To było brutalne... :)Maria Konopnicka pisze:Powiedziałbym, że wszystko zależy od tego kto pisze recenzje i kto wypowiada się na forum. Jeśli jest to osoba kompetentna, inteligentna, doskonale znająca się na muzyce, posiadająca wrodzone poczucie smaku i wrażliwość na piękno, poparte dodatkowo ponadprzeciętnymi zdolnościami erudycyjnymi i rozległą wiedzą o muzyce metalowej, to oczywiście trzeba się kierować jej opinią, bez względu na to czy się z nią zgadzasz czy nie :)
Mówiąc krócej - warto kierować się moimi wypowiedziami zamiast błądzić jak dziecko we mgle, lub niczym pryszczaty początkujący onanista, nurkujący w nocy dłonią w piżamie i niezdarnym ruchem obijać sobie łokieć o ścianę nie zyskując w konsekwencji nic więcej poza spuchniętym napletkiem :)
MEGADETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: MEGADETH
-
- postuje jak opętany!
Toteż jako osoba inteligentna i oczytana, jako osoba stanowiąca swoiste zaprzeczenie wspomnianego wyżej młodzieńca z trądzikiem, ścianą, łokciem oraz opuchlizną, powinieneś zauważyć trzy litery oraz kropkę, które pozwoliłem sobie postawić tuż przed słowem "międzyczas" :)Maria Konopnicka pisze:Aegir pisze: Edit: Widzę, że temat w tzw. międzyczasie został przerobiony.
"Międzyczas" to rusycyzm, uważany za błąd językowy - choć ostatnio dopuszczalny w mowie potocznej to jednak trochę w innym kontekście :) Proponuję zachować czujność w używaniu tego wyrazu, a najlepiej w ogóle go nie używać :)
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Kamilku - mądrusiu, nie wiedziałem ze der Zwischenzeit to po rosyjsku :)
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no to jedno :D a drugie to, ze blad jezykowy jest odstepswtem od normy jezykowej a w wypadku zapozyczen i zwiazkow frazeologicznych nie mowimy o normach?
woodpecker from space
Cieszę się, że umiesz z google korzystać, jakbyś jeszcze ukończył filologię polską i zaliczył egzamin z kultury języka polskiego to doskonale być zrozumiał o czym pisałem. B то же время możesz jakiś karmnik zrobić zamiast czas na forum marnować :)Adrian696 pisze:Kamilku - mądrusiu, nie wiedziałem ze der Zwischenzeit to po rosyjsku :)
- Triceratops
A to cos sie zmienilo w nauce Marian? Bo u Markowskiego w bodajze Kulturze jezyka polskiego jest o niemieckim pochodzeniu?
Ostatnio zmieniony 18-06-2013, 22:27 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
...mówimy - błąd językowy to właśnie pojęcie oznaczające odstępstwo od skodyfikowanej normy językowej :)Triceratops pisze:no to jedno :D a drugie to, ze blad jezykowy jest odstepswtem od normy jezykowej a w wypadku zapozyczen i zwiazkow frazeologicznych nie mowimy o normach?
- Triceratops
no ale w tym wypadku to raczej nie jest odstepstwo od normy w tym wypadku uzytkowej a poza tym bledem cos jest kiedy nie znajduje uzasadnienia funkcjonalnego a tutaj uzasadnienie jest jak najbardziej, nie ? :) . no i nie kazde wyjscie poza norme jest bledem.
woodpecker from space
- Adrian696
no wynika z tego ze Ty ukonczyłes - ale w dzisiejsztch czasach byle debil konczy studia - wiec nie ma sie co chwalic KamilkuMaria Konopnicka pisze:Cieszę się, że umiesz z google korzystać, jakbyś jeszcze ukończył filologię polską i zaliczył egzamin z kultury języka polskiego to doskonale być zrozumiał o czym pisałem. B то же время możesz jakiś karmnik zrobić zamiast czas na forum marnować :)Adrian696 pisze:Kamilku - mądrusiu, nie wiedziałem ze der Zwischenzeit to po rosyjsku :)
daj jakies źródlo, ze to jednak z jezyka rosyjskiego... z przyjemnoscia poczytam, moze faktycznie moj niemiecki słaby
karmniki sa passe, ponoc lepiej teraz rozdawac darmowe rgazetki reklamowe o dupie maryni
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Nie zamierzam się sprzeczać - zwróć się z tym do wydziału polonistyki UW - być może ich przekonasz i przyszli studenci unikną błędów w edukacji, których między innymi i ja stałem się ofiarą :)Triceratops pisze:no ale w tym wypadku to raczej nie jest odstepstwo od normy w tym wypadku uzytkowej a poza tym bledem cos jest kiedy nie znajduje uzasadnienia funkcjonalnego a tutaj uzasadnienie jest jak najbardziej, nie ? :) . no i nie kazde wyjscie poza norme jest bledem.
