PLAGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Foxhound
postuje jak opętany!

Re: PLAGA

07-05-2013, 21:23

Block69 pisze:Kolejny minus to 4 numer z angielskim tekstem.

Pierdolisz pan. Na poczatku mi w ogóle nie podeszło ale z czasem zaskoczyło. Co do pojawiających się tu zarzutów o wioskę czy mniejsze miasto to problemu by nie było, jakby nagrano to w nor lub sve. Bez pewnego porównania do wokali też by się nikt nie przyjebał.
Ostatnio zmieniony 07-05-2013, 21:25 przez Foxhound, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-05-2013, 21:25

Bo słuchasz Alcest!!!
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

07-05-2013, 22:37

Za każdym razem, gdy czytam to jojczenie, jaka ta nowa plaga jest niby biedna, wiejska i w ogole fe do bani przypomina i się żyt z arachfobii narzekający, że jest zajebany pakowaniem nowej plagi, bo ludziska rzuciły się na nią jak szczerbaty na suchary.
Ale ja rozumiem, to gimbusy podostawały kasę na komunię i snobują sie na zakupy w distro. Taki nowoczesny lans, co zrobić...
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
nicram

08-05-2013, 07:04

DCI Hunt pisze:
nicram pisze: Nie wiem jak można słuchać metalu i dopierdalać się choć do jednej metalowej pozycji z tej listy.
Tu nie chodzi o dopierdalanie się, bo to są generalnie płyty w najgorszym wypadku średnie, ale jeśli to zestawienie podsumowuje wszystkie gatunki metalu, których słuchasz i na drugim miejscu wrzucasz Masachist...
Ja pierdolę widzę wyraźne braki w temacie. Masachist akurat nagrali zajebistą płytę. Nowoczesną, brutalną i niebanalną jak na standardy death metalu. Hellthrasherowi też to powiesz, skoro on umieścił ją na pierwszym miejscu swojego zestawienia? Masachist gniecie te spedalone melodyjki Plagi, Mgły i przeciętne gówna spod znaku Iperyt i Voidhanger jednym riffem, więc nie obchodzą mnie wasze opinie z kółka wzajemnej tęczowo-masterfulowej adoracji na ich temat.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

08-05-2013, 07:54

ech no ale ja lubię iperyt ;( ;(;(
DCI Hunt

08-05-2013, 08:01

nicram pisze: Ja pierdolę widzę wyraźne braki w temacie.
Ałlllluuuuuu, rise and shine! :)

A Hellthrasherowi to mogę napisać, że sam wydał w 2012 kilka o wiele lepszych pozycji niż Masachist (którego zresztą wcale nie uważam za złą płytę).
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

08-05-2013, 09:37

nicram pisze:
DCI Hunt pisze:
nicram pisze: Nie wiem jak można słuchać metalu i dopierdalać się choć do jednej metalowej pozycji z tej listy.
Tu nie chodzi o dopierdalanie się, bo to są generalnie płyty w najgorszym wypadku średnie, ale jeśli to zestawienie podsumowuje wszystkie gatunki metalu, których słuchasz i na drugim miejscu wrzucasz Masachist...
Ja pierdolę widzę wyraźne braki w temacie. Masachist akurat nagrali zajebistą płytę. Nowoczesną, brutalną i niebanalną jak na standardy death metalu. Hellthrasherowi też to powiesz, skoro on umieścił ją na pierwszym miejscu swojego zestawienia? Masachist gniecie te spedalone melodyjki Plagi, Mgły i przeciętne gówna spod znaku Iperyt i Voidhanger jednym riffem, więc nie obchodzą mnie wasze opinie z kółka wzajemnej tęczowo-masterfulowej adoracji na ich temat.
Obrazek
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Vitriol
weteran forumowych bitew

08-05-2013, 09:45

Nerwowy pisze: Obrazek
miałem to samo wstawić, ale jeszcze by mi się dostało, że ulcer i bop to przeciętne gówna i bym płakał:D
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-05-2013, 09:46

nicram pisze: Ja pierdolę widzę wyraźne braki w temacie. Masachist akurat nagrali zajebistą płytę. Nowoczesną, brutalną i niebanalną jak na standardy death metalu. Hellthrasherowi też to powiesz, skoro on umieścił ją na pierwszym miejscu swojego zestawienia? Masachist gniecie te spedalone melodyjki Plagi, Mgły i przeciętne gówna spod znaku Iperyt i Voidhanger jednym riffem, więc nie obchodzą mnie wasze opinie z kółka wzajemnej tęczowo-masterfulowej adoracji na ich temat.
ale płytka riposta :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Pteroczłek
postuje jak opętany!

