Noise Magazine

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Noise Magazine

05-03-2015, 08:58

Drone pisze:Lista płyt roku 2015 to osobny temat, już przerobiony. Jest tam wiele słusznych i oczywistych pozycji, ale są i wspomniane kwiaty. Kto dał na tę listę płytę NUX VOMICA? Litości! Poza tym dowiedziałem się, że "The Satanist" to płyta-monstrum :) Czy są jakieś granice zidiocenia?
Szkoda, ze nie zastosowali starego i sprawnego patentu z Thrashem'alla czyli tabelki, ktora pokazywala glosowanie kazdego redaktora a wynik byl wypadkowa. Wtedy mozna by bylo nielubic i jebac poszczegolnych redaktorow a tak wszystkim sie dostalo. Ja jestem przekonany, ze pjoter na pewno nie glosowal na Behemoth, bo wierze w jego dziennikarska rzetelnosc :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

05-03-2015, 09:18

Triceratops pisze:
Drone pisze:Lista płyt roku 2015 to osobny temat, już przerobiony. Jest tam wiele słusznych i oczywistych pozycji, ale są i wspomniane kwiaty. Kto dał na tę listę płytę NUX VOMICA? Litości! Poza tym dowiedziałem się, że "The Satanist" to płyta-monstrum :) Czy są jakieś granice zidiocenia?
Szkoda, ze nie zastosowali starego i sprawnego patentu z Thrashem'alla czyli tabelki, ktora pokazywala glosowanie kazdego redaktora a wynik byl wypadkowa. Wtedy mozna by bylo nielubic i jebac poszczegolnych redaktorow a tak wszystkim sie dostalo. Ja jestem przekonany, ze pjoter na pewno nie glosowal na Behemoth, bo wierze w jego dziennikarska rzetelnosc :)
pewnie tak było, ale incepcję na zajebisty nowy behemoth w redaktorach pewnie zaszczepił już jakiś rok temu :D :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
uglak

Re:

05-03-2015, 10:29

Skaut pisze:
morbid pisze:SORRRY BOM NIE W TEMACIE...LISTA CZEGO?? 10 ALBUMÓW???? Z JAKIEGO OKRESU??NIE CHCE MI SIE CZYTAC SZYSTKIEGO,BOM PO ROBOCIE ZJEBANY :)

tutaj wszystko napisane jak krowie na rowie ;]

viewtopic.php?f=4&t=14885&p=1195105#p1195105" onclick="window.open(this.href);return false;
nie za dlugo do 4 kwietnia? wszyscy zapomna o co sie klocili ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Drone

05-03-2015, 12:32

Tak, proponuję to skrócić do połowy marca - kto ma zagłosować, to do tego czasu i tak zagłosuje. Skaut, co Ty na to?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

05-03-2015, 12:40

A ja mam problem z taką listą. Ciężko 5 pozycji wybrać. Wychodzi na to, że jakiś strasznie biedny muzycznie zeszły rok był.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Bloodcult

05-03-2015, 13:01

2) RUN THE JEWELS - Run The Jewels 2
(...)
7) KRIEGSMASCHINE - Enemy Of Man

Drone, to miała być lista na poważnie :D
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
tomaszm

05-03-2015, 13:11

Bloodcult pisze:2) RUN THE JEWELS - Run The Jewels 2
(...)

No dobrze prawisz kolego. Jabane hipsterskie gówno w postaci Kriegsmachine powinno być obligatoryjnie wyjabane z każdego podsumowania:)
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
Awatar użytkownika
Drone

05-03-2015, 13:17

(...)

Powiedzmy, że 9/10 listy jest na poważnie :)
Awatar użytkownika
uglak

05-03-2015, 13:18

panie Drone, co to za oszustwa? dwa siodme miejsca?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Drone

05-03-2015, 13:23

Przepraszam, z powodu walki na 9 miejscu między DEAD CONGREGATION a FUNEREAL PRESENCE lista spuchła cichaczem do 11 pozycji. Już poprawiłem :)
Awatar użytkownika
Skaut

05-03-2015, 13:24

Drone pisze:Tak, proponuję to skrócić do połowy marca - kto ma zagłosować, to do tego czasu i tak zagłosuje. Skaut, co Ty na to?
niech będzie do 20 marca.
uglak pisze:panie Drone, co to za oszustwa? dwa siodme miejsca?
dodam tylko, że nie biorę pod uwagę list, które nie stosują się do zasad wymienionych w wątku :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Drone

05-03-2015, 13:32

W takim razie niech kolega 535 poprawi swoją listę, bo w pozycji GODFLESH zamieścił łącznie epkę i dużą płytę, a to jednak są dwa różne wydawnictwa.
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

Re:

05-03-2015, 13:35

Skaut pisze: dodam tylko, że nie biorę pod uwagę list, które nie stosują się do zasad wymienionych w wątku :D
Cóż sie przejmujesz, i tak zliczanie głosów bierze na siebie analny, on będzie wiedział o zasadach najlepiej.
Awatar użytkownika
Skaut

Re: Re:

05-03-2015, 13:40

flow pisze:
Skaut pisze: dodam tylko, że nie biorę pod uwagę list, które nie stosują się do zasad wymienionych w wątku :D
Cóż sie przejmujesz, i tak zliczanie głosów bierze na siebie analny, on będzie wiedział o zasadach najlepiej.
Rozmawiałem z Analnym, zaszczyt liczenia głosów właśnie przypadł Tobie za nadużywanie słów: "beka", "brudasy" i "bóldupizm".
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-03-2015, 15:41

tomaszm pisze:
(...)