A jak nowy Megadeth Wam się słyszy Panowie? :)
Nie lepiej z bachorem na spacer wyjść niż toczyć jałowe spory na forum ? Ustalmy Adianku - bystry nie jesteś, a kompleksy masz przeogromne i tak ujadasz od lat i szarpiesz za nogawkę bez szacunku dla swoich mleczaków, które dawno już powinny Ci wypaść, ale zwiedzione poziomem intelektu i Twoją dojrzałością wciąż tkwią na swoim miejscu :)Adrian696 pisze: no wynika z tego ze Ty ukonczyłes - ale w dzisiejsztch czasach byle debil konczy studia - wiec nie ma sie co chwalic Kamilku
daj jakies źródlo, ze to jednak z jezyka rosyjskiego... z przyjemnoscia poczytam, moze faktycznie moj niemiecki słaby
karmniki sa passe, ponoc lepiej teraz rozdawac darmowe rgazetki reklamowe o dupie maryni
PS. Proszę tylko mnie za tego bachora nie pobij jak się spotkamy przy okazji jakiegoś koncertu :)
- Adrian696
Kamilku, no mozesz swoje prostactwo i nieuctwo przekuwac w zarciki, ale jako filolog o takim autorytecie - podaj zrodlo, ze jednak ty jako magister polonistyki masz racje a cały swiat sie myli :) bo jak na rzie to wynika ze taki z ciebie magister jak z przyjaciela maciusia inzynier...Maria Konopnicka pisze:Nie lepiej z bachorem na spacer wyjść niż toczyć jałowe spory na forum ? Ustalmy Adianku - bystry nie jesteś, a kompleksy masz przeogromne i tak ujadasz od lat i szarpiesz za nogawkę bez szacunku dla swoich mleczaków, które dawno już powinny Ci wypaść, ale zwiedzione poziomem intelektu i Twoją dojrzałością wciąż tkwią na swoim miejscu :)Adrian696 pisze: no wynika z tego ze Ty ukonczyłes - ale w dzisiejsztch czasach byle debil konczy studia - wiec nie ma sie co chwalic Kamilku
- Adrian696
spoko, wiem ze napisałes to specjalnie, a mamusia mnie nauczyła, zeby ułomnym wybaczac... a Ty przeciez zupełnie jak ten Radek co cała Polska mu wybaczyła juz kradzieze złomu :)Maria Konopnicka pisze: PS. Proszę tylko mnie za tego bachora nie pobij jak się spotkamy przy okazji jakiegoś koncertu :)
Mówisz, że tak słabo im to wychodzi?ramonoth pisze:Ale dlaczego tak bardzo jest dla Ciebie ważne to, co inni mówią, nawet jeśli to jest 90%? Ostatnie Morbid Angel jest w kurwę zajebiste i choć je szanuję, to kompletnie nie mają dla mnie znaczenia opinie wszystkich, którzy uważają inaczej. Przez taką postawę teraz wśród moich znajomych z realu nie mam o czym gadać, jeśli chodzi o muzykę. Dobrze, że są takie miejsca, jak to tutaj :)nicram pisze:Zilustrowałem Ci fakt, że 90% recenzji tej płyty jest wybitnie negatywna, czyli jednak niewiele osób odbiera ją pozytywnie. Wejdź sobie na stronę fb Megadeth i ludzie jeżdżą po tej płycie tak samo jak po ostatnim Morbid Angel. Pewnie to przez przypadek?

