Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Co teraz czytacie? v.2
Zapowiada się obiecująco.

-
- rasowy masterfulowicz
Z jednej strony tak, a z drugiej nie przypominam sobie, by w ostatnich latach wyrósł inny tak potęzny trend albo wręcz religia. Pisze to jako ktoś, kto latał w obcisłych gaciach zanim to stało sie modne i przez pewien moment był cześcią tego ekosystemu. Ta obudowa biznesowa istniała zawsze, ale ten pęd do dbania o powierzchowność, religia dobrego wyglądu, bo to wg mnie szerszy kontekst niż tylko wellness i sportowanie się-to jednak IMO nowość. W ten temat wrzucam też np. karpoperacje ryja czy kosmetykologia - dla mnie rak, który rozrósł się do niebotycznych rozmiarów bez jakiejkolwiek kontroli.Triceratops pisze: ↑14-08-2025, 13:24Tez dorzucilem do koszykas choc pewnie nic nowego tam nie bedzie, kazda aktywnosc czy dzialanosc jest obudowana biznesem skupionym wokol tego, od aerobiku zaczynajac na kulturystyce konczac. Tylko potem sie okazuje, ze oni oszukuja, liverkinga czy Franka Medrano przylapali na suplach a inne influencerki jada na Ozempiku. Fonda tez oszukiwala. Nawet keto swiry walcza o swoj rynek i sie wzajemnie obrzucaja gownem zeby urwac kawal sukna z biznesu keto a to przecie zwykla i darmowa dieta bez zadnej wielkiej filozofii
Ciekaw jestem, czy nastapi jakieś opamiętanie i próba kontroli zjawiska poprzez jakąś formę prawnych ograniczeń, czy tez jednak wolna amerykanka zwycięży.
E: jak wyslałem posta to w tym samym momencie dostałem wewnątrzfirmowego maila o wewnętrznym programie "Sitting still is the new smoking". Signum temporis.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mnie to z kolei chyba ominelo, bo az sobie najpierw musialem wyguglac to to ten wellness. Na poczatku myslalem, ze cos jak crossfit xD
woodpecker from space
- Żwirek i Muchomorek
- zaczyna szaleć
Jeszcze miesiąc do premiery polskiego wznowienia, ale jak zobaczyłem cenę to uznałem, że to pierdolę i se spiracę na czytnik, żeby sprawdzić, czy w ogóle dam radę to przeczytać. Wygląda na to, że chyba dam - nie wiem za cholerę o co chodzi, ale czyta się zaskakująco lekko i jest to całkiem zabawna lektura. Ino, kurva, długa.