Brutal Assault - August 7-10.2024 Josefov, CZ

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

Re: Brutal Assault - August 7-10.2024 Josefov, CZ

19-08-2024, 10:40

gelO pisze:
19-08-2024, 07:23
Na Mystic można pić piwo pod sceną :D Aleksandrów nie wiem dlaczego takie zasady wprowadza, może dlatego że to obiekt sportowy, a piwo normalne, czyli nie halowe 3%. Nie mam pojęcie.
Na Black wave w Jarocinie było podobnie.
Takie coś znalazłem w kontekście polandrock
Inaczej jest w pobliżu scen - tam wyraźnie zaznaczona jest strefa imprezy masowej - zwykle płotami, bramkami albo szpalerem Patrolowców. Za tę linię nie wpuszczą z ŻADNYM alkoholem, a i w obrębie tej strefy będą patrolować i wypraszać osoby pijące. I, wierz mi, jesteśmy na tyle bystrzy żeby wiedzieć kiedy pijesz colę z prądem.

Swoje doświadczenia bazuję na latach spędzonych na festiwalu w Kostrzynie. Nie wiem czy są znaczące zmiany w nowej lokalizacji ale raczej nie.

EDIT: Aha, na ten teren w pobliżu sceny nie wejdziesz również z piwem typu 0%
gelO pisze:
19-08-2024, 07:23
Jednak ceny na Brutalu nie były aż takie straszne, jedzenie - tak, ale zawsze było dosyć drogo. Może sam bilety do tanich nie należał, ale nie oczekujmy żeby fest ze 150 zespołami kosztował 300zł. W przyszłym roku jeszcze drożej.
Wszystko spoko, ale powiedz to płaczącym Polaczkom próbującym wbić na krzywy ryj, zmieniającymi się opaskami. To zazwyczaj ci, którzy kiedyś, jeśli byli to i tak cały czas chlali a koncerty widzieli w porywach 1-2 dziennie.
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

19-08-2024, 12:23

Też bym chciał żeby wszystko było tanie, ale nie ma co się oszukiwać, więc nie komentuje. Nie stać, nie jadę, nie idę, nie kupuję. I te płacze, ze piwo w środku lekkie, ja się cieszę, że nie są to jakieś 8% monstra, bo chuja bym obejrzał :D a piwko było dobre, i mniej dobre. Wystarczy się zainteresować tylko i nie płakać.

Odnośnie tych stref masowych, to ostatni na The Cult - letnia scena Progresji. Miejsce gdzie koncert, były tylko napoje, jedzenie, 0% i jakieś lekkie, może 3%. Wydzielone było miejsce za krzakami, że za chuja sceny nie zobaczysz, nie wiem czy to specjalnie, czy nie. Ale wygląda na specjalny zabieg żeby nic nie zobaczyć :) Tam mozna było kupić, normalne piwo, wóde itp. Kolejki jak cholera, nie stałem bo to nie miało sensu totalnie, nie zobaczyłbym koncertu :)
Byłem tam kilka razy i pierwszy raz taka akcja, że nie wpuszczali na koncert z alko. Coś się rzeczywiście pozmieniało, ale dziwne, że Mystic jeszcze tego nie zrobił. Jagera na jakimś Blackgold przed dużą sceną piłem :)
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

19-08-2024, 13:06

czyli na tym SDL piwo mogę se kulturalnie wypić jedynie pod parasolem w jakimś „ogródku” czy innej „strefie” bo na reszcie terenu goni jakaś ochrona?
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-08-2024, 13:14

nagrobek pisze:
czyli na tym SDL piwo mogę se kulturalnie wypić jedynie pod parasolem w jakimś „ogródku” czy innej „strefie” bo na reszcie terenu goni jakaś ochrona?
Teren jest duzy, bo to duzy stadion, pic nie mozna "tylko" pod scena, ale nie w miejscach, gdzie mozna zobaczyc koncert. Oczywiscie dosc latwo we dwie osoby przelozyc butelke nad siatka, ale wiadomo ze potem bedziesz pil i ciagle sie rozgladal naokolo, czy dyra nie idzie:D
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

19-08-2024, 13:30

nie no, takie akcje są dla niepełnoletnich xd jakieś durne regulacje rodem nie wiem nawet z czego i co mające sobą wnosić. w tym samym czasie dwudniowa impreza (Wolf City fest) w Berlinie, to co mnie interesuje też tam gra więc sprawa jasna jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

19-08-2024, 16:41

gelO pisze:
19-08-2024, 12:23
Byłem tam kilka razy i pierwszy raz taka akcja, że nie wpuszczali na koncert z alko. Coś się rzeczywiście pozmieniało, ale dziwne, że Mystic jeszcze tego nie zrobił. Jagera na jakimś Blackgold przed dużą sceną piłem :)
W sumie to na pierwszej albo drugiej gdańskiej edycji przez chwilę ochrona chciała to egzekwować, ale szybko się poddali. Tzn. są tam miejsca, gdzie jest tylko syfiasty browar 3,5%, a przy klubach można kupić normalniejsze piwa i inne alkohole. Problem polegał na tym, że każde piwo było lane do festiwalowego kubka i na początku ochrona nie chciała wypuszczać z pełnym kubkiem spod klubów na teren, gdzie są większe sceny. Ale tak było może przez godzinę, w tym tłumie było to strasznie niepraktyczne.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

20-08-2024, 09:56

nagrobek pisze:
Nie lubię narzekać, ale w tym roku będzie ten sam browar ma wyłączność. Jeden lipny lager i klika wynalazków. W dodatku dwie osoby na kasach i dwie podające. Ja wiem że to nie jest duży festiwal ale litości.
ODPOWIEDZ