Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydania
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Czym się różni wróbel od zwłaszczy ? - pytania o I wydan
Specjalisty, co to za wydanie:
http://allegro.pl/sinister-cross-the-st ... 72828.html
????
Musik-sammler mówi keine ahnung, na necie też nic nie znalazłem
http://allegro.pl/sinister-cross-the-st ... 72828.html
????
Musik-sammler mówi keine ahnung, na necie też nic nie znalazłem
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
amerykanskie bicie.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Harlequin
i w matrycy było cos CK 44... itd bez ifpi
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
To? (Link).
The madness and the damage done.
- Harlequin
No własnie nie, koles podał mi inny matrix, ale skasowałem maila i nie pamietam dokładnie jak szedł, ale było na bank CK 44...
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
Logo EastWest na tyle wskazuje na dodruk, tyle, że dodruk ma matrix BOD NB cośtam i ifpi, i srebrne logo na dysku, wychodzi, że jakiś boot lub składak.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
BOD NB to nie matrix NB USA
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Harlequin
Koles nic nie pisał o IFPI więc wnioskuje ze nie ma.
- pogodancer
BOD NB przy wczesnych Nuclear Blastach to dodruki (gdzie już jest logo East West), jedyne słuszne NBAmerica to MANUFACTURED BY AMERICAN HELIX, ewentualnie MANUFACTURED BY KAO-AMERICAN HELIX, dodruki NBAmerica to DISC MFG., INC. W.O. z ifpi, choć podobno są również dodruki z Manufactured By (Kao) American Helix + ifpi. To tyle jeśli chodzi o amerykańskie NBlasty.
-
- zaczyna szaleć
Ja miedź w domu takie jak z aukcji: matrix NB 061-2 [ K 44344 A ], bez ifpi. Na starym CD powinno być GZ...., dysk srebrny do samej dziury i też bez ifpi. W końcu qrwa rock 1992 jo? Moje jak i to z aukcji to dodruk z 1993/1994 bógletu jak i dysku. Na bóg lecie jest już EASTWEST/TIS. Powinno być SPV. Ulica też już inna. Na starym ma być mittelmuhlgasse a jest hauptstrasse. Wprawne oko dojrzy na zdjęciu z aukcji pies pocztowy donzdorfu pięciocyfrowy, więc jak nic połowa 1993 roku! Mam mailorder z tamtych czasów gdzie wyraźnie jest napisane, że zmiana kota będzie od lipca czy tam czerwca 1993. Cza by mi odszukać ten jakże ważny dla nas papier:) Sama wkładka jest niechlujnie docięta i jest chyba skanem z orygianalnego wydania. Widać białe paski na krawędziach a jakość zdjęć...jakby przez mgłę. Znaczy ja do zespołu MGŁA nic nie mam, chodzi mi o to powszechnie znane i lubiane zjawisko atmosferyczne. Poza tym w samych bóg letach widać różne odmiany czerni w miejscach gdzie są adresy i koty kreskowe. Taaaa...zamalowywało się w drukarni nieaktualne informacje na zlecenie herr staigera, nieładnie, ti, ti marqsq niegrzeczny:). Podsumowując: to z aukcji to dotłok jakich dużo. Ja dałem za niego też na aukcji w marcu 2005, 65 zeta, ale czy z wysyłką? Chuj wie:(
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Jest tak jak Kolega mówi, ja mam swój GZ D31707 NB 061 bez westó, pocztowy 7322 - nawet żadnych spv nie ma itd itp. Ale co z jedynką benedykta??? Matrix NB 033 P+O-6142-A 05-90, na tyłku manufactured in W.-Germany, distro SPV, kod 7322 Donzdorf... składak czy jaki ciul?Obscureband pisze:Ja miedź w domu takie jak z aukcji: matrix NB 061-2 [ K 44344 A ], bez ifpi. Na starym CD powinno być GZ...., dysk srebrny do samej dziury i też bez ifpi. W końcu qrwa rock 1992 jo? Moje jak i to z aukcji to dodruk z 1993/1994 bógletu jak i dysku. Na bóg lecie jest już EASTWEST/TIS. Powinno być SPV. Ulica też już inna. Na starym ma być mittelmuhlgasse a jest hauptstrasse. Wprawne oko dojrzy na zdjęciu z aukcji pies pocztowy donzdorfu pięciocyfrowy, więc jak nic połowa 1993 roku! Mam mailorder z tamtych czasów gdzie wyraźnie jest napisane, że