Gdzie pracujecie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Re: Gdzie pracujecie
Widze, ze absurdy podobne jak interesy z Arabia Saudyjska (sieci dystrybucyjne, elektrycznosc, te sprawy). Zmienianie zdania co piec minut, ciagle wymyslanie nowych wymogow, uskarzanie sie na wszystko i oskarzanie wszystkich o wszystko, lenistwo tamtejszego pracownika, wyrzucanie pieniedzy w bloto...Cyrk, jednym slowem.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
-
- świeżak
Nerwowy pisze:W lipcu będzie rok w branży stalowej.
Teraz anegdotka: ostatnio klient złożył zapytanie na 24 metrowe (!) dwuteowniki. No nic, kilka hut by to odwalcowało, więc pół biedy. Ale żeby to przewieźć to już nie taka prosta sprawa bo konwój, ładunek o dużych gabarytach, pewnie bez kilku blokad trasy by się nie odbyło. Słowem powążne przedsięwzięcie logistyczne i horrendalne koszty transportu. Handlowiec w końcu przycisnął trochę klienta i wyszło, że oni to tak naprawdę mają zamiar i tak to ciąć na odcinki 8 metrowe a chcą kupić 24 tylko i wyłącznie żeby nie było odpadu. Cały dzień brechaliśmy z tego ;DDD.
lol dobrze, że przycisnął klienta
to u nas też branża metalowa i wysyłają nam rysunki elementów do zrobienia - fi 800 a tolerancje wykonania jakby do zegarka miało być montowane :D lub wymiary 5 miejsc po przecinku
Nigdy nie wiesz kiedy przyda Ci się pogotowie wodno-kanalizacyjne wrocław
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Branża metalowa? Pogotowie wodno-kanalizacyjne? Dzień konia...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
slysze to juz ktorys raz w tym kontekscie - niemalze slowo w slowo to co napisales :D. pewnie jakis krzywdzacy stereotyp...Wódz 10 pisze:Widze, ze absurdy podobne jak interesy z Arabia Saudyjska (sieci dystrybucyjne, elektrycznosc, te sprawy). Zmienianie zdania co piec minut, ciagle wymyslanie nowych wymogow, uskarzanie sie na wszystko i oskarzanie wszystkich o wszystko, lenistwo tamtejszego pracownika, wyrzucanie pieniedzy w bloto...Cyrk, jednym slowem.
this is a land of wolves now
- Atreju
- postuje jak opętany!
Podwyżka :)
- krz63
- weteran forumowych bitew
U mnie była w zeszłym miesiącu, tzn. dałem podwyżki, a nie byłem ich beneficjentem :-(
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Atreju
- postuje jak opętany!
A po wiela taki dawający daje?
-
- świeżak
Nigdzie, bo studiuję, ale pracowanie chyba musi być chujowe. Studiowanie w sumie też jest.. Wszystko jest chujowe.
- Silent_Sea
to w tym miesiącu daj sobie podwyżkę - wierzę, że Cię na to stać skoro dałeś podwyżki innym ... postawa kolegi krz wobec pracowników jest godna pozazdroszczenia, ponieważ w tym kraju to raczej pracodawca da sobie podwyżkę kosztem np: premii roboli ( jeżeli ta się jeszcze uchowała ) lub obniżenia pensji z racji kryzysu - babeczki powinny Cie po rencach całować ... i nie tylko ;)krz63 pisze:U mnie była w zeszłym miesiącu, tzn. dałem podwyżki, a nie byłem ich beneficjentem :-(
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
krz63 pisze:U mnie była w zeszłym miesiącu, tzn. dałem podwyżki, a nie byłem ich beneficjentem :-(
Wiadomo, wszechpotężna Arachnophobia daje krociowe zyski.
Nie wiemy jaka jest skala tej podwyżki, nie znamy bazy. Jeżeli, przykładowo, jest to zwyczajowe 1600 zł bruttto i podwyżka o wskaźnik inflacji, to wtedy powyższa laurka jest nieco chybiona...Silent_Sea pisze:to w tym miesiącu daj sobie podwyżkę - wierzę, że Cię na to stać skoro dałeś podwyżki innym ... postawa kolegi krz wobec pracowników jest godna pozazdroszczenia, ponieważ w tym kraju to raczej pracodawca da sobie podwyżkę kosztem np: premii roboli ( jeżeli ta się jeszcze uchowała ) lub obniżenia pensji z racji kryzysu - babeczki powinny Cie po rencach całować ... i nie tylko ;)krz63 pisze:U mnie była w zeszłym miesiącu, tzn. dałem podwyżki, a nie byłem ich beneficjentem :-(
the_nucleus_turbine pisze:Nigdzie, bo studiuję, ale pracowanie chyba musi być chujowe. Studiowanie w sumie też jest.. Wszystko jest chujowe.

- krz63
No bez jaj, uważam że płacenie komuś poniżej 2 tysi to jakiś żart.
