Rzeczywiscie, wtopa :). Strasznie dawno w lapach nie mialem.Mort pisze:Pewnie myslales o Bleed for the Devil.Riven pisze:Chyba zapomniales o Praise the Devil i Blasphemy of the Holy Ghost :).
MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: MORBID ANGEL
this is a land of wolves now
Dokładnie - na każdym weselu, na którym byłem zawsze grają coś z Altars. Jak miałem wesele to moje żona koniecznie chciała coś z tej płyty jako podkład do pierwszego tańca. Przeforsowałem jednak "You Suffer".Mort pisze:Altars ma bardziej taneczno-przebojowy charakter.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
To mógłbyć najszybszy walczyk na tym padole :)Maria Konopnicka pisze:Jak miałem wesele to moje żona koniecznie chciała coś z tej płyty jako podkład do pierwszego tańca. Przeforsowałem jednak "You Suffer".
A tym czasem nadal nie mogę wyzwolic sie spod wpływu genialności FFttF, genialna płyta.
-
- postuje jak opętany!
Ostatnio "Chorzy" wygrywają u mnie nieznacznie z "Ołtarzowymi". "Altars..." jest nieokiełznany, szalony - tak. Na tę chwilę nieco (!!) bardziej atrakcyjna wydaje mi się jednak formuła "Blessed...", gdzie szaleństwo jest bardziej kontrolowane (to mogłaby być w sumie wada), przemyślane, ale jednocześnie przesiąknięte jakąś zagadką. "Altars..." jest pod tym względem bardziej otwarty.Riven pisze:Dla mnie na ten moment:
AoM = BATS = Formulas > C
Możnaby powiedzieć, że napastnicy "Ołtarzowych" dostają piłkę na wolne pole i nie zastanawiają się długo tylko walą prosto w okno, rozwalając przy tym raz za razem siatkę. U "Chorych" napastnicy wychodzący na pozycję sam na sam z biednym bramkarzem często pytają się go, w który róg mają strzelać, robią zwód, a w końcu i tak zakładają mu siatę piętą. Różny styl, ale efekt końcowy i tak zadowolający. Trochę tak, jak sugerował Riven, stawiając między nimi znak równości i podkreślając ich różnorodność.
Zresztą nieco nieswojo jest pisać takie rzeczy (i czytać), mając na uwadze fakt, że chyba wszystko zostało tu już powiedziane i każda kolejna wypowiedź zahacza o banał (no chyba, że ktoś serwuje jakąś kontrowersję).
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
U mnie było "You Look Divorced".Maria Konopnicka pisze: Dokładnie - na każdym weselu, na którym byłem zawsze grają coś z Altars. Jak miałem wesele to moje żona koniecznie chciała coś z tej płyty jako podkład do pierwszego tańca. Przeforsowałem jednak "You Suffer".
- Lykantrop
Z kolei u mnie "Supposed to Rot". Na pogrzebie sobie zażyczę "Wyklęty powstań ludu ziemi".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Riven
- Kontakt:
- Drone
Słuszna uwaga.Mort pisze:Prawdziwe piekło rozpętało się na Blessed. Altars ma bardziej taneczno-przebojowy charakter.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
No cos w tym jest, przy czym wlasnie ta skrajna odmiennosc w stosunku do Blessed sprawia, ze wartosciowanie miedzy nimi jest pozbawione sensu. Zwlaszcza jak sie poslucha otwierajacego riffu w Immortal Ones -- majestat i potega! Mozna bardziej lubic BATS, ale umniejszanie wartosci AoM jest niemądre, lekko mowiac.
-
Maria Konopnicka pisze:
Dokładnie - na każdym weselu, na którym byłem zawsze grają coś z Altars. Jak miałem wesele to moje żona koniecznie chciała coś z tej płyty jako podkład do pierwszego tańca. Przeforsowałem jednak "You Suffer".
Przynajmniej miałeś pewność że nie pomylisz kroku.
-
- rasowy masterfulowicz
Immortal Rites! ;)Riven pisze:N Zwlaszcza jak sie poslucha otwierajacego riffu w Immortal Ones -- majestat i potega!
I AM MORBID
-
Riven pisze: Mozna bardziej lubic BATS, ale umniejszanie wartosci AoM jest niemądre, lekko mowiac.
Nie umniejszam ani znaczenia ani wpływu ani wartości artystycznej Ołtarzom, co nie zmienia faktu że bardziej lubię BATS. I podejrzewam że raczej się to nie zmieni. Chyba że nastąpią pewne roszady podczas konsumpcji napojów wyskokowych, ale to sprawdzę dopiero na przyszły weekend.
- Riven
- Kontakt:
Lol, ja już sobie pójdę lepiej :DMort pisze:Immortal Rites! ;)Riven pisze:N Zwlaszcza jak sie poslucha otwierajacego riffu w Immortal Ones -- majestat i potega!
- vicek
- zahartowany metalizator
-
Pete się nawrócił? ło jezusie nazareńskiiii.....
- vicek
takie czasy :D
-
Swoją drogą ciekawe, czy to wskutek przećpania, czy też z jakiegoś innego powodu, a może faktycznie coś w nim drgnęło i poszedł do kościoła? Odkąd go pamiętam zawsze paradował w jakiś odwróconych krzyżach, czuł się duchowo zespolony z tekstami Treya o wielkich przedwiecznych, mówił o kosmicznych wibracjach a tu ni stąd ni zowąd stał się chrześcijaninem... zastanawia mnie co chce osiągnąć, czego tam szuka, na ile to prawdziwe a na ile sztuczne?
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
A może po prostu, tak zwyczajnie zgłupiał na starość.
- nicram
Nawrócony poszedł na koncert Hate Eternal? Coś mi tutaj nie pasuje...;-)vicek pisze:
all the monsters will break your heart
- vicek
no ale chuj z tym nawróceniem , jest potwierdzenie że nie wróci do morbidów, zresztą kto by chciał jak oni gówno teraz grają.