<code>

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

<code>

03-05-2013, 00:24

Obrazek

Kolejna grupa, która raczej nie ma na tym forum zbyt wielu sympatyków, ale teczkę wypadałoby jej w końcu założyć.
Zespół objawił się w roku 2002 i od tamtej pory wykodował demo i dwie duże płyty, a przez skład przewinęli się m.in. AiwarikiaR (Ulver), Vicotnik (Ved Buens Ende) czy Kvohst (Hexvessel). Nikogo z nich już tu niestety nie uświadczymy. Dwaj ostatni z tego grona opuścili pokład jakiś czas po wydaniu drugiego albumu i zagraniu kilku koncertów promujących go. Motywem była podobno chęć skupienia się na swoich własnych zespołach: Kvohst nad debiutującym Hexvessel, a Vicotnik wiadomo - lubi skupiać się nad płytami DHG nawet i przez 10 lat...

Obecnie Aort, czyli szef całego przedsięwzięcia, skompletował nowy skład, w którym na perkusji gra aktualny garowy Dødheimsgard, a wokalne obowiązki poprzedniego gardłowego przejął niejaki Wacian. Wata? Waćpan? ...mało istotne. Zastąpić Kvohsta to nie lada wyczyn, ale rokowania są duże, bo na żywo ten człowiek daje sobie naprawdę bardzo dobrze radę, czego byłem świadkiem jakoś w zeszłym roku, gdy grali przed Aura Noir. Mimo więc pewnych obaw, jestem równocześnie pełen nadziei na coś zaskakująco dobrego z jego strony, jak i całego, odnowionego Kodu.
Możliwości tego osobnika można sprawdzić w coverze Macabre/Pentagram - Be Forewarned

Zwyczajowo dla leniwych, którzy nie mieli jeszcze przyjemności, po utworze z każdego materiału, a nuż zatrybi...

Obrazek
Neurotransmissions demo [2002]
Pollen of Black Plume

Obrazek
Nouveau Gloaming [2005]
A Cloud Formed Teardrop Asylum

Obrazek
Resplendent Grotesque [2009]
I Hold Your Light

No i najważniejsze - zespół kończy kodować materiał na trzeci album, który wytoczą na światło dzienne już niebawem.

...a nawet jeśli nie zatrybi, to Aort się na pewno nie pogniewa. A i malkontentów pozdrowi.

Obrazek
This is where everything goes backwards.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

03-05-2013, 02:55

Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

Re: <code>

03-05-2013, 03:44

Kurde, no właśnie szukałem. Forumowa wyszukiwarka tego nie dźwignęła, nie wiedzieć czemu. Eh, no to można zaorać...
Awatar użytkownika
Knokkelmann
postuje jak opętany!

Re: <code>

03-05-2013, 14:56

Treść przeniesiona do odpowiedniego tematu, więc administrację uprasza się o wprowadzenie <kodu> unicestwiającego ten wątek.
ODPOWIEDZ