ATEIZM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ATEIZM
jesteśmy, ale od kiedy. nie wiem.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak czy siak, diagnoza została postawiona. Można zamykać temat.Ascetic pisze: ↑06-06-2020, 20:30właśnie myśle, że po chrześcijańsku. dla psa kop w dupe, dla tej od wyskrobków pierdel, a dla kogoś tam czapa. niestety nie pamiętam kogo tam by wieszał.nicram pisze: ↑06-06-2020, 20:26Myślę, że tak. Obstawiam, że pewnie mu się to nawet podoba. Z taką zaciekłością ich przecież broni. Często ofiary przestępców stają się później ich obrońcami, solidaryzują się z nimi i pomagają im w osiąganiu ich celów. Typowy syndrom sztokholmski. Jednakże tak po niechrześcijańsku, nie szkoda mi gościa. :-)
tak. jakiś taki zadowolony chodzi. ładny nie jest to przynajmniej chłopaka znalazł. dobre i to. a, że w sukience ....
edit. a zbiornik, widzę, myśli, że mamy tutaj seminarium...
all the monsters will break your heart
- dzik
- zahartowany metalizator
- Bloodcult
Nie wiem, pytam, koledzy mówili że w Czechach raj na ziemi to pytam.
- bartwa
Czekam kiedy kościół w Polsce zakaże katolikom używania internetu.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Widocznie koledze Bloodcultowi trudno uwolnić się od przekonania, że jak ma się swoje przekonania, to koniecznie trzeba wszystkich ich pakietem od dziecka indoktrynować
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- bartwa
Przecież tak działa kościól, nie? Łatwiej uwierzyć w bzdurę, w którą wierzą (lub udają, że wierzą) miliony innych. Kłamstwo powtórzone tysiąckroć staje się prawdą. I od dziecka oczywiście, żeby nie kwestionować. Indoktrynacja religijna dzieci to coś obrzydliwego, ale takie to są właśnie mendy.WaszJudasz pisze: ↑07-06-2020, 08:51Widocznie koledze Bloodcultowi trudno uwolnić się od przekonania, że jak ma się swoje przekonania, to koniecznie trzeba wszystkich ich pakietem od dziecka indoktrynować
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Triceratops
- Medard
Byli pod austriackim, hitlerowskim,
a potem ruskim butem, więc nie może być tam raj, ale zaskakująco dobrze sobie radzą, jak na trudną historię.
Raj był tylko w Watykanie, gdy w czasach bez kamer umieszczonych na każdej ulicy, piłem wino z kartonu na placu św piotra, co prawda bez orgietki w stylu papy aleksandra.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- bartwa
Jesteście wyjątkowo wyrozumiali dla katolickego trolla (cienkiego jak dupa węża nota bene) konstruując sensowne i przemyślane wypowiedzi. Z dogmatem się nie dyskutuje, tylko walczy lub ignoruje. Albo przyłącza.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Drone
Nie wiem, do czego - nomen omen - pijesz. Czy potrzebne są jakieś wyjaśnienia?Triceratops pisze: ↑07-06-2020, 09:20Cos w tym jest......chyba, ze alkohol juz nie uszkadza watroby.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Drone
Nie potrzebują mieć przedmiotu "Ateizm", to tylko sekciarze muszą wciskać się w sferę publiczną i głosić hasła o wyższości swojej doktryny.
-
To taka ogólna zasada czy dotyczy tylko religii i tylko KK?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
Jeżeli ktoś będzie nauczał w szkole, że tylko homoseksualizm daje zbawienie i wejście do nieba, to dotyczy to też tego. Ale nie słyszałem o niczym takim.
- Triceratops
Alez skad, tu wszystko jest oczywiste. Ateizm zapewnia bezkarne picieDrone pisze: ↑07-06-2020, 11:35Nie wiem, do czego - nomen omen - pijesz. Czy potrzebne są jakieś wyjaśnienia?Triceratops pisze: ↑07-06-2020, 09:20Cos w tym jest......chyba, ze alkohol juz nie uszkadza watroby.
woodpecker from space
-
Ja np. słyszałem w szkole, że wszystkie rasy są takie same i sobie równe, co jest poglądem religijnym (przynajmniej dwóch największych religii) i prawnym, ale nie naukowym albo, że człowiek powoduje zmiany temperatury na Ziemi, a wcześniej były one naturalne, co jest przedmiotem sporu naukowego, a nie jakichś kategorycznych ustaleń. Czy zatem szkoła powinna w ogóle dotykać takich religijno-ideologicznych zagadnień. Owszem, ale tu ścieramy się ze starym problemem jednego totalitarnego programu. Uwolnienie szkół spowoduje, że jakiś menadżer będzie miał w swojej placówce przedmiot LGBT, a inny codzienne msze i 20 lekcji religii. Ich sprawa. Zobaczymy, która szkoła będzie lepsza.
Ostatnio zmieniony 07-06-2020, 14:27 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
Każdą z tych przedstawionych spraw należałoby rozpatrywać w szerokim kontekście i w szerokim zakresie znaczeń. I takiego też podejścia powinno się nauczać w szkole. Kiedy rzeczywistość zaczyna być opisywana przez ideologię, to robi się bardzo niedobrze.
-
Wolałbym, żeby szkoły ze sobą konkurowały różnymi programami, a nie poszukiwaniem złotego środka, bo to szybko skończy się rozmemłaną ideologizacją.
-
- postuje jak opętany!
-
Nie uważam tak, ale nie jest to pogląd naukowy.