SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Zablokowany
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: SARS-CoV-2

31-03-2020, 11:19

Jestem ciekawy czemu nie ma.
Miejscami brakuje też przecierów pomidorowych.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
uglak

31-03-2020, 11:26

Cała licząca 4000 osób ortodoksyjna społeczność chasydów mieszkająca w Boisbriand na przedmieściach Montrealu w Kanadzie została zobowiązana do kwarantanny. U połowy przebadanych tam dotąd osób wykryto koronawirusa.
Ciekawe czy ma to związek z mezuzami i pewną głupią tradycją z całowaniem palców, którymi się jej dotknęło...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
bullet
zaczyna szaleć

31-03-2020, 12:00

Bless this tongue pisze:
Medard pisze:
mocny2_3 pisze:Dokładnie, jeśli ogłoszą nakaz noszenia to odrazu niech ogłoszą kto w nie nas zaopatrzy
Starczy owinąć głowę papierem toaletowym i przymocować spinką.

A u mnie nadal nie ma drożdży na sklepie, a papier jest.

O co kurwa chodzi z tymi drozdzami? Tez chcialem kupic kilka dni temu bo zachcialo mi sie domowej pizzuni, a tu nigdzie nie ma, wymiotlo..
Zapasy cukru zrobili wcześniej, ale zapomnieli o drożdżach, to i muszą dokupić.
EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

31-03-2020, 12:01

535 pisze: No. Już widzę milicjantów, którzy zaraz będą mierzyć odległości. Poza tym co to za pomysł? Jeżeli wyjdę z własną żoną z domu, to muszę iść dwa metry od niej?
Ale to polski styl chodzenia z żoną - panisko na przedzie, a kobita potulnie za nim.

btw ależ bym zarażał koronawirusem za to smętne pierdolenie o zamykaniu kierunków humanistycznych. Jebani ściślarze.

Obrazek
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

31-03-2020, 12:40

parki, bulwary, plaze zamkniete - dobra decyzja wreszcie
Awatar użytkownika
uglak

31-03-2020, 12:52

No i gówniarzeria nie będzie mogła wychodzić bez rodziców.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

31-03-2020, 13:25

- należy zachować przynajmniej 2 metry odległości od siebie, nawet podczas spaceru. Dotyczy to także rodzin, wykluczone spod nakazu są tylko osoby nieletnie (poniżej 13. roku życia), niepełnosprawne wymagające opieki oraz starsze
- zakaz wstępu do parków, bulwarów i skwerów, a także innych miejsc rekreacji
- zakaz wychodzenia z domu osób poniżej 18. roku życia bez opieki dorosłych
- zakaz korzystania z wypożyczali rowerów miejskich
- zamknięte zostaną wszystkie punkty kosmetyczne, usługowe, fryzjerskie i gabinety tatuażu
- w sklepach mogą przebywać maksymalnie trzy osoby, w przeliczeniu na jedną kasę. A więc jeśli w sklepie jest 10 kas, to zakupy będzie mogło robić 30 osób jednocześnie
- w urzędach pocztowych limit ten ograniczony jest do dwóch osób na jedno okienko
- na bazarach i targowiskach obowiązuje ograniczenie do trzech osób na jedno stoisko
- przed wejściem do sklepu trzeba będzie obowiązkowo zakładać rękawiczki
- w weekendy zamknięte będą wszystkie sklepy budowlane
- otwarte pozostaną apteki, sklepy spożywcze i drogerie, z tym, że w godzinach 10-12 będą czynne wyłącznie dla osób powyżej 65. roku życia
- zamknięte zostaną hotele i miejsca noclegowe, wyjątkiem będą budynki, które przeznaczone są do odbywania kwarantanny. Ten zakaz obowiązuje od 2 kwietnia, do tego czasu wszyscy muszą się wykwaterować
- zamknięte zostają salony fryzjerskie, kosmetyczne, tatuażu. Nie są możliwe wizyty domowe związane z wykonywaniem tych usług
- w zakładach pracy wprowadzony zostaje wymóg odległości co najmniej 1,5 metra między stanowiskami pracy.
- formuła kwarantanny zostanie rozszerzona. Ci, którzy zostaną jej poddani od dzisiaj, będą poddani całkowitej izolacji, również od swoich bliskich. Jeżeli będzie odbywać kwarantannę w swoim domu, poddani jej będą wszyscy domownicy.
- prywatni przewoźnicy, np. busy obowiązywać będą te same zasady, co komunikację publiczną - w pojeździe będzie mogło znajdować się tyle osób, ile wynosi połowa liczby miejsc siedzących
- w punktach usługowych i stacjach benzynowych pracownicy będą zobowiązani do dezynfekcji lady i np. terminala po każdym kliencie
- odwołane są zabiegi rehabilitacyjne
- przemieszczanie się samochodami prywatnymi jest możliwe, ale ma się odbywać w konkretnym celu
- samotne wychodzenie z domu jest możliwe na krótki spacer, w celu przewietrzenia się lub wyjścia z psem. Nie należy uprawiać sportu
:P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