08-05-2013, 09:54

Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega "nowoczesność", "brutalność" i "niebanalność" ostatniego Massachist w kontekście standardów death metalu? Będę wdzięczny, bo nie wiem czy słuchałem tej samej płyty.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

08-05-2013, 10:11

Pteroczłek pisze:Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega "nowoczesność", "brutalność" i "niebanalność" ostatniego Massachist w kontekście standardów death metalu? Będę wdzięczny, bo nie wiem czy słuchałem tej samej płyty.
nicram Ci to na bank rozrysuje :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
DCI Hunt

08-05-2013, 10:14

jak Fenriz, na tablicy :)
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

08-05-2013, 10:16

Niczym Jacek Gie Em Och.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

08-05-2013, 11:09

antek_cryst pisze:Za każdym razem, gdy czytam to jojczenie, jaka ta nowa plaga jest niby biedna, wiejska i w ogole fe do bani przypomina i się żyt z arachfobii narzekający, że jest zajebany pakowaniem nowej plagi, bo ludziska rzuciły się na nią jak szczerbaty na suchary.
Ale ja rozumiem, to gimbusy podostawały kasę na komunię i snobują sie na zakupy w distro. Taki nowoczesny lans, co zrobić...

Krzyś, jeszcze jeden taki tekst, a nie ręczę za siebie. Wiesz co może się stać z twoim kuponem zniżkowym?

A nowa Plaga masa ok. Strasznie mi leży. Ta melodyjność na rzekomym poziomie Edguy to w moim odczuciu duży atut.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Kosturr
zaczyna szaleć

08-05-2013, 11:20

A tak powracając do tematu płyty, którą w końcu przesłuchałem, to jak ktoś wcześniej już pisał intro bardzo średnie, praktycznie zbędne. Co do samych piosenek to moim zdaniem wszystkie co najmniej bardzo dobre, świetnie się tego słucha. Co do utworu anglojęzycznego, faktycznie szkoda że nie po polsku, ale i tak jest dobrze. Wokale mi nie przeszkadzają, a wręcz przeciwnie, dzięki nim Plaga się wyróżnia od podobnych do siebie projektów.
Peebuls
w mackach Zła

08-05-2013, 11:34

Słuchałem tego albumu pierdyliard razy i muszę stwierdzić, że jak dotąd to na 100% jedna z lepszych rzeczy w tym roku. I chuj.
Sodomix
postuje jak opętany!

08-05-2013, 11:50

Na początku trochę nie pasowało mi brzmienie, moim zdaniem lepsze było na dwóch poprzednich wydawnictwach ale w końcu przestałem na to zwracać uwagi. Niby nie weszła mi bez popity jak Pożeracze Słońc i coś tam sobie pod nosem narzekałem na tą płytę ale patrząc obiektywnie słucham ją często i dużo radochy z tego mam :)
Dobra wieś nie jest zła, jak ludzie walą gruchę przy co drugim średniactwie z Norwegii to ja wolę już naszą "wieś" i chuj :)
Awatar użytkownika
Kosturr
zaczyna szaleć

08-05-2013, 11:50

Peebuls pisze:Słuchałem tego albumu pierdyliard razy i muszę stwierdzić, że jak dotąd to na 100% jedna z lepszych rzeczy w tym roku. I chuj.
dokładnie obok Cultes des... chyba najlepsza rzecz wydana w tym roku jeżeli chodzi o bm (z tych które słyszałem).
Sodomix pisze:Na początku trochę nie pasowało mi brzmienie, moim zdaniem lepsze było na dwóch poprzednich wydawnictwach
ja nie miałem tego problemu bo poprzednich ich wydawnictw nie słyszałem :D Co do brzmienia to moim zdaniem jest spoko, co prawda nie mam porównania, ale mi pasuje.
Awatar użytkownika
ozzy
postuje jak opętany!

08-05-2013, 12:35

Pteroczłek pisze:Czy ktoś może mi wytłumaczyć na czym polega "nowoczesność", "brutalność" i "niebanalność" ostatniego Massachist w kontekście standardów death metalu? Będę wdzięczny, bo nie wiem czy słuchałem tej samej płyty.
Również mnie nurtuję ta kwestia....
SODOM i chuj
Awatar użytkownika
trup

08-05-2013, 14:25

Listy listami, każdy ma swoją, ale np. porównywanie Masachist i Plagi to tak jakby ktoś się kłócił, że Morbid Angel jest lepszy od Bathory...

*bynajmniej żaden z tych zespołów na M i na P nie został przyrównany do kolejno wymienionych na M i na B. To tak gwoli wyjaśnienia, zeby poniektóre mózgi nie zeszły na boczny tor dyskusji.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
ODPOWIEDZ