Podam przykład Aborygenów. Gdy Anglicy przybyli do Australii Aborygeni byli w fazie schyłkowej. Było ich mało i byli przeżarci przez choroby i konflikty. Dzięki kolonizacji ich społeczność przetrwała.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: III Wojna Światowa
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- trup
Hahahahahha..... kurwa. A nie mówiłem?! 
Przepiękny fikoł!

Przepiękny fikoł!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- booshee
- postuje jak opętany!
To. Jest. Mistrzostwo. Świata.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Krótko: bredzisz jak potłuczony. Te farmazony, wzięte zapewne z jakiejś katolickiej gównostronki, nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, bo w rzeczywistości w populacjach Aborygenów nastąpiło po przybyciu Europejczyków gwałtowne załamanie i wymieranie całych plemion. W ciągu około 100 lat wymarło ponad 80% tubylczej populacji kontynentu.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ozob
Brytyjczyk płakał jak kolonizowal.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
https://www.bibula.com/?p=23189WaszJudasz pisze: ↑17-10-2022, 14:09Krótko: bredzisz jak potłuczony. Te farmazony, wzięte zapewne z jakiejś katolickiej gównostronki, nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, bo w rzeczywistości w populacjach Aborygenów nastąpiło po przybyciu Europejczyków gwałtowne załamanie i wymieranie całych plemion. W ciągu około 100 lat wymarło ponad 80% tubylczej populacji kontynentu.
Są tam źródła, ale to szczegół. Tymczasem przywódca Chin zapowiedział de facto zajęcie Tajwanu, więc będzie ciepło.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- WaszJudasz
Ta, obżarstwo i brak higieny, czyli typowe pierdolenie kolonizatorów, które było słabe już w XVIII, przytaczanie tych ideologicznych bredni dziś to już skrajny debilizm. Rozumiem, że twoim jedynym źródłem, które ma konkurować z tym, co na temat historii Australii mają do powiedzenia naukowcy, jest to, co wyczytałeś na - dokładnie tak, jak przewidywałem - katolickiej gównostronce o wynurzeniach jakiegoś ideologa.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
O tym wiedziałem już wcześniej. Teraz tylko znalazłem jakieś źródło. Natomiast Ty bazujesz na politycznie poprawnej publicystyce opartej o antyrasistowski fanatyzm, zgodnie z którym wszędzie gdzie pojawił się biały mężczyzna musiał gnębić czystych jak łza kolorowych.WaszJudasz pisze: ↑17-10-2022, 15:14Ta, obżarstwo i brak higieny, czyli typowe pierdolenie kolonizatorów, które było słabe już w XVIII, przytaczanie tych ideologicznych bredni dziś to już skrajny debilizm. Rozumiem, że twoim jedynym źródłem, które ma konkurować z tym, co na temat historii Australii mają do powiedzenia naukowcy, jest to, co wyczytałeś na - dokładnie tak, jak przewidywałem - katolickiej gównostronce o wynurzeniach jakiegoś ideologa.
-
- weteran forumowych bitew
Nie, to tylko zwykły katolicki głupek, który myśli, że cała reszta rozmówców jest jeszcze głupsza od niego

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
Zatem warto było, bo poprawiłem humor i samoocenę całej reszcie.

- WaszJudasz
Ja bazuję na nauce, ty na ideologicznym gównie i dojmującej potrzebie usprawiedliwienia jakoś ludobójstwa.
-
Od rzekomego polskiego kolonializmu, którym usprawiedliwiane jest ukraińskie ludobójstwo, doszliśmy do rzekomego ludobójstwa dokonanego na Aborygenach.WaszJudasz pisze: ↑17-10-2022, 15:40Ja bazuję na nauce, ty na ideologicznym gównie i dojmującej potrzebie usprawiedliwienia jakoś ludobójstwa.
- booshee
- postuje jak opętany!
Przypominam że Ty wciągnąłeś w to Aborygenów.Pacjent pisze: ↑17-10-2022, 15:53Od rzekomego polskiego kolonializmu, którym usprawiedliwiane jest ukraińskie ludobójstwo, doszliśmy do rzekomego ludobójstwa dokonanego na Aborygenach.WaszJudasz pisze: ↑17-10-2022, 15:40Ja bazuję na nauce, ty na ideologicznym gównie i dojmującej potrzebie usprawiedliwienia jakoś ludobójstwa.
- booshee
- postuje jak opętany!
I jeszcze jedno, na wiki piszą że ten Ratajczak co pisał ten tekst o Aborygenach "negował m.in. zabijanie Żydów w komorach gazowych w Auschwitz"
)) To ten sam?

-
Nawet jeśli to robił to jakie ma to znaczenie w całkiem innej sprawie, przy powoływaniu się na całkiem inne źródła?
U nas całą masa historyków "widziała" Piłsudskiego podczas bitwy nad Wisłą, ale ci sami ludzie o innych sprawach piszą obiektywnie.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Myślałem, że wkleisz to:
BTW a jakby ktoś pytał o top10 pozytywnych skutków zaborów to jakie byś wpisał?
Yare Yare Daze
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Hehe myslalem o tej samej scenie wczesniej. A z pozytywow okupacji no to zanim przyszli nazisci to bylosmy na skraju wymarcia, dopiero holokaust nam pomogl.l, bez tego Polakow mogloby juz nie byc.
Ostatnio zmieniony 17-10-2022, 17:27 przez ŚWIAT BEZ KOŃCA, łącznie zmieniany 1 raz.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- WaszJudasz
Tak samo "rzekomego", jak "rzekoma" była przewodnia rola waszego kurwidołka w etnobójstwie w Kanadzie. Świętojebliwe szmaty zawsze mają w takich wypadkach dysonans poznawczy i zawsze wywleką w końcu refren znany od samych początków kolonializmu: "to wszystko banda głupich, leniwych brudasów, co bez nas nie daliby sobie rady".Pacjent pisze: ↑17-10-2022, 15:53Od rzekomego polskiego kolonializmu, którym usprawiedliwiane jest ukraińskie ludobójstwo, doszliśmy do rzekomego ludobójstwa dokonanego na Aborygenach.WaszJudasz pisze: ↑17-10-2022, 15:40Ja bazuję na nauce, ty na ideologicznym gównie i dojmującej potrzebie usprawiedliwienia jakoś ludobójstwa.
-
Dobry strzał. Do tej pory nie znaleziono żadnego grobu zamordowanego w Kanadzie dziecka.WaszJudasz pisze: ↑17-10-2022, 17:26Tak samo "rzekomego", jak "rzekoma" była przewodnia rola waszego kurwidołka w etnobójstwie w Kanadzie. Świętojebliwe szmaty zawsze mają w takich wypadkach dysonans poznawczy i zawsze wywleką w końcu refren znany od samych początków kolonializmu: "to wszystko banda głupich, leniwych brudasów, co bez nas nie daliby sobie rady".Pacjent pisze: ↑17-10-2022, 15:53Od rzekomego polskiego kolonializmu, którym usprawiedliwiane jest ukraińskie ludobójstwo, doszliśmy do rzekomego ludobójstwa dokonanego na Aborygenach.WaszJudasz pisze: ↑17-10-2022, 15:40
Ja bazuję na nauce, ty na ideologicznym gównie i dojmującej potrzebie usprawiedliwienia jakoś ludobójstwa.
- WaszJudasz
Jak zwykle bezmyślnie powtarzasz katolską propagandę dla neuroubogich nawet w tematach, gdzie prawdę mógłbyś zweryfikować w 5 minut: https://en.wikipedia.org/wiki/Canadian_ ... s#Kootenay