SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: SATYRICON
nie wierze ze tylko bloodcult i vulture maja tutaj wyczucie smaku. brakuje na niej tylko lens flare ;))). no coz, epoka instagramu.
this is a land of wolves now
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ech, okładki Satyricon nigdy mi się specjalnie nie podobały (jedyną taką jest chyba ostatnia, no może jeszcze Volcano od biedy), ale ta naprawdę wygląda okropnie. Zakładając oczywiście, że to okładka. ;) Ważne że muzycznie znowu powinno się od nich oczekiwać ski black metalu wysokiej próby, okładki, zarost Frosta i fryzura Satyra mnie nie interesują.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Mi się to zdjęcie podoba. Może zwiastować przejście od tektoniczno-mineralnego brzmienia w stronę dźwięków o strukturze drewna, najlepiej z mocno zarysowanymi słojami. Dodatkowo ten Satyr wyłaniający się z natury, czy raczej stojący na przęcieciu natury i kultury... Słuszna wydaje się antycypacja, która każe nazwać ten album mocnym kandydatem do płyty roku.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
[V]
Jest to (od kilku już lat) jeden z najciekawszych I najbardziej interesujących zespołów na metalowej scenie,jestem niezmiernie ciekaw w jakim kierunku pójdą tym razem. Nie chce nadinterpretować I zbytnio przesadzać,ale zwróccie uwagę choćby na te promocyjne fotki..żadnych farbek na twarzch,ponurych min,ton żelastwa,bardzo fajnie uciekaja od tego typowego metalowego cliché ,jest dużo luzu,czuje ze z ta nowa płytą moga sie dziac fajne rzeczy. Metal potrzebuje zastrzyku świezości, potrzeba nam takich ludzi którzy z niejednego pieca chleb jedli i zdali test muzycznej dojrzalosci na najwyzsza note. Inni moga krecic trailery do ksiazek i rozwodzic sie w telewizji sniadaniowej o swoim zyciu osobistym.Drone pisze:Słuszna wydaje się antycypacja, która każe nazwać ten album mocnym kandydatem do płyty roku.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
albo pisać bloga jak to od lat 70 słuchali Pink Floyd ;][V] pisze:Jest to (od kilku już lat) jeden z najciekawszych I najbardziej interesujących zespołów na metalowej scenie,jestem niezmiernie ciekaw w jakim kierunku pójdą tym razem. Nie chce nadinterpretować I zbytnio przesadzać,ale zwróccie uwagę choćby na te promocyjne fotki..żadnych farbek na twarzch,ponurych min,ton żelastwa,bardzo fajnie uciekaja od tego typowego metalowego cliché ,jest dużo luzu,czuje ze z ta nowa płytą moga sie dziac fajne rzeczy. Metal potrzebuje zastrzyku świezości, potrzeba nam takich ludzi którzy z niejednego pieca chleb jedli i zdali test muzycznej dojrzalosci na najwyzsza note. Inni moga krecic trailery do ksiazek i rozwodzic sie w telewizji sniadaniowej o swoim zyciu osobistym.Drone pisze:Słuszna wydaje się antycypacja, która każe nazwać ten album mocnym kandydatem do płyty roku.
Coś tam było! Człowiek!
-
[V]
kto tak pisal?;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
Drone pisze:Mi się to zdjęcie podoba. Może zwiastować przejście od tektoniczno-mineralnego brzmienia w stronę dźwięków o strukturze tekstury drewna z photoshopa, najlepiej z dobrze zrobionym antyaliasingiem.
- Nerwowy
Obrazek jak żywcem wyjęty z któregoś z 3D Marków sprzed iluśtam lat ;D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Kontakt:
TAK! Dokladnie to chodzilo mi po glowie, tylko nie moglem sobie przypomniec. Zdaje sie, ze edycja 2002, z taka rzezba na pierwszym planie. Totalna porazka :).
- Believer
- weteran forumowych bitew
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
To nowy wizerunek rockera luzaka nie staję się powoli "metalowym cliché"?
Co do okładki, to nie wypowiem się, dopóki niekwestionowane autorytety w temacie Satyricon - to jest Plastek, SiiD i Marian - nie udzielą wskazówek interpretacyjnych.
Co do okładki, to nie wypowiem się, dopóki niekwestionowane autorytety w temacie Satyricon - to jest Plastek, SiiD i Marian - nie udzielą wskazówek interpretacyjnych.
The madness and the damage done.
- Riven
- Kontakt:
Wyszedl juz nowy Voivod i Autopsy, w zwiazku z czym chyba na zadna inna plyte nie czekam z taka niecierplliwoscia, jak na nowy Satyr_i_koń. Ale ta okladka mnie zwyczajnie wkurwia. Po tak zajebistej oprawej poprzednich 3 albumow - jak mogli? ;_;
-
535
Nawiązując do powyższych rozważań dotyczących między innymi luzu. Przed naszymi bohaterami droga jeszcze daleka, ale to zdolni muzycy. Ufam więc, ze dadzą radę.

Dla przypomnienia, wyciąg z aktu urodzenia.
Leif Gylve Nagell (ur. 28 listopada 1971 w Kolbotn[1]), znany również jako Fenriz - norweski muzyk, kompozytor, wokalista, autor tekstów i multiinstrumentalista, a także producent muzyczny.

Wszystko pomieszałeś. Gylve dorwał Uriah Heep w 1974.Skaut pisze:może nie dokładnie tak, ale chodziło mi o Fenriza :P[V] pisze:kto tak pisal?;)
Dla przypomnienia, wyciąg z aktu urodzenia.
Leif Gylve Nagell (ur. 28 listopada 1971 w Kolbotn[1]), znany również jako Fenriz - norweski muzyk, kompozytor, wokalista, autor tekstów i multiinstrumentalista, a także producent muzyczny.
Ostatnio zmieniony 27-06-2013, 01:11 przez 535, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Aegir
- postuje jak opętany!
Dyskretnie powiem, że Satyr też był już gościem w studiu telewizyjnym i wspominał np. o jeździe na snowboardzie, a nawet rekomendował porto na antenie :)[V] pisze: Inni moga krecic trailery do ksiazek i rozwodzic sie w telewizji sniadaniowej o swoim zyciu osobistym.
- Kraft
No wreszcie będzie jakiś nowy blek metyl do nucenia przy goleniu.
- Skaut
-
Vitriol
o to to. tera fajnie być wporzo ziomem z dystansem, fenriz krul :DKurt pisze:To nowy wizerunek rockera luzaka nie staję się powoli "metalowym cliché"?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Skaut