No dobrze prawisz kolego. Jabane hipsterskie gówno w postaci Kriegsmachine powinno być obligatoryjnie wyjabane z każdego podsumowania:)
Niestety, po wstępnych wynikach można przypuszczać, że ta kupa wygra. Wniosek jaki się z tego nasunie jest chyba oczywisty. To forum jest tak samo zjebane jak redakcja Noise Magazine. Albo nawet i bardziej. :-(
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
flow
postuje jak opętany!

Re: Re:

05-03-2015, 15:57

Skaut pisze:
flow pisze:
Rozmawiałem z Analnym, zaszczyt liczenia głosów właśnie przypadł Tobie za nadużywanie słów: "beka", "brudasy" i "bóldupizm".
To sobie chłopina już w pierwszym kwartale tego roku nagrabił :)
Widzę, że Mariusz się w tematach pojawił a on przecież lubi liczyć.
Sineater
postuje jak opętany!

05-03-2015, 15:58

Moje typy w interesujących mnie kategoriach:

PŁYTA ROKU: Dawnbringer
EKSTREMA: Cretin
DZIWNOŚĆ ISTNIENIA: Furia
DINOZAURY: Accept
JADALNY MC DONALD'S: Behemoth
PRZEDWIECZNE STWORY: Swallowed
PAN JEZUS: Wovenhand
LICHO: Licho
OHYDA KRAKOWA W ŚRODKU TYGODNIA: Odraza
NOWA PŁYTA INCANTATION: Incantation
NOWA PŁYTA INCANTATION (NIE LICZAC INCANTATION): Dead Congregation
POEZJA LIRYCZNA: Cretin
SZTUKA PRZEZ DUŻE "S": Cretin
ZŁOTA PALMA, OSCAR, ZŁOTY GLOB, FRYDERYK: Peste Noire
CZŁOWIEK ROKU WG. "THE TIMES": Chris Black
NAJBARDZIEJ PERSPEKTYWICZNA MŁODA KAPELA W 2015: Motorhead
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

05-03-2015, 16:06

Sineater pisze:Moje typy w interesujących mnie kategoriach:
NAJBARDZIEJ PERSPEKTYWICZNA MŁODA KAPELA W 2015: Motorhead
i tego się trzymajmy:)
Awatar użytkownika
Drone

05-03-2015, 17:23

Tu jeszcze postanowiłem się pochylić nad kondycją redachtorów układających listę płyt roku w Noise:
viewtopic.php?f=36&t=14291&p=1195305#p1195305" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

05-03-2015, 18:03

cobra_verde pisze:Obrazek
fb Noise Magazine pisze: WTEM!
Wasz ulubiony magazyn muzyczny powraca w pierwszym tegorocznym wydaniu!
Już od dzisiaj dostępny w sprzedaży wysyłkowej, a od 23 lutego (poniedziałek) na półkach Empików w całej Polsce.

Tym razem z okładki kaprawym okiem łypie na Was KING DUDE. Jeżeli istnieje taki gatunek jak dark americana, to TJ Cowgill kryjący się pod tym pseudonimem, jest jego obecnie najbardziej interesującym przedstawicielem.

Z dumą przedstawiamy także obszerną retrospektywę poświęconą COIL, autorstwa Piotra Weltrowskiego i zilustrowaną unikalnymi zdjęciami z prywatnej kolekcji Krzysztofa Azarewicza.

Liczymy, że nie mniejsze emocje wzbudzi tekst o kapłanach noise rocka, czyli THE JESUS LIZARD oraz epitafium dla kultowej niegdyś wytwórni COLD MEAT INDUSTRY pióra Pawła Frelika.

Ale nie samymi biografiami Noise Magazine żyje, ponieważ solą naszego pisma są i zawsze będą wywiady. Tym razem proponujemy m.in. kilkustronicowe rozmowy z NAPALM DEATH, TRIPTYKON, ROYAL BLOOD, INKWIZYCJĄ, KUBĄ ZIOŁKIEM (Stara Rzeka, Innercity Ensemble i milion innych projektów), ZENI GEVA oraz YOB.

Kontynuujemy także prezentację rodzimych artystów sztuk wizualnych. W tym numerze sylwetka JARKA "KHAALA" KUBICKIEGO.

A to tylko wierzchołek góry lodowej, ponieważ w środku czeka na Was kilkanaście innych wywiadów, znakomite, często unikalne zdjęcia, nasze stałe rubryki, recenzje oraz felietony.

Bez kompromisów. Bez asekuracji. Bez miękkiej gry. Zachęcamy do lektury.

Magazyn można zamawiać pod poniższym adresem.
http://noisemagazine.8merch.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Przypominamy, że wciąż w sprzedaży są ostatnie egzemplarze dwóch poprzednich numerów. Nr 2/2014 powinien być jeszcze w większych ilościach dostępny od połowy marca, natomiast Nr 1/2014 (obecnie mamy dziewięć ostatnich sztuk!) nie będzie już osiągalny. Lepiej brać, bo za 10 lat sprzedacie na eBayu i będziecie bogaci!:) Kupując dwa numery, płacicie raz za przesyłkę. Tyle tytułem geszeftu.
długo się zastanawiałem czy kupić, ale krytyka podsumowania roku w tym magazynie mnie zaintrygowała i dziś kupiłem
ODPOWIEDZ