Jedna baba dostała 20% podwyżki, druga 12% :-)
Jedna baba dostała 20% podwyżki, druga 12% :-)
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
-
i za ten "żart" masa ludzi pracuje z tego co wiem :)
- krz63
Wiem, też znam innych ludzi :-)
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Lykantrop
Są też tacy co pracują i w ogóle nie otrzymują wynagrodzenia. I takich chujków - cwaniaczków - pracodawców lubię szczególnie, oczywiście od strony służbowej. Szkoda tylko, że paru takich skurwieli to rodzina królika i kliki, które są nie do ruszenia ze względu na dziwne zbiegi okoliczności. Gdybym tylko mógł to bym książkę napisał o tym, bo to temat równie dobry co "Drogówka" czy "Układ Zamknięty".Heretyk pisze:i za ten "żart" masa ludzi pracuje z tego co wiem :)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- krz63
Ja miałem kiedyś takiego klienta (miałem, gdyż wyleciał za miganie się od płacenia, miał nawet pretensje, że żądałem zapłaty za swoje usługi), który miał sklep spożywczy i co chwilę "zatrudniał" na podstawie ustnych ustaleń coraz to nowe dziewczęta. Od wspólnego znajomego dowiedziałem się, że bierze taką dziewczynę do pracy, po dwóch tygodniach robi awanturę, że niby coś ukradła i wypierdala bez płacenia. W końcu nową Mazdę 6 za coś kupił.
Ale to jeszcze nic, dwie pracownice, które nie mogły doczekać się należnego wynagrodzenia (jutro zapłacę - za tydzień - za miesiąc), postanowiły wziąć to co się należało sobie z kasy i to specjalnie tak by na monitoringu nagrało się ile dokładnie biorą pieniędzy, nie wzięły ani złotówki więcej niż się należało. To ten skurwiel poszedł z tym monitoringiem na psy i dziewczyny posiedziały po 48h na dołku. Na szczęście dowiedziałem się, że chujowi jakieś łobuzy pogruchotały kości, franczyzodawca wymówił umowę (za zaległości płatnicze), a sam delikwent spierdolił na wyspy na zmywak, bo go dostawcy, ZUS i US ścigają.
Ale to jeszcze nic, dwie pracownice, które nie mogły doczekać się należnego wynagrodzenia (jutro zapłacę - za tydzień - za miesiąc), postanowiły wziąć to co się należało sobie z kasy i to specjalnie tak by na monitoringu nagrało się ile dokładnie biorą pieniędzy, nie wzięły ani złotówki więcej niż się należało. To ten skurwiel poszedł z tym monitoringiem na psy i dziewczyny posiedziały po 48h na dołku. Na szczęście dowiedziałem się, że chujowi jakieś łobuzy pogruchotały kości, franczyzodawca wymówił umowę (za zaległości płatnicze), a sam delikwent spierdolił na wyspy na zmywak, bo go dostawcy, ZUS i US ścigają.
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- nicram
^ czyli skurwysyna rzeczywistość jednak dopadła. Szkoda jednak ludzi, którzy mieli z nim do czynienia. Witamy w dzikim kraju katolików...
all the monsters will break your heart
-
Takich menedżerów od siedmiu boleści to mi nie szkoda. Każdy jeden za takie przekręty powinien dostawać wiekszy lub mniejszy łomot co by mu rozjasnić umysł.
- Lykantrop
Nie ma co generalizować czy to katolik czy stary komuch, oszust to oszust. Mnie najbardziej dziwi, że takim osobom z góry nie zakazuje się po takich numerach prowadzenia/ otwierania działalności gosp. Jakby nie patrzeć jest to realne zagrożenie, nawet nie na rynku pracy, ale w świecie cywilnoprawnych umów (vide kazus małych firm spedycyjnych) i bezpieczeństwa transakcji. Normalnie kurwica mnie bierze na samą myśl, że można być takim chujem jak przykład właściciela zieleniaka. Najchętniej obiłbym takiemu ryj, gdybym tylko był wyposażony w możliwość stosowania takiej sankcji :)
Baj de łej, ciekawostka taka - statystycznie najwięcej rzetelnych kontrahentów jest właśnie w branży warzywa - owoce :) Był tylko jeden wyjątek, chlubny zresztą, bo znany na całą Polskę - pana Gołąbka, który zrobił przewał na bananach na 2 mln zł. Obecnie siedzi na wyspach kanaryjskich i ponoć wkurwia swoich wierzycieli co rusz wklejając swoje zdjęcia z plaży.
Baj de łej, ciekawostka taka - statystycznie najwięcej rzetelnych kontrahentów jest właśnie w branży warzywa - owoce :) Był tylko jeden wyjątek, chlubny zresztą, bo znany na całą Polskę - pana Gołąbka, który zrobił przewał na bananach na 2 mln zł. Obecnie siedzi na wyspach kanaryjskich i ponoć wkurwia swoich wierzycieli co rusz wklejając swoje zdjęcia z plaży.
- krz63
Nie ma co generalizować, ale jak ktoś strasznie się chełpi swoją religią i mówi, że jest ultra-mega-katolikiem to w 99,99% bedzie to skurwiel.
Kolega co ma firmę remontową podpisywał umowę z takim, co to twierdził, że nie ma co tak szczegółowo wszystkiego pisać, bo on ma czwórkę dzieci, jest wiceprezesem Klubu Inteligencji Katolickiej, działaczem w diecezji itd (co akurat było prawdą, nie zmyślał), więc jego słowo jest wiele warte. Wyszło na to, że jego słowo było tyle warte, że wyjebał kumpla na 5 tysi.
Kolega co ma firmę remontową podpisywał umowę z takim, co to twierdził, że nie ma co tak szczegółowo wszystkiego pisać, bo on ma czwórkę dzieci, jest wiceprezesem Klubu Inteligencji Katolickiej, działaczem w diecezji itd (co akurat było prawdą, nie zmyślał), więc jego słowo jest wiele warte. Wyszło na to, że jego słowo było tyle warte, że wyjebał kumpla na 5 tysi.
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP