O jak pięknieNoGodsNoMasters pisze: ↑19-07-2026, 10:38Czekaj ,czekaj. Coś mi przypomniałeś. Popatrz jaki świat jest mały. Brałem kiedyś czynny udział w projekcie Tristar pod egidą firmy Qumak. Stawialiśmy z innym brzydkim Kazkiem takie kioski informacyjne z nierdzewki. W różnych punktach Trójmiasta. Nie dość, że po nocach to jeszcze w lutym. Taka bardzo dobrze płatna dodatkowa fucha źeby nie siedzieć w chałupie i nie rozczulać się nad wartością zawartości.Potem to chyba wszystko padło, bo Qumak spadł z rowerka. Kasa przepalona, mieszkańcy nic z tego nie mieli, ale ja swoje zrobiłem, biorąc uczciwą kwotę za uczciwą , a przy okazji wymagającą pracę ,więc nie mam żadnych wyrzutów sumienia. Oczywiście mogłem siedzieć w domu i jak każdy zwykły brzydki Kazek rozważać jak skandalicznie marnowane są nasze wspólne fundusze. Ma to sens.
![]()
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Lukass
- zahartowany metalizator
Re: POlitykowanie
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- nagrobek
nic nie pisałem o patusach, pijakach czy dzieciorobach, to są bardzo zdyscyplinowane i doskonale zorientowane co w trawie piszczy podstawowe komórki społeczne xD nie chce mi się rozwodzić zbyt długo i dzielić włosa na czworo. wiem o co chodzi ale konkretnie w kontekście tego kazka cwaniaka to on jest właśnie tą osobą uprzywilejowaną, ciągnąca benefity z tytułu „niemożności czegokolwiek” wobec reszty a nie ten który coś robi z mniejszym czy większym sukcesem, potykając się o przeszkody, nie chodziło mi o żadnych ustawionych na starcie Sławków, dziedziców rodzinnych majątków czy innych bananów, rozdzielam to.
- Lukass
No trochę pisałeśnagrobek pisze: ↑19-07-2026, 22:29nic nie pisałem o patusach, pijakach czy dzieciorobach, to są bardzo zdyscyplinowane i doskonale zorientowane co w trawie piszczy podstawowe komórki społeczne xD nie chce mi się rozwodzić zbyt długo i dzielić włosa na czworo. wiem o co chodzi ale konkretnie w kontekście tego kazka cwaniaka to on jest właśnie tą osobą uprzywilejowaną, ciągnąca benefity z tytułu „niemożności czegokolwiek” wobec reszty a nie ten który coś robi z mniejszym czy większym sukcesem, potykając się o przeszkody, nie chodziło mi o żadnych ustawionych na starcie Sławków, dziedziców rodzinnych majątków czy innych bananów, rozdzielam to.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- nagrobek
nie, Ty sobie to już dość swobodnie dopowiedziales tak jak w sumie bezzasadnie określiłeś kogoś osobą uprzywilejowaną i jeszcze zarzucasz innym kategoryzowanie, wtf
- Lukass
Czy bezzasadnie, to może się okaże, a może nie, ale mój niby-żydowski nos mnie w tej kwestii rzadko zawodzi. A czy sobie dopowiedziałem? "Znam w bliskiej okolicy kilku takich biednych kazkow z małżonkami oraz dziatwą co to nie pracując zupełnie nigdzie ładnie przepalili fundusze". Nie wiem, jak Ty, ale ja tu widzę mocne kategoryzowanie. Nie o takich ludziach pisałem, ale jednak dość łatwo przeszedłeś do tej narracji, jakby pokrywała całą rzeczywistość i nie pozostawiała miejsca na zupełnie inne przypadki. Ja przyznaję się do możliwego błędu w ocenie
No ale nic, PiS między chrześcijany. Moim zdaniem trzeba na poważnie zlewaczyć to forume. Sam Kolega Hatefire nie da rady, a potrzeba jest bardzo pilna.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
NoGodsNoMasters
- postuje jak opętany!
Właśnie widzę, źe Śpiewak wjechał na pełnej. Ciekawe, że ten banan Janek, sam ustawiony przez ojca, mieszkający przez większą część życia z babką i matką. Człowiek, który nigdy nie opuścił ekonomicznej strefy komfortu, skutecznie miesza w łepetynach, szczując młodych przeciwko starszym. Choć sam już jest w tej drugiej grupie. Przyznaj się, że już mnie tam podliczyłeś ile musiałem dostać w spadku, żeby po trzydziestu kilku latach pracy moje gospodarstwo domowe mogło śmiało sprostać wyzwaniom stawianym przez bezlitosny i opresyjny system kaucyjny, odbierający wolność, godność, a co gorsza marzenia, bo demolujący finanse Polaków.
Jeden trop jednak ociera się o prawdę. Jestem człowiekiem wielu talentów. Tak wychowali mnie rodzice. Nie dali mi pieniędzy, czy wykwintnych znajomości, ale w odpowiednim czasie przypilnowali, żebym nie został wiecznie stękającym, brzydkim i bezradnym Kazkiem. Więc w pewnym sensie jestem uprzywilejowany. Wybacz ten lekko szyderczy styl. Nic osobistego. Natomiast zaczynam rozumieć moje koleżanki z pracy. Te starsze po przejściach i te całkiem młode zbierające siano na tak modne obecnie kolorowe tatuaże i kolczyki w...mniejsza gdzie. Często z ich wypowiedzi przebija żal, że ich świat jest pełen Kazków rozbijających sobie nosy po potknięciu o niedbale zgniecionego i rzuconego pod nogi peta po sevenapie. Cóż. Życie.
-
Wojna
- w mackach Zła
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
A skończyłeś już żałobę po czarlim kirku i nie będziesz wzywał milicji na forumowiczow?
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen
I laugh as I cast the first stones at Christ
-Werner von Urslingen
I laugh as I cast the first stones at Christ
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Marzec 2022-październik 2022
Najdroższe paliwo w historii w tym okresie (średnio 8,08 zł/l za ON) kierowcy tankowali w okolicach 19 października 2022 roku. Co ciekawe, sama ropa była wtedy tańsza niż wiosną, ale kurs dolara bił rekordy wszech czasów.
https://www.money.pl/mobility/tak-drogo ... 1168a.html
Marzec 2022
Baryłka ropy (Brent): Kosztowała znacznie mniej niż w marcu, utrzymując się na poziomie około 90 – 93 USD.Dolar amerykański (USD/PLN): Był to moment ekstremalnego osłabienia złotówki. Dolar kosztował wówczas w granicach 4,90 – 5,00 PLN (wartości maksymalne przekroczyły symboliczną granicę 5,01 PLN).
https://agroprofil.pl/wiadomosci/ceny-p ... ym-zlotym/

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- nagrobek
akurat kol. Hatefire całkiem niedawno usilnie wmawiał kol.NGNM bycie wyborcą ko czy tam czaskoskiego więc coś jest na rzeczy, może razem dacie radęLukass pisze:
No ale nic, PiS między chrześcijany. Moim zdaniem trzeba na poważnie zlewaczyć to forume. Sam Kolega Hatefire nie da rady, a potrzeba jest bardzo pilna.