CARCASS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Re: CARCASS
Trzymam za słowo, biorę kredyt na mieszkanie więc jakby było inaczej to ze swojej strony obiecuję co najwyżej oficjalne przeprosiny użytkownika megawat na Masterfulu za rozbudzanie nadziei.

-
Pacjent
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kolejny mit. Gorefest, Autopsy, Asphyx, Exodus, Master's Hammer, Brutality, Exhumed, Dead Infection, Derketa, Rottrevore, Foul Stench, Brutal Truth, Loudblast, Necropsy, Atheist, Armagedon, Desultory, Unanimated, Interment, Sadist, Atrocity (US), Beherit, General Surgery, Hellwitch, Phlegethon, Solstice (US), Forbidden, Cynic, Resurrection, Sapremia, Suffocation, Vendetta, Celtic Frost, Embalmer, Drogheda, Cadaver, Pungent Stench, Thanatos, Yob nagrały po reaktywacji bardzo dobre materiały, więc jakie nieliczne wyjątki?megawat pisze:Wiecie, już jestem trochę znieczulony na te wszytskie marne (z nielicznymi wyjątkami) reaktywacje
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- megawat
Chyba wpadłem we własną pułapkę. ;)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Sam już nie wiem co myśleć o tej reaktywacji. Z jednej strony, podobnie jak kolega Megawat, czuję się (trochę) tak, jakby ktoś ze mnie robił frajera przy okazji kolejnej reaktywacji (chociaż tutaj Pacjent wytłuścił wiele słusznych kontrprzykładów). Z drugiej strony, nie ma na pokładzie Amotta a nawet Ken Owen ma się udzielać na tej płycie. Może i wyjdzie im coś zacnego...
The madness and the damage done.
-
Maria Konopnicka
Ja się cieszę z tej reaktywacji - nawet jeśli mamy 0,5 % szans, że nagrają płytę wybitną to lepsze te pół procent nic. Na pewno jednak nie będzie to płyta, którą kupię w ciemno... mam złe przeczucie.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
A tu sprawa jest zupełnie prosta. Powinni przykurwić jak na Symphonies of Sickness i wszyscy będą zadowoleni. Jeśli o mnie chodzi nie obraziłbym się na Swansong II.
support music, not rumors
-
Pacjent
Pełna zgoda! Recepta na nową płytę Carcass jest właśnie taka prościutka. Charakterystyczna mieszanka czadu, brudu oraz melodii i nie może być źle. Wg mnie Carcass Team nie ma wręcz innego wyjścia. Tak jak ostatni Cryptopsy. Musieli dowalić jak dawniej, bo nowa płyta nie miała by racji bytu.Rattlehead pisze:A tu sprawa jest zupełnie prosta. Powinni przykurwić jak na Symphonies of Sickness i wszyscy będą zadowoleni.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
im mniej melodii tym lepiej. melodia zabija grind core
-
DCI Hunt
To pewnie byłoby bardziej naturalne i mniej wymuszone niż np. "Necroticism II". Ja mam tylko nadzieję, że płyta będzie czymś więcej niż tylko produktem nagranym na zamówienie, niezależnie od tego w którą stronę pójdzie muzyka.Rattlehead pisze:Jeśli o mnie chodzi nie obraziłbym się na Swansong II.
Carcass 1-2 to jedne z najwspanialszych płyt na świecie. Musiałem to napisać :)
-
Pacjent
Zgadzam się, ale posłuchaj sobie "Symphonies...". Ona tu jest i tańczy dla mnie ta melodia. W słusznych proporcjach, bez wiejskiego rozpasania pasuje jak stare walonki.Bonny pisze:im mniej melodii tym lepiej. melodia zabija grind core
-
est
- mistrz forumowej ceremonii
ale napisałeś z błędem :)DCI Hunt pisze:To pewnie byłoby bardziej naturalne i mniej wymuszone niż np. "Necroticism II". Ja mam tylko nadzieję, że płyta będzie czymś więcej niż tylko produktem nagranym na zamówienie, niezależnie od tego w którą stronę pójdzie muzyka.Rattlehead pisze:Jeśli o mnie chodzi nie obraziłbym się na Swansong II.
Carcass 1-2 to jedne z najwspanialszych płyt na świecie. Musiałem to napisać :)
1-5 i chuj ;)
- megawat
Ty ją po prostu kupisz po niżej pasa. Jakie "w ciemno", kurwa, no...Maria Konopnicka pisze:Ja się cieszę z tej reaktywacji - nawet jeśli mamy 0,5 % szans, że nagrają płytę wybitną to lepsze te pół procent nic. Na pewno jednak nie będzie to płyta, którą kupię w ciemno... mam złe przeczucie.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- megawat
Miałem się rozpisać, ale po co. Teraz wcielę się w Drone'a i już kpię z tych wsiowo-choinkowych melodyjek (których jeszcze nie słyszałem).
Moim osobistym marzeniem byłaby płyta, która brzmiałaby i na której graliby jak na pierwszych dwóch płytach z EWENTUALNYMI naleciałościami "Necroticism".
To się oczywiście nie zdarzy.
Więc odrazu kładę chuj-laskę.
Moim osobistym marzeniem byłaby płyta, która brzmiałaby i na której graliby jak na pierwszych dwóch płytach z EWENTUALNYMI naleciałościami "Necroticism".
To się oczywiście nie zdarzy.
Więc odrazu kładę chuj-laskę.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
+1Kurt pisze: Z drugiej strony, nie ma na pokładzie Amotta a nawet Ken Owen ma się udzielać na tej płycie. Może i wyjdzie im coś zacnego...
In a world of compromise...some don't
-
est
Ciekawe czy Ken to krewny Jacka Owena z CC/Deicide?
- megawat
Nie.
-
est
:D
- megawat
Tak. :D
-
Nasum
Maria Konopnicka pisze:Ja się cieszę z tej reaktywacji - nawet jeśli mamy 0,5 % szans, że nagrają płytę wybitną to lepsze te pół procent nic. Na pewno jednak nie będzie to płyta, którą kupię w ciemno... mam złe przeczucie.
Też się cieszę - nawet jeżeli płyta będzie za melodyjna czego najbardziej się obawiam, to chętnie zobaczę ich na żywo jak graja swoje najwieksze przeboje.
-
Holi
- w mackach Zła
First album for 18 years is in the can & will be released in September 2013 via NUCLEAR BLAST RECORDS & TROOPER ENTERTAINMENT (Japan). Produced by Colin Richardson & mixed & Mastered by Andy Sneap.