Aleś dojebał

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Aleś dojebał
Tylko to nie ma nic do rzeczy. Po pierwsze w głosowaniu jesteś ograniczony do partii, które zdołały zgłosić komitety. Zawsze głosujesz zasadniczo na mniejsze, według ciebie, zło. Komfort głosowania w 100% zgodnie z poglądami ma czasem Kurwin jak akurat startuje z partii o nazwie Kurwin. Nawet Tusk i Kaczyński muszą w ramach swoich partii iść na kompromisy z różnymi frakcjami i grupami interesu. Do tego w ostatnich wyborach to zasadniczo był wybór PiS nie PiS. Tak jak nie każdy kto zagłosował na 3D jest rolnikiem relaksującym się po pracy przy "Mam Talent". Tak nie każdy kto głosował na lewicę ma lewicowe poglądy. Proste.Jimmy Boyle pisze: ↑17-02-2024, 20:36Aleś dojebałweź no se obadaj wyniki forumowej ankiety do ostatnich wyborów
![]()
Ja w tej ankiecie zaglosowalem dla jaj na lewice, a potem w ogole nie poszedlem.Jimmy Boyle pisze: ↑17-02-2024, 20:36Aleś dojebałweź no se obadaj wyniki forumowej ankiety do ostatnich wyborów
![]()
Towarzyszu, ja was naprawdę... nie rozumiemHatefire pisze: ↑17-02-2024, 20:55Tylko to nie ma nic do rzeczy. Po pierwsze w głosowaniu jesteś ograniczony do partii, które zdołały zgłosić komitety. Zawsze głosujesz zasadniczo na mniejsze, według ciebie, zło. Komfort głosowania w 100% zgodnie z poglądami ma czasem Kurwin jak akurat startuje z partii o nazwie Kurwin. Nawet Tusk i Kaczyński muszą w ramach swoich partii iść na kompromisy z różnymi frakcjami i grupami interesu. Do tego w ostatnich wyborach to zasadniczo był wybór PiS nie PiS. Tak jak nie każdy kto zagłosował na 3D jest rolnikiem relaksującym się po pracy przy "Mam Talent". Tak nie każdy kto głosował na lewicę ma lewicowe poglądy. Proste.Jimmy Boyle pisze: ↑17-02-2024, 20:36Aleś dojebałweź no se obadaj wyniki forumowej ankiety do ostatnich wyborów
![]()
To działa w drugą stronę. No przecież zawsze tu pisałem, że takiego typowo lewicowego elektoratu w Polsce jest max 5%. Wszystko co więcej lewica (czy ugrupowania określające się jako lewicowe) uzyskuje to ludzie z jakiś względów decydujący się oddać taki głos. Mogą być na przykład liberałami gospodarczymi, a akurat w danych wyborach uznali za ważniejszą sprawę aborcji, albo są antyklerykałami i ten element odstręcza ich od PO i 3D, mieszkają koło lasu i wkurwia ich wycinka, to oddadzą głos na partię która najwięcej o tym mówi. Naprawdę ludzie oddają swój głos kierując się najprzeróżniejszych przesłankami.Jimmy Boyle pisze: ↑17-02-2024, 21:51Towarzyszu, ja was naprawdę... nie rozumiem![]()
Jasne, ktoś mógł se dla jajtzów zagłosować, albo skreślic cuś po pijoku, ale nosz kurwa bądźmy odrobinę poważni. Chyba żaden lewus nie głosował na pis albo konfe bo mu się czarzasty nie widzi, albo nie lubi pedałów![]()
politykom nie wypada, ale komentatorzy owszem, np. Jaro Wolski:
dobrze dla niego, a zachodnia propaganda powinna ten temat grzać jak długo może, robiąc z niego niedoszłego ojca narodu ruskiego, bo nic bardziej nie wkurwia putina, na dodatek podburza nastroje panujące w kacapii. O to chodzi, żeby grzać ich własną bronią.
Dla nas to win win. Odpadło ryzyko nowoczesnej rosji z ograniczoną korupcją, ruskie dostały meczennika za sprawe (chociaz efekt na to zgniłe społeczeństwo będzie zerowy )
Dokładnie.Pan_Kimono pisze: ↑19-02-2024, 11:20Dla nas to win win. Odpadło ryzyko nowoczesnej rosji z ograniczoną korupcją, ruskie dostały meczennika za sprawe (chociaz efekt na to zgniłe społeczeństwo będzie zerowy )
Nawalnemu też o to chodziło.
Bez przesady. Poza nikłą garstką petersburskich i moskiewskich kręgów liberalnych, nikogo w Rosji, to nie obeszło i nie obejdzie. Jak żadnego znaczącego sprzeciwu społecznego nie wzbudziło przerobienie jakiś 200 tys. mużyków na Gruz 200, w bezsensownej wojnie, to tym bardziej nie wzruszy jakiś inteligencik co kopyrtnął w tiurmie.
Oj myślę, że się mylisz. Sam zobaczysz.Hatefire pisze: ↑19-02-2024, 13:48Bez przesady. Poza nikłą garstką petersburskich i moskiewskich kręgów liberalnych, nikogo w Rosji, to nie obeszło i nie obejdzie. Jak żadnego znaczącego sprzeciwu społecznego nie wzbudziło przerobienie jakiś 200 tys. mużyków na Gruz 200, w bezsensownej wojnie, to tym bardziej nie wzruszy jakiś inteligencik co kopyrtnął w tiurmie.
Nie mylę się. Jedyne realne zagrożenie dla Putina może ewentualnie (zaznaczam ewentualnie) pojawić się wewnątrz systemu władzy (armia lub inni siłowicy). Zresztą potwierdza to fakt, że przez 2 lata prowadzonej nieudolnie wojny, olbrzymich stratach ludzkich, obniżeniu poziomu życia społeczeństwa, jedyny realny problem z jakim Putin musiał się zmierzyć to rajd Wagnera, czyli właśnie próba buntu w ramach struktury władzy.
Mylisz się. I nie.Hatefire pisze: ↑19-02-2024, 13:57Nie mylę się. Jedyne realne zagrożenie dla Putina może ewentualnie (zaznaczam ewentualnie) pojawić się wewnątrz systemu władzy (armia lub inni siłowicy). Zresztą potwierdza to fakt, że przez 2 lata prowadzonej nieudolnie wojny, olbrzymich stratach ludzkich, obniżeniu poziomu życia społeczeństwa, jedyny realny problem z jakim Putin musiał się zmierzyć to rajd Wagnera, czyli właśnie próba buntu w ramach struktury władzy.
O to,to!Hatefire pisze: ↑19-02-2024, 13:48Bez przesady. Poza nikłą garstką petersburskich i moskiewskich kręgów liberalnych, nikogo w Rosji, to nie obeszło i nie obejdzie. Jak żadnego znaczącego sprzeciwu społecznego nie wzbudziło przerobienie jakiś 200 tys. mużyków na Gruz 200, w bezsensownej wojnie, to tym bardziej nie wzruszy jakiś inteligencik co kopyrtnął w tiurmie.