POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

Re: POlitykowanie

20-02-2020, 17:22

Pacjent pisze:
Ascetic pisze:
Pacjent pisze:A to ostatnie jest dobre, bo o tym, że rozmawiam z dzieckiem (i parę innych rzeczy) też dowiedziałem od innych forumowiczów zanim odkryłeś karty :)
przecież człowieku nikt ciebie nie zna. nawet z lublina, więc co ty tam marudzisz.

o pobycie na żadnym koncercie to nie ma co wspominać. chyba, że się tam dobrze chowasz, coby nie było specjalnie dziwne.
Najwidoczniej masz podobne problemy ze wzrokiem jak z intelektem.
napisz po prostu na jaki koncert wbijasz. tak z wyprzedzeniem i po sprawie. odwagi
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

20-02-2020, 17:22

Ascetic pisze:
Pan_Kimono pisze:Pacjent chce Ci sie tracic czas na dyskuje z tym frustratem? olej, najlepsza metoda na tego pryszcza
ty tak się tam nie napinaj. no i nie strasz. bo to nieładnie. choć ma to tutaj dużą tradycję.

no a teraz czekaj w swojej kolejce jak dorośli rozmawiają.
Wciaz klepiesz w klawiature o jakims straszeniu - poki co to jestes madry przez kabel, wyladowujesz swoje frustracje w necie? Stary capie, na zywo szorowalbys dupa po trawie wiec daruj sobie takie teksty bo dla mnie jestes kompletnie nikim.
Pacjent pisze:
Pan_Kimono pisze:Pacjent chce Ci sie tracic czas na dyskuje z tym frustratem? olej, najlepsza metoda na tego pryszcza
Rozmowa z nim to przyjemność intelektualna. Człowiek-kalka jakiego ze świecą szukać. Myślenie tak sztampowe i politycznie poprawne, połączone z oskarżycielskim tonem, że ma się wrażenie, iż został zgwałcony mentalnie na jakimś szkoleniu wyjazdowym GW. Oczywiście żadnej wiedzy, tylko proste hasła. Do tej pory nie sądziłem, że taki ktoś może istnieć.
No chyba, ze tak. W sumie to tez jakas rozrywka.
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-02-2020, 17:24

Pacjent pisze: Człowiek-kalka jakiego ze świecą szukać.
Mocne słowa jak na gościa kopiującego fejki ze stadnin dla brązowych kucy...:-D
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-02-2020, 17:34

Pan_Kimono pisze:Stary capie, na zywo szorowalbys dupa..
ok. reszta w swoim czasie.
Pacjent

20-02-2020, 17:36

nicram pisze:
No spoko. Dwa razy się zdarzyło i grzecznie po chrześcijańsku się przeznałem. Gdybym tak myślał to mógłbyś mi to zarzucić.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

20-02-2020, 18:26

Ja pierdole. Krzysio tak zamotał, że te zacięte i zasępione gęby, stały się jeszcze bardziej zasępione i zacięte.

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

20-02-2020, 18:53

Pacjent pisze:
nicram pisze:
No spoko. Dwa razy się zdarzyło i grzecznie po chrześcijańsku się przeznałem. Gdybym tak myślał to mógłbyś mi to zarzucić.
Hmmm, ja to pamiętam tak, że po prostu gdy sprawa stawała się oczywista, to przestawałeś pisać (bez bicia się w pierś), ale wtedy myślałem, że i to dobre, bo większość szłaby w zaparte (,,zdarza się najlepszym" xD)
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Pacjent

20-02-2020, 19:07

Przecież złożyłem oficjalną samokrytykę i nawet mi odpisałeś :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

20-02-2020, 19:20

Obrazek
Górnicy już dostali co chcieli...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

20-02-2020, 19:23

Pacjent pisze:Przecież złożyłem oficjalną samokrytykę i nawet mi odpisałeś :)
A chuj, może. Sam najmądrzejszy i tak nie jestem a i pamięć nie ta.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
535

