II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
Jakby PiS rządził przez 8 lat to byś Riven piszczał kurwa, że hamują rozwój yechnologiczny i infrastrukturalny, że kościół podwoił majątek, że więcej pomników Lecha kaczyńskiego niż wiat przystankowych, że zamiast patrzeć w przyszłośći gonić i tak już oddalone kraje rozwinięte to ciagle szukają komuchów pod każdym kamieniem. Kurwa - Hitler nie wybił żydów a Kaczyński z Macierweiczem chca wszystkich komunistów w Polsce wytępić. Przecież każdy idiota wie, ze zakazy, polowania i eksterminacja powodują odwrotny skutek bo to wzmacnia jeszcze brardziej zwalczaną grupę. I wcześniej czy później się odrodzi. Patrzeć im na ręce i niech se tam od czasu do czasu złożą wieniec przy trumnie Lenina....
Ale Pan Shogun jest zły - bo robi błędy, opierdala się na stołku, strzela do zwierząt (za to akurat chuja nie lubię), i ogólnie jest dziwny. + oczywiście"złodziej" i te takie tam.....
Ale Pan Shogun jest zły - bo robi błędy, opierdala się na stołku, strzela do zwierząt (za to akurat chuja nie lubię), i ogólnie jest dziwny. + oczywiście"złodziej" i te takie tam.....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Riven
- Kontakt:
Szukanie komuchow bdb. Glosowalbym na mccatthyego.
Jak dla ciebie jedynym problemem z Komorowskim jest to ze poluje, to naprawdę...
Jak dla ciebie jedynym problemem z Komorowskim jest to ze poluje, to naprawdę...
this is a land of wolves now
- Caligula
- rozkręca się
Z tym swoim zacietrzewieniem doskonale nadawałbyś się do PiSu :)nicram pisze:Już podirytowałem. Czego dowodem było to, że się odezwałeś i zapragnąłeś tyle mądrego napisać. Tylko muszę ci coś powiedzieć. Ściery takie jak ty myślą że są "w miarę rozgarnięci i dorośli", ale to ich "myślenie" nie ma w sobie zalążka myśli.Caligula pisze:Chyba nie myślisz, że jakaś ludzka spierdolina w fartuchu jest w stanie choćby poirytować w miarę rozgarniętego, dorosłego jegomościa jakimiś postami na jakimś forum? :)
Przypominam, że parę dni temu, gdy omówiono dowody w TV, to program został zdjęty. Książką to opisująca jest w wielu miejscach wycofywana ze sprzedaży. Co o tym myślisz?nicram pisze: Jak masz dowody jego przestępstw po polecam się udać do prokuratury. Tam będą wiedzieli co zrobić z tym fantem.
Ogólnie zadziwia mnie ta skrajnie prosta myślowa polaryzacja. Myślałem, że mało kto to ma (jak pani którą opisałem wcześniej), ale widzę że niekoniecznie. Prawie wszyscy wyciągają argument pt. "Jak głosujesz na Dudę, to znaczy że ci się w życiu nie udaje, nie masz pieniędzy, wykształcenia" itd. Nicram jest tylko kolejnym przypadkiem.
Czasem to myślę, że bym się z Tobą napił.E tam, po prostu skrajnie niekompetentny człowiek który firmuje swoim stolkiem skompromitowany rząd. No ale oczywiście straszny PiS!!! Uuu! Zakazo koncertów i wprowadzo religie na maturze! Ciemnogrod!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
a mi się najbardziej podoba jak niektórzy pięknie wkręcają się w ten wyreżyserowany schemat myślenia - PO-kombinatorzy-aferzyści vs. PiS-uciśnione-katolickie-żuczki, które finansują się ze sprzedaży cebuli i datków amerykańskiej Polonii. Tak jakby za rządów PiS nie było wykorzystywania służb specjalnych do celów politycznych, jakby nie istniały SKOKi, a wcześniej Telegraf, Fundacja prasowa Solidarność, Cargo Modlin, Spółka Srebrna, fundacja “Solidarna Wieś” i in. Jakby PiS nie obsadzał krótko po zmianie władzy zarządów państwowych spółek "swoimi" - czasami w całości lub prawie w całości wymieniali zarząd zaraz po wyborach (np. Jastrzębska Sp. Węglowa, Kampania Węglowa, czy np. PKO BP pomimo rekordowego zysku w roku poprzedzającym).
Ktoś się śmieje z "medycznej marihuany" a czy pamięta stosunki władzy PiS ze służbą zdrowia? czy już zapomnieliście słynną konferencję prasową i słowa "ten pan już nigdy nikogo nie zabije", po której liczba przeszczepów w całym kraju spadła o połowę i dopiero ostatnio wróciła do poziomu sprzed tego okresu.
Jestem świadom syfu PO, miałkości Bronka, ale do cholery - nie łudźcie się, że głosując na Dudę i potem PiS głosujecie na jakieś lepsze standardy.
Ktoś się śmieje z "medycznej marihuany" a czy pamięta stosunki władzy PiS ze służbą zdrowia? czy już zapomnieliście słynną konferencję prasową i słowa "ten pan już nigdy nikogo nie zabije", po której liczba przeszczepów w całym kraju spadła o połowę i dopiero ostatnio wróciła do poziomu sprzed tego okresu.
Jestem świadom syfu PO, miałkości Bronka, ale do cholery - nie łudźcie się, że głosując na Dudę i potem PiS głosujecie na jakieś lepsze standardy.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
PiS już rządził i żaden pomnik nie powstał, chyba sam nie wierzysz w te brednie że stawialiby pomniki. Przecież to jest dokładnie to straszenie PiSem z którego większość się nabija.trup pisze:Jwięcej pomników Lecha kaczyńskiego niż wiat przystankowych, że zamiast patrzeć w przyszłośći gonić i tak już oddalone kraje rozwinięte to ciagle szukają komuchów pod każdym kamieniem.
Co do doganiania krajów Zachodu - noooo, za Bronka to tak za nimi zapierdalaliśmy że Niemcy już nas dogonić nie mogą;))
Jestem raczej pewien, że nikt tutaj nie zagłosuje na PiS, nie naciągaj rzeczywistości.Olo pisze: Jestem świadom syfu PO, miałkości Bronka, ale do cholery - nie łudźcie się, że głosując na Dudę i potem PiS głosujecie na jakieś lepsze standardy.
- Riven
- Kontakt:
^ otóż to! Niechęć do bronka nie równa się wcale poparciu dla pisu w wyborach parlamentarnych. Coś takiego zalatuje erystyka rodem z wiodących mediów...
Zresztą to co Komorowski (a raczej jego sztab czy tam inni suflerzy) wyprawia w tej kampanii to jedna wielka sprzeczność. Oportunizm wychodzi z nich jak rzadko kiedy - a to już na tej 'scenie' politycznej jest osiągnięciem.
BTW, Czyta ktoś już tego Sumlinskiego?;)
@Karkasonne
Jeśli będą sprzyjające okoliczności, nie widzę problemu.
Zresztą to co Komorowski (a raczej jego sztab czy tam inni suflerzy) wyprawia w tej kampanii to jedna wielka sprzeczność. Oportunizm wychodzi z nich jak rzadko kiedy - a to już na tej 'scenie' politycznej jest osiągnięciem.
BTW, Czyta ktoś już tego Sumlinskiego?;)
@Karkasonne
Jeśli będą sprzyjające okoliczności, nie widzę problemu.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
niestety nabrales sie na POPISowa narracje pt. "albo my albo oni". o ile druga tura wyborow prezydenckich, sila rzeczy, musi tak wygladac to wszystkie pozostale nie.Olo pisze:Jestem świadom syfu PO, miałkości Bronka, ale do cholery - nie łudźcie się, że głosując na Dudę i potem PiS głosujecie na jakieś lepsze standardy.
Guilty of being right
- trup
Ty za to argumentujesz: "po prostu skrajnie niekompetentny człowiek który firmuje swoim stolkiem skompromitowany rząd."Riven pisze:Szukanie komuchow bdb. Glosowalbym na mccatthyego.
I zgoda. Ale co wiesz o Dudzie???
- trup
I tak jak Olo napisał " Jakby PiS nie obsadzał krótko po zmianie władzy zarządów państwowych spółek "swoimi" " - SKRAJNIE NIEKOMPETENTYMI!!!! Wiecie jak to wyglądało? Bliski kumpel - Agencja Mienia Wojskowego - po wyborach cały zarząd won. Z mianowania PiSowego pan Prezes. Który NI CHUJA nie wiedział jakie sa procedury i za kazdym razem było do mojego kumpla To Pan to podpisze - pan zna sprawę. Na co kolega za każdym razem odpowiadał - nie Panie Prezesie - To jest decyzja którą Pan musi podpisać.... Tak to działa.