zmiana kota będzie od lipca czy tam czerwca 1993. Cza by mi odszukać ten jakże ważny dla nas papier:) Sama wkładka jest niechlujnie docięta i jest chyba skanem z orygianalnego wydania. Widać białe paski na krawędziach a jakość zdjęć...jakby przez mgłę. Znaczy ja do zespołu MGŁA nic nie mam, chodzi mi o to powszechnie znane i lubiane zjawisko atmosferyczne. Poza tym w samych bóg letach widać różne odmiany czerni w miejscach gdzie są adresy i koty kreskowe. Taaaa...zamalowywało się w drukarni nieaktualne informacje na zlecenie herr staigera, nieładnie, ti, ti marqsq niegrzeczny:). Podsumowując: to z aukcji to dotłok jakich dużo. Ja dałem za niego też na aukcji w marcu 2005, 65 zeta, ale czy z wysyłką? Chuj wie:(
-
- zaczyna szaleć
Jak to nie ma SPV?? To nie masz tego wydania? Paczaj na foty: http://www.discogs.com/Sinister-Cross-T ... ase/621605. Tu jest jeszcze inne: http://www.discogs.com/Sinister-Cross-T ... se/4368204. Czyli wychodzi, że są 3 pierwsze bicia, z czego jedno najtrue: SPV...GZ...MITTEL...7322. I w 1992 nie może być inaczej. Pewnie na przestrzeni wieków się okazywało, że mają różne stany a nawet województwa magazynowe i stąd się biorą jakieś składaki typu: dyski z innego roku tłoczenia wsadzone w pudło, w którym wkładka i tylna okładka też są z różnych lat. No bo jakie jest inne wytłumacznie? Może się ktoś odważy napisać do Marqska o wyjaśnienie? Raz napisałem do Century Media w podobnej sprawie o dyski z początku lat 90-tych i odpowiedź była prosta - brak odpowiedzi. Kogo to qrwa z jakiejkolwiek wytwórni po 20-tu latach obchodzi, że jakieś polaczki mają problemy z matrixami? Ważne, że gówna typu srajtłisz i srabaton(tfu!) się zajebiście sprzedają. Jeśli chodzi o BENKA - mam takie: MATRIX P+O http://www.discogs.com/Benediction-Subc ... ase/519718. To na bank first, chyba, że jeszcze wyturlali w DADC AUSTRIA, jak np. INCUBUSA CZY MASTERA. Na allegro było jeszcze wydanie z matrixem NB 033-2, wpakowane we wkładki z firsta: http://archiwumallegro.pl/benediction_s ... 89055.html. I ten matrix może świadczyć o tym, że turlali ją być może w 1995 rozkrocku gdyż: THERION - PADAKA KLIFOF ma tylko matrix 127-2, THERION - DE BEŁTY IN BLAK - 125-2, THE ABYSS - THE OTHER SIDE - NB 126-2, DISMEMBER - KASZKIET GARDEN - 130-2, itd. Co dziwne ifpi nie ma, a piraty raczej to nie są. Ma kto jakiś pomysł?
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Mój błąd, sinister ma spv na grzbiecie, jakoś tak pomyślałem, że ma byc tak samo jak na benedikcie. Czyli chyba pierwsz najsam? Pochwale się, bo stan mam lepszy niż z medjamarkt:-) Benka identycznego do Twojego mam.
-
- zaczyna szaleć
Najsampierwsze są najlepsze, choćby były nie wiem jak spartaczone! Dziewica to dziewica, a nie jakieś sztuczne dodruki błony wewnątrzcipnej:)
-
- zaczyna szaleć
Wrzuć ktoś zdjęcie pierwszego bicia na CD "Blood on Ice" bo się trochę pogubiłem. Na discogs nie patrzę bo w kwestii tej płyty im nie ufam.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Co to za wydanie w plastiku?
http://www.ebay.pl/itm/IMMOLATION-PROVI ... 417471cf8a
To chyba tylko w kartoniku chodziło ?
http://www.ebay.pl/itm/IMMOLATION-PROVI ... 417471cf8a
To chyba tylko w kartoniku chodziło ?
- gelO
- rasowy masterfulowicz
O patrz, ciekawe co to. Szkoda, że ciągle za taką cenę. A tak w ogóle ile za Tormented dałeś?
Jak byś gdzieś przez przypadek znalazł, to bierz - chętnie odkupie :-)
Jak byś gdzieś przez przypadek znalazł, to bierz - chętnie odkupie :-)
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Tormented ~ 38zł z kosztami przesyłki... najtaniej nie było, ale nie mogłem zdzierżyć, że mi tej płyty na półce brakuje
-
BOD NB 129-2 Czy to prawidłowy matrix do 1 bicia Storm of the light''s bane?Pozdrawiam
- Lykantrop
Tak. Również pozdrawiam.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95