31-03-2020, 13:27

i gdzie się teraz ostrzygę?
Awatar użytkownika
Medard

31-03-2020, 13:32

Żułek pisze:
- należy zachować przynajmniej 2 metry odległości od siebie, nawet podczas spaceru. Dotyczy to także rodzin, wykluczone spod nakazu są tylko osoby nieletnie (poniżej 13. roku życia), niepełnosprawne wymagające opieki oraz starsze
- zakaz wstępu do parków, bulwarów i skwerów, a także innych miejsc rekreacji
- zakaz wychodzenia z domu osób poniżej 18. roku życia bez opieki dorosłych
- zakaz korzystania z wypożyczali rowerów miejskich
- zamknięte zostaną wszystkie punkty kosmetyczne, usługowe, fryzjerskie i gabinety tatuażu
- w sklepach mogą przebywać maksymalnie trzy osoby, w przeliczeniu na jedną kasę. A więc jeśli w sklepie jest 10 kas, to zakupy będzie mogło robić 30 osób jednocześnie
- w urzędach pocztowych limit ten ograniczony jest do dwóch osób na jedno okienko
- na bazarach i targowiskach obowiązuje ograniczenie do trzech osób na jedno stoisko
- przed wejściem do sklepu trzeba będzie obowiązkowo zakładać rękawiczki
- w weekendy zamknięte będą wszystkie sklepy budowlane
- otwarte pozostaną apteki, sklepy spożywcze i drogerie, z tym, że w godzinach 10-12 będą czynne wyłącznie dla osób powyżej 65. roku życia
- zamknięte zostaną hotele i miejsca noclegowe, wyjątkiem będą budynki, które przeznaczone są do odbywania kwarantanny. Ten zakaz obowiązuje od 2 kwietnia, do tego czasu wszyscy muszą się wykwaterować
- zamknięte zostają salony fryzjerskie, kosmetyczne, tatuażu. Nie są możliwe wizyty domowe związane z wykonywaniem tych usług
- w zakładach pracy wprowadzony zostaje wymóg odległości co najmniej 1,5 metra między stanowiskami pracy.
- formuła kwarantanny zostanie rozszerzona. Ci, którzy zostaną jej poddani od dzisiaj, będą poddani całkowitej izolacji, również od swoich bliskich. Jeżeli będzie odbywać kwarantannę w swoim domu, poddani jej będą wszyscy domownicy.
- prywatni przewoźnicy, np. busy obowiązywać będą te same zasady, co komunikację publiczną - w pojeździe będzie mogło znajdować się tyle osób, ile wynosi połowa liczby miejsc siedzących
- w punktach usługowych i stacjach benzynowych pracownicy będą zobowiązani do dezynfekcji lady i np. terminala po każdym kliencie
- odwołane są zabiegi rehabilitacyjne
- przemieszczanie się samochodami prywatnymi jest możliwe, ale ma się odbywać w konkretnym celu
- samotne wychodzenie z domu jest możliwe na krótki spacer, w celu przewietrzenia się lub wyjścia z psem. Nie należy uprawiać sportu
W przyszłym tygodniu zamykają ruch tramwajowy w stolicy :)
Awatar użytkownika
Żułek

31-03-2020, 13:35

żeby ciebie nie zamkneli :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Antton213
w mackach Zła

31-03-2020, 13:38

Żułek pisze:
(...)
- zakaz wstępu do parków, bulwarów i skwerów, a także innych miejsc rekreacji (...)
Czyli koniec z dymankiem na łonie natury.. A lasy, puszcze też zakaz wstępu?
Awatar użytkownika
Medard

31-03-2020, 13:39

Żułek pisze:żeby ciebie nie zamkneli :P
Było już wpożyczanie psów na spacery, teraz będzie się pożyczać babcię na zakupy :)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

31-03-2020, 13:44

Żułek pisze: - samotne wychodzenie z domu jest możliwe na krótki spacer, w celu przewietrzenia się lub wyjścia z psem. Nie należy uprawiać sportu
Skąd to? Nigdzie nie widzę.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Żułek

31-03-2020, 13:56

Lukass pisze:
Żułek pisze: - samotne wychodzenie z domu jest możliwe na krótki spacer, w celu przewietrzenia się lub wyjścia z psem. Nie należy uprawiać sportu
Skąd to? Nigdzie nie widzę.

na łonecie

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/koronaw ... ie/wetrcdt" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
uglak

31-03-2020, 14:22

Onet miesza to co (na/za)kazane z tym co powinno się ograniczyć - lepiej patrzeć na oficjalne informacje:
https://www.gov.pl/web/koronawirus/kolejne-kroki" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

31-03-2020, 14:31

yossarian84 pisze:i gdzie się teraz ostrzygę?
A weź kurwa, zanim to się skończy to znowu będę miał długie włosy
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

31-03-2020, 14:34

yossarian84 pisze:
535 pisze:

btw ależ bym zarażał koronawirusem za to smętne pierdolenie o zamykaniu kierunków humanistycznych. Jebani ściślarze.

Obrazek
Yosze, zdradzę Tobie, że ja skończyłem "humanistyczne". Magisterkę napisałem, że mucha nie siada. Zanim skończyłem pisać, już miałem zaproszenie w doktory. Obroniłem magistra, że mucha nie siada. Odebrałem dyplom że mucha nie siada wraz z gratulacjami od recenzenta mojej magisterki i wsiadłem w samolot. Na szczęście.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
uglak

31-03-2020, 14:36

yossarian84 pisze:i gdzie się teraz ostrzygę?
Obrazek
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Antton213
w mackach Zła

31-03-2020, 14:48

^^ coś na styl gloryhole, łeb do dziury i heja ;)
Awatar użytkownika
Ascetic

31-03-2020, 15:18

83koper83 pisze:
Magisterkę napisałem, że mucha nie siada. Zanim skończyłem pisać, już miałem zaproszenie w doktory. Obroniłem magistra, że mucha nie siada. Odebrałem dyplom że mucha nie siada wraz z gratulacjami od recenzenta mojej magisterki i wsiadłem w samolot.
jasne. jest czym się pochwalić.
lys på slutten av lys
Zablokowany