20-02-2020, 19:32

uglak pisze:Obrazek
I wszystko przy zrównoważonym? Tam niezła guma musi być.
Pacjent

20-02-2020, 19:45

uglak pisze:Obrazek
Cytat dnia (sprzed lat) z Korwina: "Niech sobie (ludzie) demonstrują, byle spokojnie. Bo jak zaczną palić, niszczyć domy i rozwalać samochody - to do akcji wkroczy policja, a w razie konieczności i wojsko. Nie można pozwalać na to, by jakaś grupa szantażowała całą Polskę, jak niedawno górnicy, którzy zażądali po 50 tys. zł. Dlaczego dano im te pieniądze? Bo mieli kilofy? To był taki sam rabunek, jak włamanie do mieszkania. Kazałbym strzelać do takich rabusiów. Bez cienia wahania".
Awatar użytkownika
Hatefire

20-02-2020, 19:53

Kilofy i opony to tylko ornament. To po prostu zjednoczone i dosyć liczne środowisko (górnicy plus ich rodziny) w mega ważnym, z uwagi na zaludnienie, a tym samym wybory regionie i tyle.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Pacjent

20-02-2020, 20:06

Hatefire pisze:Kilofy i opony to tylko ornament. To po prostu zjednoczone i dosyć liczne środowisko (górnicy plus ich rodziny) w mega ważnym, z uwagi na zaludnienie, a tym samym wybory regionie i tyle.
Zgadza się, co nie oznacza, że należy ulegać szantażystom. Ciekawe kiedy te buce zorientują się, że przez te ich przywileje polski węgiel jest mniej konkurencyjny przez co jest popyt na import, przeciwko czemu protestują :)
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-02-2020, 20:12

Pacjent pisze:
Hatefire pisze:Kilofy i opony to tylko ornament. To po prostu zjednoczone i dosyć liczne środowisko (górnicy plus ich rodziny) w mega ważnym, z uwagi na zaludnienie, a tym samym wybory regionie i tyle.
Zgadza się, co nie oznacza, że należy ulegać szantażystom. Ciekawe kiedy te buce zorientują się, że przez te ich przywileje polski węgiel jest mniej konkurencyjny przez co jest popyt na import, przeciwko czemu protestują :)
węgiel jest drogi i niekonkurencyjny w stosunku do np. ruskiego ze względu nie na przywileje tylko ze względu na koszty wydobycia. wynikające min. z tego, że te płytsze złoża są już wyeksploatowane. po prostu dłużej trwa ich wyeksploatowanie i tym samym za większy koszt. i przywileje nie maja nic do rzeczy. tym samym czy im będą więcej płacić czy nie to i tak biznes się nie bezie spinał. bo jest nierentowny już z punktu wyjścia. tego korwin i jemu podobni ekonomiści z dupy zapomnieli powiedzieć.
Ostatnio zmieniony 20-02-2020, 20:15 przez Wacław, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hatefire

20-02-2020, 20:14

Pacjent pisze:Zgadza się, co nie oznacza, że należy ulegać szantażystom. Ciekawe kiedy te buce zorientują się, że przez te ich przywileje polski węgiel jest mniej konkurencyjny przez co jest popyt na import, przeciwko czemu protestują :)
Uwierz mi nigdy. Mój brat wżenił się w górniczą rodzinę, oni nic nie są w stanie zrozumieć nic. Zresztą to i tak trzeba zamykać.Ttu się intensywnie kopie jakieś 200 lat. Co było łatwe do wybrania jest wybrane. Trzeba ryć coraz głębiej, w coraz trudniejszych warunkach, to i tak nie będzie się spinać. Szkoda, że za PRL nie udało się jednak z różnych względów zrobić tej elektrowni atomowej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-02-2020, 20:17

Hatefire pisze:
Pacjent pisze:Zgadza się, co nie oznacza, że należy ulegać szantażystom. Ciekawe kiedy te buce zorientują się, że przez te ich przywileje polski węgiel jest mniej konkurencyjny przez co jest popyt na import, przeciwko czemu protestują :)
Uwierz mi nigdy. Mój brat wżenił się w górniczą rodzinę, oni nic nie są w stanie zrozumieć nic. Zresztą to i tak trzeba zamykać.Ttu się intensywnie kopie jakieś 200 lat. Co było łatwe do wybrania jest wybrane. Trzeba ryć coraz głębiej, w coraz trudniejszych warunkach, to i tak nie będzie się spinać. Szkoda, że za PRL nie udało się jednak z różnych względów zrobić tej elektrowni atomowej.
@ Hatefire. to samo dopiero co napisałem. biznes nierentowny - do zamknięcia. cała filozofia a roszczenia górników nie mają tutaj kluczowego znaczenia.

a elektrownia atomowa jakby niezbędna z punktu widzenia tez politycznego. nikt nie jebnie w nią z sąsiadów bo od razu ma tez problem o charakterze powiedzmy medycznym.

sukcesywnie zamykać jak z przemysłem stoczniowym. iść w oze czy atom. nie ma innej opcji. świat się zmienia. tak jak się laicyzuje tak i odchodzi od tradycyjnych wyeksploatowanych źródeł energii nieodnawialnej.
Pacjent

20-02-2020, 20:33

Nie słuchajcie niemieckiego trolla. Wiadomo dla kogo jest korzystne wygaszanie przemysłu w Polsce, także tego i kto stanie się po zamknięciu kopalń naszym dostawcą innych form energii. Na wszystkie podatki i składki kopalnie wydają ok. 65 proc. swoich całkowitych kosztów. Dodając do tego różne świadczenia górników mamy pewien obraz problemu przy, w dalszym ciągu, dobrej jakości polskiego węgla.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

20-02-2020, 20:41

Pacjent pisze:Nie słuchajcie niemieckiego trolla. Wiadomo dla kogo jest korzystne wygaszanie przemysłu w Polsce, także tego i kto stanie się po zamknięciu kopalń naszym dostawcą innych form energii. Na wszystkie podatki i składki kopalnie wydają ok. 65 proc. swoich całkowitych kosztów. Dodając do tego różne świadczenia górników mamy pewien obraz problemu przy, w dalszym ciągu, dobrej jakości polskiego węgla.

dobra odezwa - ) śmiechem. owszem jestem na wskroś proniemiecki. nawet w ogólniaku chodziłem do klasy o takim profilu językowym. jestem tez z historycznie niemieckiego Wrocławia -;) coś by się tam jeszcze znalazło proniemieckiego a nawet sporo -;) heh. tez mi argumenty -:)

tyle że to nie ma nic do rzeczy. zajebisty drogi węgiel. zajebisty bo polski i każdy się do niego dorzuca mimo że zakłada na potęgę fotowoltaike -:) ekonomia do kąta. polskość z kąta. cała prawda o gospodarce z pryzmatu nieekonomicznych filtrów.

zreszta. ocieplenie klimatu i ruch w stronę rzeczonej fotowoltaiki zrobi swoje. i se tam możesz szczekać. węgiel. polski czy z Azerbejdżanu to przeżytek.
Ostatnio zmieniony 20-02-2020, 20:44 przez Wacław, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Hatefire

20-02-2020, 20:42

Pacjent pisze:Nie słuchajcie niemieckiego trolla. Wiadomo dla kogo jest korzystne wygaszanie przemysłu w Polsce, także tego i kto stanie się po zamknięciu kopalń naszym dostawcą innych form energii. Na wszystkie podatki i składki kopalnie wydają ok. 65 proc. swoich całkowitych kosztów. Dodając do tego różne świadczenia górników mamy pewien obraz problemu przy, w dalszym ciągu, dobrej jakości polskiego węgla.
Niemcy też wygasili swoje wydobycie węgla kamiennego, dużo radykalniej niż my, bo do zera. To się naprawdę nie spina. Kopalnie głębinowe w dzisiejszym świecie, to tylko koszty.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