadł na pomysł by próbować na kompie odpalić ten pregap. Na starej fonice te pregapy są odtwarzane jako te "noisy", które w rzeczywistości są zapisem danych, które na kompie można obejrzeć, tylko trza wiedzieć jak. Na dyskach z MORBID NOIZZ klipy też są przed ścieżką audio. Oglądał to kto? HAAAAALLLLOOOOOO!!!!
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
Awatar użytkownika
Dipsychia
rozkręca się

26-08-2013, 11:33

Też za wiki: "The track 01 pregap was used to hide computer data, tricking computers into detecting a data track whereas conventional CD players would continue to see the CD as an audio CD. This method was quickly made obsolete in late 1996 when an update to Windows 95 in driver SCSI1HLP.VXD made the pregap track inaccessible." Więc pewnie dlatego nowsze kompy tego nie widzą. Można spróbować zrippować te pregapy np. CUETools, czy też EAC (ten nie wiem czy jest nowsza wersja) i może wtedy dałoby się je obejrzeć. Albo "prościej": odpal jakiegoś starego kompa z Win 95 (ale też nie wszystkie wersje, bo rzekomo tylko do sierpnia 1996) i przy odrobinie szczęścia coś zobaczysz ;) Nie wiem, nigdy czegoś takiego nie widziałam i w ogóle się na tym nie znam, ale temat mnie zaciekawił;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-08-2013, 12:47

Obscureband pisze:Panowie, a może i panie. A kto potrafi odpalić dane na kompa, które są umieszczone na SWANSONG? Chodzi mi o firsta, gdzie ścieżka z danymi jest zapisana przed ścieżką audio. Dokładnie przed pierwszym utworem. Jest to jako zapisane jako index 0, pregap czy jak to tam się zwie. Opis: puszczam play, leci pierwszy (swan)song, i wciskam przewijanie do tyłu. Przewija się aż do drugiej minuty 32 sek. na minusie. Puszczam przewijanie i leci syczenie, bzyczenie i pierdzenie, aż dojdzie do zera i zaczyna się pierwszy numer. W zależności od odtwarzacza cd, jest to albo syczenie albo cisza. I właśnie tam są zapisane dane na kompa. Jako, że to 1995 płyta, to nowe kompy nawet nie widzą tej ścieżki. Z tego co pamiętam jest tam dyskografia EARACHE na usa i są tam okładki płyt razem z opisami i daję sobie uciąć środkowe jajco, że jest tam wymieniony NECRO/TOOLS jako redka na jednym dysku i debiut BRUTALA TRUHTA z epą, też na jednym cd. Kto ma pomysł jak odpalić ten plik z tej płyty? Ciekawe jest też to, że jak płyta kręci się w odtwarzaczu podczas tego pliku, to aby usłyszeć pierwszą ścieżkę audio nie wciskam następny track, tylko poprzedni. I bądź tu mądry. PS: Liczę na rozwinięcie tego wątku. Jeśli będzie trzeba się zrobi nowy post o niespodziankach na dyskach srompaktowych.

czy to jest na tej wersji z mozgiem?
Obscureband
zaczyna szaleć

26-08-2013, 13:26

Teraz paczałem w mózg, znaczy przewinąłem:). Cofa tylko do 2 sekund, więc nie ma danych. Pod światło też nie widać tej ścieżki jak na zwykłym wydaniu. Jest jaki spec komputerowo-informatyczny na tym Majsterfulu żeby doradził jak te pliki obejrzeć na zwykłym kompie bez żadnych posranych programów, kodeków czy jak te pierdoły się tam mogą zwać? Jak kupiłem ten dysk w lutym 98 poleciałem do zioma, wrzuciliśmy w kompa i obejrzeliśmy. Wiedziałem, że coś tam jest bo sticker na pudle informował. Poza tym już wtedy go przewijałem i pierdziało przed pierwszym numerem. Kilka lat później to samo próbowałem robić na innych kompach i ni chuja. Polazłem więc do VOBISU, bo sprzedawał w nim koleś co pracował w sklepie muzycznym i ten dysk u niego w 98 kupiłem. Powiedziałem w czym problem, zaczął męczyć ten dysk i plik się odpalił. Na początku nie chciał uwierzyć, że tam cokolwiek jest. Spytał czy chcę to nagrać na cd-r za dychę. Powiedziałem, że nie i jakoś dam sobie radę. Minęło z 10 lat i pipa blada. Chyba czas się wybrać do tego VOBISU i dać tę dychę za wypalenie w innym formacie, wraz z info jak to obejrzeć z oryginału. A tak baj de uej to MESHUGGAH - RARE SRAX też ma dane na kompa, już normalnie, za ostatnim numerem zapisane. Widać tę ścieżkę pod światło. Tyle, że nich też się nie da odpalić i tu już w VOBISIE nie pomogli. Chyba jest z błędem jakimś ten dysk. Ma to kto?
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-08-2013, 21:29

Mam dysk z mózgiem, zaraz sprawdze
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-08-2013, 21:41

Na tym CD tego nie ma Obrazek
Obscureband
zaczyna szaleć

27-08-2013, 12:12

Zgadza się:). A jak oryginalnie był ten dwupak wydany? Bonus dysk był razem z BRAIN SZPANSONG w dcd jewel case? W folii? W kartoniku? Czy położony jeden na drugim? Mi koleś wysłał bonus dysk w slimcase. Ale wracajmy już do tematu pregapów :).
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

27-08-2013, 12:32

Obscureband pisze:PS: Liczę na rozwinięcie tego wątku. Jeśli będzie trzeba się zrobi nowy post o niespodziankach na dyskach srompaktowych.
Ta sama strona:
viewtopic.php?f=4&t=12991

Najlepiej przenies/skopiuj tam te posty, bo temat ciekawy, a za czas jakis tutaj nie bedzie sie tego dalo znalezc
Obscureband
zaczyna szaleć

27-08-2013, 15:11

0ms pisze:
Obscureband pisze:PS: Liczę na rozwinięcie tego wątku. Jeśli będzie trzeba się zrobi nowy post o niespodziankach na dyskach srompaktowych.
Ta sama strona:
viewtopic.php?f=4&t=12991

Najlepiej przenies/skopiuj tam te posty, bo temat ciekawy, a za czas jakis tutaj nie bedzie sie tego dalo znalezc
Już. Skopiowane i po remasteringu:) Drugie wydanie, czyli te gorsze:)
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

29-08-2013, 11:47

mógłby ktoś wrzucić djęcia 1 wydania twilight of the gods bathory?
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

29-08-2013, 11:47

na LP
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
ODPOWIEDZ