- uglak
chyba nikomu nie chce sie tutaj pisac pelnych zyciorysow... no chyba, ze ktos pracuje dla ktoregos ze sztabow? nicram? wkleje tylko ciekawostke:trup pisze: Ale co wiesz o Dudzie???
zrodlo: opiniotworcze medium w 2013 (obecnie bardzo aktywnie zaangazowane w kampanie komorowskiego) pisze:Andrzej Duda (PiS) – jeden z najaktywniejszych posłów, jego wypowiedzi na sali obrad plenarnych dotyczą prawie wyłącznie ustaw i stanowionego prawa, nie są zaś oświadczeniami „na każdy temat”, bez ładu i składu. Wiceprzewodniczący Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, rzeczowy i kulturalny, co w tej komisji jest szczególnie ważne. Otwarty na argumenty opozycji, pokazuje, jak można dyskutować, nikogo przy tym nie obrażając. Zamiast uszczypliwości i ataków personalnych – merytoryczne argumenty.
Guilty of being right
- trup
Nie pierdol że nie zapierdalalismy. Porównaj sobie Polskę 2007 - 2015 - Nie widzisz różnicy????? To albo jesteś idiotą albo udajesz idiotę.Karkasonne pisze:PiS już rządził i żaden pomnik nie powstał, chyba sam nie wierzysz w te brednie że stawialiby pomniki. Przecież to jest dokładnie to straszenie PiSem z którego większość się nabija.trup pisze:Jwięcej pomników Lecha kaczyńskiego niż wiat przystankowych, że zamiast patrzeć w przyszłośći gonić i tak już oddalone kraje rozwinięte to ciagle szukają komuchów pod każdym kamieniem.
Co do doganiania krajów Zachodu - noooo, za Bronka to tak za nimi zapierdalaliśmy że Niemcy już nas dogonić nie mogą;))
Za rządów PISu to nawet kurwa w głupiej Warszawie zaniechano ponad 40 inwestycji, żeby nikt się później nie przyczepił.
Wkurwia mnie buta niektórych ludzi z PO, za afery powinni wylatywać i nie ma to tamto. Zamiatanie pod dywan będzie zawsze i wśród każego ugrupowania. Bo ciocia, wujek, kolega z podstawówki.
- trup
O niczym to nie świadczy.uglak pisze:chyba nikomu nie chce sie tutaj pisac pelnych zyciorysow... no chyba, ze ktos pracuje dla ktoregos ze sztabow? nicram? wkleje tylko ciekawostke:trup pisze: Ale co wiesz o Dudzie???zrodlo: opiniotworcze medium w 2013 (obecnie bardzo aktywnie zaangazowane w kampanie komorowskiego) pisze:Andrzej Duda (PiS) – jeden z najaktywniejszych posłów, jego wypowiedzi na sali obrad plenarnych dotyczą prawie wyłącznie ustaw i stanowionego prawa, nie są zaś oświadczeniami „na każdy temat”, bez ładu i składu. Wiceprzewodniczący Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, rzeczowy i kulturalny, co w tej komisji jest szczególnie ważne. Otwarty na argumenty opozycji, pokazuje, jak można dyskutować, nikogo przy tym nie obrażając. Zamiast uszczypliwości i ataków personalnych – merytoryczne argumenty.
Przewaga kultury osobistej Pan Dupy nad Pana Shoguna oczywiście jest widoczna. Co z tego?
- nicram
Dowody? LOL. Tak samo wiarygodne jak dowody na to, że TU154M z najlepszym prezydentem Polski został zestrzelony przez złych Rosjan współpracujących z Tuskiem...tyle o tym myślę.Karkasonne pisze:Przypominam, że parę dni temu, gdy omówiono dowody w TV, to program został zdjęty. Książką to opisująca jest w wielu miejscach wycofywana ze sprzedaży. Co o tym myślisz?nicram pisze: Jak masz dowody jego przestępstw po polecam się udać do prokuratury. Tam będą wiedzieli co zrobić z tym fantem.
.
Naprawdę Cię to zadziwia? Spójrz jaką retorykę stosuje ta partia i do jakich ludzi trafia. Słyszy się tylko Smoleńsk, zdrada, morderstwo, prawdziwi Polacy itd. Od 8 lat nie słyszałem żadnej merytorycznej rozmowy z politykiem PIS, a ci co mieli chociaż odrobinę inteligencji zostali wyrzuceni albo sami odeszli.Karkasonne pisze:
Ogólnie zadziwia mnie ta skrajnie prosta myślowa polaryzacja. Myślałem, że mało kto to ma (jak pani którą opisałem wcześniej), ale widzę że niekoniecznie. Prawie wszyscy wyciągają argument pt. "Jak głosujesz na Dudę, to znaczy że ci się w życiu nie udaje, nie masz pieniędzy, wykształcenia" itd. Nicram jest tylko kolejnym przypadkiem.