Niczego przekuwać nie będę bo akurat dzisiaj większość postów napisałem w żartobliwym i ironicznym tonem - co osoby obdarzone nieco wyższym poziomem inteligencji od Twojego zapewne doskonale wychwyciły :) Nie oszukujmy się - wszyscy poza Tobą :)Adrian696 pisze: Kamilku, no mozesz swoje prostactwo i nieuctwo przekuwac w zarciki
Absolutnie żadnego autorytetu w tej dziedzinie nie mam - ba język polski średnio raz w tygodniu wciąż mnie zaskakuję i dowiadują się czegoś nowego :)Adrian696 pisze: ale jako filolog o takim autorytecie
A napiszę Ci jak było - akurat kwestię "w międzyczasie" miałem na egzaminie z Kultury Języka Polskiego - gdy omówiłem dokładnie na czym polega ów błąd językowy, profesor (wówczas jeszcze doktor) - tu nazwiska nie pamiętam, ale mam w domu gdzieś słownik, który wstępem opatrzył - dodał uzupełniając moją wypowiedź, iż jest to rusycyzm, co mi się wryło w pamięć. Wyobraź sobie, że zanim napisałem ów post, nawet skonfrontowałem swą wiedzę z profesorem google i odnalazłem, iż w istocie mamy do czynienia z germanizmem. Postanowiłem jednak zaufać swojej pamięci i w nadziei, że jeszcze nie śpisz użyłem określenia "rysycyzm", licząc na Twój twardy sprzeciw, rzeczową argumentację i płomienną dyskusję.Adrian696 pisze: - podaj zrodlo, ze jednak ty jako magister polonistyki masz racje a cały swiat sie myli :)
A czy ja gdzieś kiedyś twierdziłem, że szczycę się tytułem magistra? Nigdy w życiu - też uważam, że studia każdy idiota dziś może skończyć i od razu po szkole podstawowej ruszyłem na ulicę rozdawać reklamowe ulotki ? Wybierasz się może na Metal Fest? Na jakieś solo byśmy wyskoczyli...Adrian696 pisze: bo jak na rzie to wynika ze taki z ciebie magister jak z przyjaciela maciusia inzynier...
A to akurat pożyteczna nauka - akceptować samego siebie to pierwszy krok ku duchowej równowadze :)Adrian696 pisze: spoko, wiem ze napisałes to specjalnie, a mamusia mnie nauczyła, zeby ułomnym wybaczac...
A Ty jak Andrzej Gołota - choć intelektem nie grzeszysz i erudycją nie imponujesz - to wciąż wiele osób czuje do Ciebie sympatię, przyprawioną pewnie nutką współczucia, ale szczerą :)Adrian696 pisze: a Ty przeciez zupełnie jak ten Radek co cała Polska mu wybaczyła juz kradzieze złomu :)
- Adrian696
chyba jednak nie wszyscy :) no ale skoro o jezyku polskim masz nikłe pojecie to matematyki nie wymagam :)Maria Konopnicka pisze: Nie oszukujmy się - wszyscy poza Tobą :)
Maria Konopnicka pisze:Cieszę się, że umiesz z google korzystać, jakbyś jeszcze ukończył filologię polską
LOLMaria Konopnicka pisze:Wyobraź sobie, że zanim napisałem ów post, nawet skonfrontowałem swą wiedzę z profesorem google i odnalazłem, iż w istocie mamy do czynienia z germanizmem
nie wybieram sie - wielokrotnie pisałem, ze wole niemieckie koncerty i festy bo mam blizej...Maria Konopnicka pisze:Wybierasz się może na Metal Fest? Na jakieś solo byśmy wyskoczyli...
i co na tej solówce chcesz mi zrobic??? loda?? w sumie słuchasz gej metalu z rzeszy to zapedy pedalskie nawet nie dziwia ;)
Nie wiem jakie Wy tam zwyczaje macie, liczyłem, że liścia zechcesz mi przylać tak jak swego czasu Dronowi tu zapowiadałeś :) Ale jeśli zamiast tego sobie lody robicie to zdecydowanie nie jestem zainteresowany :)Adrian696 pisze: i co na tej solówce chcesz mi zrobic??? loda??
- Adrian696
liscia tobie?? przeciez napisałem ze ułomnym wybaczam... a co do konDrona - co ma wisiec nie utonie...Maria Konopnicka pisze:Nie wiem jakie Wy tam zwyczaje macie, liczyłem, że liścia zechcesz mi przylać tak jak swego czasu Dronowi tu zapowiadałeś :) Ale jeśli zamiast tego sobie lody robicie to zdecydowanie nie jestem zainteresowany :)Adrian696 pisze: i co na tej solówce chcesz mi zrobic??? loda??
no a teraz słownik w reke i sie poducz, dyletancie po polonistyce :)
Abstrahując od fantazji erotycznych Adriana - czy ktoś się jeszcze dziś wypowie o nowym Megadeth? Bo zaraz będę musiał się z forum zwijać... :)