Centurion pisze:Czyli wychodzi na to,że cały ten Twój black metal był na pokaz i tylko po to żeby wpasować się w ówczesną "modę"?Uważasz siebie sprzed 20 lat za idiotę,czy jak?
Gdyby tak było to siedziałbym teraz na forum "Dumny ojciec" albo "podrywacze.pl", a nie tutaj. Skoro byłeś w tamtych czasach "działaczem" tego zamieszania to dobrze wiesz, że w niektórych przypadkach ta zabawa przestawała cokolwiek mieć wspólnego z muzyką. Ja byłem i jestem fanem muzyki metalowej, tak samo wtedy i dzisiaj. Nigdy nie należałem do kółka sympatyków austriackiego malarza, z resztą Tomek "Macabre", z którym zina współtworzyłem też szybko olał sprawę i zaczął grać w śmierć metalowych kapelach. No kurwa, kto miał choć trochę oleju w głowie wtedy to widział, że 95% tego towarzystwa to ludzie zakompleksieni, chorzy psychicznie albo zwyczajni troglodyci umysłowi (gość z ABS Conditus, Capricornus, Karchacharoth).
Rozumiem rozwój światopoglądu ale skoro takie kwiatki masz za paznokciami to nie rozumiem Twojego nastawienia do kapel spod znaku NSBM na forum publicznym .Są tacy którzy zamiast zmieniać poglądy jak rękawiczki siędzą w tym dalej ,i uwierz mi,że dawno temu zaprzestali czczenia wujka z wąsem na rzecz bardziej dojrzałego postrzegania niektórych spraw(do których Ty nie miałeś chęci/uporu się zbliżyć).
Nie wiem jakie jest moje nastawienie do kapel spod znaku NSBM, raczej wychodzę zawsze z pozycji neutralnej i gówno mnie na dobry początek obchodzi czy to gra buddysta, nazista czy satanista. Nie sprawia mi problemu słuchanie "naziolskiego" GALGENBERG, WAR88 czy LSSAH gdyż zwyczajnie były to dobre kapele. Moje poglądy polityczne nie determinują tego jakiej muzyki słucham. Właściwie ciężko mówić o ugruntowanych jakichkolwiek poglądach w wieku 15-16 lat. Jeśli Ty mentalnie nadal tkwisz w latach 90 i ówczesnym stanie ewolucji to może mi być tylko przykro. Chuj mnie też obchodzi czy ktoś tam wyrósł z Adolfa i naprawdę marzy o znacjonalizowaniu gospodarki, wypędzeniu obcego kapitału z rynku i wprowadzeniu oddzielnych ustaw dla rodowitych, mischlingów i nieczystych rasowo. Naprawdę jest mi to obojętne. Ja odpowiadać mogę tylko za siebie i stwierdzam, że jakikolwiek socjalizm jest dla mnie nierealizowalną utopią. Podejrzewam, że na badaniu doktryn i gruntowaniu swoich poglądów politycznych i nie tylko spędziłem dużo więcej czasu i przy dużo bardziej fachowej lekturze niżeli ziny mądrych głów po szkole średniej.
Co do tekstów to wystarczy czytać ze zrozumieniem ,a wcześniej wykazać minimum chęci aby wejść w ich posiadanie.
Co do zina to jak znajdę to zeskanuję i za Twoim przyzwoleniem podzielę się z forumowiczami. Pytania tam są naprawdę na bardzo wysokim poziomie :)
Nie każ mi proszę być złośliwym i robić tutaj wykładni tekstów kapel z tego kręgu :)
Na skany zinów oficjalnie pozwalam, umiem się z siebie śmiać :)