all the monsters will break your heart
- uglak
to tylko jeden akapit, ale mozna z niego jeszcze wyciagnac:trup pisze:O niczym to nie świadczy.uglak pisze:chyba nikomu nie chce sie tutaj pisac pelnych zyciorysow... no chyba, ze ktos pracuje dla ktoregos ze sztabow? nicram? wkleje tylko ciekawostke:trup pisze: Ale co wiesz o Dudzie???zrodlo: opiniotworcze medium w 2013 (obecnie bardzo aktywnie zaangazowane w kampanie komorowskiego) pisze:Andrzej Duda (PiS) – jeden z najaktywniejszych posłów, jego wypowiedzi na sali obrad plenarnych dotyczą prawie wyłącznie ustaw i stanowionego prawa, nie są zaś oświadczeniami „na każdy temat”, bez ładu i składu. Wiceprzewodniczący Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, rzeczowy i kulturalny, co w tej komisji jest szczególnie ważne. Otwarty na argumenty opozycji, pokazuje, jak można dyskutować, nikogo przy tym nie obrażając. Zamiast uszczypliwości i ataków personalnych – merytoryczne argumenty.
Przewaga kultury osobistej Pan Dupy nad Pana Shoguna oczywiście jest widoczna. Co z tego?
czyli dokladne przeciwienstwo komorowskiego, ktorego w czasie kiedy byl poslem mozna bylo pomylic z jednym z filarowjeden z najaktywniejszych posłów
przypomne tylko, ze nawet jego obietnice 40 lat pracy wystarczajacej do uzyskania emerytury musieli zinterpretowac dziennikarze, bo nie chodzilo mu o staz pracy tylko okresy skladkowenie są zaś oświadczeniami „na każdy temat”, bez ładu i składu
to moze byc mila odmiana po panu kartka, ktory podpisze sie pod wszystkimWiceprzewodniczący Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, rzeczowy
to tez chyba oczywiste zwlaszcza, ze w czasie tej kampanii udalo mu sie osiagnac poziom buty z czasow marszalka komorowskiego ;-)Otwarty na argumenty opozycji
za to nie zgodze sie z
obydwaj nie potrafili prowadzic czystej i merytorycznej kampaniiZamiast uszczypliwości i ataków personalnych – merytoryczne argumenty
Guilty of being right
- Riven
- Kontakt:
@nicram
Zaraz wyjde na pisowca (ktorym nie jestem) ale ty chyba czytasz tylko gw i natemat
nie bede glosowal na pis bo im nie ufam i nie podoba mi sie ich wersja "prawicy", ale odrobine uczciwosci...
Zaraz wyjde na pisowca (ktorym nie jestem) ale ty chyba czytasz tylko gw i natemat
przeciez oni ostatnio kompletnie zrezygnowali z tej retoryki, a tego typu sformulowania padaja przede wszystkim ze strony po - odwrocenie kota ogonem. to 'wiodace media' wmawiaja wszystkim na okraglo, ze jedyna alternatywa dla po jest wlasnie "smolensk", "macierewicz", "nacjonalizm". etc., te puste slowka-wytrychy. kurwa, taki niby swiatly a daje sobie robic wode z muzgu tak malo wyrafinowanym mediom :))Słyszy się tylko Smoleńsk, zdrada, morderstwo, prawdziwi Polacy itd.
nie bede glosowal na pis bo im nie ufam i nie podoba mi sie ich wersja "prawicy", ale odrobine uczciwosci...
- nicram
Riven, ja rozumiem, że od 16 kwietnia minął już miesiąc i że na czas kampanii prezydenckiej schowali Macierewicza do sejfu, ale tutaj proszę masz tę uczciwość: http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczyns ... Id,1718131" onclick="window.open(this.href);return false;
PIS nigdy nie zrezygnuje z tej retoryki, bo to ona napędza ich żelazny elektorat. I zrozum, że reżimowe media nie miałyby pożywki gdyby politycy PIS nie otwierali swoich złotych ust do włączonych mikrofonów (owych reżimowych mediów).
PIS nigdy nie zrezygnuje z tej retoryki, bo to ona napędza ich żelazny elektorat. I zrozum, że reżimowe media nie miałyby pożywki gdyby politycy PIS nie otwierali swoich złotych ust do włączonych mikrofonów (owych reżimowych mediów).
all the monsters will break your heart
- Żułek
pożyczam na fejsika :)trup pisze:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist