III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- rasowy masterfulowicz
Re: III Wojna Światowa
Marioosh, jak kolana?
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Obrobione artylerią jednostki rzucać z frontu na front bez odpoczynku i uzupełnień? Genialny plan, w sumie nawet możliwy do zrealizowania zważywszy na pomysły Rosjan w ostatnim czasie - jednak nie liczyłbym na szczególną efektywność tych oddziałów w walce, mimo że to głównie desantura.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Bolą, babka mi robi mazidło specjalne i smaruję się nim, ale do lekarza trzeba się będzie wybrać.
Raz się zje, raz się nie zje.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Miejmy nadzieję, że będą działały te mazidła. Będziesz bardzo potrzebny do obrabiania na klęczkach ruskich żołnierzy jak już wkroczą na nasze ziemie. Ja także głęboko wierzę, że dołączy do ciebie ozobek. Obydwaj będziecie mogli radośnie udowodnić swoją gotowość i służebność wobec rosyjskiego najeźdźcy.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑29-03-2022, 15:37Bolą, babka mi robi mazidło specjalne i smaruję się nim, ale do lekarza trzeba się będzie wybrać.
all the monsters will break your heart
- trup
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- empir
- zahartowany metalizator
-
- rasowy masterfulowicz
Nie było planu maksimum<-> minumum. Było coś w rodzaju:ozob pisze: ↑29-03-2022, 15:21Na pewno planem maksimum było wzięcie całej Ukrainy, a planem minimum sparatystycznych republik. Wycofanie wosjka spod Kijowa, o ile to rzeczywiście nastąpi i nie jest to jakaś zmyłka, oznacza tyle, że zostaną one przerzucone na wschód lub południowy wschód, aby odciąć Ukraine od Morza Czarnego.
To ma pewno nie jest koniec wojny.
wpiedalamy się na pełnej kurwie wszędzie gdzie chcemy, chłopi szykują dla nas sól, chleb i goździki, a armia podludzi z Ukrainy, jak w 2014 spierdala w podskokach.
Jaki kurwa plan minimum, jeśli ponad miesiąc czasu i przeszło 15 tauzena trupów później dotarło do nich, że z Kijowem to jednak chujowo będzie, z Chersoniem też, Odessa własnie robi im papatki, Charków nie zamierza się poddać, a w Mariupolu Azow okopał się na tyle skutecznie, i ma tyle żywności, że lepiej tam nie wchodzić, bo grozi to dalszymi tysiącami trupów, zarówno poborowych jak i kontraktorów.
Jak pisze Sybir, te jednostki, które tam walczyły nadają się do przegrupowania trwającego kilka miesięcy, jeśli nie lat- na tyłach i to przy założeniu, że zrolują sobie troche obecnych, mniej poszkodowanych jednostek, bo nie mają jak uzupełnić sprzętu i rekrutów.
A pobór kwietniowy i możliwości jego użycia- skwitujmy tak:

- Najprzewielebniejszy
niezbyt mi sie podoba ta koncentracja ruskich w strefie zamknietej

WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
A czegóż tu się bać. Ja pracowałem od małego wśród chemii i nawozów roślinnych. Jak kopaliśmy na stawy na wsi ludziom to najpierw trzeba było zgruszkować ziemie, później dokopcić, a na końcu wylać cementem. Wszystko wdychaliśmy cały czas i nie brandzlowaliśmy się w robocie. Robota szła jak miała iść. Początkowe zyrybienia zdychały, ale to zawsze tak jest.Najprzewielebniejszy pisze: ↑29-03-2022, 17:22niezbyt mi sie podoba ta koncentracja ruskich w strefie zamknietej
![]()
Ostatnio zmieniony 29-03-2022, 18:06 przez Mariusz Wędliniarz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- rasowy masterfulowicz
-
- weteran forumowych bitew
Każdy kto czyta twoje farmazony ma pewność że jednak wdychana przez ciebie chemia zostawiła trwały ślad. Zwłaszcza na twej psychice.Mariusz Wędliniarz pisze: ↑29-03-2022, 18:01A czegóż tu się bać. Ja pracowałem od małego wśród chemii i nawozów roślinnych. Jak kopaliśmy na stawy na wsi ludziom to najpierw trzeba było zgruszkować ziemie, później dokopcić, a na końcu wylać cementem. Wszystko wdychaliśmy cały czas i nie brandzlowaliśmy się w robocie. Robota szła jak miała iść. Początkowe zyrybienia zdychały, ale to zawsze tak jest.Najprzewielebniejszy pisze: ↑29-03-2022, 17:22niezbyt mi sie podoba ta koncentracja ruskich w strefie zamknietej
![]()
- Najprzewielebniejszy
Przeczytaj moj wczesniejszy post ze zrozumieniem barani przełyku.
I przestan gadac nie na temat, bo pomoge Ci zyskac wiecej czasu na wiosenne nawożenie i wysiew.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- ozob
Niechaj Syria będzie przykładem.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- rasowy masterfulowicz
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Ja naprawdę drążyłem te stawy i używaliśmy chemii, aż mi ręce usychały i były jak drągi. Wiem, że ludzie boją się Czarnobyla i skażeń, ale pisali, że nawet pożar tych spalonych paliw na Czarnobylu dla Polski nie był by szkodliwy. One już ponad 30 lat tam leżą i już są mało niebezpieczne dla człowieka. Ruscy też mają swoje pomiarowe narzędzia i siebie by nie narażali.Najprzewielebniejszy pisze: ↑29-03-2022, 18:51Przeczytaj moj wczesniejszy post ze zrozumieniem barani przełyku.
I przestan gadac nie na temat, bo pomoge Ci zyskac wiecej czasu na wiosenne nawożenie i wysiew.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Absolutnie, dla Rosji żołnierz jest wręcz świętością, nigdy by nie narażali żołnierzy na niebezpieczeństwo.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Medard
zdecydowanie, po to niewielka grupa u władzy zbiła wielkie majątki, żeby opiekować się resztą społeczeństwa,ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑29-03-2022, 19:34Absolutnie, dla Rosji żołnierz jest wręcz świętością, nigdy by nie narażali żołnierzy na niebezpieczeństwo.
kiełbasa i kartofle w każdej spiżarce to wyraz luksusu nieznany na zachód od Wielkorosji
Ostatnio zmieniony 29-03-2022, 19:56 przez Medard, łącznie zmieniany 2 razy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- rasowy masterfulowicz
Ale masz beret poryty facetMariusz Wędliniarz pisze: ↑29-03-2022, 19:30Ja naprawdę drążyłem te stawy i używaliśmy chemii, aż mi ręce usychały i były jak drągi. Wiem, że ludzie boją się Czarnobyla i skażeń, ale pisali, że nawet pożar tych spalonych paliw na Czarnobylu dla Polski nie był by szkodliwy. One już ponad 30 lat tam leżą i już są mało niebezpieczne dla człowieka. Ruscy też mają swoje pomiarowe narzędzia i siebie by nie narażali.Najprzewielebniejszy pisze: ↑29-03-2022, 18:51Przeczytaj moj wczesniejszy post ze zrozumieniem barani przełyku.
Stay clean! 

- Medard
Mariusz za dzieciaka był w gułagu, swoimi rękami zbudował połowę Sachalina, potem wrócił z Kajtkiem do kraju, weź Ty go szanuj.Bonecrusher pisze: ↑29-03-2022, 19:54Ale masz beret poryty facetMariusz Wędliniarz pisze: ↑29-03-2022, 19:30Ja naprawdę drążyłem te stawy i używaliśmy chemii, aż mi ręce usychały i były jak drągi. Wiem, że ludzie boją się Czarnobyla i skażeń, ale pisali, że nawet pożar tych spalonych paliw na Czarnobylu dla Polski nie był by szkodliwy. One już ponad 30 lat tam leżą i już są mało niebezpieczne dla człowieka. Ruscy też mają swoje pomiarowe narzędzia i siebie by nie narażali.Najprzewielebniejszy pisze: ↑29-03-2022, 18:51
Przeczytaj moj wczesniejszy post ze zrozumieniem barani przełyku.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- empir
Poza tym, jak przystało na prawdziwego rosjanina, też nie ma toalety. Nawet łazienki nie ma.Medard pisze: ↑29-03-2022, 19:58Mariusz za dzieciaka był w gułagu, swoimi rękami zbudował połowę Sachalina, potem wrócił z Kajtkiem do kraju, weź Ty go szanuj.Bonecrusher pisze: ↑29-03-2022, 19:54Ale masz beret poryty facetMariusz Wędliniarz pisze: ↑29-03-2022, 19:30
Ja naprawdę drążyłem te stawy i używaliśmy chemii, aż mi ręce usychały i były jak drągi. Wiem, że ludzie boją się Czarnobyla i skażeń, ale pisali, że nawet pożar tych spalonych paliw na Czarnobylu dla Polski nie był by szkodliwy. One już ponad 30 lat tam leżą i już są mało niebezpieczne dla człowieka. Ruscy też mają swoje pomiarowe narzędzia i siebie by nie narażali.